Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Wachau (2)
U bevindt zich hier: Home
Ontdek Destin
Friendship Cruises
Donau cruises

Donau cruises

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Adembenemende Donau cruises op 5-sterren luxe hotelschepen

De Donau is de op één na langste rivier van Europa. Als u besluit mee te gaan op een van de Donau cruises komt u dan ook door een groot aantal landen. Afhankelijk van de geboekte Donau cruise, met Kerst en Oud & Nieuw of in de zomer, is een passend programma met excursies beschikbaar. Mogelijke excursies tijdens de Donau cruises zijn een stadstour door Belgrado en een Mozart- en Straussconcert in Wenen.

De oorsprong van de Donau rivier ligt bij het Duitse Donaueschingen, vlakbij Freiburg in het Zwarte Woud. Vanaf de oorsprong legt de Donau zo’n 2.860 kilometer af door de landen Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. Maar de Donau is niet een op zichzelf staande rivier. Zo is de Lech een zijrivier van de Donau, maar ook onder meer de Naab, de Isar, de Inn en de Sava.  Benieuwd naar de cruises van Friendship Cruises? Bekijk hier ons nieuwste aanbod luxe Donaucruises door Europa.

Verdiend genieten tijdens Donau cruises

De Donau cruises hebben als opstapplaats in Nederland Veenendaal of Babberich. Vanuit Nederland vertrekt u per Comfort Class touringcar naar Passau voor uw Donau cruise Passau – Boedapest. Uiteindelijk kunt u ook een Donau cruise naar de Zwarte Zee maken, waarin de Donau uitmondt. Deze Donaudelta wordt gevormd door een grote moerassige delta van ongeveer 4.000 km². De Donaudelta is de grootste Europese rivierdelta. De delta bevindt zich grotendeels in Roemenië en een kleiner deel ligt in de Oekraïne.

De luxe Donau cruises van Friendship Cruises staan in het teken van genieten. Niet alleen genieten van uw welverdiende vakantie, maar ook zeker genieten van het leven. U komt op de mooiste plaatsen van Europa tijdens onze Donau cruises, waar u kunt proeven van het leven in deze steden. Een dagje slenteren door Linz, Wenen, Bratislava of Budapest of heerlijk lunchen in Salzburg of Passau: het kan allemaal tijdens een van de Donau cruises van Friendship Cruises. Anderzijds is er volop natuur wanneer u tijdens de Donau cruise de Wachau doorkruist.

Bij Friendship Cruises bent u zeker van luxe en comfort aan boord van het cruiseschip. Niet voor niets kiezen wij voor onze Donau cruises alleen voor 4-, 5- en 6-sterrenschepen, zodat u tijdens de cruise ultiem comfort zult ervaren. De varende hotels zijn royaal van opzet en kennen een sfeervol interieur. Ook de cabines aan boord zijn van alle gemakken voorzien, zodat het u tijdens een van de Donau cruises aan niets zal ontbreken. Denkt u maar aan fitnessfaciliteiten, een whirlpool, een panoramabar en een massageruimte.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Friendship Cruises 2022_Kerst en vooruitblik 2023
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen