Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Turkije - Istanboel (1)
Home
Alle reizen
Treinreizen
Parijs Istanboel per Golden Eagle Danube Express

Per trein van Parijs naar Istanboel of v.v

treinreizen

Iconische treinreis: Parijs - Istanboel

Vertrek vanuit Parijs via Wenen, Belgrado en Sofia naar Istanboel

Bezienswaardige steden
De grotten van Postojna
Privéconcert Vienna Supreme Orchestra
Volgend vertrek
18-05-2025
+7 vertrekdata
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Parijs/Istanboel
Trein
Golden Eagle Danube Express
Destin
Vanaf 16.195,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Spectaculaire treinreis van Parijs naar Istanboel of v.v.

Stap aan boord van de luxe Golden Eagle Danube Express voor een iconische reis per trein van Parijs naar Istanboel. Onderweg geniet u van zorgvuldig samengestelde excursies in bezienswaardige plaatsen en ontspannen dagdelen aan boord van ons privé vijfsterrenhotel op rails. Bewonder het prachtige landschap dat u doorkruist en laat u verwennen tijdens deze luxe treinreis. Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken.  

GEDE exterior (1)
Golden Eagle Danube Express
Turkije - Istanboel (2)
Istanboel
GEDE Restaurant (6)
Restaurant rijtuig
Bulgarije, Sofia - Alexander Nevsky kathedraal
Sofia, Alexander Nevsky kathedraal
shutterstock_744488662 - Belgrado - Fort kalemegdan
Belgrado
Istanbul shutterstock_291252509
Istanboel aan de Bosporus
Belgrado__
Belgrado
Wenen tuinen
Wenen
Sofia Bulgarije
Sofia
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst Parijs, Frankrijk

Aankomst Parijs per trein of vliegtuig (niet inbegrepen) en transfer naar een centraal gelegen vijfsterrenhotel, waar u één nacht verblijft. In de avond leert u uw medereizigers kennen tijdens het welkomstdiner. (-,-,D)

Parijs shutterstock_722699410

Dag 2 - De Champagne streek, Frankrijk

Vanaf uw hotel wordt u naar het station Paris Gare de Lyon gebracht en feestelijk ontvangen met Champagne. Vervolgens stapt u aan boord van de stijlvolle Golden Eagle Danube Express. Kom tot rust in uw compartiment of in het bar/lounge rijtuig, terwijl de trein het Franse platteland doorkruist op weg naar de eerste stop: de Champagne streek. De lunch en welkomstdiner worden geserveerd aan boord van de trein. Overnachting aan boord. (O,L,D)

De Champagne streek is bekend van het produceren van 's werelds beste mousserende wijnen. Hier vindt u goed verzorgde wijngaarden, glooiende heuvels, historische kathedralen, pittoreske dorpen en steden met indrukwekkende architectuur.

Champagne streek Frankrijk

Dag 3 - Wenen, Oostenrijk

In de middag doorkruist de trein het adembenemende Zwitserse en Oostenrijkse landschap en de majestueuze Alpen. Neem de tijd om te ontspannen in uw compartiment of geniet van de live pianomuziek en een heerlijke cocktails in de bar. De lunch wordt aan boord geserveerd.

Aan het begin van de avond arriveert de trein in de keizerlijke stad Wenen. Hier gaat u van boord voor een culinair diner en een schitterend klassiek privéconcert uitgevoerd door het ‘Vienna Supreme Orchestra’. Overnachting aan boord. (O,L,D).

GEDE Restaurant (2)

Dag 4 - Wenen, Oostenrijk en Postojna, Slovenië

In de ochtend vervolgt u uw bezoek aan het bezienswaardige Wenen. Terug aan boord geniet u van een voortreffelijke lunch, samengesteld door de zeer gewaardeerde Golden Eagle cateringmanager Krisztian en patissier Rebeka.
 
De avond staat in het teken van een bezoek aan de bijzondere grotten van Postojna, de op een na grootste druipsteengrot ter wereld. Een speciaal treintje neemt u mee door deze ondergrondse magische wereld. Uw bezoek wordt nog specialer door het melodieuze spel van de saxofonist dat door de holle ruimtes galmt. Lunch, diner en overnachting aan boord van de Golden Eagle Danube Express. (O,L,D)

Postojna cave Slovenie

Dag 5 - Belgrado, Servië

Vandaag gaat u op zoek naar de verborgen schatten van Belgrado. Hierbij bezoekt u o.a. Tito’s legendarische blauwe trein, een overblijfsel uit het bewogen verleden van Joegoslavië. In de oudste brouwerij van de stad krijgt u de kans om de lokale drank (soort cognac) Rakija te proeven. Tijdens de proeverij leert u, middels boeiende verhalen en anekdotes, meer over de levendige geschiedenis van deze bezienswaardige stad. Lunch wordt geserveerd in het lokale restaurant, Klub Knjizevnika. De avond staat in het teken van een gala diner aan boord, bestaande uit 8 gangen, zorgvuldig bereid door de Chef-kok Ramon Batta. Hij neemt u mee op een culinair avontuur, geïnspireerd op lokale ingrediënten. Hierbij staan de gebieden, waar u per trein doorheen reist, centraal staan. Overnachting aan boord (O,L,D)

Servië - Belgrado

Dag 6 - Sofia, Bulgarije

Ontbijt in de trein en geniet vervolgens van een ontspannen ochtend aan boord, terwijl de trein richting Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, rijdt. In Sofia wordt uitgestapt voor de excursie. Deze stad wordt gezien als een van de oudste steden van Europa, ongeveer 7000 jaar oud. Sofia ligt in het westen van het land vlak bij de rivier de Iskar, aan de voet van het Vitosjagebergte. Onze ontdekkingstocht begint te midden van de fascinerende ruïnes van de Romeinse stad Serdica. Dwaal door de betoverende stadstuin, de thuisbasis van het prestigieuze Nationale Theater Ivan Vazov, en bewonder de weelderige façade van het presidentiële paleis en andere iconische bezienswaardigheden die de skyline van Sofia sieren.

Extra bijzonder is het privé bezoek aan de heilige crypte van de Alexander Nevski-kathedraal. Hier wordt u getrakteerd op een privéoptreden van het ‘Vanya Moneva Choir’. Lunch, diner en overnachting aan boord. (O,L,D)

Bulgarije, Sofia - Alexander Nevsky kathedraal

Dag 7 - Istanboel, Turkije

Na het ontbijt rijdt de Golden Eagle Danube Express het station van Istanboel binnen, het eindpunt van uw luxe treinreis. De rest van de dag kunt u deze fascinerende stad op uw gemak verkennen. Indien gewenst kunt u mee gaan lunchen in een lokaal restaurant. U overnacht 1 nacht in het 5* Four Seasons hotel Sultanahmet. De avond staat in het teken van een feestelijk afscheidsdiner in uw 5* hotel (O, L, D)

Turkije - Istanboel (1)

Dag 8 - Istanboel, Turkije

Na het ontbijt eindigt uw programma in het bezienswaardige Istanboel. Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Amsterdam (niet inbegrepen).

Indien gewenst kunt u uw verblijf in deze mooie stad verlengen met extra nachten.

Hagia Sophia
Lees meer
Lees minder

Golden Eagle Danube Express

De Golden Eagle Danube Express is een luxe hotel op rails. U logeert aan boord in een comfortabel compartiment. U hoeft uw koffer maar één keer uit te pakken om te genieten van een boeiende rondreis door Centraal-Europa. Uw cabin steward is altijd in de buurt en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Aan boord kunt u overnachten in 2 typen compartimenten met eigen badkamer: Deluxe Class (7,7m2) en Superior Deluxe Class (8,6m2) 

4f426c2b-5758-43ee-a7d1-5b09d9c7ae2e
Golden Eagle Danube Express
Deluxe Class (8)-1
Deluxe Class compartiment
GEDE Restaurant (3)
Restaurant Rijtuig
GEDE Restaurant (7)
Restaurant Rijtuig
GEDE Food (2)
Maaltijden aan boord
Bar Lounge Car (4)
Muziek in het Bar rijtuig
002
Personeel Golden Eagle Danube Express
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u 5 nachten aan boord van de luxe Golden Eagle Danube Express in een privécompartiment en u overnacht 2 nachten in zeer luxe 5* hotels: 

- 1 overnachting in een 5* Hotel in Parijs
- 1 overnachting in het 5* Four Seasons Hotel Sultanahmet (of vergelijkbaar) in Istanboel

Praktische informatie

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren. 

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. 

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse reis Parijs Istanboel per Golden Eagle Danube Express of v.v.
Vanaf 16.195,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Deluxe Class compartiment (7,7m2) of een Superior Deluxe Class compartiment (8,6m2) aan  boord van de Golden Eagle Danube Express. 

Vertrekdata 2025 - Parijs - Istanboel
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
24 mei en 11 september
v.a. 16.195,-
Vertrekdata 2025 - Parijs - Istanboel
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
24 mei en 11 september
v.a. 20.295,-
Vertrekdata 2025 - Istanboel - Parijs
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
18 mei en 5 september
v.a. 16.195,-
Vertrekdata 2025 - Istanboel - Parijs
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
18 mei en 5 september
v.a. 20.295,-

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 6.000,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik: v.a. 6.800,-

 

 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Parijs naar Istanboel of v.v., inclusief 5 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 2 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) 5* hotels
 • Selectie van wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • Alle maaltijden tijdens de reis, van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • 8-gangen galadiner aan boord van trein
 • Gratis drankjes uit de barlijst in het Bar/Lounge rijtuig
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Fooien tourmanagers, gidsen, personeel aan boord van de trein en buschauffeurs
 • Bagageafhandeling 
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket
 • Vlucht of treinreis Amsterdam Parijs in 1ste of 2e klasse
 • Vlucht Istanboel Amsterdam in economy class of business class
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Visumkosten voor Turkije (zelf online aan te vragen, wij informeren u graag)
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (wij adviseren u graag)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.

Reissom
8-daagse reis Parijs Istanboel per Golden Eagle Danube Express of v.v.
Vanaf 16.195,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Deluxe Class compartiment (7,7m2) of een Superior Deluxe Class compartiment (8,6m2) aan  boord van de Golden Eagle Danube Express. 

Vertrekdata 2025 - Parijs - Istanboel
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
24 mei en 11 september
v.a. 16.195,-
Vertrekdata 2025 - Parijs - Istanboel
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
24 mei en 11 september
v.a. 20.295,-
Vertrekdata 2025 - Istanboel - Parijs
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
18 mei en 5 september
v.a. 16.195,-
Vertrekdata 2025 - Istanboel - Parijs
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
18 mei en 5 september
v.a. 20.295,-
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 6.000,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik: v.a. 6.800,-

 

Inbegrepen
 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Parijs naar Istanboel of v.v., inclusief 5 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 2 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) 5* hotels
 • Selectie van wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • Alle maaltijden tijdens de reis, van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • 8-gangen galadiner aan boord van trein
 • Gratis drankjes uit de barlijst in het Bar/Lounge rijtuig
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Fooien tourmanagers, gidsen, personeel aan boord van de trein en buschauffeurs
 • Bagageafhandeling 
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket
Niet inbegrepen
 • Vlucht of treinreis Amsterdam Parijs in 1ste of 2e klasse
 • Vlucht Istanboel Amsterdam in economy class of business class
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Visumkosten voor Turkije (zelf online aan te vragen, wij informeren u graag)
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (wij adviseren u graag)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe reizen per privétrein