Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
shutterstock_Geirangerfjord
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Legendes van de fjorden

Maak kennis met de mooiste hoogtepunten van Noorwegen

zeecruises

Legendes van de fjorden

Noorwegen verrast u elke keer weer! De Nieuw Statendam neemt u mee langs de bekendste hoogtepunten van Noorwegen, waaronder Stavanger en Bergen

Inclusief bezoek aan Flåm
Ontscheping in Kopenhagen
Volgend vertrek
28-05-2023
Reisduur
12 dagen
Vertrekpunt
IJmuiden
Rederij
Holland America Line
Schip
Nieuw Statendam
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise vanuit IJmuiden naar Kopenhagen

Unieke fjordencruise met de Nieuw Statendam. Holland America Line kent deze bestemmingen als geen ander en laat u tijdens deze 12-daagse reis kennismaken met de bekendste hoogtepunten van Noorwegen. De schepen varen onder de Nederlandse vlag, hebben Nederlandse officieren aan boord en er zijn aan boord typisch Nederlandse gerechten terug te vinden.

Cruise Nieuw Statendam
Bergen
Cruise Nieuw Statendam
Nieuw Statendam
Noorwegen, Ulvik
Ulvik
Cruise Nieuw Statendam
Alesund
Stavanger - Noorwegen
Stavanger
Cruise Nieuw Statendam
Kristiansand
Cruise Nieuw Statendam
Kopenhagen
Cruise Nieuw Statendam
Nieuw Statendam
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - IJmuiden, inscheping

Inscheping in IJmuiden aan boord van de Nieuw Statendam 17.00 uur. Indien gewenst kan Robinson Cruises een taxi voor u verzorgen vanaf uw huisadres naar de cruiseterminal.

Cruise Nieuw Statendam

Dag 2 - Op zee

Laat de wind door uw haren gaan op het top dek van de Nieuw Statendam of geniet van een culinaire lunch aan boord van dit schip. Cruise Nieuw Statendam

Dag 3 - Ulvik

Aankomst 07.00 uur, vertrek 15.00 uur. In de ochtend vaart u door het Hardangerfjord, het één na langste fjord van Noorwegen, dat wordt omgeven door fruitboomgaarden. Een prachtig gezicht. In de middag arriveert u in Ulvik. Van hieruit kunt u diverse wandeltochten maken.

Cruise Nieuw Statendam

Dag 4 - Molde

Aankomst om 08.00 uur, vertrek om 16.00 uur. Molde ligt aan de oever van het Romsdalfjord. Opvallend hier zijn de rozen. Deze stad staat dan ook bekend als Rozenstad, door het relatief milde klimaat komt u deze bloem op veel plekken tegen. Daarnaast is ook de omgeving hier prachtig: de Alpen van Romsdal behoren tot de hoogste toppen van Noorwegen. Op een heldere dag kunt u er heel veel zien! 

Cruise Nieuw Statendam

Dag 5 - Flåm

U komt aan om 08.00 uur en vertrekt weer om 16.00 uur. Flåm ligt aan het Aurlandsfjord, nabij het Sognefjord. De Flåmbanen zijn bekend vanwege de spectaculaire treinreis langs watervallen en steile hellingen, het spoor is een meesterwerk dat door 20 tunnels gaat en een diepte verschil aflegt van 850 meter. U mag deze excursie dus niet overslaan! 

Flamsbana-1

Dag 6 - Alesund

Aankomst 10.00 uur, vertrek 14.00 uur. Alesund is een stadje met prachtige Art-Nouveau architectuur. Dit kunt u goed ontdekken tijdens een stadwandeling. Vergeet dan niet om naar de top van de Aksla berg te klimmen voor een prachtig uitzicht.

Cruise Nieuw Statendam

Dag 7 - Bergen

Aankomst 08.00 uur, vertrek 17.00 uur. Bergen heeft u veel te bieden en allemaal op loopafstand. De wijk Bryggen met haar schattige houten huisjes, maar ook de kabelbaan naar de top van de berg Floien. Vanuit hier heeft u niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar kunt u ook mooie wandelingen maken.

Bergen - Noorwegen

Dag 8 - Haugesund

U komt om 07.00 uur aan in Haugesund en vertrekt weer om 17.00 uur. Haugesund is het 'thuis' van de Vikingkoningen. Hier vindt u de landschappen die u terugziet in series als 'Vikings'. Vikingkoning Harald stichtte hier Noorwegen tot één koninkrijk, het Haraldshaugen monument herinnert hier aan.

Cruise Nieuw Statendam

Dag 9 - Stavanger

Vandaag komt u aan in Stavanger om 08.00 uur en vertrekt u om 17.00 uur. Stavanger is een bruisende stad nabij het Lysefjord. Maak een tocht naar Preikestolen, de afhangende rots boven het fjord met een prachtig uitzicht. Een iconische en fotogenieke plek! Cruise Nieuw Statendam

Dag 10 - Kristiansand

Aankomt om 07.00 uur en vertrek om 17.00 uur. Kristiansand staat bekend als de hoofdstad van de Noorse Rivièra. Het heeft de bijnaam 'Zomerstad' gekregen omdat het een relatief mild klimaat kent. Kristiansand is gemakkelijk te voet te verkennen. Ga bijvoorbeeld op ontdekkinsgtocht in de oude binnenstad, Posebyen, die dateert uit 1631. Cruise Nieuw Statendam

Dag 11 - Arhus

Aankomst 10.00 uur en vertrek om 19.00 uur. Arhus is een levendig stadje aan de oostkust van Denemarken. Bezoek Den Gamle By, een openluchtmuseum, de botanische tuinen van Arhus of het Moesgaard Museum. Arhus

Dag 12 - Kopenhagen, ontscheping

Deze morgen komt u om 07.00 uur aan in Kopenhagen. Hier eindigt uw reis aan boord van de Nieuw Statendam. Geniet nog even, voor u teruggaat naar Nederland, van de stad Kopenhagen. Mocht u langer willen verblijven of liever direct terug vliegen, dan verzorgen wij dit graag voor u.  Cruise Nieuw Statendam
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van de Nieuw Statendam

Vanaf december 2018 zet de Nieuw Statendam het nautische erfgoed, de kenmerkende service en de klassieke stijl voort waar Holland America Line om bekendstaat. Het is het zusterschip van de Koningsdam en de tweede van de schepen in de Pinnacle-klasse.

Cruise Nieuw Statendam
Nieuw Statendam
Cruise Nieuw Statendam
Suite
Cruise Nieuw Statendam
Ontspannen dineren
Cruise Nieuw Statendam
Suite
Cruise Nieuw Statendam
Live muziek
Cruise Nieuw Statendam
Uitstekende service aan boord
Cruise Nieuw Statendam
Pooldek
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
12-daagse cruise Legendes van de fjorden
Vanaf 1.354,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut cat. N. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
28 mei 2023
v.a. 1.354,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers.  Binnenhut cat. N.

Toeslagen overige hutten en alleengebruik op aanvraag. 

• Unieke cruise met Nieuw Statendam in een binnenhut cat. N
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Water, koffie & thee tijdens openingstijden in buffetrestaurant
• Alle maaltijden (in sommige specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice
• Ontvangst door de kapitein met galadiner
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Wi-Fi
• Fooien
• Vlucht en transfers
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50). Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van de reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan. 

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 50e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 49e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises