Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
EXPLORA I_Exterior View_12
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Inauguratiecruise Noorse fjorden

Beleef de eerste reis van de Explora I!

zeecruises

Inauguratiecruise Noorse Fjorden

De allereerste cruise met Explora I vanuit Southampton naar de Noorse fjorden en eindigend in Kopenhagen!

Suite-only schip
Volgend vertrek
17-07-2023
Reisduur
16 dagen
Vertrekpunt
Southampton
Rederij
Explora Journeys
Schip
Explora I
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Luxe cruise vanuit Southampton 

Noorwegen, land van ongerepte natuur! Het is een bijzondere bestemming die u vanaf het water heel goed kunt ontdekken. U doet dit tijdens deze cruise met de nieuwe Explora I, het eerste schip van rederij Explora Journeys. Een unieke, duurzame rederij met schepen in boutique stijl waarop u geniet in alle luxe en comfort. Gaat u mee op deze eerste reis van dit schip?

Explora I Exterieur
Explora Geiranger
Noorwegen, Lofoten
Lofoten
Explora I
Lofoten
Explora I
Trondheim
Explora I
Molde
Explora I
Flam
Explora I
Kopenhagen
Explora I
Bergen
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Southampton, inscheping

Na aankomst in Southampton scheept u in en vertrekt u om 17.00 uur met de Explora I.

Southampton (1)

Dag 2 - Zeebrugge

U komt aan om 10.00 uur en vertrekt weer om 23.00 uur. Zeebrugge is de toegangspoort tot het pittoreske Brugge, het Venetië van het Noorden. Maak hier een boottocht of proef bij de banketbakkers de echte Belgische chocolade. Brugge shutterstock_1053306839

Dag 3 en 4 - Op zee

Relaxte dagen om van de faciliteiten van Explora I te genieten. Of doe mee aan een kookworkshop!

EXPLORA I_Journeys Lounge_02-1

Dag 5 - Hellesylt, Geiranger

Aankomst 07.00 uur, vertrek 08.30 uur in Hellesylt. Aankomst Geiranger om 10.30 uur en vertrek om 19.00 uur. Alleen al de aankomst in en het vertrek uit het Geirangerfjord laat een ongelooflijke indruk op u achter. Maak een tocht per boot door het fjord of zie het Geirangerfjord van bovenaf tijdens een tocht op de Eagle Road naar het Flydal uitkijkpunt.

Geirangerfjord

Dag 6 - Trondheim

Aankomst 10.00 uur, vertrek 20.00 uur. Het centrum van Trondheim is compact en u wandelt makkelijk zelf langs de belangrijke bezienswaardigheden zoals de Nidaroskathedraal en de historische Bakklandetwijk.

Trondheim

Dag 7 - Molde

Aankomst 10.00 uur, vertrek 23.00 uur. Molde ligt aan de oever van het Romsdalfjord. Opvallend hier zijn de rozen. Deze stad staat dan ook bekend als Rozenstad, door het relatief milde klimaat komt u deze bloem op veel plekken tegen. Daarnaast is ook de omgeving hier prachtig: de Alpen van Romsdal behoren tot de hoogste toppen van Noorwegen. Op een heldere dag kunt u er heel veel zien! 

Molde

Dag 8 - Op zee

Geniet van een relaxte dag op zee en ontdek alle faciliteiten aan boord.

EXPLORA I_The Conservatory Pool & Bar_01

Dag 9 - Leknes

Aankomst om 08.00 uur en vertrek om 18.00 uur. Leknes is het centrum van de Lofoten. Alleen al het varen naar Leknes is een belevenis, want de ligging is spectaculair. Geniet van de prachtige landschappen hier. lofoten

Dag 10 - Bronnoysund

Aankomst 08.00 uur en vertrek 17.00 uur. In Bronnoysund komen we langs een bijzondere formatie, Trollhatten, een rots met een opening in het midden. U kunt hier een excursie maken om dit van dichtbij te zien. Bronnoysund

Dag 11 - Op zee

Een dag om bij te komen van alle indrukken die u tot nu toe heeft opgedaan. Geniet van een boek of ontspan in de Spa.

EXPLORA I_Astern Pool_02

Dag 12 - Flåm

Aankomst 08.00 uur en vertrek 18.00 uur. Flåm ligt aan het Aurlandsfjord, nabij het Sognefjord. De Flåmbanen zijn bekend vanwege de spectaculaire treinreis langs watervallen en steile hellingen, het spoor is een meesterwerk dat door 20 tunnels gaat en een diepte verschil aflegt van 850 meter. U mag deze excursie dus niet overslaan!  The-Flam-Railway-Bergen Noorwegen

Dag 13 - Bergen

Aankomst 07.00 uur en vertrek om 18.00 uur. Bergen heeft u veel te bieden en allemaal op loopafstand. De wijk Bryggen met haar schattige houten huisjes maar ook de kabelbaan naar de top van de berg Floien. Vanuit hier heeft u niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar kunt u ook mooie wandelingen maken. Bergen, Shutterstock (2)

Dag 14 - Stavanger

Aankomst 08.00 uur, vertrek 16.00 uur. Stavanger is een bruisende stad nabij het Lysefjord. Maak een tocht naar Preikestolen, de afhangende rots boven het fjord met een prachtig uitzicht. Een iconische en fotogenieke plek! Stavanger

Dag 15- Skagen, Denemarken

Aankomst 10.00 uur, vertrek 18.00 uur. Bezoek de gezellige Lystbaadehavn met restaurantjes en cafés of het Bamse museum, de Skagen Krike en het natuurhistorisch museum.

Skagen (2)

Dag 16 - Kopenhagen

Kopenhagen, ontscheping om 06.00 uur en einde van uw cruise met Explora I.

EXPLORA I_Exterior View_14
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Explora I

De Explora I is het eerste schip in de vloot van de nieuwe rederij Explora Journeys, opgericht door de MSC Group. Aan boord van dit luxe schip vindt u 461 suites, die stuk voor stuk beschikken over een ruim terras met uitzicht op zee. Ontspan in één van de drie buitenzwembaden of in het overdekte zwembad met uitschuifbaar glazen dak. Met ruim 700 m2 aan wellnessruimte is het bijna onmogelijk om niet tot rust te komen!  Een luxe cruise is niet compleet zonder kwalitatief goed eten. Daarom vindt u op de Explora I negen verschillende restaurants, die elk een andere wereldkeuken representeren. Zo is er Sakura, Marble & Co. Grill (Steakhouse experience) en de Med Yacht Club met het beste van de Mediterraanse keuken. Tevens is er een Concept Restaurant, waar opkomende chef koks in staat worden gesteld om hun talenten met u te delen.

Explora I_Exterior View_07_1
Explora I
Explora I Exterieur
Explora I
EXPLORA I_The Conservatory Pool & Bar_03
Explora I
EXPLORA I_Sky Bar on 14_03
Explora I Sky bar
EXPLORA I_Sakura_02
Explora I Sakura
EXPLORA I_Helios Pool & Bar_06
Explora I Helios Pool
EXPLORA I_Explora Lounge_02
Explora I Lounge
EXPLORA I_Journeys Lounge_02
Explora I Journeys Lounge
EXPLORA I_Lobby_03
Explora I Lobby
EXPLORA I_Emporium_01
Explora I Emporium
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
16-daagse Inauguratiecruise Noorse Fjorden
Vanaf 11.250,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Ocean Suite. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
1 augustus 2023
v.a. 8.600,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Ocean Suite

Overige toeslagen voor Suites en alleengebruik op aanvraag. 

• Luxe cruise met Explora I in een Ocean Suite
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive tijdens de cruise
• 24-uur roomservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Wi-Fi tijdens de cruise
• Fooien tijdens de cruise
• Vervoer per shuttlebus in diverse havens

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten en transfers
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 125 dagen voor aanvang van de reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing.
Bij boeking binnen 125 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan. Vluchten zijn gebaseerd op de laagste boekingsklasse, indien deze niet meer beschikbaar is geldt een meerprijs.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden:
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
a. Bij annulering tot de 155e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 154e dag (inclusief) tot de 125e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 124e dag (inclusief) tot de 95e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 94e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor vertrek: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises