Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Stornoway
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Van Hamburg naar Glasgow

Cruise langs de Britse Eilanden

zeecruises

Van Hamburg naar Glasgow

Inscheping in Hamburg, voor een all-inclusive cruise langs o.a. Edinburgh, Newcastle en Liverpool. 

Britse Eilanden
Volgend vertrek
21-08-2023
Reisduur
13 dagen
Vertrekpunt
Hamburg
Rederij
Explora Journeys
Schip
Explora I
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

All-inclusive cruisen

Explora Journeys is een nieuwe rederij die u het beste van het beste gaat brengen! De kleinschalige schepen blijven vaak langer in de havens en zijn voorzien van alle denkbare luxe. De schepen zijn nieuw, duurzaam en bieden u intieme, boetieksfeer. U verblijft in een suite en maakt uw cruise op basis van een all-inclusive verzorging.

Explora I
Inverness
Explora I
Explora I
Explora I
Greencastle
Explora I
Stornoway
Explora I
Liverpool
Explora I
Ierland
Explora I
Edinburgh
Explora I
Glasgow
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Hamburg

U vertrekt vanuit Hamburg om 17.00 uur. U kunt in de middag al inschepen en direct gebruik maken van alle faciliteiten van de prachtige Explora I. Robinson Cruises kan voor u ook het vervoer naar Hamburg verzorgen.

Havendistrict Hamburg

Dag 2 - Rotterdam

U komt aan om 15.00 uur en vertrekt om 23.30 uur uit Rotterdam. Rotterdam is dé stad van de architectuur, bezoek de Markthal, de kubuswoningen en de Rotterdam, het nieuwste bouwwerk van Rem Koolhaas. 

Rotterdam avond

Dag 3 - Zeebrugge

Aankomst om 09.00 uur en vertrek om 16.00 uur. Zeebrugge is de toegangspoort tot het pittoreske Brugge, het Venetië van het Noorden. Maak hier een boottocht of proef bij de banketbakkers de echte Belgische chocolade.

Zeebrugge

Dag 4 - Southampton

Aankomst om 07.00 uur en vertrek om 21.00 uur uit Southampton. Southampton is een echte Britse havenstad. Het heeft nog een prachtige poort die over is gebleven van de ommuurde binnenstad. Ook is er een Titanic Trail, aangezien Titanic hier vertrokken is voor haar eerste en laatste reis.

Southampton (2)

Dag 5 - Op zee

Geniet van alle faciliteiten aan boord van dit nieuwe, prachtige schip. Relax in de spa of waag een gokje in het casino!

EXPLORA I

Dag 6 en 7 - South Queensferry (Edinburgh)

Aankomst om 12.00 uur en vertrek om 18.00 uur. Extra lange tijd om de bijzondere stad Edinburgh te bezoeken, die heel veel te bieden heeft: bezoek de Royal Mile en Edinburgh Castle bijvoorbeeld of wandel door de Old Town en Holyrood Park.

Edinburgh-1

Dag 8 - Newcastle

Aankomst om 08.00 uur en vertrek 17.00 uur. Newcastle is een echte winkelstad, Metrocentre is het grootste winkelcentrum van Europa. Liever de stad verkennen? Bekijk de Millenium Bridge, Durham Cathedral of bezoek het National Glass Centre.

Newcastle

Dag 9 - Invergordon

U arriveert in Invergordon om 09.00 uur en vertrekt om 18.00 uur. Vanuit Invergordon kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Loch Ness en het Schotse Hoogland bewonderen, maar ook in de omgeving van deze stad zijn prachtige kastelen terug te vinden.

Cruise Volendam

Dag 10 - Stornoway

U komt aan om 09.00 uur en vertrekt om 18.00 uur. Bezoek het Lews kasteel of slenter door de historische straatjes. Vanwege de uitgebreide visserij kunt u hier heerlijk vis eten.

Stornoway

Dag 11 - Greencastle

Aankomst om 08.00 uur, vertrek 17.00 uur. Dit Ierse plaatsje ligt in Donegal. Het is van oudsher een vissershaven, maar tegenwoordig een toeristische trekpleister. Het Green Castle County Down is een blikvanger en een bezoekje waard.

Greencastle (1)

Dag 12 - Liverpool

U arriveert om 08.00 uur en vertrekt om 18.00 uur. Liverpool heeft een oud stadscentrum, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. En natuurlijk kent iedereen Liverpool door de Beatles, een bezoek aan 'The Beatles Story' kan de ware liefhebber niet overslaan.

Liverpool

Dag 13 - Greenock (Glasgow)

Aankomst 08.00 uur, na ontscheping eindigt uw reis. Natuurlijk kunnen wij ook uw terugreis voor u regelen.

Glasgow, kathedraal
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van de Explora I

De Explora I is het eerste schip in de vloot van de nieuwe rederij Explora Journeys, opgericht door de MSC Group. Aan boord van dit luxe schip vindt u 461 suites, die stuk voor stuk beschikken over een ruim terras met uitzicht op zee. Ontspan in één van de drie buitenzwembaden of in het overdekte zwembad met uitschuifbaar glazen dak. Met ruim 700 m2 aan wellnessruimte is het bijna onmogelijk om niet tot rust te komen!  Een luxe cruise is niet compleet zonder kwalitatief goed eten. Daarom vindt u op de Explora I negen verschillende restaurants, die elk een andere wereldkeuken representeren. Zo is er Sakura, Marble & Co. Grill (Steakhouse experience) en de Med Yacht Club met het beste van de Mediterraanse keuken. Tevens is er een Concept Restaurant, waar opkomende chef koks in staat worden gesteld om hun talenten met u te delen.

Explora I
Explora I
Explora I
Ocean Suite
Explora I
Zwembad
Explora I
Skybar
Explora I
Sakura
Explora I
Crema Café
Explora I
Marble & Co
Explora I
Zwembad achterdek
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
13-daagse cruise Britse Eilanden vanuit Hamburg
Vanaf 7.500,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Suite Ocean Terrace. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
21 augustus 2023
v.a. 7.500,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite Ocean terrace

Voor overige toeslagen ook voor alleengebruik, data en de mogelijkheden, informeer bij ons naar de mogelijkheden.

• Unieke, luxe cruise met Explora I in een Ocean Terrace Suite
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• verzorging op basis van all-inclusive
• Alle maaltijden aan boord (in specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice 
• Fooien
• Wi-Fi
• Toegang tot de Spa
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies en activiteiten
• Vluchten en transfers
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 95 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 95 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 125e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 124e dag (inclusief) tot de 95e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 94e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor vertrek: 70% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises