Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
shutterstock_345541451

Feestelijke
treinreis 

treinreizen

Nieuwjaar in Wenen

Reis mee door Centraal-Europa aan boord van de luxe Golden Eagle Danube Express

Per privétrein door Europa
Diverse culturele voorstellingen
Historische steden
Volgend vertrek
28-12-2024
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Boedapest
Trein
Golden Eagle Danube Express
Destin
Vanaf 12.695,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Nieuwjaar in Wenen

Reis mee met onze 9-daagse reis per luxe privétrein door Centraal Europa. Vanuit Boedapest reizen we door winterse landschappen en bezoeken enkele van de schitterende oude hoofdsteden in Centraal-Europa. In deze fascinerende Nieuwjaarsreis per luxe privétrein worden muzikale evenementen, rijke historie en architectonische schatten op stijlvolle wijze met elkaar gecombineerd.

U reist in een internationaal gezelschap met de comfortabele privétrein, de Golden Eagle Danube Express, uw ‘rijdende hotel’ tijdens deze rondreis. 

GEDE exterior (4)
Golden Eagle Danube Express
shutterstock_1260046525 Boedapest
Boedapest
Wenen shutterstock_224604439
Wenen
Wenen shutterstock_1046467867
Wenen
Deluxe Superior Cabin (5)-1
Deluxe Superior Cabin
Bar Lounge Car (2)
Entertainment aan boord van de Danube Express
cesky_krumlov_[4752x3168]
Cesky Krumlov
Karluv_Most_nocni 75 dpi
Praag
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Boedapest

KLM vlucht van Amsterdam naar Boedapest (niet inbegrepen). Bij aankomst wordt u opgewacht en naar het luxe Four Seasons Hotel Gresham Palace gebracht voor een verblijf van twee nachten.            ’s Avonds geniet u in dit monumentale hotel van een welkomstreceptie en diner. Hierbij ontmoet u uw medereizigers op deze feestelijke reis.

shutterstock_562412311 Boedapest

Dag 2 - Boedapest, Hongarije

Boedapest bestaat eigenlijk uit twee steden gescheiden door de rivier de Donau. De oude stad Boeda en het imposante Koninklijke Paleis domineren de stad met prachtige uitzichten over de Donau en het commerciële hart Pest. Onze stadstour omvat het Koninklijke Paleis,
de St. Matthiaskerk en een panoramisch vergezicht over de stad vanaf de Gellertheuvel. We zien ook de Citadel, de Opera, de St. Stephans Basiliek, het Heldenplein en het stadspark.
De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt wandelen over de talrijke kerstmarkten verspreid over de stad. U kunt ook de historische Grote Markthal bezoeken waar u een enorme verscheidenheid aan heerlijke gerechten en wijnen aantreft. Of u gaat naar een van de beroemde thermale baden in de stad gaan voor een verfrissende, ontspannen middag.

Boedapest shutterstock_1284286561

Dag 3 - Keszthely, Hongarije

Na het ontbijt volgt de transfer naar het station en gaan we aan boord van de Golden Eagle Danube Express. Nadat u uw intrek hebt genomen in uw privé-compartiment vertrekken we voor onze eerste rit door de winterse landschappen van Hongarije naar het Balaton Uplands National Park.
Via dit National Park bereiken we Keszthely aan het westelijke uiteinde van het Balatonmeer. Deze schilderachtige stad staat vol grote herenhuizen waaronder het beroemde Festetics Paleis, een overdadig barokke huis met koninklijke allure. Na een rondleiding door het paleis keren we terug in de trein en vertrekken richting Oostenrijk.

075

Dag 4 - Oud en Nieuw in Graz en Wenen, Oostenrijk

Na het ontbijt beginnen we aan de verkenning van de fantastische stad Graz aan de voet van de Oostenrijkse Alpen. Na een busrit maken we in het oude centrum een korte wandeling naar de renaissance hofjes, binnenplaatsen en barokke paleizen.
Tijdens een gastronomische lunch aan boord van de trein rijden we naar Wenen, waar we ons gaan voorbereiden op de feestelijkheden rond de jaarwisseling. In de middag heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een sfeervolle Weense wals les. Ervaring is niet nodig!
De avond staat in het teken van het Nieuwjaarsgala diner gehouden op een prachtige locatie, het beroemde stadhuis van Wenen. Het Wiener Hofball Orchestra speelt prachtige muziek en natuurlijk kan er volop gedanst worden. Om middernacht kunt u vanaf het balkon van het stadhuis genieten van het prachtige vuurwerk.

Wenen shutterstock_273264044

Dag 5 - Nieuwjaarsdag in Wenen, Oostenrijk

Gelukkig Nieuwjaar! We beginnen deze dag met een feestelijke brunch in het Palais Coburg, een prachtig voormalig paleis van de Habsburgers. In het paleis kunnen we kijken naar de live-uitzending van het Nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker.
Als u wilt, kunt u het fantastische Paleis Schönbrunn bezoeken met de beroemde feestmarkt die dan nog open is.
Als alternatief is er een bezoek aan het 12e eeuwse klooster Heiligenkreuz, even buiten Wenen. Na een rondleiding kunt u luisteren naar prachtige acapella zang door Cisterciënzer monniken van Stift Heiligenkreuz, een indrukwekkende belevenis.
Tegen de avond keren we terug in de trein voor het diner en gaan onderweg naar Tsjechië.

Wenen shutterstock_224604439

Dag 6 - Cesky Krumlov en Praag, Tsjechië

Vanochtend bezoeken we de prachtige stad Cesky Krumlov, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Na een korte kennismakingsrit heeft u gelegenheid om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. Tijdens een mooie lunch aan boord van de trein gaan we op weg naar Praag, één van de mooist bewaard gebleven steden in Europa. De stad aan de rivier de Moldau wordt gedomineerd door de hooggelegen 9e eeuwse Praagse Burcht. Een oriëntatietour brengt ons op het Oudestadsplein met zijn vele historische gebouwen en het Astronomische Uurwerk. Ook zien we de 14e-eeuwse Karelsbrug en de Joodse Wijk.
‘s Avonds gezamenlijk diner gevolgd door een klassiek privé concert.

NIEUWcesky-krumlov-jez-jeleni-lavka-hrad-a-zamek-podzim

Dag 7 - Praag, Tsjechië

We hebben een volle dag om Praag verder te verkennen. Per historische tram rijden we door de stad de heuvel op naar de Praagse Burcht en de gotische St. Vituskathedraal. Het kasteel en de omliggende historische bouwwerken bieden een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. De lunch wordt geserveerd in een restaurant, omgeven door architectonische schatten in deze 'Stad van de Honderd Torens’.'
De rest van de dag is vrij om feestmarkten te bezoeken of meer van de iconische bezienswaardigheden van de stad te bezichtigen die allemaal op loopafstand van het station liggen. Het diner wordt aan boord van de trein geserveerd als we onderweg gaan richting Slowakije.

Praag bruggen.72dpi

Dag 8 - Kosice, Slowakije en Boedapest Hongarije

We beginnen onze laatste dag met een bezoek aan een van de minder bekende juweeltjes van Midden-Europa, Kosice. De stad is prachtig gelegen in een dal aan de oever van de rivier de Hornad. Het historische centrum telt vele kerktorens, rijkversierde openbare gebouwen en schitterende huizen. In 2013 was de stad Culturele Hoofdstad van Europa. We maken een rondrit langs de hoogtepunten van de stad, waaronder het enorme ovale centrale plein dat vol staat met historische bouwwerken uit de 15e en 16e eeuw.
‘s Middags genieten we van onze laatste lunch aan boord van de trein waarna we arriveren in Boedapest. We logeren de komende nacht opnieuw in het Four Seasons Hotel Gresham Palace.’s Avonds is er een feestelijk diner ter afsluiting van deze fantastische reis.

GEDE Food (2)

Dag 9 - Boedapest - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u in de loop van dag naar de luchthaven van Boedapest gebracht voor de KLM-vlucht van Boedapest naar Amsterdam (niet inbegrepen). Er is ook een optie om uw verblijf in Boedapest met extra nachten te verlengen om zo meer van deze fascinerende stad te kunnen zien.

shutterstock_1079328563 Boedapest Hongaars Vrijheidsbeeld
Lees meer
Lees minder

Golden Eagle Danube Express

De Golden Eagle Danube Express is een luxe hotel op rails. U logeert aan boord in een comfortabel compartiment. U hoeft uw koffer maar één keer uit te pakken om te genieten van een boeiende rondreis door Centraal-Europa. Uw cabin steward is altijd in de buurt en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Aan boord kunt u overnachten in 2 typen compartimenten met eigen badkamer: Deluxe Class (7,7m2) en Superior Deluxe Class (8,6m2).

50fd1d70-5624-45e7-af02-7da2d9c7ae2e
Golden Eagle Danube Express
GEDE Restaurant (5)
Restaurant Rijtuig
Deluxe Superior Cabin (5)-1
Superior Deluxe cabin
Deluxe Class (9)-1
Deluxe Class Cabin
Deluxe Class (8)-1
Deluxe Class Cabin
GEDE Restaurant (2)
Restaurant rijtuig
GEDE exterior (6)
Golden Eagle Danube Express
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Golden Eagle Danube Express, 3 nachten in het luxueuze 5- sterren Four Seasons Hotel Gresham Palace of gelijkwaardig. 

Praktische informatie

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. 

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse reis Nieuwjaar in Wenen
Vanaf 12.695,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is er persoon. U kunt aan boord van de Golden Eagle Danube Express kiezen voor een 2-persoons Deluxe Class compartiment of een 2-persoons Superior Deluxe Class compartiment.

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon Deluxe Class
28 december
v.a. 12.695,-
Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon Superior Deluxe Class
28 december
v.a. 15.795,-

Toeslag Deluxe Class compartiment voor alleengebruik: 6.300,-
Toeslag  Superior Deluxe Class  voor alleengebruik: 10.800,-

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

 • Reis per luxe Golden Eagle Danube Express privétrein volgens programma met 5 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 3 overnachtingen volgens programma in het luxe Four Seasons Hotel Gresham Palace (of gelijkwaardig) in Boedapest
 • Alle excursies en voorstellingen volgens programma
 • Alle transfers en bagage-service in het hotels en op het station
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis
 • Wijnen en andere drankjes tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater aan boord van de trein
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • KLM vluchten Amsterdam – Boedapest v.v.
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Optionele verlenging, voor of na de reis
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Toeslag KLM vluchten in de business class op aanvraag.

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
9-daagse reis Nieuwjaar in Wenen
Vanaf 12.695,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is er persoon. U kunt aan boord van de Golden Eagle Danube Express kiezen voor een 2-persoons Deluxe Class compartiment of een 2-persoons Superior Deluxe Class compartiment.

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon Deluxe Class
28 december
v.a. 12.695,-
Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon Superior Deluxe Class
28 december
v.a. 15.795,-
Toeslagen

Toeslag Deluxe Class compartiment voor alleengebruik: 6.300,-
Toeslag  Superior Deluxe Class  voor alleengebruik: 10.800,-

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

Inbegrepen
 • Reis per luxe Golden Eagle Danube Express privétrein volgens programma met 5 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 3 overnachtingen volgens programma in het luxe Four Seasons Hotel Gresham Palace (of gelijkwaardig) in Boedapest
 • Alle excursies en voorstellingen volgens programma
 • Alle transfers en bagage-service in het hotels en op het station
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis
 • Wijnen en andere drankjes tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater aan boord van de trein
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
Niet inbegrepen
 • KLM vluchten Amsterdam – Boedapest v.v.
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Optionele verlenging, voor of na de reis
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Toeslag KLM vluchten in de business class op aanvraag.

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen door Europa aan boord van bijzondere en nostalgische privétreinen