Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Noorwegen, Lofoten, Shutterstock
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Luxe cruise naar de Noordkaap

Vanuit Kopenhagen in stijl naar de Noordkaap

zeecruises

Luxe cruise naar de Noordkaap

Een gloednieuw schip van Silversea! Welkom aan boord voor een luxe, all-inclusive cruise richting de Noordkaap. 

Lofoten
Flåm
Tromsø
Volgend vertrek
14-06-2023
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Kopenhagen
Rederij
Silversea
Schip
Silver Dawn
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Luxe cruise vanuit Kopenhagen naar de Noordkaap

Stap aan boord van de prachtige, nieuwe Silver Dawn voor een uiterst luxueuze en all-inclusive cruise richting de Noordkaap. Droom weg bij de bij de charmante rode huisjes in Leknes op de Lofoten en geniet van de middernachtzon in Tromsø, prachtig gelegen tussen hoge bergtoppen.

Cruise Silver Dawn
Silver Dawn
Noordkaap
Noordkaap
Cruise Silver Dawn
Alesund
Cruise Silver Dawn
Flam
77. LOfoten
Lofoten
Cruise Silver Dawn
Lofoten
Cruise Silver Dawn
Olden
Cruise Silver Dawn
Kopenhagen
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Kopenhagen, inscheping

Inscheping in Kopenhagen aan boord van de Silver Dawn met vertrek om 19.00 uur. Indien gewenst kan Robinson Cruises vluchten voor u verzorgen.

Cruise Silver Dawn

Dag 2 - Gothenburg

Aankomst 08.00 uur, vertrek 18.00 uur. Gothenburg is de tweede stad van Zweden en zeker zo mooi als Stockholm. Er zijn veel traditionele huizen terug te vinden in de wijk Haga. Bezoek Skansen Lejonet, een oud fort, of de markthallen.

Gothenburg

Dag 3 - Op zee

Laat de wind door uw haren gaan op het top dek van de Silver Dawn of geniet van een culinaire lunch aan boord van dit schip. Silversea - Silver Dawn - Spa (3)

Dag 4 - Bergen

Deze morgen komt u om 08.00 uur aan in Bergen en vertrekt u om 19.00 uur. Bergen is de hoofdstad van de fjorden. Hier liggen de beroemde werven uit de Hanzetijd, de Mariakerk en het fort van Bergenshus. Vanaf Fløien heeft u een panoramisch uitzicht over Bergen en omgeving. Ook kunt u een bezoek brengen aan het woonhuis van de beroemde Noorse componist Eduard Grieg in Troldhaugen of het gelijknamige museum. Het is mogelijk om hier een lunchconcert bij te wonen. De lokale keuken staat bekend om z’n Bergense vissoep, viskoekjes en ‘Persetorsk’, een traditioneel Noors gerecht van gestoomde kabeljauw. Bergen1

Dag 5 - Op zee

Geniet nog even volop van alle faciliteiten van dit prachtige nieuwe schip wanneer u deze dag op zee doorbrengt.  Silver Dawn

Dag 6 - Leknes

U komt om 07.00 uur aan in Leknes en vertrekt weer om 23.59 uur. Leknes is het centrum van de Lofoten. Alleen al et varen naar Leknes is een belevenis, want de ligging is spectaculair. Geniet van de prachtige landschappen hier.

Silver Dawn

Dag 7 - Op zee

Geniet van de omgeving vandaag tijdens uw dag op zee of in de Spa aan boord. Silversea - Silver Dawn - Spa (1)

Dag 8 - Honningsvåg

Vandaag komt u aan om 08.00 uur en vertrekt u om 19.00 uur. Honninsgvag is dé laatste stop voor de Noordkaap en uitvalsbasis voor het ontdekken van het Noordpoolgebied. Het kleurrijke centrum kent een bloeiende economie dankzij de scheepvaartindustrie. Bezoek het standbeeld van Bamse, een Sint Bernard hond die mascotte werd voor de Noorse strijdkrachten. Noordkaap 1

Dag 9 - Tromsø

Aankomst 09.00 uur, vertrek 19.00 uur. Tromsø is het centrum van het noorden van Noorwegen, het leeft van de visserij. Van hieruit is het bekijken van het Noorderlicht en het spotten van walvissen een populaire activiteit. In het stadje zelf is de IJszeekathedraal een bijzonder bouwwerk. Een andere optie is het maken van een ritje met de Fjellheisen kabelbaan.

Tromso

Dag 10 - Op zee

Nog een dag om bij te komen van alle indrukken tot nu toe, geniet aan boord van de faciliteiten van de Silver Dawn.

Silversea - Silver Dawn - Spa (2)

Dag 11 - Alesund

U komt aan om 09:00 uur en vertrekt weer om 16:00 uur.  Alesund is een stadje met prachtige Art-Nouveau architectuur. Dit kunt u goed ontdekken tijdens een stadwandeling. Vergeet dan niet om naar de top van de Aksla berg te klimmen voor een prachtig uitzicht.

Cruise Silver Dawn

Dag 12 - Olden

Aankomst om 07.00 uur en vertrek om 15.00 uur. Vanuit Olden kunt u een excursie maken naar de Briksdalgletsjer aan het meer van Olden. U kunt deze gletsjer te voet of per trolley bereiken. Noorwegen, Olden near Sognefjord

Dag 13 - Flåm

Aankomst om 07.00 uur, vertrek om 17.00 uur. Flåm ligt aan het Aurlandsfjord, nabij het Sognefjord. De Flåmbanen zijn bekend vanwege de spectaculaire treinreis langs watervallen en steile hellingen, het spoor is een meesterwerk dat door 20 tunnels gaat en een diepte verschil aflegt van 850 meter. U mag deze excursie dus niet overslaan! 

Cruise Silver Dawn

Dag 14 - Op zee

Ontspan uw laatste dag nog lekker aan boord tijdens een spa behandeling of lees rustig een boek op uw kamer, terwijl u door het raam van het uitzicht geniet.

Silversea - Silver Dawn - Spa (5)

Dag 15 - Kopenhagen, ontscheping

Om 07.00 uur komt u weer terug aan in Kopenhagen. Hier eindigt uw reis, u kunt uw terugreis door Robinson Cruises laten verzorgen indien u dat wenst. Kopenhagen (3)
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van de Silver Dawn

Voortbouwend op het fenomenale succes van de Silver Muse en de Silver Moon presenteert Silversea de Silver Dawn. Qua look-and-feel vertoont het schip grote gelijkenissen met de eerder genoemde zusterschepen, al heeft Silversea uiteraard ook hier iets unieks toegevoegd: Otium. Met dit bijzondere concept ervaart u ultieme momenten van ontspanning, met o.a. bijzondere spabehandelingen. Met 24/7 butlerservice, luxe suites, verfijnde gerechten en ongekend persoonlijke service zult u ook op de Silver Dawn volop genieten. 

Cruise Silver Dawn
Silver Dawn
Cruise Silver Dawn
Spa
Silver Moon SALT Kitchen (4)
S.A.L.T. Kitchen
Cruise Silver Dawn
Fitness
Silver Moon La Dolce Vita (1)
La Dolce Vita
Silver Moon Connoisseurs Lounge
Connoisseurs Lounge
Silver Moon Panorama Bar (2)
Panoramabar
Cruise Silver Dawn
Spa
Cruise Silver Dawn
Lounge
Cruise Silver Dawn
Buiten dek
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-Daagse Luxe Noordkaap cruise
Vanaf 5.908,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Suite cat. VI. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
14 juni 2023
v.a. 5.908,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers.  Suite cat. VI.

Toeslagen overige hutten en alleengebruik op aanvraag. 

• Luxe cruise met de Silver Dawn in een Suite cat. VI
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive tijdens de cruise
• 24-uur roomservice 
• Butlerservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Fooien tijdens de cruise
• Wi-Fi tijdens de cruise
• Vervoer per shuttlebus in de meeste havens

• Vluchten en transfers
• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 65 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 65 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 46e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 55% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 45e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de 10e dag (inclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 9e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises