Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Memphis
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de Lower Mississipppi

Cruisen over de Lower Mississippi

riviercruises

Lower Mississippi

De American Duchess voert u over de Lower Mississippi, ‘the old man river’, door de warmbloedige Zuidelijke Staten van Noord-Amerika. 

Internationaal gezelschap aan boord
individuele groepsreis
Hop-On-Hop-Off Tours inclusief
Volgend vertrek
--
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
RS American Duchess *****
Destin
Vanaf 3.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

De American Duchess voert u over de Lower Mississippi, ‘the old man river’, door de warmbloedige Zuidelijke Staten van Noord-Amerika. U waant zich terug in de tijd van katoenplantages en prachtige landhuizen; maakt kennis met de indrukwekkende slagvelden van de Burgeroorlog en de wortels van de blues: ‘the roots of all music!’ Tijdens deze schitterende cruise over de Lower Mississippi bezoekt u New Orleans, ‘The Big Easy’; creoolse plantages, waar de welvarende zuidelijke levensstijl sterk contrasteerde met het slavernijverleden; het dromerige St. Francisville; Natchez; het vanwege de Burgeroorlog zo bekende Vicksburg en Memphis, de bakermat van de blues, waar muziek het leven van een ieder nog steeds beïnvloedt.

U maakt uw cruise aan boord van de majestueuze American Duchess, 5-sterren***** luxe.
Het eerste Amerikaanse raderstoomschip met (vrijwel) uitsluitend suites aan boord en daarmee een van de meest luxueuze riviercruiseschepen

Jackson Square New Orleans
Jackson Square in New Orleans
Memphis1
Memphis
Memphis graceland
Graceland in Memphis
MississippiDelta
Mississippi Delta
Vicksburg
Vicksburg
Natchez1
Natchez
Stanton hall mansion Natchez
Stanton Hall Mansion in Natchez
afro american culture museum Natchez
Afro American Culture Museum in Natchez
Nottoway1
Nottoway
New Orleans St louis Cathedral
St. Louis Cathedral in New Orleans
Veeg naar links

De parels van de Mississippi

• Memphis, de bakermat van de blues
• Vicksburg
• Natchez
• Dromerig St. Francisville
• Creoolse plantages
• New Orleans, ‘The Big Easy’

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise over de Lower Mississippi

Dag 1 - Amsterdam – Memphis

Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines van Amsterdam via een tussenstop naar Memphis. Transfer naar uw overnachtingshotel in Memphis.

Memphis1

Dag 2 - Memphis (inscheping)

Vandaag heeft u voldoende tijd om Memphis te ontdekken, de bakermat van de bluesmuziek. Burgerrechtenactivist Martin Luther King en popster Elvis Presley drukten hun stempel op ‘The River City’. Aan het einde van de middag scheept u in aan boord van raderstoomschip American Duchess, 5-sterren***** luxe. De trossen gaan los, we zetten koers naar Vicksburg, waar we overmorgen zullen afmeren. Een ontspannen begin van uw onvergetelijke, luxe reis!
* Inbegrepen excursie: Memphis Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: The Elvis Experience
* Optionele excursie: Soundtrack of Memphis

Memphis graceland

Dag 3 - Mississippi Delta

Het belooft een mooie vaardag te worden. De Mississippi Delta is meer dan een geografische regio. Maakt u zich klaar voor een culturele ervaring waarin zowel landbouw, muziek als geschiedenis aan bod komt. De plaatsen langs de rivier vormen al eeuwenlang een inspiratiebron voor auteurs, musici en kunstenaars.
*Optionele excursie: Mississippi Delta Gospel & Birthplace of Blues

MississippiDelta

Dag 4 - Vicksburg

Vicksburg wordt gekenmerkt door een mix van cultureel erfgoed en moderne attracties. Door haar ligging op een heuvel langs de Lower Mississippi heeft Vicksburg tijdens de Burgeroorlog een belangrijke rol gespeeld. Dit verleden ziet u nog overal terug. De stad werd gesticht in 1811 en is uitgegroeid tot een levendige havenstad. Leer meer over de gevechten die in Vicksburg hebben plaatsgevonden, proef de lokale gerechten, bezoek een van de vele musea of ga in het shopping district op zoek naar een mooie souvenir. De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante musea waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. Wat dacht u van het ‘Lower Mississippi River Museum’, het ‘Old Court House Museum’ of het ‘Yesterday’s Children Antique Doll & Toy Museum’? Aan u de keuze! De Tourbus stopt tevens bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion, het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg.
* Inbegrepen excursie: Vicksburg Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: On the Front Lines of the Civil War
* Optionele excursie: A Round of Golf at the Vicksburg Country Club

 

Vicksburg

Dag 5 - Natchez

De stad Natchez werd in 1716 gesticht en oorspronkelijk leefden in dit charmante rivierstadje de indianen en de Franse pioniers samen. De elegantie, de gastvrijheid en de vele gerestaureerde plantagehuizen zijn kenmerkend voor Natchez en haar levensstijl. Natchez wordt gezien als het centrum van het vooroorlogse Zuiden. Het is de oudste nederzetting aan de Mississippi en toont nog steeds de welvaart waarin de plantagebezitters in de tijd van vóór de Burgeroorlog leefden. Geniet van de unieke winkels, restaurants, musea en authentieke woningen, die allemaal voorkomen in Hugh Bayless’ boek ‘The 100 Best Towns in America’. Met de Hop-On-Hop-Off Tourbus kunt u verschillende plantagehuizen bezoeken: Magnolia Hall, Stanton Hall, Rosalie Mansion en William Johnson House. De Tourbus brengt u tevens naar het Natchez Visitor’s Center, de King's Tavern and Charbonneau Distillery en het Natchez Association for the Preservation of Afro-American Culture Museum.
* Inbegrepen excursie: Natchez Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Inside Regina's Kitchen with Celebrity Chef Regina Charboneau
* Optionele excursie: The Great Mississippi Outdoor Adventure
* Optionele excursie: A Jeweled Christmas in Natchez
* Optionele excursie: Biscuits and Brunch with Celebrity Chef Regina Charboneau
* Optionele excursie: Fortunes and Follies: A Glimpse into the American South
* Optionele excursie: Home Hosted Visit with Ginger and James
* Optionele excursie: The Story of Cotton in the Antebellum South

Stanton hall mansion Natchez

Dag 6 - St. Francisville

St. Francisville is gesticht in 1809 en is daarmee de oudste stad in de Florida Parishes. Ten zuiden van de huidige locatie van St. Francisville lag in de jaren 1790 de nederzetting Bayou Sara. Toen Bayou Sara werd vernietigd door overstromingen en branden, zijn vele bouwwerken en kunstvoorwerpen naar St. Francisville gebracht, waar ze nog altijd te bewonderen zijn. St. Francisville wordt ook wel ‘twee mijl lang en twee tuinen breed’ genoemd, maar dit betekent zeker niet dat er niet genoeg te beleven is! Bewonder de unieke winkels, historische huizen, schitterende kerken en adembenemend mooie parken. Overal in de stad groeien Spaanse mosbomen. Dit zorgt voor een extra mooie, comfortabele zuidelijke sfeer. De schilderachtige stad, gelegen aan de oevers van de Lower Mississippi, staat met meer dan 140 monumenten geregistreerd in het ‘National Register’. Een bezoek aan St. Francisville brengt u terug naar lang vervlogen tijden. Het glooiende landschap met prachtige plantagehuizen en de gezellige Main Street maken deze stad tot een aantrekkelijke bestemming. Aan winkels geen gebrek. Met de Hop-On-Hop-Off Tourbus bent u zo bij ‘Royal Street’ of de ‘Old Market Hall’. Ook kunt u het ‘West Feliciana Historical Society Museum’ of de ‘Grace Episcopal Church’ bezoeken.
* Inbegrepen excursie: St. Francisville Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Plantations of the Back Roads: St. Francisville
* Optionele excursie: Redemption & Rehabilitation at Angola Penitentiary

Dag 7 - Baton Rouge

Baton Rouge (letterlijk ‘rode stok’) is de hoofdstad van Louisiana. De jarenlange overheersing door Fransen, Spanjaarden en Britten heeft ervoor gezorgd dat er een bijzondere mix van culturen en een rijke historie is ontstaan. De Cajuncultuur is hiervan het meest typerend. ‘Acadië’ was een Franse kolonie, die grofweg in het gebied tussen New Orleans, Lake Charles en Alexandria lag. De naam ‘Acadië’ verbasterde tot ‘Cajun’. Dankzij het project CODOFIL is er een hernieuwde belangstelling onder de jeugd voor het Cajun-Frans, de Cajun-keuken en de Cajun-muziek. De Hop-On-Hop-Off Tourbus biedt voor ieder wat wils: het ‘USS Kidd DD-661’, het Capitol Park Museum, het Louisiana’s State Capitol, het Louisiana’s Old State Capitol, of, voor de kunstliefhebbers, het LSU Museum of Art en het Louisiana Art & Science Museum.
* Optionele excursie: The Ultimate Cajun Adventure

Baton Rouge

Dag 8 - Nottoway

Vandaag maken we een mooie excursie naar de Nottoway plantage. De Nottoway plantage is het grootste en meest betoverende vooroorlogse landhuis in het Zuiden. Op deze prachtige locatie langs de Great River Road, vanwaar u de majestueuze Mississippi over kijkt, neemt dit ‘Witte Kasteel van Louisiana’ u mee terug naar een tijdperk van glorie en grandeur. De plantage bevindt zich te midden van weelderige tuinen met tweehonderd jaar oude eikenbomen. De Nottoway plantage ademt de sfeer van de zuidelijke gastvrijheid, historie en mysterie. The Mansion werd in 1859 in gebruik genomen en vormde het hart van de door Randolph gebouwde en bestuurde suikerplantage. Randolph woonde met zijn vrouw en elf kinderen in het prachtige herenhuis, waarvan hij bij de bouw beval dat kosten nog moeite gespaard moesten blijven om zijn rijkdom aan de buitenwereld te tonen. De grootschalige slavernij is de donkere schaduwzijde. Tijdens uw bezoek leert u meer over de interessante geschiedenis van de Nottoway plantage. Tegenwoordig is The Mansion een van de Historic Hotels of America. Het herenhuis telt drie verdiepingen, 64 slaapvertrekken en 22 indrukwekkende witte zuilen. De populairste ruimte is de Witte Balzaal, die volledig wit is geschilderd met overal gouden versieringen. Het landhuis is gebouwd met 365 ingangen, één voor elke dag van het jaar! Na uw bezoek aan het huis zelf maakt u nog een heerlijke wandeling door de weelderige tuinen.
* Optionele excursie: Life in the Bayou Cajun Swamp Tour: Nottoway
* Optionele excursie: Stories of the Great River Road
* Optionele excursie: Laura: A Creole Plantation

Nottoway1

Dag 9 - New Orleans (ontscheping) - Amsterdam

Vanmorgen om ca. 08.00 uur meert u af in New Orleans, bijgenaamd ‘The Big Easy’, een stad met vele gezichten. New Orleans heeft een multicultureel en tolerant karakter. De stad staat bekend om haar vele mogelijkheden tot vermaak. Ook het grote erfgoed van 18e en 19e eeuwse architectuur is het vermelden zeker waard. Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines vliegt u van New Orleans via een tussenstop naar Amsterdam. Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u vandaag nog genieten van de New Orleans Highlights Tour. Indien u een post-cruise arrangement heeft gereserveerd in New Orleans kunt u deze prachtige stad nog verder ontdekken de komende dagen!
* Optionele post-cruise excursie: New Orleans Highlights Tour

Luxe riviercruises 2019 New Orleans

Dag 10 - Amsterdam

Vanmorgen vroeg landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar het Zuiden van Amerika.

* De in bovenstaand programma genoemde Hop-On-Hop-Off Tours zijn inbegrepen in de reissom. De optionele excursies zijn niet inbegrepen en op aanvraag boekbaar. Het programma kan per vertrekdatum iets afwijken, neemt u contact met ons op over het precieze programma van de vertrekdatum van uw keuze. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Pre- of Postcruise arrangement

Pre- of Postcruise arrangement in New Orleans of Memphis
Verwen uzelf met een pre- of postpakket in het historische New Orleans of Memphis. Verblijf een aantal dagen voor of na uw cruise in het prachtige 4-sterrenhotel InterContinental in New Orleans of The Peabody in Memphis. Maak kennis met de unieke mix van culturen in ‘The Big Easy’ New Orleans. Of kiest u toch liever voor Memphis? De bakermat van de blues, waar muziek het leven van eenieder nog steeds beïnvloedt. Tijdens de excursie Elvis Experience (inbegrepen) leert u hier alles over.
Prijs: € 798,- p.p. (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Inbegrepen tijdens uw Precruise:
• Transfer luchthaven - hotel - raderstoomschip
• 2 overnachtingen in een 4****-hotel op basis van logies/ontbijt voorafgaand aan uw cruise in de plaats van inscheping
• Excursie Elvis Experience in Memphis of excursie New Orleans Highlights Tour in New Orleans.

Inbegrepen tijdens uw Postcruise:
• Transfer raderstoomschip - hotel - luchthaven
• 2 overnachtingen in een 4****-hotel op basis van logies/ontbijt na uw cruise in de plaats van ontscheping
• Excursie Elvis Experience in Memphis of excursie New Orleans Highlights Tour in New Orleans.

Friendship Cruises organiseert graag voor u een pre- of postcruise arrangement op maat, afhankelijk van uw wensen. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

Inbegrepen excursies

Memphis Hop-On-Hop-Off Tour
De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante bezienswaardigheden in Memphis, waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. Ontdek de stad die nationaal erkend wordt vanwege zijn bijdrage aan de muziekindustrie van de Verenigde Staten. Deze iconische stad, ook wel de ‘geboorteplaats van de Rock & Roll’ genoemd, biedt een levendige cultuur en een rijke geschiedenis die met elkaar is verweven.

Vicksburg Hop-On-Hop-Off Tour
Vicksburg biedt de ideale mix aan cultureel erfgoed en opwindende moderne attracties en outdoor adventure. De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante bezienswaardigheden waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. De Tourbus stopt tevens bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion: het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid uit te stappen in het Vicksburg shopping district om even heerlijk te winkelen.

St. Francisville Hop-On-Hop-Off Tour
St. Francisville, opgericht in 1809, is de oudste stad in de Florida Parishes of Louisiana. Stap op de Hop-On-Hop-Off Tourbus en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. U ontdekt de unieke winkels, historische huizen, prachtige kerken en adembenemende parken tijdens deze rondrit!

Optioneel bij te boeken excursies (op aanvraag)

The Elvis Experience, Memphis
Ontdek vanuit uw pre-cruise hotel de stad die ‘The King’ zijn thuis noemde tijdens een tour door Memphis! Trek uw blauwe suède schoenen aan en stap in de touringcar richting het epicentrum van Memphis: Beale Street! De bands die op elke hoek van de straat spelen, brengen de muzikale geschiedenis vol blues en rock ‘n roll tot leven. Een meer dan levensgroot koperen standbeeld van Elvis markeert het startpunt van het ‘Walking in Memphis’ gedeelte van de excursie. Tijdens de wandeling ervaart u de muziek, historie en cultuur en ruikt u de zoete geur van de barbecue in de verschillende steegjes. Ondertussen luistert u naar de enthousiaste verhalen van de gids. Dan laten we Beale Street achter ons en gaan we naar de meest iconische attractie van Memphis: de Graceland Mansion, de voormalige woning van muzieklegende Elvis Presley. Stap binnen in het huis van de grote Elvis en voel hoe hij nog altijd aanwezig lijkt te zijn. Loop door de verschillende kamers, zoals de beroemde Jungle Room, een eerbetoon aan Elvis’ liefde voor Hawaii met groene tapijten en houtwerk vol exotische figuren. Bekijk het kantoor waar de vader van Elvis (Vernon Presley) het management uitvoerde tijdens zijn carrière, alsmede de Trophy Building en de Racquetball Building vol met honderden awards en prijzen die Elvis tijdens zijn carrière ontving, nog afgezien van de awards en prijzen die na zijn dood aan hem zijn toegekend. Wandel rondom het huis door de Meditation Garden, waar u te midden van zijn familieleden de laatste rustplaats van ‘The King’ vindt.

Soundtrack of Memphis
Maak vanuit uw pre-cruise hotel een muzikale tour door Memphis, Tennessee, de geboorteplaats van de Rock & Roll. Eerst rijdt de touringcar door het 138 hectare grote Overton Park middenin Memphis. Hier maken we een stop bij het iconische Levitt Shell amfitheater, waar uw gids u zal verrassen met een muzikaal optreden op het podium waar Elvis Presley zijn eerste betaalde concert gaf in 1954. Dan rijdt de touringcar over Overton Square, een culturele hotspot uit de jaren 1970 die sindsdien is verworden tot een levendig, modern entertainment district. We passeren Galloway House, de methodistenkerk waar Johnny Cash en de Tennessee Two hun eerste optreden gaven en ‘Soulsville, U.S.A’ waar legendes als Otis Redding, Booker T. & the MG’s en Isaac Hayes begonnen bij Stax Records. Andere hoogtepunten vormen de Priscilla Presley's High School, Church Park en het W.C. Handy House Museum, waar de ‘vader van de blues’ zelf woonde. Ter onderbreking van de touringcarrit maken we een stop bij het Tennessee Welcome Center. Dan ziet u bezienswaardigheden als Court Square, de historische straat Beale Street en het National Civil Rights Museum, gebouwd rondom het beruchte Lorraine Motel waar Martin Luther King, Jr. werd doodgeschoten in 1968. Maar een bezoek aan Memphis, de ‘Blues City’, is natuurlijk pas compleet na een bezoek aan de Blues Hall of Fame. Verder zien we vandaag ook het South Main Arts District, de Gibson Guitar Factory, de wonderschone Vance Avenue, Bluff Park, het FedEx Forum en het WDIA radiostation, waar de eerste soulmuziek werd gedraaid. De excursie wordt afgesloten met een bezichtiging van het prachtige Peabody Hotel, de beroemde straat Memphis Front Street (ook bekend als ‘Cotton Row’), en de Lauderdale Courts. Indien er nog tijd over is, bewonderen we de Humes High School, waar Elvis Presley op school heeft gezeten, en de Sund Studio, waar de Rock & Roll is geboren. 

Mississippi Delta Gospel & Birthplace of Blues
Ervaar de Blues, wanneer u op weg bent naar de Blues Trail, de plek waar het allemaal begon. De tour start bij de Greater First Baptist Church, waar u geniet van een opwindend gospelkooroptreden. Hierna gaat de tour verder richting Clarksdale, bekend als de ‘geboorteplaats van de Blues’. Bezoek het Delta Blues Museum en geniet van live muziekuitvoeringen en enkele typische zuidelijke snacks in de iconische Ground Zero Blues Club.

On the Front Lines of the Civil War, Vicksburg
Bekijk de frontlijnen van een van de belangrijkste slagvelden van Amerika, de historische Slagvelden van Vicksburg. Doorkruis vijandelijk gebied, luister naar de verhalen over de ontberingen die de soldaten moesten ondergaan en ontdek waarom Vicksburg zo’n belangrijke stad is in de geschiedenis van Amerika. President Lincoln noemde deze plaats zeer treffend ‘de sleutel tot de overwinning’. De belegering en de slag bij Vicksburg vormden een mijlpaal in de Burgeroorlog. De Slag bij Vicksburg was het laatste belangrijke gevecht in de Vicksburg-veldtocht. In een serie briljante manoeuvres wist de Noordelijke generaal de Mississippi over te steken en het Zuidelijke leger op te sluiten in de verdedigingslinies van de versterkte stad Vicksburg. Het Zuidelijke garnizoen hield het nog veertig dagen uit; op 4 juli 1863 werd de witte vlag gehesen en was de volledige Mississippi in Noordelijke handen. De overgave van Vicksburg wordt derhalve gezien als het keerpunt in de oorlog. Het heeft het land gevormd. Zo zouden oorlogen nooit meer hetzelfde worden uitgevochten. U brengt een bezoek aan het Vicksburg National Military Park. Het park herbergt meer dan 1300 monumenten en gedenktekens. Onder leiding van een deskundige gids touren we door het glooiende landschap dat weleer diende als slagveld en maken een aantal stops om de belangrijkste monumenten te bezichtigen, zoals het USS Cairo and Museum, waar een oorlogsschip dat uit de Mississippi is gehaald van binnen kan worden bewonderd, en het Illinois State Monument, de grootste van de 27 staatsmonumenten. We wandelen tevens over de Nationale begraafplaats, waar het grootste aantal slachtoffers van de Burgeroorlog in het land begraven ligt, en nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Een indrukwekkende excursie, die u kennis laat maken met een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Amerika.

A Round of Golf at the Vicksburg Country Club
Het is tijd om een balletje te slaan in Vicksburg. Ga mee op een fantastische ronde van achttien holes op de Vicksburg Country Club Golf Course, gebouwd in 1929.

Inside Regina's Kitchen with Celebrity Chef Regina Charboneau, Natchez
Tijdens ons bezoek aan Natchez worden we uitgenodigd in Twin Oaks, een mooi landhuis in de stijl van het Zuiden en de woning van de prijswinnende chef Regina Charboneau. Regina is de auteur van vele populaire kookboeken en staat in de culinaire wereld bekend als de personificatie van de Zuidelijke gastvrijheid. Ze opent graag haar deuren voor u voor een intieme culinaire ervaring aan haar eigen keukentafel. Het historische Twin Oaks, gebouwd in 1832, is een reliek uit het vooroorlogse Zuiden. Na een welkomstdrankje geeft Regina een rondleiding door haar huis, onderwijl ze persoonlijke verhalen vertelt. Regina zal u verbazen met de finesses die ze aanbrengt aan ogenschijnlijk simpele, traditionele gerechten. Ze nodigt u graag uit in haar keuken om mee te helpen en de bijzondere lekkernijen daarna direct te proeven.

The Story of Cotton in the Antebellum South, Natchez
De Frogmore plantage, de enige nog werkende katoenplantage in het Zuiden, laat u kennis maken met het leven in de jaren 1800. U wordt uitgenodigd in de Afrikaans-Amerikaanse plantagekerk. De ‘Meesteres van Frogmore’ neemt u mee terug in de tijd. Muziek vult de ruimte wanneer ‘secret songs’ door lokale muzikanten ten gehore worden gebracht. Geniet van de gospelliederen en luister naar de verhalen over het leven op de plantage. Tijdens een wandeling ziet u de slavenhutjes en katoenvelden en leert u meer over het dagelijks leven van de slaven op de katoenplantage. Tevens laten wij u tijdens deze tour graag kennis maken met de meest zeldzame machinerie in zijn soort, die vroeger en tegenwoordig gebruikt wordt in de katoenindustrie. Er wordt u een drankje aangeboden in de Sharecropper Plantation Store. Op de terugweg naar de American Queen wordt u verrast met bijzondere weetjes over de katoenindustrie en maakt u een korte stop bij Longwood: een groot achthoekig, nooit voltooid herenhuis, ook wel ‘Nutt’s Folly’ genoemd. Het huis staat symbool voor de vooroorlogse weelde van de katoenplantage-eigenaren, voordat de oorlog daar een einde aan maakte.

Home Hosted Visit with Ginger and James, Natchez
De woorden ‘Zuidelijke gastvrijheid’ roepen beelden op van rijk versierde, statige landhuizen geflankeerd door gewelfde portalen en charmante dames met een warme glimlach en verhalen over de grandeur van het Zuiden. Vandaag ervaart u dit alles ten volle tijdens een exclusief bezoek aan ‘The Towers’, een van de grootste en meeste elegante vooroorlogse private landhuizen. U zult uiterst hartelijk worden ontvangen door Ginger en James Hyland. Ginger Hyland is de dochter van de president van Hughes Aircraft Co en werd zelf onder meer beroemd als eerst vrouwelijke president van de American Quarter Horse Association. Ginger zal met vriend Rene Adams (een beroemde lokale chef) enkele van haar culinaire geheimen en traditionele recepten met u delen terwijl u geniet van enkele van haar favoriete hapjes en een drankje. U zult voldoende inspiratie opdoen om ook thuis uw vrienden of familie te trakteren op een gezellig feestje met zuidelijke specialiteiten! Terwijl u op de veranda met een glas champagne uitkijkt over de perfect onderhouden tuinen, vertelt Ginger graag boeiende verhalen over haar verleden. Ook laat ze u graag alle verborgen (Victoriaanse) schatten van het landhuis zien tijdens een rondleiding. Zijde, kant en schitterende ornamenten sieren de muren van ‘The Towers’. In tegenstelling tot andere historische huizen zijn alle kamers hier toegankelijk. Kijkt u rond alsof u zelf behoort tot de familie Hyland.

The Great Mississippi Outdoor Adventure, Natchez
Net buiten het historische en schilderachtige Natchez vindt u bossen met prachtige flora en fauna. Ga op avontuur door de wildernis en ontdek de Mississippi als nooit tevoren! Deze excursie brengt u naar Great River Adventures in Knife’s Edge. Hier stapt u op een één of tweepersoons ATV (All Terrain Vehicle/Quad) waarmee u door de weelderige bossen van de Mississippi reist. Laat de innerlijke ‘lumberjack’ in u los terwijl u een tomahawk of lasso probeert te gooien!
Deelnemers aan deze excursie dienen een lange broek en dichte schoenen te dragen in verband met de activiteiten. Tevens dient er een aansprakelijkheidsverklaring vooraf te worden getekend.

Biscuits and Brunch with Celebrity Chef Regina Charboneau, Natchez
Schuif aan voor een heerlijke brunch met de beroemde chefkok Regina Charboneau. Direct aan Mainstreet in Natchez heeft Regina haar eigen kookschool, ‘Regina’s Kitchen’. Zij staat bekend om haar perfecte, boterachtige koekjes. Tijdens deze excursie deelt zij dit recept met u, en u kunt zelfs met Regina en haar assistent samenwerken!

Fortunes and Follies: A glimpse into the American South, Natchez
Vandaag bezoekt u twee van de meest iconische bouwwerken van Natchez. Uw excursie start bij Longwood Mansion, de nummer één attractie van Natchez. U krijgt een rondleiding door dit prachtige pand en leert de geschiedenis van dit landhuis kennen. De achthoekige vorm en opvallende koepel zijn ontworpen door de beroemde architect Samuel Sloan. Er zijn echter slechts 9 van de 32 kamers van het landhuis ooit voltooid. In het zuiden ontdekt u Melrose Mansion. Melrose geeft goed de rijkdom van de eigenaar weer bovenop een hoog stuk land, terwijl hij zijn uitgestrekte plantage overzag. Deze exorbitante vertoning staat symbool voor de toenmalige zuidelijke welvaart.

Plantations of the Back Roads, St. Francisville
Deze excursie gaat uw verwachtingen van een ‘traditionele’ zuidelijke plantage te boven. Onder begeleiding van een gids bezoekt u twee plantages met een meer persoonlijk karakter en een sterke relatie met verre voorvaderen. Ga op zoek naar het familieportret in elk huis. U start met een bezoek aan de Rosedown plantage. Deze plantage is nog vrijwel helemaal in de oude stijl bewaard gebleven en is een goed voorbeeld van een lokaal plantagecomplex in het Zuiden. U ervaart hier hoe de welvarende bewoners in het vooroorlogse Zuiden leefden, iets wat bijna nergens anders meer te zien is. De plantage toont de culturele tradities van de slavernij en de leefstijl van de grootgrondbezitters. Ook worden hier langdurige wetenschappelijke experimenten uitgevoerd op het gebied van landbouw en tuinbouw. Rosedown is gesticht in de jaren 1830 door Daniel en Martha Barrow Turnbull, en bleef in het bezit van hun familie tot de jaren 1950. Ontdek het huis en de tuin en bezoek de souvenirwinkel voor een aandenken aan uw bezoek. Hierna gaat u verder naar het nabijgelegen Catalpa, een huis dat sinds het begin van de 19e eeuw in handen is van dezelfde familie. Eigenaresse Mary Thomson, een nakomeling van de oorspronkelijke bezitters van dit pand, laat u met trots haar huis zien. Leer meer over de geschiedenis en de relatie met de Rosedown plantage. In elke kamer leeft de rijke historie van de familie voort. In het huis vindt u nog de originele meubels, evenals porselein, kristal en zilver dat eerder behoorde tot de Rosedown plantage. Aan het einde van uw bezoek neemt Mary op traditionele wijze afscheid van u met een glas Sherry op de veranda voor het huis.

Redemption & Rehabilitation at Angola Penitentiary, St. Francisville
Dit is een excursie die gaat over tweede kansen, verlossing en rehabilitatie. In de Tunica Hills van Louisiana bevindt zich de wereldbekende Angola gevangenis, bijgenaamd ‘The Alcatraz of the South’. Waar zich ooit de bloedigste en gevaarlijke gevangenis van Amerika bevond, bevindt zich nu een van ’s werelds meest besproken inrichtingen. Hier is men overtuigd van de rehabilitatie van de gevangenen, alhoewel de meesten van hen nooit hun vrijheid terug zullen krijgen. Tijdens de rondleiding zal de deskundige gids u de uitgestrekte landbouwgronden, waar de gevangen elk jaar voor meer dan 2,5 miljoen pond aan gewassen oogsten, de veestapel, de trainingsfaciliteiten en de rodeoarena laten zien. De gids vertelt u over de jaarlijkse rodeo die hier plaatsvindt en de verschillende opnames voor Hollywood films, zoals de film ‘Dead Man Walking’. U brengt tevens een bezoek aan het eerste en meest bekende cellenblok, het ‘Red Hat Cell Block’, welke tevens staat genoteerd in het National Register. De excursie eindigt met een bezoek aan het museum behorend bij de gevangenis, waar u meer te weten komt over de voortdurende pogingen tot verbeteringen in het Amerikaanse gevangeniswezen en de geschiedenis van Angola.

The Ultimate Cajun Adventure, Baton Rouge
De Cajuncultuur is een van de meest bijzondere en oudste tradities van het Zuiden. De Creoolse levenswijze is bovendien ook alom aanwezig en kent een unieke mix van Franse, Spaanse, Afrikaans-Amerikaanse en inheemse Amerikaanse culturen. Beide leefstijlen zijn in deze regio nog altijd volop terug te vinden, onder meer in de iconische keuken. Deze ochtend gaat u eerst naar het Rural Life Museum. Op het terrein van dit grote openluchtmuseum staan diverse historische gebouwen die typerend zijn voor Louisiana, waaronder een plattelandskerkje en een pioniershut. Verder is er een speciaal gedeelte gewijd aan het plantageleven. Dit museum bevindt zich in het Burden Museum and Gardens, een 40 hectare groot landbouwonderzoeksstation. Na het bezoek geniet u van een tongstrelende lunch met diverse favoriete lokale gerechten in het Pont Breaux’s Cajun Restaurant, een van de beste Cajun restaurants in zuidelijk Louisiana. Na de lunch gaat u naar de Atchafalaya Basin Landing & Marina, waar u op de boot stapt voor een prachtige tocht door het moeras onder leiding van een lokale gids. Van heel dichtbij aanschouwt u de exotische fauna, terwijl de kapitein de geschiedenis van dit gebied graag met u deelt.

Life in the Bayou Cajun Swamp Tour, Nottoway
Vanaf de American Queen rijden we over de plantages. De gids vertelt u alles over de omgeving en de levensstijl van de bevolking in de periode dat katoen koning was. Na een rit van drie kwartier langs de rivier arriveert u in La Place. Hier bevindt zich het uitgestrekte natuurgebied de Manchac Swamp van meer dan honderd vierkante kilometer, omgeven door cipressen en weelderig groen. U ziet wat de pioniers ontdekten toen ze in zuidelijk Louisiana aankwamen. Aan boord van kleine bootjes zullen we dit gebied verkennen. De dieren die in dit gebied leven zijn inmiddels gewend aan de bootjes en beschouwen het als onderdeel van hun habitat. Dat biedt u de uitgelezen kans de alligators, beverratten, ibissen, schildpadden, reigers, wasberen en andere diersoorten die in deze regio leven van dichtbij te aanschouwen. De lokale gids kan u alles vertellen over het prachtige natuurschoon.

Grand Southern Plantation Tour, Nottoway
Ontscheep voor een boeiende dagexcursie door de suiker- en katoenvelden van Zuid-Louisiana. U bezoekt enkele van de meest prestigieuze, schilderachtige en historische plantages van het Zuiden. U begint de excursie in Baton Rouge. Wandel door de straten en bewonder de iconische locaties verspreid over de hoofdstad van Louisiana. Vervolgens maakt u een stop bij een van de volprezen historische bouwwerken van Baton Rouge, het Houmas House. Bij aankomst ziet u direct waarom het Houmas House het ‘kroonjuweel van Louisiana’s River Road’ wordt genoemd. Behalve de prachtige architectuur en perfect aangelegde tuinen biedt het Houmas House u ook de kans om diep de geschiedenis in te duiken, zoals het verleden van de oorspronkelijke Houmas Indianen, de eerste eigenaren van de plantage. Uw persoonlijke gids gekleed in traditioneel kostuum neemt u mee door het landhuis uit 1803. Na het bekijken van de unieke kunstwerken, objecten en tuinen wordt u uitgenodigd om de culinaire specialiteiten uit de regio te proeven tijdens een buffetlunch. Vergeet voor vertrek niet om een kijkje te nemen in de souvenirwinkel. Na dit bezoek rijden we verder door de suikerrietvelden, die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Louisiana, en bezoeken we de Oak Alley plantage, een vooraanstaand overblijfsel uit de rijke historie van het vooroorlogse Zuiden. U ontdekt alle facetten van het verleden van de plantage. De tentoonstellingen over het slavernijverleden op de Oak Alley plantage en de Burgeroorlog zijn al even fascinerend als de 25 hectare grond en de driehonderd jaar oude eikenbomenlaan. Alle locaties van vandaag tonen u stuk voor stuk de weelde van het Zuiden, met prachtige landhuizen en rijk begroeide tuinen. U mag deze exclusieve ervaring zeker niet missen!

Laura: A Creole Plantation, St. Francisville
De Laura plantage is gebouwd in de stijl van de Creoolse architectuur en is hiermee geen typische zuidelijke plantage. Deze plantage werd ooit gerund door vier generaties van Creoolse vrouwen, waaronder Laura, naar wie de plantage is vernoemd. Ontdek de meeslepende geschiedenis van deze plantage, terwijl een deskundige gids u leidt door het huis, de tuinen en de originele slavenhutten uit 1840. De rondleiding eindigt bij de museumtentoonstelling ‘From the Big House to the Quarters: Slavery on Laura Plantation’ waar u meer te weten komt over het leven op deze unieke Creoolse suikerplantage.

New Orleans Highlights Tour
Ga mee op avontuur door een stad met een excentrieke en authentieke sfeer. Tijdens een vier uur durende tour per luxe touringcar maakt u kennis met het verleden van New Orleans: van de geschiedenis van de eerste kolonisten tot hun religie, cultuur en Mardi Gras. We maken een exclusieve rondrit door de Franse wijk, Jackson Square en het Garden District. Hier vindt men de elegante herenhuizen in Griekse, Italiaanse en Queen Anne Victoriaanse stijl. Aan St. Charles Avenue, met de beroemde tramlijn, staan de meest prestigieuze universiteiten van New Orleans: Tulane University en Loyola University. We zullen even pauzeren in het adembenemende City Park, met ruim 160 hectare een van de grootste stadsparken van de Verenigde Staten gelegen tussen St. Charles Avenue en de Lower Mississippi op de plek van de World’s Fair van 1884. U kunt hier een kopje koffie drinken met wat lekkers erbij en heerlijk ontspannen. Een tour door New Orleans is niet compleet zonder een bezoek aan de St. Louis begraafplaats, ook wel bekend als ‘de Stad des Doods’. Een indrukwekkende ervaring.

*Inhoud excursies onder voorbehoud.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/usa/index.php

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van de gebieden in Amerika die u bezoekt tijdens uw reis verwijzen wij u graag naar 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/mississippi/  
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/louisiana/new-orleans/  
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/tennessee/memphis/ 

 

Lees meer
Lees minder

Raderstoomschip American Duchess

De American Duchess is het eerste Amerikaanse raderstoomschip met (vrijwel) uitsluitend suites aan boord en daarmee een van de meest luxueuze riviercruiseschepen met bovendien de grootste accommodaties van het land. Het majestueuze schip toont de gratie en grandeur van een van de meest gekoesterde tradities van Amerika: de statige raderstoomschepen die meer dan twee eeuwen lang de Mississippi bevoeren. In de Grand Dining Room of de iets kleinere River Club & Terrace geniet u van de voortreffelijke volpension verzorging met verse en lokale heerlijkheden. Tijdens uw luxe cruise zijn tevens diverse drankjes inbegrepen. U maakt uw Mississippi cruise met een internationaal gezelschap. De American Duchess biedt plaats aan 166 passagiers. U kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi aan boord.

fotos_americanduchess_leaving_prairie-du-chien_lightbox
American Duchess
fotos_ad_the-river-club--terrace_lightbox
River Club Terrace
fotos_ad_lincoln-library_lightbox
Lincoln Library
fotos_ad_thegranddiningroom_2_lightbox
Grand Dining Room
fotos_ad_grandlobby-bar_lightbox
Grand Lobby Bar
fotos_ad_theshowlounge_2_lightbox
Show Lounge
fotos_os_302_lightbox
Owner’s Suite, type OS (51 m²), panorama schuifpui en privé balkon, bad / douche en toilet
fotos_ad_loft-suite_1_lightbox
Loft Suite, type LFS (51 m²), panorama schuifpui en privé balkon, bad / douche en toilet
fotos_ds_336_2_lightbox
Deluxe Suite, type DS (42 m²), panorama schuifpui en privé balkon, bad / douche en toilet
fotos_vs_329_lightbox
Veranda Suite, type VS (22-31 m²), panorama schuifpui en privé balkon, douche en toilet
fotos_is_335_lightbox
Interior Stateroom, type IS (17-19 m²), geen vensters, douche en toilet
fotos_ad_entertainment_lightbox
Broadway entertainment
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse cruise Lower Mississippi
Vanaf 4.498,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een 2-pers. Interior Stateroom, type IS (14-18 m²). U kunt deze reis maken van Memphis naar New Orleans of in omgekeerde richting. 

Vertrekdatum Memphis - New Orleans
Prijs per persoon
12 maart 2022
v.a. 4.098,- (midden)
26 maart en 9 april 2022
v.a. 4.398,- (hoog)
23 april en 18 juni 2022
v.a. 4.698,- (top)
12 november 2022
v.a. 4.298,- (tussen)
26 november en 10 december 2022
v.a. 3.898,- (laag)
Vertrekdatum New Orleans - Memphis
Prijs per persoon
19 maart, 2 en 16 april 2022
v.a. 4.398,- (hoog)
30 april, 25 juni en 8 oktober 2022
v.a. 4.698,- (top)
3 december 2022
v.a. 3.898,- (laag)
31 december 2022
v.a. 4.098,- (midden)

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Interior Stateroom, type IS (14-18 m²).

 Basisreissom American Duchess*****  Laagseizoen 
 € 3898,- p.p.  
 Middenseizoen 
 € 4098,- p.p. 
 Tussenseizoen 
 € 4298,- p.p.
 Hoogseizoen 
 € 4398,- p.p.
 Topseizoen 
 € 4698,- p.p. 
 Toeslagen p.p.           
2-pers. Veranda Suite, type VS (18-29 m²) € 1898,-  € 2098,- € 2198,- € 2298,- € 2598,-
2-pers. Deluxe Suite, type DS (49 m²)  € 3698,-  € 3998,-   € 4298,-  € 4598,-  € 4998,-
2-pers. Loft Suite, type LFS (58 m²)  € 4298,-  € 4698,-  € 4998,-  € 5298,-  € 5898,-
2-pers. Owner's Suite, type OS (58 m²)  € 5398,-  € 5798,-  € 6298,-  € 6598,-  € 7398,-


* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag

Incidenteel worden wij door de rederij van de American Duchess geïnformeerd over promotieacties en -tarieven. Dit betekent dat er een korting van toepassing kan zijn op uw gewenste cruise. Dit kijken wij graag voor u na bij boeking, daar Friendship Cruises dit voordeel altijd doorberekent aan de klant. Deze aanbiedingen zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen.

• 8-daagse cruise New Orleans – Memphis of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in de plaats van inscheping (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM / Delta Airlines Amsterdam – New Orleans / Memphis – Amsterdam (op heen- en terugvlucht 1 tussenstop in bijv. Atlanta, Minneapolis of Detroit) of v.v.
• (Cruiseline) transfers luchthaven – hotel – raderstoomschip – luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord. 
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 9
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Pre- of postcruise arrangement (optioneel boekbaar)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p.
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
- Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
- Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
10-daagse cruise Lower Mississippi
Vanaf 4.498,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een 2-pers. Interior Stateroom, type IS (14-18 m²). U kunt deze reis maken van Memphis naar New Orleans of in omgekeerde richting. 

Vertrekdatum Memphis - New Orleans
Prijs per persoon
12 maart 2022
v.a. 4.098,- (midden)
26 maart en 9 april 2022
v.a. 4.398,- (hoog)
23 april en 18 juni 2022
v.a. 4.698,- (top)
12 november 2022
v.a. 4.298,- (tussen)
26 november en 10 december 2022
v.a. 3.898,- (laag)
Vertrekdatum New Orleans - Memphis
Prijs per persoon
19 maart, 2 en 16 april 2022
v.a. 4.398,- (hoog)
30 april, 25 juni en 8 oktober 2022
v.a. 4.698,- (top)
3 december 2022
v.a. 3.898,- (laag)
31 december 2022
v.a. 4.098,- (midden)
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Interior Stateroom, type IS (14-18 m²).

 Basisreissom American Duchess*****  Laagseizoen 
 € 3898,- p.p.  
 Middenseizoen 
 € 4098,- p.p. 
 Tussenseizoen 
 € 4298,- p.p.
 Hoogseizoen 
 € 4398,- p.p.
 Topseizoen 
 € 4698,- p.p. 
 Toeslagen p.p.           
2-pers. Veranda Suite, type VS (18-29 m²) € 1898,-  € 2098,- € 2198,- € 2298,- € 2598,-
2-pers. Deluxe Suite, type DS (49 m²)  € 3698,-  € 3998,-   € 4298,-  € 4598,-  € 4998,-
2-pers. Loft Suite, type LFS (58 m²)  € 4298,-  € 4698,-  € 4998,-  € 5298,-  € 5898,-
2-pers. Owner's Suite, type OS (58 m²)  € 5398,-  € 5798,-  € 6298,-  € 6598,-  € 7398,-


* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag

Incidenteel worden wij door de rederij van de American Duchess geïnformeerd over promotieacties en -tarieven. Dit betekent dat er een korting van toepassing kan zijn op uw gewenste cruise. Dit kijken wij graag voor u na bij boeking, daar Friendship Cruises dit voordeel altijd doorberekent aan de klant. Deze aanbiedingen zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen.

Inbegrepen

• 8-daagse cruise New Orleans – Memphis of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in de plaats van inscheping (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM / Delta Airlines Amsterdam – New Orleans / Memphis – Amsterdam (op heen- en terugvlucht 1 tussenstop in bijv. Atlanta, Minneapolis of Detroit) of v.v.
• (Cruiseline) transfers luchthaven – hotel – raderstoomschip – luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord. 
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 9
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Pre- of postcruise arrangement (optioneel boekbaar)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p.
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
- Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
- Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises