Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rhone rivier 01
U bevindt zich hier: Home
Ontdek Destin
Friendship Cruises
Riviercruise Rhône

Riviercruise Rhône

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Riviercruise over de Rhône door de Bourgogne en Provence in Zuid-Frankrijk

Frankrijk, ook wel la Belle France genoemd, is een van de mooiste landen in Europa. Bijna iedereen is wel eens op vakantie geweest in dit land of kent iemand die hier geweest is. Maar heeft u wel eens een riviercruise over de Rhône gemaakt? De Rhône is een rivier die door Zwitserland en Frankrijk loopt en onder andere de Saône als zijrivier heeft. Deze rivier voert door prachtige landschappen zoals de Rhône-vallei en een Rhône cruise is dan ook een echte aanrader.

Gedurende het jaar vindt u bij Friendship Cruises een aantal luxe riviercruises van bijvoorbeeld 7, 8, 9 of 10 dagen over de Rhône vanaf Lyon naar onder meer Avignon en Arles. Tijdens deze cruise vaart u niet alleen over de idyllische Rhône, maar bevaart u ook een gedeelte van de Saône. Aan boord van uw hotelschip geniet u van oogstrelende uitzichten op het kleurrijke Franse landschap zoals u het nog nooit ontdekt heeft. Bovendien behoort zowel een kerstcruise Rhône en Saône als een Rhône riviercruise in de zomermaanden tot de mogelijkheden.

Riviercruise over de Rhône met excursies 

Uiteraard maakt u tijdens de schilderachtige riviercruise over de Rhône en Saône meerdere uitstapjes. Wat dacht u van een bezoek aan de Gorges de l’Ardèche? Dit is een indrukwekkend kloofdal met enorme rotsformaties van kalksteen. Of de Camargue, het prachtige natuurgebied in het zuiden van Frankrijk?

Een andere excursie die op het programma staat, is een uitstapje naar Pont du Gard: een bouwwerk dat door de Romeinen is gemaakt. Vanaf het uitkijkpunt boven de weg heeft u een prachtig uitzicht. Een stadstour door Lyon mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een Rhône riviercruise. U zult dan ook een wandeling maken door deze veelzijdige, sfeervolle stad.

Maar wat is een riviercruise Rhône en Saône in Frankrijk zonder wijn. Daarom brengt u tijdens uw welverdiende cruise Rhône in Frankrijk ook een bezoek aan de Beaujolais wijnstreek, waar het wijnmuseum Le Hameau du Vin gelegen is.

De mooiste excursies tijdens uw Rhône cruise:

 • Excursie bezoek aan truffelboerderij inclusief proeverij
 • Excursie Beaujolais wijnstreek en bezoek wijnmuseum
 • Excursie Hospices de Beaune
 • Excursie fietstour per e-bike door de Franse wijngaarden en pittoreske dorpjes inclusief koffie en gebak
 • Excursie stadstour Lyon met bezoek Les Halles de Lyon inclusief macaronproeverij
 • Excursie pausenstad Avignon
 • Excursie aquaduct Pont du Gard
 • Excursie natuurgebied Camargue inclusief treinrit in Aigues Mortes
 • Excursie ‘route panoramique’ Gorges de l’Ardèche

Omgeven door luxe aan boord tijdens de Rhône cruise 

Als u kiest voor onze onvergetelijke riviercruise over de Rhône, vaart u mee aan boord met een van onze 4-, 5- of 6-sterren hotelschepen, zoals het 4-sterren superior hotelschip Excellence Rhone en het 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Provence. Elk cruiseschip dat over de Rhône vaart, is van alle gemakken voorzien. U verblijft in een comfortabele, stijlvolle cabine met beschikking over een eigen badkamer met toilet en douche. Ook treft u in uw cabine een föhn, een radio, een televisie en airconditioning. De vriendelijke bemanning staat gedurende de riviercruise over de Rhône altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U verblijft aan boord op basis van volpension, dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Tijdens de cruise over de Rhône zal het u dus aan niets ontbreken!

 

FC_Ellis_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Friendship Cruises 2022_Kerst en vooruitblik 2023
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen