Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Keulen 2
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerstcruise Romantische Rijn: de Klassieker

Kerstcruise over de romantische Rijn

riviercruises

Kerstcruise over de Rijn

Stapt u dit jaar ook aan boord voor een sfeervolle kerst bij Friendship Cruises?

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volpension verzorging
Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
Volgend vertrek
20-12-2024
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Nijmegen
Schip
HS Esprit *****
Destin
Vanaf 1.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kerstcruise over de Rijn

Welkom aan boord in Nijmegen voor uw kerstcruise over de romantische Rijn. Geniet van de prachtig verlichte parels langs de Rijn zoals Keulen, Bonn en Koblenz. Ervaar de kerstsfeer in Domstad Keulen en maak een wandeling over de kerstmarkt in het centrum van de sfeervol verlichte stad. De passerende, winterse landschappen bieden spectaculaire vergezichten, met als hoogtepunt de passage van de Loreley. Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een kerstconcert in de St. Kastorbasiliek in Koblenz. Geniet van de warmte en gezelligheid aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip Esprit.  

Kerstcruise Rijn
Nijmegen
Kerstcruise Rijn
Keulen
Kerstcruise Rijn
Bonn
Kerstcruise Rijn
Bonn
Kerstcruise Rijn
Loreley Passage
Kerstcruise Rijn
Mainz
Kerstcruise Rijn
Koblenz
Kerstcruise Rijn
Koblenz
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Kerstconcert op 1e kerstdag in Koblenz - speciaal voor Friendship Cruises passagiers!
Het belooft een bijzondere kerst te worden!
Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1kerstdag. Samen vieren we kerst. Massaal zingen we met elkaar de bekende kerstliederen. Omlijst met een mooi muzikaal programma met medewerking van talentvolle musici. De majestueuze klanken van het orgel laten zich combineren met de gouden klanken van de trompet. Dit kerstconcert is speciaal georganiseerd voor Friendship Cruises passagiers!

 

Vaarschema

Uw route in beeld

7-daagse Kerstcruise over de Rijn

Dag 1 - Nijmegen – Keulen

Uw prachtige cruise begint in Nijmegen. De inscheping staat gepland om ca. 14.00 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Nijmegen. De Esprit gooit haar trossen los en vaart richting Keulen. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Nijmegen 3, shutterstock

Dag 2 - Keulen - Bonn

Tijdens het ontbijt komt Keulen in zicht.  Vandaag kunt u van boord voor de morgenexcursie stadswandeling door Keulen met een individueel bezoek aan de Dom of u kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de kerstmarkten. Een plein vol feestelijke kerstkraampjes met de imposante Dom van Keulen op de achtergrond is iets wat u zeker niet wilt missen. Na terugkomst aan boord wacht u een heerlijk diner en vertrekt uw hotelschip naar Bonn waar u laat in de avond aanmeert.
Morgenexcursie stadswandeling Keulen met individueel bezoek aan de Dom € 35,- p.p.

Keulen+by+night

Dag 3 - Bonn - Remagen - Andernach

Deze morgen heeft u de gelegenheid deel te nemen aan de stadswandeling door de Beethovenstad Bonn. Gaat u mee op excursie in de voetsporen van Ludwig van Beethoven? U kunt in plaats van de stadswandeling ook een individueel bezoek brengen aan de Museumsmeile. Aan het einde van de ochtend gooit de kapitein de trossen los en vaart naar Remagen. Hier kunnen de liefhebbers van boord voor de middagexcursie naar Maria Laach. Per touringcar rijdt u door het prachtige Rijnlands leisteenplateau, de Vulkaaneifel, naar Maria Laach waar u wordt rondgeleid door de eeuwenoude abdij van Maria Laach. Wanneer u niet mee gaat op excursie kunt u genieten van de prachtige panorama's die aan u voorbijtrekken aan boord van de Esprit. De excursiepassagiers schepen in Andernach weer in, waarna u geniet van een heerlijk diner.
Morgenexcursie stadswandeling Bonn incl. bezoek Beethovenhuis € 40,- p.p.
Individuele excursietip Bonn: Museumsmeile Bonn
Middagexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek klooster Benedictine in Maria Laach € 50,- p.p.

Bonn met kerst shutterstock

Dag 4 - Andernach – Rüdesheim; Loreley passage

Terwijl u ontwaakt gooit de kapitein de trossen los voor de vaart naar Rüdesheim. Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de mooie Loreley rots. Deze rots is bekend om de eeuwenoude legende ‘de Maagd van de Loreley’. Het verhaal gaat dat een mooie dame schippers verleidde en behekste met haar zoete gezang, waardoor hun schepen vergingen. Na de lunch komt u aan in Rüdesheim. Hier kunt u van boord om mee te gaan op excursie naar het Siegfried’s Musikkabinett. U zult hier versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd in Rüdesheim en geniet u van een heerlijk diner aan boord.
Middagexcursie Siegfried's Musikkabinett € 20,- p.p.

Rudesheim shutterstock_1307007229

Dag 5 - Rüdesheim – Mainz

U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Esprit. Nadat u heeft genoten van de uitgebreide lunch komt Mainz in zicht. Deze middag heeft u de mogelijkheid mee te gaan met de stadswandeling door Mainz. De binnenstad van Mainz is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. Vandaag blijft uw hotelschip afgemeerd in Mainz.
Middagexcursie stadswandeling Mainz € 25,- p.p. 

Mainz

Dag 6 - Eerste Kerstdag - Mainz – Koblenz

Het is vandaag Eerste Kerstdag. Deze morgen vaart uw hotelschip vroeg in de morgen naar Koblenz. Tijdens deze ontspannen vaarochtend passeert u opnieuw de Loreley. Nadat u heeft genoten van de uitgebreide lunch komt Koblenz in zicht. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1e kerstdag. Samen vieren we kerst. Een mooi muzikaal kerstprogramma met medewerking van talentvolle musici, speciaal georganiseerd voor passagiers van Friendship Cruises!

Koblenz+by+night!

Dag 7 - Tweede kerstdag - Koblenz - Nijmegen

Alweer de laatste dag van uw kerstcruise over de Romantische Rijn. U geniet nog van een ontspannen vaarochtend aan boord. De ontscheping vindt plaats  om ca. 14.00 uur in Nijmegen. U neemt afscheid van de Esprit en haar bemanning. Vanaf de kade in Nijmegen keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige kerstcruise over de Rijn.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Nijmegen 2, shutterstock
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen keuze kunt maken, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Morgenexcursie stadswandeling Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de kathedraal niet ontbreken. De dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad, u kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend).
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Bonn incl. bezoek Beethovenhuis
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U bezoekt het geboortehuis van Beethoven en wandelt langs plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en incl. bezoek Beethovenhuis.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: Museumsmeile in Bonn
Maak kennis met de Museumsmeile in Bonn, zoals de naam al doet vermoeden liggen de musea in een straal van circa 1 km bij elkaar vandaan (m.u.v. het Deutsches Museum Bonn welke iets verder ligt). Het Deutsches Museum Bonn, wat onderdeel is van het Deutsches Museum München, staat bekend om de exposities en experimenten van beroemde wetenschappers, ingenieurs en uitvinders. De centrale thema's in dit museum zijn onderzoeken en de technologie in Duitsland na 1945. Het zoölogische museum Koenig is ook onderdeel van de Museumsmeile. Dit museum heeft een grote verzameling vlinders, kevers en skelletten van verschillende dieren waaronder een dwergvinvis. Wanneer u van hedendaagse geschiedenis houdt is een bezoek aan het Haus der Geschichte Museum zeker een aanrader. In dit museum maakt u kennis met de geschiedenis van Duitsland vanaf het jaar 1945 t/m het heden. Ook aan de kunstliefhebbers is er gedacht, de Bundeskunsthalle heeft wisseltentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstwerken. In het Kunstmuseum vindt u vooral werken uit het Rheinische Expressionisme en de kunst na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het accent ligt op Duitse kunstenaars zoals Georg Baselizt, Joseph Beuys, Hanne Darboven, Anselm Kiefer, Blinky Palermo en Wolf Vostell.
Indicatieprijs entree museum: dit is afhankelijk van welk museum u kiest.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Middagexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek klooster Benedictine in Maria Laach
Uw excursie begint met een mooie busrit per Comfort Class touringcar vanaf Remagen door het Ahrdal naar Maria Laach, temidden van de wijngaarden. In Maria Laach brengt u een bezoek aan de Abdijkerk Benedictine. De abdijkerk is het belangrijkste bouwwerk in de Staufische stijl en één van de mooiste kloosters in Duitsland. De voltooiing van de abdijkerk heeft maar liefst meer dan 80 jaar geduurd. Direct achter de abdij is een militaire begraafplaats gelegen, hier liggen 36 militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Het kloosterhotel wordt nog steeds bewoond en gerund door monniken. Naast de gartnerei is een bezoek aan de schitterende 'boekwinkel' de moeite meer dan waard. Zelden zult u zo'n uitgebreide collectie aan boeken en cadeaus hebben gezien. Een leuk idee om hier een aardigheidje te kopen voor de thuisblijvers. Na de tour in Maria Laach rijdt u via het Ahrdal terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Siegfried's Musikkabinett
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfried's Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: entree Musikkabinett (excursie te voet), rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Mainz 
De geschiedenis van Mainz gaat terug tot in de prehistorie. Het werd gesticht door de Romeinen en zij noemden het Mogontiacum. Vanaf de 8e eeuw is deze Duitse stad een bisdom en de bisschop had wereldrijke macht. De Franse revolutionaire troepen namen in 1792 de stad in en riepen het vervolgens uit tot de Mainser Vrijstaat. In datzelfde jaar werd de stad heroverd. Jammer genoeg werd deze stad in augustus 1942 voor een groot deel verwoest door de Engelse bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opnieuw ingedeeld en raakte Mainz drie stadsdelen kwijt aan Wiesbaden. Aan de treinstations in die wijken is wel nog te zien dat het ooit toebehoorde aan de stad, door de namen die zij dragen. De binnenstad is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. De Dom van Mainz en de St. Stefanuskerk werden gebouwd in opdracht van één van de belangrijkste (aarts)bisschoppen, namelijk Willigis.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Esprit

Tijdens de reis geniet u van alle luxe en grandeur aan boord van 5-sterren luxe hotelschip Esprit. Dit varende boutique hotel beschikt over luxe suites van 21 t/m 28 m². In de panoramasalon op het Diamantdek vindt u de panoramabar. In de hal vindt u naast de receptie ook de boordboutique. Het restaurant met zijn elegante uitstraling bevindt zich op het Rubindek. Hier wordt elke dag het uitgebreide ontbijtbuffet, de lunch en het diner geserveerd. Aan boord van hotelschip Esprit bevindt zich ook een fitnessruimte. Hotelschip Esprit biedt plaats aan maximaal 104 passagiers.

Esprit
Esprit
Royale Entree 2
Royale entree
Esprit
Sfeervolle salon
Esprit
Luxe restaurant
Esprit
A-grandsuite (28 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamantdek
Esprit
A-/B-minisuite (17 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamantdek en Rubindek
Esprit
B-suite (21 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Rubindek
Esprit
C-minisuite (17 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek
Esprit
C-cabine (14 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek
Arthurs Bistro 3
Arthurs Bistro
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
7-daagse Kerstcruise over de Rijn
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 december 2024
v.a. 1.398,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine (14 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-minisuite (17 m²), Smaragddek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-minisuite (17 m²), Rubindek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-suite (21 m²), Rubindek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (14 m²), Diamantdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-minisuite (17 m²), Diamantdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-grandsuite (28 m²), Diamantdek € 898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (14 m²) Smaragddek € 498,-
Toeslag 2-pers. B-suite voor alleengebruik (21 m²), Rubindek € 1.998,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (14 m²), Diamantdek € 1.698,-


• 7-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Esprit
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie met gebak bij inscheping
       • Welkomstcocktail met snacks
       • Koffie met gebak in de middag
       • Welkomstdiner
       • Afscheidscocktail met snacks
      • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis Wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen
• Hoogtepunt: kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 90 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
7-daagse Kerstcruise over de Rijn
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 december 2024
v.a. 1.398,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine (14 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-minisuite (17 m²), Smaragddek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-minisuite (17 m²), Rubindek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-suite (21 m²), Rubindek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (14 m²), Diamantdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-minisuite (17 m²), Diamantdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-grandsuite (28 m²), Diamantdek € 898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (14 m²) Smaragddek € 498,-
Toeslag 2-pers. B-suite voor alleengebruik (21 m²), Rubindek € 1.998,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (14 m²), Diamantdek € 1.698,-


Inbegrepen

• 7-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Esprit
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie met gebak bij inscheping
       • Welkomstcocktail met snacks
       • Koffie met gebak in de middag
       • Welkomstdiner
       • Afscheidscocktail met snacks
      • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis Wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen
• Hoogtepunt: kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 90 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises