Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Ballysaggartmore, Ierland, shutterstock_183647729
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Blackwater Valley Opera Festival in Ierland

Geniet van de
Ierse natuur

muziekreizen

Blackwater Valley Opera Festival in Ierland

Intieme voorstellingen in Lismore Castle en omgeving

Opera
Festival
Concert
Volgend vertrek
--
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Reisleider
Tim Nobel
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Muziek onder vrienden in rustiek Ierland

Ook al kent Ierland geen grote prestigieuze muziekinstellingen, toch valt er de laatste jaren enorm veel te genieten rond klassieke muziek. Met name in het meer rurale Ierland zijn prachtige festivals ontstaan, waarvan het Blackwater Valley Opera Festival een sprekend voorbeeld is. Het festival vindt plaats in de omgeving van Lismore Castle, een uit de 12e eeuw stammend kasteel in Zuid-Ierland. Concerten bezoek je op historische locaties langs de Blackwater River, operavoorstellingen worden uitgevoerd op de binnenplaats van het kasteel. Jaarlijks hoogtepunt is de eigen operaproductie: dit jaar Händels meest geliefde opera, Giulio Cesare. Blackwater Valley Opera Festival is bij uitstek een intiem festival: publiek en artiesten ontmoeten elkaar tijdens picknicks en diners. Tijdens de reis geniet u van de Ierse natuur en bezoekt u de stad Waterford. Een stad vol geschiedenis, u hoort meer over de stichting van de stad door de vikingen en de kunst van de Ierse uurwerken uit de 17e eeuw. 

Blackwater meer vallei, Ierland shutterstock_1966596997
Blackwater Valley
Lismore Castle, Ierland shutterstock_2334175701
Lismore Castle
Ballysaggartmore, Ierland, shutterstock_183647729
Ballysaggartmore, Ierland
Blackwater rivier, Ierland shutterstock_1610511097
Blackwater rivier
Ballydowane, Ierland shutterstock_1955168395
Ballydowane, Ierland
Lismore Castle, Ierland shutterstock_2237211453
Lismore Caslte
Cork
Cork
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Zaterdag 1 juni, La Zingarella (O'Kelly) - inbegrepen
  • Zaterdag 1 juni, opera Giulio Cesare (Händel) - inbegrepen
  • Zondag 2 juni, Winnaar Clara Haskil Competitie - inbegrepen
  • Maandag 3 juni, concert Irish Baroque Orchestra - inbegrepen

© Blackwater Valley Opera Festival

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Zaterdag 1 juni - La Zingarella (O'Kelly)

St Carthage’s Cathedral (13:00 uur)

Uitvoerenden
Dean Power, Kelli Ann Masterson, Frasier Hickland, Amy Gillen

La Zingarella was een opera van de Ierse componist Joseph O’Kelly. O’Kelly leefde in Frankrijk en componeerde negen opera’s, waarvan La Zingarella in 1878 werd uitgevoerd door de Parijse Opéra Comique, zonder al teveel succes. Helemaal op het eind van zijn leven kreeg O’Kelly toch erkenning, Saint-Saëns speelde orgel op zijn uitvaart. Zoals bij het toneelstuk Amadeus heeft La Zingarella componist Antonio Salieri als hoofdpersoon. Wanneer deze bij gebrek aan succes besluit een einde aan zijn leven te maken, verschijnt de jonge Fiorella. Met haar onschuld weet zij Salieri ervan te overtuigen dat het leven, en dan vooral samen met haar (!), wel degelijk zin heeft. Ze trouwen.

Instrument shutterstock_187242992

Zaterdag 1 juni - opera Giulio Cesare (Händel)

Lismore Castle (19:45 uur)

Bezetting nog niet bekend.

Händel componeerde zijn opera Giulio Cesare in 1724, in 2024 precies 300 jaar geleden! De première was een groot succes. Een tijdgenoot schreef: ‘Het gaat echt goed met de opera in Londen, vooral vanwege het nieuwe werk van Hendell(!), genaamd Jules César. Ook bij de zevende uitvoering was het theater bomvol!’ Giulio Cesare ontstond in Händels tijd als directeur van de Royal Academy, een operahuis voor de uitvoering van Italiaanse opera’s. Wanneer Julius Caesar zijn rivaal Pompeo door Tolomeo, heerser van Egypte, laat vermoorden zweren zijn vrouw en zoon zich te wreken. Cleopatra, zus van Tolomeo, wil haar broer afzetten en vraagt Caesar om hulp. Deze wordt verliefd op Cleopatra en wanneer Tolomeo zijn zus gevangen zet wordt ze door Caesar bevrijd. Tolomeo wordt gedood door Sesto, zoon van Pompeo. Caesar maakt Cleopatra koningin  van Egypte en keert terug naar Rome.

Lismore Castle, Ierland shutterstock_2334175701

Zondag 2 juni - Winnaar Clara Haskil Competitie

Dromore Yard (16:00 uur)

Uitvoerenden
Magdalena Ho – piano
Marc Coppey – cello 

Clara Haskil was een Roemeens/Zwitserse pianiste. Haar uitzonderlijke pianistisch en poëtisch talent werd alom geprezen maar haar gezondheid – ze leed aan een zijdelingse verkromming van de rug – stond haar carrière vaak in de weg. Een noodlottige val op het Station Brussel-Zuid maakte een plotseling einde aan haar leven. Ter nagedachtenis aan haar vindt sinds 1963 in het Zwitserse Vevey, haar laatste woonplaats, elke twee jaar een pianocompetitie plaats. Franceso Piemontesi, John Bingham en Inon Barnatan zijn enkele van de bekendste prijswinnaars. 

Instrument piano shutterstock_1413111086

Maandag 3 juni - concert Irish Baroque Orchestra

Dromore Yard (20:00 uur)

Uitvoerenden
Sarah Brady - sopraan
Iestyn Morris - countertenor
Nicolas McGegan - klavecinist
Irish Baroque Orchestra

Het Irish Baroque Orchestra is zonder meer Ierlands bekendste orkest. Het ensemble speelt op originele oude instrumenten of kopieën daarvan en kent haar thuisbasis in de prachtige National Concert Hall te Dublin. De jaarlijkse uitvoering van Händels Messiah rond kerst behoort tot de hoogtepunten van het Ierse klassieke muziekleven. Het Irish Baroque Orchestra staat onder leiding van Peter Whelan. Onder zijn leiding verdiept het orkest zich ook in oude muziek van Ierse bodem. 

© Sean O'Riordan

Blackwater Valley Opera Festival 2022-Irish-Baroque-Orchestra-Lismore-Castle-Waterford-c_Sean-ORiordan

Programma en excursies

Dag 1 - Reis naar Blackwater Valley

Aan het eind van de middag vertrekt uw vlucht vanaf Amsterdam naar Cork. Hier aangekomen staat de touringcar voor u klaar om u naar het hotel te brengen. U verblijft in het charmante plaatsje Clonmel. Na het inchecken volgt een gezamenlijk diner.

Lismore Castle, Ierland shutterstock_2237211453

Dag 2 - Een dag vol muziek

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting. Aan het begin van de middag vertrekt u naar St Carthage’s Cathedral voor La Zingarella. De kathedraal dateert uit 1633 en ligt op een prachtige heuvel, omgeven door de natuur. In deze kathedraal met prachtige glas-in-loodramen hoort u de opera van de Ierse componist Joseph O’Kelly. Vervolgens heeft u vrije tijd voordat u in de tuinen van Lismore Castle wordt verwacht voor een formeel opera diner. Hierna bezoekt u opera Giulio Cesare, een unieke ervaring! 

Lismore Castle, Ierland, shutterstock_2290137187

Dag 3 - Winnaar Clara Haskil Competitie in Dromore Yard

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting over het concert dat vanmiddag op het programma staat. Vervolgens heeft u vrije tijd voordat u naar Lismore Castle reist, het kasteel waar gisterenavond de opera Giulio Cesare werd uitgevoerd. Sinds 1753 was het eigendom van de graven van Desmond. Vandaag wordt het bewoond door de hertog van Devonshire. Hierdoor is het kasteel niet vrij toegankelijk. De tuinen kunt u wel bezoeken. De drie tuinen beslaan gezamenlijk 10 hectare en zijn de oudste gecultiveerde tuinen van Ierland. Daarna reist u door naar Dromore Yard. De gerestaureerde 19e-eeuwse boerderij aan de oevers van de Blackwater rivier is de plek voor de volgende uitvoering. Normaal niet toegankelijk voor publiek biedt deze locatie een prachtige binnenplaats, een met kroonluchters verlichte schuur en een terras dat uitkijkt over de rivier. Een speciale locatie, waar u mee genomen wordt naar het geheime hart van de magische Blackwater Valley. Na het concert reist u terug naar het hotel waar een gezamenlijk diner klaar staat. 

Black River, Ierland, shutterstock_163125707

Dag 4 - Een bezoek aan Waterford

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting, ditmaal over het concert met het Irish Baroque Orchestra. Hierna reist u per touringcar naar Waterford. De oudste stad van Ierland is een schat vol artefacten en verfijnde architectuur. Oorspronkelijk gesticht door de Vikingen in 914 heeft de stad een rijke historie. Ook is de stad lange tijd een van de belangrijkste havens van Ierland geweest. Een deskundige gids neemt u mee door het historische gedeelte van de stad. Ook brengt u een bezoek aan het Ierse museum over uurwerken, gelegen in een gotische kathedraal. U vindt hier de oudste klokken van Ierland en vele prachtige uurwerken uit de 17e eeuw. U heeft gelegenheid om te lunchen en reist terug naar hotel. Hier heeft u enige vrije tijd, waarna het gezamenlijke diner klaar staat in het hotel. U reist nogmaals naar Dromore Yard voor het laatste concert, dit keer met het Irish Baroque Orchestra.  

Waterford, shutterstock_659600335

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

U checkt uit bij het hotel en wordt naar Cork gebracht. Hier heeft u enige vrije tijd, waarna er een gezamenlijke lunch geserveerd wordt. Na de lunch staat de touringcar voor u klaar om u naar de luchthaven van Cork te brengen. Aan het eind van de middag vertrekt uw vlucht naar Amsterdam.

Programmawijzigingen voorbehouden

Cork, Ierland - St. Colmans Cathedral

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel Minella & Leisure Centre ****
Gelegen in het elegant ingerichte landhuis aan de oevers van de rivier de Suir, vindt u dit uitstekende 4-sterrenhotel. Het hotel beschikt over een zwembad, sauna en stoombad met uitzicht op de rivier. De ruime kamers beschikken over een flatscreen-tv en gratis Wi-Fi. 

Minella Hotel van bovenaf
Hotel vanaf bovenaf
Minella Hotel entree
Entree
Minella Hotel restaurant
Restaurant
Minella Hotel impressie hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Contrabassist voor orkest- en ensemblemuziek
Tim Nobel

"Gedurende 20 jaar was ik contrabassist bij Het Orkest van het Oosten (nu Phion). Als orkestlid heb ik een groot deel van de klassieke meesterwerken mogen spelen. Mijn muzikale interesse is zeer breed, ik verdiep mij graag in allerlei verschillende muziekstijlen, van barok tot de late romantiek en van Maurice Ravel tot Miles Davis. Er is zoveel moois! Ik studeerde zowel klassiek- als jazzcontrabas en volgde kort geleden nog een Master aan het Prins Claus Conservatorium waarbij ik onder meer onderzoek deed bij symfonieorkesten naar de effecten van combinaties van lichte en klassieke muziek."

Tim Nobel-1

Vervoer

Directe vluchten met KLM
31-05-2024, Amsterdam – Cork, 15:50 - 16:40 uur, KL1129
04-06-2024, Cork – Amsterdam, 17:10 - 20:00 uur, KL1130
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Blackwater Valley Opera Festival in Ierland
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
31 mei 2024
v.a. 1.998,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Minella Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Directe KLM-vluchten (incl. ruimbagage)
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
1 juni, La Zingarella
1 juni, opera Giulio Cesare (Händel) 
2 juni, Clara Haskil Competitie 
3 juni, concert Irish Baroque Orchestra 

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 318,- 
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Blackwater Valley Opera Festival in Ierland
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
31 mei 2024
v.a. 1.998,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Minella Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Directe KLM-vluchten (incl. ruimbagage)
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
1 juni, La Zingarella
1 juni, opera Giulio Cesare (Händel) 
2 juni, Clara Haskil Competitie 
3 juni, concert Irish Baroque Orchestra 

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 318,- 
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici