Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
shutterstock_1689919966 - Lofoten
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Cruise Amsterdam naar Tromsø

Luxe expeditie naar Noorwegen

zeecruises

Noorse kust per expeditieschip

Vanuit Amsterdam vertrekt u voor een prachtige route langs de Noorse kust met Swan Hellenics nieuwste schip: de SH Diana. Uw eindbestemming is Tromsø. 

Nieuwe rederij
Onbekende plaatsen langs de Noorse kust
Lofoten
Expeditieschip
Volgend vertrek
04-05-2023
+1 vertrekdata
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Rederij
Swan Hellenic
Schip
SH Diana
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Maak kennis met onbekendere delen van Noorwegen

Heeft u altijd al per expeditieschip de Noorse fjorden willen ontdekken? Dat kan nu met deze luxe cruise van Swan Hellenic Cruises! De gloednieuwe SH Diana biedt u alle luxe en comfort. U vaart naar plekken waar niet ieder schip kan komen, zoals Mandal en Froya Eiland. Het zal u door de persoonlijke service aan boord aan niets ontbreken!

SH Diana
Froya
SH Diana
Ulvik
SH Diana
Skjolden
77. LOfoten
Svolvaer bij de Lofoten
SH Diana
Lofoten
shutterstock_1431740309 lofoten Svolvaer
Svolvaer
SH Diana
Tromsø
SH Diana
Nordeidfjord
SH Diana
Helgoland
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam

U kunt comfortabel opgehaald worden per privétaxi, wanneer u onze taxiservice bijboekt. U vertrekt uit Amsterdam aan het einde van de dag. U kunt in de middag al inschepen en direct gebruikmaken van alle faciliteiten van de SH Diana.

Amsterdam 03

Dag 2 - Helgoland

Duitsland met een Scandinavisch tintje, daar doet Helgoland u aan denken. Dit eiland is slechts 2 kilometer lang, maar was een strategische haven in oorlogstijd. Breng een bezoek aan de vesting Helgoland met haar oorlogstunnels. Helgoland (1)

Dag 3 - Mandal

Mandal is het meest zuidelijk gelegen Noorse stadje. Naast een zwart zandstrand kunt u de natuur ontdekken in Furulunden Forest Park of de kerk van Madal, de grootste houten kerk van Noorwegen.

Mandal

Dag 4 - Ulvik

 Na een prachtige tocht door het Hardangerfjord arriveert u in Ulvik. Van hieruit kunt u diverse wandeltochten maken.

Hardangerfjord

Dag 5 - Skjolden

Skjolden ligt aan het hoofd van het Sognefjord, het grootste bevaarbare fjord ter wereld. U kunt hier de Urnes kerk bezoeken, een staafkerk die op UNESCO's werelderfgoedlijst staat. Bezoek Jostedalsbreen National Park voor prachtige wandelingen.

Skjolden (1)

Dag 6 - Nordfjordeid

Nordfjordeid is de toegangspoort tot een aantal prachtige Noorse bestemmingen: de Briksdal gletsjer en Geiranger, gelegen in het prachtige gelijknamige fjord. Ook de Jostedalsbreen gletsjer ligt in de buurt. Indien u dit alles vanaf boven wilt zien, kunt u de Loen Skylift nemen die tot een hoogte van 1011 meter gaat en een prachtig uitzicht geeft.

shutterstock_Geirangerfjord

Dag 7 - Froya Eiland

Froya is één van de twee grootste eilanden bij de 5400 tellende eilandengroep bij Trondheim. Het herbergt Europa's grootste vuurtoren en in Hitra vindt u de grootste zalmkwekerij van Noorwegen.

Froya (2)

Dag 8 - Bronnoysund

Bronnoysund ligt halverwege de Noorse kust. De rots Torghatten, op het eiland Torget, torent boven het stadje uit en bepaald het beeld. De rots is beroemd vanwege het gat in het midden, waar u doorheen kunt lopen. Een bezoek waard, net als een boottrip naar de Vega Eilandengroep, een UNESCO Werelderfgoed beschermd gebied met vele vogelsoorten. 

Bronnoysund

Dag 9 - Glomfjord

Glomfjord ligt op een drukke Noorse route net voorbij de Arctic Circle. Dit stadje heeft een goed leefklimaat vanwege de warme golfstroom, waardoor het hier vaak minder koud is dan u zou vermoeden. In de zomertijd is het in weelderig groen gehuld, vanwege de vele zonuren.

Glomfjord

Dag 10 - Svolvaer & Trollfjorden

Svolvaer en Trollfjorden liggen in het Lofoten gebied. Dit gebied is populair onder bergbeklimmers, waarbij de berg Floya een bijzonder mooi uitzicht biedt. Let goed op voor de witstraat adelaren die hier rondvliegen. lofoten-and-vesteralen-02

Dag 11 - Tromsø

Aankomst in de ochtend in Tromsø, hier eindigt uw reis. Vanuit Tromsø vliegt u terug naar Amsterdam. Tromso
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van SH Diana

De nieuwe SH Diana is uw 'home away from home'! Het is het derde en grootste expeditieschip in de vloot van Swan Hellenic. Een in Scandinavisch design gebouwd boutiqueschip met een intieme sfeer aan boord. Het schip is vernoemd naar de oude Romaanse godin van licht, de maan en wilderness, Diana, en is smaakvol ingericht. Om u zoveel mogelijk van de omgeving te kunnen laten zien zijn de ruimtes zo ingericht dat u vanuit de publieke ruimtes steeds een prachtig uitzicht heeft. 

Jacuzzi Sunny Day
Jacuzzi
Swan Restaurant 7
Luxe restaurant
Observation Lounge Sitting Area 4
Observation Lounge
Club Lounge
Club Lounge
Observation Lounge Barman Champagne 2
Geniet van de gastvrije service
Balcony Brekfast detail
Heerlijk ontbijt op uw eigen veranda
SH Minerva Buitenhut
Buitenhut van zusterschip SH Minerva
Veeg naar links

Reisinformatie

Taxivervoer

Voorafgaand aan de cruise kunt u een taxiservice bijboeken die u bij uw privéadres ophaalt en naar de haven van Amsterdam brengt. Zo gaat u zo ontspannen mogelijk op reis! Informeer naar de mogelijkheden.

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse luxe cruise vanuit Amsterdam naar de Noorse Fjorden
Vanaf 3.998,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Suite categorie OD. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
4 mei 2023
v.a. 3.998,-
29 juli 2023 (route in omgekeerde volgorde)
v.a. 3.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite categorie OD.

Toeslag 2-pers. Suite cat. OM4 € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. Suite cat. BM4 € 998,- p.p.

Overige toeslagen en toeslagen alleengebruik op aanvraag, informeer naar de mogelijkheden. 
Prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren. 

• Luxe expeditiecruise met SH Diana in een Oceanview Suite cat. OD4
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive
• Roomservice 
• Wi-Fi
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Een excursie per haven
• Vliegreis Tromso-Amsterdam in Economy Class
• Transfer Tromso haven - luchthaven


• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies en activiteiten
• Optioneel bij te boeken: privétaxi van huisadres naar haven Amsterdam en weer terug
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 47e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 30% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 46e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 29e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 17e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
g. Bij annulering vanaf de 16e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises