Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Bernina Express exterieur (6)

Bernina Express

Reis in ca. 3½ uur vanuit Chur via St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano

 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de Bernina Express

De Bernina Express is een indrukwekkend staaltje spoorwegtechniek. De trein bereikt een hoogte van 2.253 meter, niet met tandradbanen maar met keerlussen, tunnels, talloze historische bruggen en spectaculaire viaducten. In zo'n 3,5 uur uur reist u van het Zwitserse Chur via St. Moritz naar het Italiaanse Tirano, door een zeer gevarieerd landschap: de Bernina Express kruist door een ruig hooggebergte, lieflijke, mediterraan ogende landschappen, over bergmeren en door kleine dorpjes. 

Bernina Express exterieur (9)
Reis door adembenemende landschappen
Bernina Express exterieur (3)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (5)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (8)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (10)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (2)
Bernina Express
Veeg naar links

Hoogtepunten tijdens uw reis met de Bernina Express

De hoogtepunten onderweg? De talloze kastelen in het Domleschg-dal (waaronder het indrukwekkende Schloss Ortenstein), het wereldberoemde Landwasser viaduct in het romantische Albula dal, de ruige bergen, sneeuwtoppen en ijsblauwe gletsjers, het Lago Bianco op zo'n 2.200 meter en natuurlijk de beroemde keerlussen bij Brusio. Uw eindpunt is het gezellige Italiaanse stadje Tirano. Na uw verblijf in Tirano kunt u met de Bernina Express de terugreis aanvaarden, maar u kunt ook per bus naar Lugano reizen en vandaar terugkeren naar het noorden.

De Bernina Express heeft zeer comfortabele eerste- en tweedeklas rijtuigen met airconditioning en grote panoramavensters waardoor u helemaal opgaat in de prachtige omgeving. Onderweg kunt u gebruikmaken van de catering die regelmatig bij u langskomt. 

Bernina Express: UNESCO Werelderfgoed

Dat de treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn, het traject tussen Thusis en Tirano, in juli 2008 door UNESCO is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen. 

U maakt bijvoorbeeld de volgende reizen met de Bernina Express: 

Reis in 4 dagen en 3 nachten van Chur naar Lugano. U reist met de Bernina Express naar Tirano, vanwaar u met de Bernina Expres Touringcar naar Lugano wordt gebracht. Deze Zwitserse stad met zijn mediterrane sfeer is een fantastische uitvalsbasis voor een wandeling langs het meer, een beklimming van de Monte Bre of de San Salvatore. 

De Grote Zwitserland rondreis. In 8 dagen ziet u de allermooiste plekken van Zwitserland. U reist van Interlaken naar Luzern over drie beroemde treintrajecten: met de Golden Pass Line, de Glacier Express en uiteraard de Bernina Express. 

Avontuur tussen de rails. Maak kennis met de (letterlijke) hoogtepunten van Zwitserland tijdens deze 8-daagse treinreis van Luzern naar Zermatt. Geniet van een spectaculaire treinreis met de Bernina Express van Tirano naar St. Moritz, en reis door naar Zermatt met de wereldberoemde Glacier Express. 

Reizen met de Bernina Express

Geniet van het unieke traject tussen St. Moritz en het Italiaanse Tirano

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen