Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Nw. amsterdam 2 maidentrip binnenkomst in New York
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Transatlantische oversteek met landarrangement New York

Jubileumreis 150 jaar 

zeecruises

Transatlantische oversteek met landarrangement New York

Vier het 150-jarig jubileum van Holland America Line met deze eenmalige, klassieke oversteek Rotterdam - New York, inclusief een 5-daags landarrangement New York. 

150-jarig jubileum
Optionele D-day excursie
Volgend vertrek
15-10-2022
Reisduur
18 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Rederij
Holland America Line
Schip
Rotterdam
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Klassieke oversteek

New York, vroeger was het een eindbestemming voor veel Nederlanders die hun geluk wilden gaan beproeven in Amerika. Veel Nederlanders zijn er met een schip van Holland America Line naartoe gevaren. Op 15 oktober 1872 werd de route van Rotterdam naar New York voor het eerst uitgevoerd door Holland America Line's cruiseschip de SS Rotterdam. Exact 150 jaar later kunt u dezelfde historische route ook doen, maar dan met de nieuwe Rotterdam. Robinson Cruises combineerde deze bijzondere cruise met een uitgebreid verblijf in New York. Aan boord van de Rotterdam zult u zich niet vervelen met vele activiteiten en lezingen. Ook het binnenvaren van de stad New York is een onvergetelijk moment! Wij bieden speciaal tijdens deze cruise een bijzondere excursie aan (optioneel): Bezoek de D-day Invasiestranden o.l.v. Navo-generaal b.d. Arie Vermeij!

https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Skyline%20New%20York-1.jpg
New York
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Brooklyn%20Bridge%20New%20York.jpg
Brooklyn Bridge New York
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Inside%20Out%20tours_Harlem%20Gospel%20Tours.jpg
Harlem Gospeltour
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/waters-3151381_1920.jpg
Vrijheidsbeeld
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Nw.%20amsterdam%202%20vertrek%20uit%20New%20York.jpg
Oud HAL schip vertrekkend vanuit New York
https://www.destintravel.nl/hubfs/Vaargebieden%20-%20Seine/D-day%20Invasiestranden.jpg
D-day Invasiestranden
https://www.destintravel.nl/hubfs/Vaargebieden%20-%20Seine/Invasiestranden.jpg
D-day Invasiestranden
Veeg naar links

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Transatlantische oversteek

Dag 1 - Inscheping in Rotterdam

Inscheping in Rotterdam aan boord van de gelijknamige Rotterdam. We varen met dit prachtige schip de legendarische oversteek. Om 21:00 uur vertrekken we voor het eerste gedeelte naar Le Havre. Wilt u zorgeloos op reis, boek dan optioneel een privétransfer vanaf huis naar de kade.

Rotterdam 1

Dag 2 - Op zee

Vandaag geniet u van alle faciliteiten die de Rotterdam u biedt! Maak een tour over het schip, zodat u niets mist.

Jubileumcruise Rotterdam

Dag 3 - Le Havre, D-day Invasiestranden

Vroeg in de ochtend komt u aan in Le Havre, om 07: 00 uur.  Om 20.00 uur vertrekt de Rotterdam weer voor haar reis naar Plymouth. U heeft hier de keuze om optioneel een bijzondere excursie bij te boeken:

Bezoek de D-day Invasiestranden o.l.v. Navo-generaal b.d. Arie Vermeij!
Hoe veilig is Europa ruim 77 jaar na de bevrijding? Het antwoord op die vraag geeft NAVO-generaal b.d. Arie T. Vermeij tijdens twee presentaties aan boord en een bezoek aan de invasiestranden van Normandië. We bezoeken de plek waar op 6 juni 1944 de Amerikanen, Canadezen en Engelsen een verrassingsaanval uitvoerden op de Duitse linies. De geallieerden betaalden hier een hoge prijs voor de bevrijding van Europa. We combineren heden en verleden en krijgen zo een duidelijk beeld van de actuele spanningen in Europa op het gebied van vrede en veiligheid. Een excursie met een geschiedenis, maar uiterst actueel. Een sprekendere plaats dan de invasiestranden in Normandië kunt u zich niet voorstellen.

Duitse linies: Interessant is ook de vraag hoe de Duitsers zich verdedigden en hoe zij terugvochten. We belichten de situatie van verschillende kanten.

Lessen voor de toekomst: Welke lessen kunnen wij nog leren uit het verleden voor de toekomst? We staan stil bij de veiligheid in Europa, de EU en de NAVO, Rusland en de Oekraïne, de dreiging die van IS uitgaat en de spanningen rond het smeltende ijs van de Noordpool en China.

Nederlands Perspectief: Wat was het Nederlandse aandeel in deze invasie? Uw cruiseleader, NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij, is voorzitter van de veteranenvereniging van de Prinses Irene Brigade en vertelt over de betrokkenheid van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene, bestaande uit ca. 1200 man Engelandvaarders en andere Nederlandse vrijwilligers van over heel de wereld.

Operatie Overlord: De geschiedenis herleeft als we een bezoek brengen aan Normandië. Wie denkt er dan niet aan D-day en de invasiestranden? Door de invasie van de Geallieerden kon Europa worden bevrijd. We brengen een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse Geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-day vergeet! We horen alles over de geallieerde invasie en het misleidingsplan van juni 1944. Waarom koos men die datum en die plaats?

Dagexcursie Museum Normandië en D-Day invasiestranden
We bezoeken het invasiemuseum te Arromanches, het strand Gold en Omaha en de begraafplaats van Colleville-Sur-Mer. Ook Point du Hoc wordt bezocht, de plaats waar Amerikaanse militairen de weg naar boven moesten bevechten, langs steile rotswanden, met behulp van touwen en ladders. We beginnen met een bezoek aan het museum in Arromanches. U raakt hier onder de indruk van de geweldige strijd die hier door de Amerikanen, Engelsen en Canadezen is geleverd. In woord en beeld trekt de invasie aan uw oog en oor voorbij. Al wandelend langs het strand ziet u de Caissons nog in zee liggen. De stille getuigen van de slag die op 6 juni 1944 plaatsvond. Op de Amerikaanse begraafplaats raakt u diep bewogen bij het zien van duizenden en nog eens duizenden witte grafzerken van de jonge soldaten die gesneuveld zijn. Het uitzicht op de stranden en de Atlantische kust geven aan deze plaats een diepere betekenis.

Excursieprijs: € 198,- p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 20 personen.
Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, entree museum, lunch, tour o.l.v. NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij.
Zwaarte excursie: 5


1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

D-day Invasiestranden

Dag 4 - Plymouth

Tijdens het ontbijt komt u aan in Plymouth om 08: 00 uur, Engeland, welke tentoon staat voor de reis die u vanaf morgen gaat maken. Plymouth staat bekend als beginpunt voor de vele overtochten waar de Mayflower met de Pelgrims aan boord de meest bekende van is. Net voordat u aanschuift voor het diner, om 17: 00 uur, gooit de kapitein de trossen los en begint de Rotterdam aan de legendarische overtocht naar New York.  

Dag 5 t/m 11 - Dagen op zee

Deze dagen geniet u van alle indrukwekkende faciliteiten aan boord van het splinternieuwe schip de Rotterdam. Geniet van de lezingen en sta stil bij het 150-jarig jubileum van Holland America Line.

Dag 12 - Aankomst New York City

Vandaag komt u na de historische overtocht vanaf de andere kant van de Atlantische Oceaan aan in New York City, om 07: 00 uur. Zie hoe het schip langs het vrijheidsbeeld vaart, net als velen voor u. Na een heerlijk ontbijt kunt u deze wereldstad ontdekken via een variëteit aan excursies.

Jubileumcruise Rotterdam

Dag 13 - New York, ontscheping

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van de Rotterdam en te ontschepen. Na ontscheping wordt u opgewacht voor uw transfer naar het schitterende Sheraton New York Time Square Hotel waar u de komende 5 dagen zult verblijven.

Dag 14 & 15 - Kennismaking met New York

Deze twee dagen zijn naar uw eigen wensen en tempo in te delen. Er zijn verschillende excursies om uw verblijf in deze wereldstad geheel compleet te maken:
- Guggenheim Museum
- Central Park Wandeling
- Best of NY Cruise
- Top of the Rock Observation Deck
- The Met Cloisters Museum

The Met Cloisters New York

Dag 16 - Harlem Gospel Tour

Vandaag is het zondag en wordt u bij Central Park verwacht voor de (optionele) Harlem Gospel Tour. Onder begeleiding van een gids wordt u gebracht naar een echte lokale gospel dienst in Harlem en beleeft u de kerkdienst met een echt gospelkoor zoals u die kent van de films. Na afloop neemt u deel aan een traditionele lunch in Harlem.

Inside Out tours_Harlem Gospel Tours-3

Dag 17 - Afscheid van New York

Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken van deze ‘Jubileumreis’. Per privétransfer wordt u naar het John F. Kennedy vliegveld gebracht voor uw vliegreis naar Amsterdam.

Jubileumcruise Rotterdam

Dag 18 - Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Optioneel boeken wij u graag een privétransfer voor u vanaf Schiphol naar huis, een comfortabel einde van uw reis.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Tijdens een zeecruise kunt u op een comfortabele manier kennismaken met nieuwe landen, culturen en mensen. Robinson Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om tijdens deze cruise deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan culturele hoogtepunten en historische plaatsen, elk uitstapje is onvergetelijk en uniek. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise en hoe u deze kunt boeken. 

Bij reservering kunt u een keuze maken uit:

1. Bezoek de D-day Invasiestranden o.l.v. Navo-generaal b.d. Arie Vermeij!
Hoe veilig is Europa ruim 77 jaar na de bevrijding? Het antwoord op die vraag geeft NAVO-generaal b.d. Arie T. Vermeij tijdens twee presentaties aan boord en een bezoek aan de invasiestranden van Normandië. We bezoeken de plek waar op 6 juni 1944 de Amerikanen, Canadezen en Engelsen een verrassingsaanval uitvoerden op de Duitse linies. De geallieerden betaalden hier een hoge prijs voor de bevrijding van Europa. We combineren heden en verleden en krijgen zo een duidelijk beeld van de actuele spanningen in Europa op het gebied van vrede en veiligheid. Een excursie met een geschiedenis, maar uiterst actueel. Een sprekendere plaats dan de invasiestranden in Normandië kunt u zich niet voorstellen.

Duitse linies: Interessant is ook de vraag hoe de Duitsers zich verdedigden en hoe zij terugvochten. We belichten de situatie van verschillende kanten.

Lessen voor de toekomst: Welke lessen kunnen wij nog leren uit het verleden voor de toekomst? We staan stil bij de veiligheid in Europa, de EU en de NAVO, Rusland en de Oekraïne, de dreiging die van IS uitgaat en de spanningen rond het smeltende ijs van de Noordpool en China.

Nederlands Perspectief: Wat was het Nederlandse aandeel in deze invasie? Uw cruiseleader, NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij, is voorzitter van de veteranenvereniging van de Prinses Irene Brigade en vertelt over de betrokkenheid van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene, bestaande uit ca. 1200 man Engelandvaarders en andere Nederlandse vrijwilligers van over heel de wereld.

Operatie Overlord: De geschiedenis herleeft als we een bezoek brengen aan Normandië. Wie denkt er dan niet aan D-day en de invasiestranden? Door de invasie van de Geallieerden kon Europa worden bevrijd. We brengen een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse Geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-day vergeet! We horen alles over de geallieerde invasie en het misleidingsplan van juni 1944. Waarom koos men die datum en die plaats?

Dagexcursie Museum Normandië en D-Day invasiestranden
We bezoeken het invasiemuseum te Arromanches, het strand Gold en Omaha en de begraafplaats van Colleville-Sur-Mer. Ook Point du Hoc wordt bezocht, de plaats waar Amerikaanse militairen de weg naar boven moesten bevechten, langs steile rotswanden, met behulp van touwen en ladders. We beginnen met een bezoek aan het museum in Arromanches. U raakt hier onder de indruk van de geweldige strijd die hier door de Amerikanen, Engelsen en Canadezen is geleverd. In woord en beeld trekt de invasie aan uw oog en oor voorbij. Al wandelend langs het strand ziet u de Caissons nog in zee liggen. De stille getuigen van de slag die op 6 juni 1944 plaatsvond. Op de Amerikaanse begraafplaats raakt u diep bewogen bij het zien van duizenden en nog eens duizenden witte grafzerken van de jonge soldaten die gesneuveld zijn. Het uitzicht op de stranden en de Atlantische kust geven aan deze plaats een diepere betekenis.

Excursieprijs: € 198,- p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 20 personen.
Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, entree museum, lunch, tour o.l.v. NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij.
Zwaarte excursie: 5

2. Harlem Gospeltour New York
Alleen op zondag kunt u een echte Harlem Gospeltour boeken. U wordt verwacht bij Central Park en onder begeleiding van een gids wordt u naar een echte lokale gospel dienst in Harlem gebracht. U beleeft de kerkdienst met een echt gospelkoor zoals u die kent van de films. Na afloop neemt u deel aan een traditionele brunch/lunch in Harlem.

Excursieprijs: € 126,- p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 20 personen.
Inclusief: brunch
Zwaarte excursie: 4


1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Welkom aan boord van de Rotterdam

De Rotterdam, een krachtige en symbolische naam die de cruiseschepen uit ons verleden eert, is het nieuwste schip van Holland America Line (ook het nieuwe vlaggenschip) en het derde schip in de Pinnacle-klasse. De Rotterdam zet het nieuwe geluid in cruisen voort: voortreffelijk dineren, innovatief entertainment, prachtig ingerichte hutten en suites, de beste service met alle aandacht voor zelfs het kleinste detail, waarin onze geschiedenis van bijna 150 jaar wordt weerspiegeld. Muziek staat centraal op dit nieuwe schip, en het resultaat is een schip dat niet alleen door water, maar ook door de harten van gasten beweegt. Met de beste muziek op zee levert de Rotterdam de soundtrack bij de ontdekkingen van iedere dag.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20HAL%20-%20Rotterdam/HAL-Rotterdam.jpg
De Rotterdam van Holland America Line
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Sel%20de%20Mer.jpg
Sel de Mer restaurant
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Zwembad%20achterdek.jpg
Zwembad achterdek
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Half%20Moon%20bar.jpg
Half Moon bar
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Zwembad.jpg
Zwembad
https://www.destintravel.nl/hubfs/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20HAL%20-%20Rotterdam/Holland%20America%20Line%20Rotterdam%20Veranda%20Hut.jpg
Rotterdam Verandahut
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotel

Aansluitend op uw cruise verblijft u 4 nachten in het luxe Sheraton New York Times Square hotel. Dit hotel heeft een ideale ligging voor iedereen die in het hart van New York wil verblijven, midden op Times Square. Het hotel heeft een fitnesscentrum, gratis Wi-Fi, bar, restaurant en een ontbijtruimte met Starbucks koffie.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/1.%20Air%20Cruise%20-%20Parels%20van%20het%20Verre%20Oosten/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Lobby.jpg
Sheraton New York Times Square Lobby
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/1.%20Air%20Cruise%20-%20Parels%20van%20het%20Verre%20Oosten/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Lobby2.jpg
Sheraton New York Times Square Lobby
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/1.%20Air%20Cruise%20-%20Parels%20van%20het%20Verre%20Oosten/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Lobby_.jpg
Sheraton New York Times Square Lobby
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/1.%20Air%20Cruise%20-%20Parels%20van%20het%20Verre%20Oosten/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Library%20bar_.jpg
Sheraton Library Bar
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/1.%20Air%20Cruise%20-%20Parels%20van%20het%20Verre%20Oosten/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Library%20Bar.jpg
Sheraton New York Times Square Library Bar
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/1.%20Air%20Cruise%20-%20Parels%20van%20het%20Verre%20Oosten/Hotels%20-%20Verenigde%20Staten%20-%20New%20York/Sheraton%20New%20York%20Times%20Square%20Hudson%20Market.jpg
Sheraton New York Times Square Hudson Market
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/shutterstock_38374108.jpg
Times Square
Veeg naar links

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn.
Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover. 

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Extra arrangementen

Voor deze reis heeft u de keuze om in plaats van een verblijf in New York door te reizen naar Philadelphia en Washington of Niagara Watervallen en Toronto. 

Niagara Watervallen en Toronto

Dag 13 – Ontscheping New York
Na ontscheping wordt u opgewacht voor uw transfer naar het Ink 48 hotel in New York waar u de komende 2 nachten zal verblijven. Rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 14 – New York
Vandaag gaat u een wandelexcursie maken door New York City; deze vindt plaats in kleine groepen. U bezoekt onder andere Times Square en Central Park, de tour duurt ongeveer 6 uur.

Dag 15 – Treinreis naar Niagara Watervallen
U wordt opgehaald voor uw transfer bij het Ink 48 hotel en naar Penn station gebracht voor uw treinreis van New York naar de Niagara watervallen. Op het station daar wordt u vervolgens naar het Marriott Fallsview hotel gebracht waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 16 – Niagara Watervallen
Vandaag een 3-gangen lunch in in de Skylon Tower, met prachtig uitzicht over de watervallen. ’s Middags heeft u de ‘Voyage to the falls’ boottocht. Zie de watervallen van dichtbij en maak gebruik van de Hornblower Niagara Funicular die u de Niagara klif laat zien zoals u die nog nooit heeft gezien.

Dag 17 – Treinreis naar Toronto
Vandaag verlaat u de Niagara watervallen en vertrekt u per transfer naar Toronto. U verblijft 2 nachten in Le Germain Hotel Toronto Mercer.

Dag 18 – Toronto
Deze dag kunt u gebruiken om alle bezienswaardigheden van Toronto uitgebreid te bezoeken met de hop on hop off bus.

Dag 19 – Terugreis
Transfer van uw hotel naar de luchthaven van Toronto. Aansluitend terugvlucht naar Amsterdam

Dag 20 – Aankomst in Amsterdam

Jubileumcruise Rotterdam

Philadelphia en Washington

Dag 13 – Ontscheping New York
Na ontscheping wordt u opgewacht voor uw transfer naar het Ink 48 hotel in New York waar u de komende 2 nachten zal verblijven. Rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 14 – New York
Vandaag gaat u een wandelexcursie maken door New York City; deze vindt plaats in kleine groepen. U bezoekt onder andere Times Square en Central Park, de tour duurt ongeveer 6 uur.

Dag 15 – Treinreis naar Philadelphia
U wordt opgehaald voor uw transfer bij het Ink 48 hotel en naar Penn station gebracht voor uw treinreis van New York naar Philadelphia. Op het station daar wordt u vervolgens naar het Hilton Philadelphia at Penn’s Landing gebracht waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 16 – Philadelphia
Vandaag staat er een wandeltour door Philadelphia op het programma. Tijdens deze 3,5 uur durende tour in kleine groep ziet u o.a. South Street, de Italian Market en de Philadelphia Magic Gardens. Rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 17 – Treinreis naar Washington
U wordt opgehaald per transfer om per trein naar Washington te vertrekken. U verblijft 2 nachten in het Capital Hilton hotel.

Dag 18 – Washington
Er staat vandaag een wandeltour door Washington op het programma. U ziet tijdens deze 4,5 uur durende tour o.a. het Witte Huis, Lincoln Memorial, National Mall, US Capitol en nog vele bezienswaardigheden!

Dag 19 – Terugreis
Transfer van uw hotel naar de luchthaven van Washington. Aansluitend terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 20 – Aankomst in Amsterdam

Jubileumcruise Rotterdam

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
18-daagse Transatlantische oversteek met de Rotterdam
Vanaf 4.198,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Balkonhut cat. VH. Naar wens kunt u deze reis ook boeken in combinatie met een ander landarrangement, zie hiervoor de extra uitleg bij de 'Extra arrangementen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
15 oktober 2021
4.198,-
Transatlantische oversteek incl. Washington
5.498,-
Transatlantische oversteek incl. Niagara watervallen
5.198,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Balkonhut cat. VH arrangement Transatlantische oversteek incl. New York

Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VF  € 198,- p.p.

Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VH voor alleengebruik  op aanvraag
Toeslag 2-pers. Balkonhut cat. VF voor alleengebruik op aanvraag


• Lijndienstvlucht New York - Amsterdam in Economy Class
• Verblijf in een balkonhut cat. VC
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan alle evenementen en de meeste faciliteiten aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Water, koffie en thee 
• Alle maaltijden (in sommige specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice
• Ontvangst door kapitein met galadiner
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Verfijnd entertainment
• Lezingen van docenten, chefkoks en bestemmingsadviseurs
• 4 overnachtingen in het Sheraton Times Square hotel op basis van logies en ontbijt
• Transfer schip - hotel - luchthaven New York

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Drankjes en overige maaltijden
• Wi-Fi 
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR boekingskosten 30,- per boeking

Optioneel bij te boeken:
Harlem Gospel Tour 126,- p.p.
Dagexcursie D-day Invasiestranden o.l.v. Navo-generaal Arie Vermeij 198,- p.p. (min. 20 deelnemers)

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 80 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 80 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 80e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 79e dag (inclusief) tot de 48e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 47e dag (inclusief) tot de 27e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 26e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.


Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Mockup brochure Robinson 22-23
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises