Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Bernina Express exterieur (6)

Bernina Express

Reis vanuit Chur via St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano

 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Reis van Chur, via St. Moritz, naar Tirano en ontdek prachtige landschappen

De Bernina Express is een indrukwekkend staaltje spoorwegtechniek. De trein bereikt een hoogte van 2.253 meter, niet met tandradbanen maar via keerlussen, tunnels, talloze historische bruggen en spectaculaire viaducten. In zo'n 3,5 uur uur reist u van het Zwitserse Chur via St. Moritz naar het Italiaanse Tirano, door een zeer gevarieerd landschap: de Bernina Express kruist door een ruig hooggebergte, lieflijke, mediterraan ogende landschappen, over bergmeren en door kleine dorpjes. 

Bernina Express exterieur (9)
Reis door adembenemende landschappen
Bernina Express exterieur (3)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (5)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (8)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (10)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (2)
Bernina Express
Veeg naar links

Hoogtepunten tijdens de route van de Bernina Express

De hoogtepunten onderweg? De talloze kastelen in het Domleschg-dal (waaronder het indrukwekkende Schloss Ortenstein), het wereldberoemde Landwasser viaduct in het romantische Albula dal, de ruige bergen, sneeuwtoppen en ijsblauwe gletsjers, het Lago Bianco op zo'n 2.200 meter en natuurlijk de beroemde keerlussen bij Brusio. Uw eindpunt is het gezellige Italiaanse stadje Tirano. Na uw verblijf in Tirano kunt u met de Bernina Express de terugreis aanvaarden, maar u kunt ook per bus naar Lugano reizen en vandaar terugkeren naar het noorden.

 

Bernina Express: UNESCO Werelderfgoed

Dat de treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn, het traject tussen Thusis en Tirano, in juli 2008 door UNESCO is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen. Met de Bernina Express reist u over 196 bruggen, door 55 tunnels en langs 20 dorpjes. Door de grote hoogteverschillen van de route is het traject heel afwisselend. Zo kunt u in de Zwitserse Alpen gletsjers en sneeuwdaken zien, terwijl in de lager gelegen gedeelten van Italië palmbomen te zien zijn.

 

Panoramarijtuigen en service in de Bernina Express

Om u zo goed mogelijk van de natuur om u heen te laten genieten, bestaat de Bernina Express uit panoramarijtuigen. Door de grote ruiten kunt u het berglandschap goed zien. Daarnaast is er in de Bernina Express een minibar beschikbaar. Heeft u even zin in een drankje of een eenvoudige snack, dan kan dit hier gehaald worden. Wanneer u in de eersteklasrijtuigen meereist kunt u daarnaast genieten van de luxe lederen stoelen zodat u zo comfortabel mogelijk reist.

De Bernina Express en Glacier Express

Een reis met de Bernina Express is perfect te combineren met een reis met de Glacier Express. Met de Glacier Express reist u door het Mattertal, waar u een prachtig uitzicht heeft op de bergen en de Matter Vispa. Een echt hoogtepunt van de Glacier Express is de Oberalppass, waar u een prachtig uitzicht heeft vanwege de stijging van 600 meter. Wanneer u een reis met de Bernina Express en Glacier Express wilt combineren helpen onze Travel Consultants u graag met het samenstellen van deze reis.

Reis met Destin Travel met de Bernina Express

Onze Travel Consultants helpen u graag verder met het samenstellen van de perfecte reis met de Bernina Express. Geniet van het unieke traject tussen St. Moritz en het Italiaanse Tirano en maak de reis eventueel af door deze te combineren met de Glacier Express. 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen