Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Glacier Express (1)

Glacier Express

Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met deze wereldberoemde panoramatrein!

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Treinreis door Zwitserland met de Glacier Express

Reizen met de Glacier Express biedt u een kans om in een reis van ca. 7,5 uur een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen te ontdekken. U reist langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en viaducten (291) en tunnels (91) passeert krijgt de trein ook te maken met enorme hoogteverschillen, waardoor op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De Glacier Express rijdt van St Moritz naar Zermatt, via Chur en Brig.

Onderweg zijn er volop hoogtepunten, zoals het Landwasser-viaduct bij Filisur, het dal van de jonge Rijn ten westen van Chur, waar de “Zwitserse Grand Canyon” wordt doorsneden, het Rhônedal bij Brig, de Oberalppas met zijn 2.033 meter hoogte (het hoogste punt op de route van de Glacier Express) en op het eind van de reis de ongenaakbare top van de Matterhorn die hoog boven Zermatt uittorent.

Glacier Express
Glacier Express in Zwitserland
Glacier Express
Landwasserviaduct
Glacier Express
Landwasserviaduct
Glacier Express
Landwasserviaduct
Glacier Express Excellence Class
Glacier Express Excellence Class
Glacier Express Excellence Class
Glacier Express Excellence Class
Glacier Express
Comfortabel reizen
Veeg naar links

Comfort en service in de Glacier Express

De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met zijn eerste- en tweedeklas panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. In welk seizoen u ook reist, het is aan boord van de Glacier Express altijd genieten! De panoramatrein rijdt zowel in de winter als in de zomer.

Aan boord van de Glacier Express geniet u van uitstekend comfort. Zo kunt u genieten van de smakelijke maaltijden die op uw zitplaats worden opgediend, de uitleg die onderweg te beluisteren valt en het vriendelijke personeel dat zijn best doet om het u als passagier zo prettig mogelijk te maken.

Glacier Express Excellence Class 

Sinds 2019 is de Glacier Express uitgebreid met de Glacier Express Excellence Class. Met een gegarandeerde plaats aan het raam, een exclusieve bar, entertainment aan boord, conciërgeservice en persoonlijke reisbegeleiding kunt u optimaal genieten van deze prachtige treinreis. De rit tussen St. Moritz en Zermatt is een feest voor de zintuigen: terwijl buiten het spectaculaire landschap voorbijtrekt, worden champagne en amuses geserveerd aan de gasten, gevolgd door een heerlijk vijfgangenmenu met bijpassende wijnen.

De Excellence Class is inclusief:

• Aparte ontvangst en check-in
• Bagageservice
• Gegarandeerde raamplaatsen
• Welkomstdrankje
• Kleine snacks gedurende de hele reis
• Frisdrank gedurende de reis
• 5-gangen menu inclusief wijn en aperitief
• Koffie en thee in de middag incl. snack

Sterke drank en luxe wijnen zijn niet inbegrepen. Deze kunnen tegen bijbetaling besteld worden.

De Bernina Express, Golden Pass en Glacier Express

Een reis met de Glacier Express is goed te combineren met een reis met de Bernina Express of Golden Pass line. Met de Bernina Express reist u naar het Italiaanse Tirano waarbij u een ruig hooggebergte, bergmeren en kleine dorpjes kunt ontdekken. Met de Golden Pass Line kunt u reizen tussen Montreux, gelegen aan het meer van Genève, en Luzern, gelegen aan het Vierwoudenstedenmeer. Reis hier via wijngaarden omhoog en ontdek een gebied met dennenbossen, beken, groene weides vol koeien en karakteristieke chalets. Wanneer u een reis met de Bernina Express, Golden Pass Line en Glacier Express wilt combineren helpen onze Travel Consultants u graag met het samenstellen van deze reis. 

Reis met de Glacier Express 

De Glacier Express rijdt door een gevarieerd landschap van rivieren die uitmonden in meren met op de achtergrond besneeuwde bergen. U doorkruist de ware Zwitserse Alpenpracht. Al even veelzijdig zijn de reizen die u kunt maken met de Glacier Express. Destin Travel heeft een uitgebreid aanbod met reizen door Zwitserland. Onze Travel Consultants helpen u graag verder met het samenstellen van de perfecte reis met de Glacier Express.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen