Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
IJsland - Godafoss
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
betoverend IJsland en Ierse legendes

In luxe vanuit Nederland vertrekken

zeecruises

Betoverend IJsland en Ierse legendes

Ga met de nieuwe Celebrity Apex vanuit Rotterdam cruisen naar IJsland en Ierland, een werkelijk bijzonder mooie reis.

Luxe cruise
IJsland
Ierland
Volgend vertrek
07-07-2023
+2 vertrekdata
Reisduur
13 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Rederij
Celebrity Cruises
Schip
Celebrity Apex
Destin
Vanaf 2.010,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Moderne cruise vanuit Rotterdam

IJsland is niet voor niets één van de populairste bestemmingen van dit moment aan het worden. Het land heeft heel veel te bieden; rust, ruimte en heel bijzondere natuur! Een dunbevolkt land waar u in één dag zoveel afwisselende natuurverschijnselen kunt zien, van geisers naar kraters, watervallen en lava landschappen. Bezoek vanuit Akureyri het prachtige noorden met o.a. de Godafoss waterval en maak vanuit Reykjavik de bekende Golden Circle tocht. Ierland is ook een land van bijzondere landschappen, maar ook van eeuwenoude tradities en legendes, zoals de bekende St. Patrick. Proef de sfeer in de hoofdstad Dublin, maar ook de stad Cork biedt u vele bezienswaardigheden. U kunt het allemaal comfortabel bezoeken met deze cruise vanuit Amsterdam met de nieuwe Celebrity Apex. Een prachtig schip met veel faciliteiten en uitstekende verzorging, wat uw reis compleet maakt.

IJsland - Thingvellir National Park
Thingvellir National Park
Cruise Celebrity Apex IJsland
IJsland Geysir
Cruise Celebrity Apex IJsland
IJsland Blue Lagoon
Ierland, Dublin - Trinity College
Trinity College Dublin
Cork-1
Blackrock Castle in Cork
Ierland, Belfast - City Hall
City Hall Belfast
Ierland, Dublin - St. Patricks Cathedral
St. Patricks Cathedral in Dublin
Cruise Celebrity Apex IJsland
IJsland papagaai duiker
Cruise IJsland Celebrity Cruises
Akureyri
Cruise Celebrity Apex
Dublin
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Rotterdam

Indien u dit heeft bijgeboekt kunt u worden opgehaald per privétaxi, zodat u volledig ontspannen aan uw cruise kunt beginnen. U vertrekt uit Rotterdam om 17:00 uur. U kunt in de middag al inschepen en direct gebruik maken van alle faciliteiten van de Celebrity Apex.

Vertrek 9 augustus: vertrek uit Amsterdam i.p.v. Rotterdam.

Rotterdam 1

Dag 2 en 3 - Op zee

Geniet van alle faciliteiten aan boord van dit elegante en moderne schip. Ga eten in de Magic Carpet en geniet van het uitzicht of relax in de Rooftop Garden.

CEL_AX_ROOFTOP GARDEN_1

Dag 4 - Akureyri, IJsland

U komt aan om 10:00 uur en vertrek om 20:00 uur. U heeft voldoende tijd om dit deel van IJsland te ontdekken. Akureyri ligt aan het eind van Eyjafjordur. Een geïsoleerde ligging met bijzondere natuur in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een excursie naar Godafoss, de Godenwaterval of de zwavelbronnen van Kristnes.

IJsland - Godafoss bij Akureyri

Dag 5 - Isafjordur, IJsland

U arriveert om 08:00 uur en vertrekt om 18:00 uur. In Isafjordur kunt u het Maritieme museum bezoeken of de houten huisjes in het oudste vissersdorp Sudureyri. Ook kunt u hier weer prachtige natuurverschijnselen zien zoals de waterval Dynjandi. Isafjordur

Dag 6 en 7 - Reykjavik, IJsland

Aankomst om 08:00 uur en vertrek de volgende dag om 13:00 uur. Reykjavik, is de hoofdstad van IJsland en ook uitgangspunt voor de beroemde Golden Circle; u ziet hier veel van de bezienswaardigheden waar IJsland beroemd om is, Geysir, de beroemde geiser, maar ook Thingvellir National park en de Gulfoss watervallen.

IJsland - Skogafoss Golden Circle

Dag 8 - Op zee

Dineer aan boord van de Celebrity Apex eens in één van de specialiteitenrestaurants. Of geniet vandaag uitgebreid in de Spa van de sauna of  een beauty behandeling.

Cruise Celebrity Apex

Dag 9 - Greenock, Schotland

Aankomst om 11:00 uur en vertrek 20:00 uur. Vanuit Greenock kunt u een bezoek brengen aan Glasgow. De grootste stad van Schotland heeft veel Victoriaanse gevels en unieke museums. 

Cruise Celebrity Apex

Dag 10 - Belfast

Aankomst om 08:30 uur uur en vertrek om 18:30 uur. Deze Noord-Ierse stad kent een roerig verleden en die kunt u aan de hand van muurschilderingen zien tijdens een Black Taxi tour. Ook het Ulster Museum is een bezoek meer dan waard.

Ierland, Belfast - Custom House and Lagan River

Dag 11 - Cork (Cobh), Ierland

Aankomst om 10:00 uur en vertrek om 16:00 uur. Cork is wellicht wat minder bekend, maar zeker niet minder geliefd. Bezoek hier de English Market, een bekende markt voor liefhebbers van traditionele specialiteiten. St. Fin Barre's Cathedral is net als het Elizabeth Fort zeker een bezoekje waard. Zij hebben de tand des tijds doorstaan. De Cork City Goal verzorgt rondleidingen en u zult zich verbazen wat er hier tussen de muren vroeger allemaal  heeft afgespeeld.

Cruise Celebrity Apex

Dag 12 - Op zee

Nog een dag om te genieten van de faciliteiten. Geniet van een drankje op het achterdek in de Sunsetbar. Of verbaas u over de acrobatenshow in de Eden Lounge.

Cruise Celebrity Apex

Dag 13 - Rotterdam, ontscheping

Aankomst om 06:00 uur. Einde van een fantastische reis.

CEL_SLAerial030R
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Celebrity Apex

De Celebrity Apex is het tweede schip in de nieuwste Edge klasse schepen. Het is een innovatief schip met bijzondere kenmerken. Zo is er de Grand Plaza, een centraal gedeelte in het schip waar veel restaurants en barretjes samen komen, in het midden is er de Martini bar waar de obers de heerlijkste cocktails maken. Aan de achterkant van het schip vindt u de lounge Eden; met weelderige plantengroei lijkt dit een ontmoetingsplaats in het groen. Hier worden ook optredens in de avond georganiseerd. De Magic Carpet is een bijzonder restaurant dat aan de buitenkant van het schip hangt en die u onder het genot van een hapje en drankje tussen de verdiepingen beweegt. Op de bovendekken bevinden zich natuurlijk het zwembad en de whirlpools, maar even zo bijzonder is Rooftop Garden, dat aanvoelt als een park, waar u kunt genieten van een drankje met live muziek. Celebrity Apex heeft u nog veel meer te bieden, maar dat wilt u vast zelf ontdekken?

Cruise Celebrity Apex
Celebrity Apex
Cruise Celebrity Apex
Celebrity Apex
Cruise Celebrity Apex
Celebrity Apex zwembad
Cruise Celebrity Apex
Celebrity Apex Sunset bar
Cruise Celebrity Apex
Celebrity Apex Solarium
Cruise Celebrity Apex
Celebrity Apex theater
Cruise Celebrity Apex
Celebrity Apex Buitenhut
Veeg naar links

Reisinformatie

Taxivervoer

Voorafgaand aan de cruise kunt u worden opgehaald bij uw privé adres en naar de haven van Amsterdam gebracht per privétaxi. Wanneer u in Amsterdam ontscheept staat dezelfde taxi u weer op te halen en thuis af te zetten. Zo gaat u zo relaxt mogelijk op reis! Informeer naar de prijzen.

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
13-daagse cruise naar IJsland en Ierland
Vanaf 2.010,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut cat. Z. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
6 juni 2023 (afwijkende route)
v.a. 2.010,-
7 juli 2023
v.a. 2.378,-
9 augustus 2023
v.a. 2.167,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Binnenhut cat. Z

Vertrek 1 augustus:
Toeslag 2-pers. Buitenhut cat. 8 € 205,- p.p.
Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. P1  € 531,- p.p.

Prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren. Voor meer mogelijkheden en overige toeslagen, neem contact met ons op.

• Unieke cruise met Celebrity Apex in een  binnenhut cat. Z
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice aan boord
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord


• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies en activiteiten
• Fooien tijdens de cruise
• Wi-Fi aan boord
• Privétaxi van huisadres naar haven Amsterdam en weer terug
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 47e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 30% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 46e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 29e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 17e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
g. Bij annulering vanaf de 16e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises