Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Home
De Schubertiade in Oostenrijk, een one-of-a-kind festival

De Schubertiade in Oostenrijk, een one-of-a-kind festival

Schubertiade

De legendarische Schubertiade is een Oostenrijks festival dat hoofdzakelijk het Duitse lied in de schijnwerpers zet. Het festival werd midden jaren ‘70 opgericht met Hermann Prey als drijvende kracht. Met de speciale Schubertiade moest Franz Schubert een eervolle plaats krijgen naast Mozart en Beethoven. Het festival is een jaarlijkse ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers van over de hele wereld, die tijdens de Schubertiade genieten van uitzonderlijke optredens in een al even wonderschoon West-Oostenrijks landschap.

Al snel ontwikkelde de Schubertiade zich tot een van de bekendste podia voor kamermuziek en liedzang. De Schubertiade is vandaag de dag zelfs het belangrijkste en meest onderscheidende Schubert festival ter wereld, met tachtig evenementen en een bezoekersaantal van 35.000 per jaar. Geen ander festival biedt zoveel schitterende recitals in zo’n kort tijdsbestek aan. En dan worden deze recitals ook nog eens aangevuld door kamermuziekconcerten en piano recitals van het hoogste niveau. Orkestrale concerten, lezingen, tentoonstellingen en masterclasses verzorgd door de beste vocalisten en instrumentalisten van vandaag de dag zorgen voor een veelzijdig programma.

De Schubertiade in Schwarzenberg en Hohenems 

In het begin speelde alles zich af in Hohenems, het stadje in de Oostenrijkse bergen. Later ging de Schubertiade door in Schwarzenberg, maar sinds een paar jaar gebeurt alles in Schwarzenberg én in Hohenems. In Hohenems vindt de Schubertiade twee keer per jaar plaats: in mei en in het najaar. Het intieme karakter van het hoogstaande en druk bezochte festival is altijd behouden gebleven. Hier bent u altijd verzekerd van de mooiste muziek. De Schubertiade in Hohenems heeft onlangs een museum opgericht voor de legendarische sopraan Elisabeth Schwarzkopf. 

Beleef de Schubertiade met Hannick Reizen

Jaarlijks stelt klassieke muziekreizen specialist Hannick Reizen een prachtige reis naar de Schubertiade in Oostenrijk samen. We zien uit naar uw deelname aan deze muziekreis naar de Schubertiade. Hierbij zorgen wij voor uitstekende zitplaatsen voor alle concerten / liedrecitals, een comfortabel verblijf in een uitstekend hotel op basis van logies en ontbijt, en natuurlijk uw vluchten. Al deze onderdelen zijn inbegrepen in uw reissom. Kenmerkend voor Hannick Reizen is ook dat wij u altijd van uitgebreide toelichtingen op de muziekstukken voorzien, hetzij vooraf in uw reisbescheiden, hetzij op locatie door uw reisleider. Boek bij Hannick Reizen uw reis naar de Schubertiade en beleef het befaamde festival.

Ontdek meer verhalen

Laat u inspireren door musici, reisverslagen of achtergrondverhalen bij de mooiste bestemmingen