Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
OrientSilkRoadExpress3
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Orient Silk Road Express

Per privétrein  door Centraal-Azië

treinreizen

Orient Silk Road Express

Legendarische treinreis langs een gedeelte van de Zijderoute

Veilig en comfortabel reizen
Reis in internationaal gezelschap
Volgend vertrek
05-10-2023
Reisduur
14 dagen
Vertrekpunt
Almaty, Kazachstan
Trein
Orient Silk Road Express
Destin
Vanaf 10.298,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Centraal-Azië per trein 

De legendarische Zijderoute, waarlangs ooit zoveel kostbaarheden naar Europa werden gebracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De route bestaat nog steeds en voert langs duizenden jaren oude steden, exotische landschappen en unieke culturen. In de voetsporen van Alexander de Grote en Marco Polo volgt u per privétrein een groot deel van de Zijderoute door Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan. U bezoekt maar liefst 7 UNESCO Werelderfgoederen!

Lang geleden was een tocht langs deze beroemde handelsroute een uitputtende expeditie door gevaarlijke woestijnen en over sneeuwbedekte bergen. Maar aan boord van de Orient Silk Road Express is een reis langs de Zijderoute veranderd in comfortabel en fascinerend avontuur.
De Orient Silk Road Express privétrein biedt eersteklasse service en moderne compartimenten, deels met eigen badkamers. Onderweg stopt de trein dagelijks op markante plaatsen voor onvergetelijke excursies en indrukken!
Kortom: een fascinerende reiservaring!

Orient Silk Road Express_Restaurant_1
Restaurant aan boord van de Orient Silk Road Express
Bukhara SR 2005 (10)
Buchara
Samarkand SR 2005 (36)
Markt in Samarkand
9 Bukhara DSC_0356
Buchara
Silk Carpet Manufactory_Jens Frank
Tapijtenverkoper
OSRE Regional_specialties_2
Regionale specialiteiten
Bukhara SR 2005 (10)
Buchara
Freitags-Moschee in Taschkent - Konstanze Gruber fotolia
Freitags Moskee Tasjkent
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1/2 - Amsterdam - Almaty (Kazachstan)

Vertrek van Schiphol met Turkish Airlines (vluchten niet inbegrepen) via Istanbul naar Almaty in Kazachstan waar u vroeg in de ochtend op dag 2 aankomt. Bij aankomst wordt u opgewacht voor de transfer naar uw centraal gelegen hotel. U kunt meteen inchecken. 
Overnachting: Rahat Palace Hotel (of vergelijkbaar)

In de ochtend geniet u van een tour door deze groene metropool aan de voet van het machtige Ile Alatau-gebergte. U ziet de imposante Russische orthodoxe Zenkov kathedraal, geheel opgetrokken uit hout, het Wedding Palace, het Almaty Circus en de Centrale Moskee. De excursie wordt afgesloten met een Kazachse lunch.
‘s Middags wordt u met een drankje verwelkomd aan boord van de Orient Silk Road Express privétrein. Uw bagage is al naar uw eigen compartiment gebracht. Vervolgens vertrekt de trein. Overnachting aan boord van de trein. Maaltijden inbegrepen: ontbijt (O), lunch (L) en diner (D).

Almaty_ElenaMirage fotolia

Dag 3 - Turkestan, Kazachstan

Na het ontbijt aan boord arriveert u in Turkestan. U bezoekt het Mausoleum van Khoja Ahmed Yasawi, dat in 1394 werd gebouwd en een van de belangrijkste voorbeelden is van Timuridische architectuur (UNESCO werelderfgoed). Daarna vervolgt uw privétrein zijn reis waarbij de Kazachs-Oezbeekse grens wordt gepasseerd richting Tashkent. Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

Tashkent_Kazhrati Imam Architectual complex_efesenko fotolia-1

Dag 4 - Tasjkent, Oezbekistan

Uw privétrein arriveert in de vroege ochtend in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Tijdens uw sightseeingtour door deze groene oasestad kunt u de Madrassa Kukeldash, de Kavoj en Amir Timur-monumenten en de typische Kazakse lemen huizen bekijken. In de avond reizen we per trein door naar onze volgende bestemming. Overnachting aan boord. (O,L,D)

Freitags-Moschee in Taschkent - Konstanze Gruber fotolia

Dag 5 - Shakhrisabz, Oezbekistan

De reis langs de Zijderoute gaat verder door een bergachtig gebied naar Shakhrisabz, een UNESCO-werelderfgoed. Timoer Lenk, de 14e-eeuwse heerser en veroveraar die hier werd geboren, heeft zwaar zijn stempel gedrukt op deze eens zo machtige stad. Nu liggen zijn enorme paleizen in het drukke marktstadje grotendeels in puin als herinnering aan een verloren imperium. ‘s Avonds vertrekt de privétrein richting Samarkand. Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

Shahrisabz shutterstock_1016185339

Dag 6 - Samarkand, Oezbekistan

Deze dag wordt gevuld met bezoeken aan de bezienswaardigheden van deze beroemde historische stad. Tijdens de heerschappij van Timoer werd Samarkand beschouwd als de mooiste en meest prestigieuze stad ter wereld. De Necropolis van Shah-e Zinde (de levende Sjah), de opgravingslocaties in Afrosiab (met een museumrondleiding) en het indrukwekkende Registan-plein behoren tot de opmerkelijkste architectuurwonderen in Centraal-Azië. Overnachting: Registan Plaza Hotel (of vergelijkbaar). (O,L,D)

Samarqand_Registan Square - cinzano77 - Fotolia

Dag 7 - Samarkand, Oezbekistan

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunt u deelnemen aan de rondleiding door een zijde- en tapijtfabriek en een bezoek brengen aan een familie van Oezbeekse ambachtslieden om te zien hoe papier wordt gemaakt van moerbeiblad. Ook ziet u het Ulug Beg Observatorium, de ruïnes van de Bibi Khanum-moskee en kunt u het interieur van het paleisachtige Gur Emir Mausoleum bewonderen. Overnachting: Registan Plaza Hotel (of vergelijkbaar). (O,L,D)

Teppichhändler in Buchara - efesenko fotolia

Dag 8 - Samarkand, Oezbekistan

De ochtend is vrij om Samarkand op eigen gelegenheid te verkennen. Rond het middaguur vertrekt de trein in westelijke richting naar Khiva. Een ontspannen middag in de Orient Silk Road Express. Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

Samarqand_Gur Emir Mausoleum_cinzano77 - Fotolia.com

Dag 9 - Khiva, Oezbekistan

Vandaag bezoekt u de oasestad Khiva, een sprookje uit 1001 nachten - in steen. Staand aan de machtige stadsmuur met zijn poorten en bastions van moddersteen voelt u zich verplaatst in een andere wereld. Tijdens de excursie door de stad kunt u genieten van de exotische atmosfeer. De paleizen, moskeeën, minaretten, mausolea's en madrassa's (islamitische religieuze scholen) vormen een van de best bewaarde ensembles van middeleeuwse oriëntaalse stedelijke architectuur. Geniet van een lunch in het Zomerpaleis van de voormalige emir. Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

6 Khiva (97)

Dag 10 - Buchara, Oezbekistan

Buchara ligt middenin van de Kyzylkum-woestijn en heeft een zo’n duizend gebouwen en monumenten die herinneren aan de gouden eeuw van de Grote Zijderoute. Exotische kruiden, bont en vooral zijde werden opgeslagen en verhandeld in de karavanserai van de stad. In de oude binnenstad van Buchara (UNESCO werelderfgoed) ziet u de bijna vijftig meter hoge Kalyan-minaret en het Lyab-I Hauz bouwerk bij de vijver. In een madrassa binnenplaats woont u een uitvoering bij van lokale dansen en een presentatie van kleurrijke nationale kostuums met muzikale begeleiding. Overnachting: Hotel Asia Buchara (of vergelijkbaar). (O,L,D)

Buchara_Chor-Bakr Necropolis_ Evgeniy Agarkov fotolia

Dag 11 - Buchara, Oezbekistan

Buchara, dat ook de bijnaam Sherif (de nobele) draagt, heeft zijn oude oosterse uiterlijk behouden dankzij de ongeëvenaarde verzameling authentieke architectuur die u er aantreft. In de ochtend bezoekt u de prachtige Mir-e-Arabische Madrassa en het Samanid Mausoleum, een van de mooiste architectonische schatten van Centraal-Azië. Daarna toert u door de enorme Ark Citadel, een stad in een stad die eens de zetel was van de regering van de voormalige heersers van Buchara. Daar bekijkt u de Troonzaal, waarna u de Zomerresidentie van de laatste emir bezoekt. ’s Avonds vervolgt de trein zijn reis richting Merv. Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

Ark von Buchara - Daniel Prudek Adobe Stock

Dag 12 - Merv, Turkmenistan

Tegen de ochtend arriveert uw privétrein in Merv (UNESCO-werelderfgoedlijst). Merv bestaat uit de overblijfselen van wat eens een van 's werelds grootste steden was. De eerste indruk is ongelofelijk: gigantische muren en wallen die gewoon middenin de woestijn staan naast de imposante ruïnes van oude gebouwen zoals het graf van de sultan Sanjar, het Maidens' kasteel (Kyz Kala), de historische ijshuizen en andere tombes. De lunch is bij een lokaal gezin op de pittoreske binnenplaats van hun huis. Aansluitend volgt de rit naar Ashgabat voor diner en hotelovernachting. Overnachting: Grand Turkmen Hotel (of vergelijkbaar). (O,L,D)

Merv1

Dag 13 - Nisa en Ashgabat, Turkmenistan

Vandaag bezoeken we eerst het nabijgelegen Nisa, de oude hoofdstad van de Parthen (UNESCO Werelderfgoedlijst). Er bevindt zich een fort dat mogelijk diende als mausoleum voor de Parthische koningen. Na de lunch gaan we terug voor een rondrit door Ashgabat, de moderne maar vreemde hoofdstad van Turkmenistan. In het Hollywood-achtig straatbeeld ziet u extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs. Dit alles werd gebouwd op initiatief van Turkmenbashi, de zelfverklaarde 'grote leider van alle Turkmenen' die enkele jaren geleden overleed. ’s Middags bezoeken we het Nationale Museum. 's Avonds wordt de reis afgesloten met een diner waarna u naar de luchthaven wordt gebracht. (O,L,D)

Ashgabat_Turkmenbashi Mosque_Jens Frank

Dag 14 - Ashgabat – Amsterdam

Vroeg in de ochtend vertrekt u met Turkish Airlines (niet inbegrepen) van Ashgabat via Istanbul naar Amsterdam. Aankomst op Schiphol in de voormiddag.  

Auf dem Markt in Buchara - Jens Frank
Lees meer
Lees minder

De Orient Silk Road Express 

Uw comfortabele ‘hotel op rails’ tijdens een onvergetelijke reis langs de Zijderoute

De Orient Silk Road Express privétrein biedt eersteklas comfort op een reis langs de anders zo moeilijk toegankelijke Zijderoute in Centraal-Azië. Sommige rijtuigen, waaronder verschillende slaaprijtuigen en een restaurantrijtuig werden pas in 2013 gebouwd. In de sfeervolle restaurantrijtuigen worden heerlijke, vers bereide gerechten geserveerd en ’s avonds is er een barservice. In de slaaprijtuigen bevinden zich compartimenten in 5 categorieën. Wij beperken ons aanbod tot de 2 meest comfortabele categorieën (Kalif en Sultan compartimenten) waarin elk compartiment beschikt over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Alle compartimenten in de trein hebben stopcontacten voor het opladen van uw batterijen. Als de trein rijdt, is de Orient Silk Road Express airconditioned.

 

Orient Silk Road Express1 - Roland Jung - kopie
Orient Silk Road Express
Orient Silk Road Express Kategorie Sultan - Axel Heumisch
Sultan compartiment
orient silk road express Kategorie Kalif - Lernidee Erlebnisreisen
Kalif compartiment
Orient Silk Road Express _Category Kalif_1
Kalif compartiment
Orient Silk Road Express_Restaurant_3
Restaurant rijtuig
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Orient Silk Road Express, in comfortabele 3 of 4 sterren hotels:

- 1 nacht in Almaty in het 4* Rahat Palace hotel of gelijkwaardig
- 2 nachten in Samarkand in het 3* Registan Plaza Hotel of gelijkwaardig
- 1 nacht in Bukhara in het 3* Asia Buchara hotel of gelijkwaardig
- 2 nachten in Ashkabat in het 3* Ak Altyn hotel of gelijkwaardig 

 

  

  
 

 

Praktische informatie

Reisdocumenten
Voor deze reis dient u te beschikken over een paspoort dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor een bezoek aan Turkmenistan dient u tevens te beschikken over geldige visa. Incento is u hierbij graag behulpzaam.

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen zeer comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Uw reis is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid voorbereid en alles wordt in het werk gesteld om uw reis soepel te laten verlopen. Echter, onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. De treinmaatschappij en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
14-daagse reis Orient Silk Road Express: Almaty - Ashgabat
Vanaf 10.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is er persoon. Incento treinreizen biedt 2 typen accommodatie aan met eigen toilet en badkamer, Kalif en  Sultan compartimenten. Compartimenten zonder toilet en badkamer zijn o p aanvraag. 

Vertrekdata 2023
Prijs per persoon in categorie Sultan
5 oktober
v.a. 10.298,-
Vertrekdata 2023
Prijs per persoon in categorie Kalif
5 oktober
v.a. 10.698,-
Vertrekdata 2023
Prijs per persoon overige categorieën
5 oktober
Op aanvraag
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in alle categorieën
28 maart 2024
Op aanvraag

Toeslag Sultan categorie alleengebruik: v.a. 4.998,-
Toeslag Kalif categorie alleengebruik: v.a. 5.198,-
Toeslag overige categorieën voor alleengebruik: op aanvraag 

 

 • 7 nachten accommodatie aan boord van de privétrein in een compartiment in de geboekte categorie
 • 6 hotelovernachtingen volgens programma in goede 3- en 4-sterren hotels
 • Alle maaltijden volgens programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
 • Alle excursies en transfers volgens programma o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van een meertalige tourmanager tijdens de reis
 • Arts aan boord van de trein
 • Traditioneel welkom in de treinstations van Bukhara en Samarkand
 • Lunch / diner met een Oezbeekse en een Turkmeense familie
 • Wijn en wodka proeverijen
 • Logboek met informatie over de Zijderoute

 

 • Turkish Airlines: Amsterdam – Istanboel – Almaty en Ashgabat – Istanboel – Amsterdam (economy class) inclusief belastingen en brandstofheffingen
 • Extra hotelsnacht Almaty (aankomst Almaty 5 oktober) v.a. € 150,-  p.p.
 • Visumkosten Turkmenistan (ca. € 180 p.p.)
 • Overige drankjes
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden, de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:

 • Tot en met 92 dagen voor vertrek: 25% van de reissom (de aanbetaling)
 • 91 t/m 42 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
 • 41 t/m 11 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
 • 10 dagen of korter voor vertrek: 100% van de reissom

Voorbehoud
Uw reis is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid voorbereid en alles wordt in het werk gesteld om uw reis soepel te laten verlopen. Echter, onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. De treinmaatschappij en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen aan boord van bijzondere en nostalgische privétreinen