Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Home
Reisverslag | Aan boord van de Scenic Eclipse

Reisverslag | Aan boord van de Scenic Eclipse

Reisverslag Scenic Eclipse

Robinson Cruises was uitgenodigd om mee te varen met het ultraluxe Discovery Yacht van Scenic, de Scenic Eclipse. Van 26 tot en met 30 juni 2022 waren we aan boord en hebben we kunnen ervaren hoe het leven aan boord van dit prachtige schip eraan toegaat. Leest u mee? 

De dag van de inscheping! We gingen aan boord van de Scenic Eclipse voor een cruise vanuit Amsterdam naar Bergen in Noorwegen. Een iets andere inschepingsprocedure dan we gewend zijn: per tenderboot gingen we aan boord, omdat het schip verderop in de Amsterdamse haven lag en niet aan de Piet Heinkade. Er werd een Covid-test gedaan voorafgaand aan inscheping en de echte check-in was bij de receptie aan boord. Een relaxte manier van inchecken, zonder lange wachtrijen. 

Inscheping en eerste kennismaking

Aangekomen aan boord is de uitstraling van het interieur strak en exclusief. Eenmaal in de Suite, een Deluxe Veranda Suite (nummer 622) wordt alles uitgelegd door butler Christian. De minibar voorzien van drankjes is inbegrepen en hij kan op verzoek ook drankjes hieraan toevoegen. Het grote tv scherm wordt uitgelegd, net als de blinderingsschermen voor het raam, de regendouche in de badkamer en de airconditioning. Roomservice is ook mogelijk in de Suite.

Scenic Eclipse Verandah Suite - 2

Op dek 7 is de Yachtclub gelegen. Hier is het buffetrestaurant, waar o.a. de lunch genuttigd kan worden en waar we direct gebruik van konden maken. Alle gerechten worden door het personeel aangereikt en naast prachtige tafels en zitjes binnen, kan er ook buiten getafeld worden. Na deze lunch is het tijd om het schip zelf te gaan verkennen. We starten met de Spa op dek 6. Er zijn een aantal sauna’s en stoomruimtes, behandelruimtes en aan de achterkant vindt u buiten de Vitality Pool, een klein zwembad. Op dek 7 is er een kleine fitnessruimte en een Yoga & Pilates ruimte. Op het hoger gelegen dek 10 zijn er een aantal Cabanas met heerlijke ligbedden, whirlpools en een Panoramabar.

Scenic Eclipse - Robinson Cruises - Reisverslag (5)

Het diner wordt vanavond genuttigd in het Elements restaurant: het Italiaanse restaurant met een à la carte 4-gangenmenu. Een gedeelte van dit restaurant is afgesloten en heet Chef’s Table. Hier kunt u dineren in privésfeer met uitzicht op de keuken, zodat men ziet hoe de gerechten geprepareerd worden. Het avondprogramma na het diner was volgens het Scenic Enrich programma; een optreden van een big band in Amsterdam waar we per bus naartoe werden gebracht. De avond werd afgesloten met een drankje in de Scenic bar, waar men uit maar liefst 100 soorten whisky’s kan kiezen. Deze zijn allemaal inbegrepen.

Scenic Eclipse Robinson Cruises - Reisverslag

Uitgebreide tour over de Scenic Eclipse 

Op maandag 27 juni werden wij door de cruise-director uitgenodigd voor een uitgebreide tour over het schip, waarbij ook de faciliteiten aan bod kwamen die niet altijd toegankelijk zijn. Denk hierbij aan het helikopterplatform en de hangar op dek 8. Op dek 3 treft men het Discovery Centre aan met de zodiacs om tijdens expedities mee aan land te gaan, kano’s, paddle-boards en een onderzeeër. Voor een tocht met de onderzeeër en de helikopter moet een bijdrage worden betaald maar de overige activiteiten zijn inbegrepen.

Scenic Eclipse - Robinson Cruises - Reisverslag (10)

Wij bezochten ook de Panorama Suite, de Owner’s Penthouse Suite en Spa Suite om een goede indruk te krijgen van de verschillende accommodaties aan boord. Op dek 5 is naast het Azure Café, waar men terecht kan voor een klein ontbijt, lunch en koffie, de Scenic Epicure. Naast een kookworkshop is er in deze ruimte ook een kleine kas waar kruiden worden geteeld. De Observation Lounge is tevens de bibliotheek en ligt voorop het schip. Later die dag hebben we gedineerd in het Lumière restaurant, een restaurant op basis van de Franse keuken. De 8-gangen werden vergezeld met passende wijnen. Een bijzonder diner! Het kleine theater op dek 4 biedt verstelbare, comfortabele stoelen zodat de show met muziek uit diverse films aangenaam te bekijken is.

Scenic Eclipse - Robinson Cruises - Reisverslag (6)

Restaurant Coco's 

Op dinsdag 28 juni lag Scenic Eclipse voor de kust van het eiland Sylt aan de noordkant van Duitsland. Vanwege de grote tijde verschillen was het alleen mogelijk hier in de ochtend te blijven en per tenderboot aan wal te gaan. Het eiland ademt een sfeer uit zoals op de Nederlandse Wadden met een mix van Deense en Duitse invloeden. Op de Scenic Eclipse zijn zowel gewone fietsen als e-bikes aanwezig die mee aan wal genomen mogen worden en daarmee kon een aangename fietstocht worden gemaakt. Aan het begin van de middag zette de Scenic Eclipse koers richting Noorwegen. Het schip heeft stabilisatoren die 30% meer capaciteit bieden dan nodig is en hierdoor ligt het schip zeer stabiel in zee. In de avond was het de beurt aan restaurant Coco’s; dit restaurant bestaat uit 3 onderdelen: een sushi gedeelte, waar de vis rechtstreeks uit Japan wordt ingevlogen, een Asian Fusion gedeelte en de Night Market@Koko’s, een apart gedeelte voor slechts 8 personen waar kleine, zogenaamde ‘streetfood’ gerechten worden geserveerd. De sushi die we hier hebben uitgeprobeerd was heerlijk!

Scenic Eclipse - Robinson Cruises - Reisverslag (3)

Scenic Eclipse biedt vrije toegang tot de brug 

Op woensdag 29 juni lag de Scenic Eclipse voor anker in Farsund, een stadje in het zuiden van Noorwegen. We maakten hier een excursie volgens het Freechoice programma, excursies die zijn inbegrepen in de cruise. Per bus bezochten we o.a. het Nordbergfort. Een fort dat in WO II werd gebouwd door de Duitsers en goed bewaard is gebleven. Ook bezochten we de oude vuurtoren van Lista, een baken uit de 18e eeuw. Het stadje zelf is authentiek Noors, niet heel toeristisch. Vanuit de Scenic Eclipse was het mogelijk een helikopterexcursie te maken. Het was een spectaculair gezicht om deze te zien landen en stijgen.
’s Middags is er tijd om even bij de brug te gaan kijken. De brug is op de Scenic Eclipse vrij toegankelijk voor het publiek. Niet alleen wordt er door de kapitein en stuurmannen uitleg over de navigatie van het schip gegeven, ook is het soms mogelijk (vooral in bijzondere gebieden zoals Antarctica) van hieruit dieren te zien zwemmen. Aan het eind van de middag namen we in stijl afscheid van de bemanning tijdens een cocktail met de kapitein en aansluitend een Asian-Fusion diner in Coco’s.

Op donderdagochtend 30 juni kwam onze trip ten einde en vlogen wij vanuit Bergen terug naar Amsterdam.

Scenic Eclipse - Robinson Cruises - Reisverslag (9)

De Scenic Eclipse is gebouwd in 2019, is het eerste Discovery Yacht van Scenic Cruises en biedt plaats aan 228 gasten en 196 crewleden. Het schip maakt expedities naar o.a. Groenland en Antarctica. In 2023 zal de Scenic Eclipse II gaan varen, hetzelfde schip met een groter zwembad aan boord.

Ontdek meer verhalen

Laat u inspireren door reisverslagen of achtergrondverhalen bij de mooiste bestemmingen