Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Jungfrau Bahn (2)

Jungfrau Bahn

Vanuit Interlaken naar de Jungfraujoch met Europa's hoogste treinstation op 3.454 meter

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de Jungfrau Bahn

De reis naar de Jungfraujoch is een van de beroemdste treinexcursies in Zwitserland. Op 1 augustus 1912 werd, na zestien jaar zware arbeid van maar liefst 3.000 man, de Jungfrau Bahn geopend. Het is een indrukwekkend staaltje techniek. De tandradbaan overbrugt in 35 minuten een hoogteverschil van maar liefst 1.400 meter, en dat over een afstand van slechts negen kilometer.

De treinreis over de Jungfrau Bahn is een tocht door een wondere gletsjerwereld van ijs, sneeuw en rotsen. Nadat station Kleine Scheidegg is gepasseerd, volgt een steil traject omhoog, onder andere door een tunnel van zeven kilometer, dwars door de Eiger en de Mönch. Onderweg wordt u door openingen in de bijna loodrechte rotswanden af en toe een blik gegund op de indrukwekkende Eiger-noordwand en het prachtige ijsmeer.

Jungfrau
Jungfrau Bahn
Jungfrau Bahn (1)
Uitzicht op de Aletschgletsjer
Jungfraujoch
Dwars door Alpenlandschappen
Veeg naar links

Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht adembenemend. Imposante bergen als de Eiger, Mönch, Jungfrau en Schilthorn pieken hoog op, terwijl aan de andere kant de Aletschgletsjer traag richting Wallis glijdt. Bij goed weer reikt het zicht hier vanaf het Sphinx terras zelfs tot aan het Duitse Schwarzwald en de Franse Vogezen.

Voor degenen die wat meer tijd willen doorbrengen op de Jungfraujoch is een bezoek aan het ijssculpturenpaleis (een grot uitgehakt in de gletsjer), een rit met sledehonden, een klim naar de Mönchjochhut of een wandeling door de eeuwige sneeuw een absolute aanrader. Of geniet van het waanzinnige uitzicht en een heerlijke maaltijd in gletsjerrestaurant ‘Top of Europe’ of een van de twee andere restaurants.

Op de terugweg voert de Jungfrau Bahn u door het prachtige berglandschap, langs watervallen, door donkere bossen en over groene weiden weer terug naar Interlaken.

Reizen met de Jungfrau Bahn

 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen