Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Passau

Cruise over de koninklijke Donau

riviercruises

Donau Rhapsody

Vanuit Passau naar Boedapest door het hart van Europa

Internationaal gezelschap aan boord
Individuele groepsreis
Avondcruise Boedapest met folkloreshow
Volgend vertrek
--
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Amadeus Imperial *****
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Vanuit Passau naar Boedapest door het hart van Europa

De loopplank van de Amadeus Imperial leggen wij graag voor u uit. Sinds voorjaar 2020 vaart zij over de mooiste rivieren van Europa! Geniet van de uitzichten langs 'der schönen blauen Donau' vanuit de panoramasalon op het Mozartdek of vanuit uw comfortabele kamer van 16 m² tot maar liefst 26 m². De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau. U heeft nog maar net de ‘drierivierenstad’ Passau verlaten of de eerste onvergetelijke excursielocaties dienen zich al aan in de vorm van de majestueuze abdij Stift van Melk. Vanaf hier ontvouwt zich de idyllische Wachau-vallei. Te midden van de met eeuwenoude, steile wijnterrassen bedekte heuvels, omgeven door grillige rotsformaties en mysterieuze loofbossen, proeft u in Salzburg de beste lokale producten van de regio. De combinatie van de architectuur, de muziek en de romantische sfeer in het Oostenrijkse Wenen maken uw bezoek tot een waar sprookje. Zestig kilometer verderop prijken aan de Donau de historische monumenten van Bratislava. De Donau cruise is niet compleet zonder een kennismaking met het prachtige Boedapest, waar de ‘koningin van Europa’ wordt geflankeerd door het fenomenale parlementsgebouw aan de ene kant en  Castle Hill met de indrukwekkende burcht van Boeda en het Vissersbastion aan de andere kant.  Gaat u mee met Friendship Cruises?

Riviercruise Donau - Passau
Passau
Riviercruise Donau - Stift Melk
Stift Melk
Riviercruise Donau - Emmersdorf
Emmersdorf
Riviercruise Donau - Wenen
Wenen
Riviercruise Donau - Wenen
Wenen
Riviercruise Donau - Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn
Riviercruise Donau - Boedapest
Boedapest
Riviercruise Donau - Boedapest
Boedapest
Riviercruise Donau - Bratislava
Bratislava
Riviercruise Donau - Bratislava
Bratislava
Riviercruise Donau - Linz
Linz
Riviercruise Donau - Linz
Linz
Veeg naar links

Individuele groepsreis
• Internationaal gezelschap aan boord
• Vanaf 25 personen incl. Friendship Cruises cruiseleader
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje cruise Donau Rhapsody

Dag 1 - Nederland – Passau

Vandaag vliegt u per rechtstreekse lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar München. Na een transfer naar Passau vindt de inscheping plaats om ca. 16.00 uur.
Welkomstdiner aan boord. Varen Passau – Regensburg.

Amadeus Silver III

Dag 2 - Regensburg – Passau

Na een heerlijk ontbijtbuffet meert uw hotelschip af in Regensburg. U kunt deze morgen mee met de excursie stadswandeling Regensburg. Regensburg is een stad met veel geschiedenis en is het bezoeken zeker waard. De liefhebbers kunnen na de lunch van boord om een bezoek te brengen aan het Klooster Weltenburg met een bierproeverij. U kunt er ook nog voor kiezen om een bezoek te brengen aan Slot Thurn & Taxis met brouwerij en proeverij. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid nog een bezienswaardigheid of museum te bezoeken, gezellig te winkelen of te genieten op een terrasje. ’s Avonds gaan de trossen los en geniet u van een Bavarian show aan boord. Tijdens de show vaart uw hotelschip richting Passau waar u de volgende morgen aankomt.
Morgenexcursie stadwandeling Regensburg € 24,- p.p.
Middagexcursie Klooster Weltenburg met bier proeverij € 78,- p.p. of excursie Slot Thurn & Taxis met brouwerij en proeverij €  76,- p.p.

Donau Rhapsody

Dag 3 - Passau – Linz – Emmersdorf

Terwijl u geniet van het ontbijt meert de Amadeus Imperial af in Passau. Vandaag staan er verschillende interessante excursies op het programma. De liefhebbers kunnen er voor kiezen om na het ontbijt op dagexcursie te gaan naar Salzburg. U vertrekt vanuit Passau voor de excursie en scheept later, aan het einde van de middag weer in Linz in. Ook kunt u er voor kiezen om wat dichterbij te blijven en in de ochtend Passau te ontdekken door middel van een interessante stadswandeling. De Amadeus Imperial zet vervolgens koers naar Linz, waar u van boord kunt voor een prachtige stadswandeling in het oude kwartier van Linz. De excursiepassagiers van de dagexcursie Salzburg zijn niet op tijd terug aan boord voor de stadswandeling in Linz. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk diner aan boord. De Amadeus Imperial gooit de trossen los en vertrekt naar Emmersdorf, waar u de volgende ochtend arriveert.
Morgenexcursie stadswandeling Passau € 24,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Linz met proeverij € 27,- p.p.
Of dagexcursie Salzburg incl. Salzkammergut en een lokale lunch € 125,- p.p.

Donau Rhapsody

Dag 4 - Emmersdorf – Dürnstein – Wenen

Vanmorgen vroeg arriveert uw hotelschip in Emmersdorf. Hier heeft u de gelegenheid om mee te gaan op excursie naar Stift Melk. Tijdens de lunch wordt de vaart ingezet richting Dürnstein. De excursiepassagiers zullen weer inschepen in Dürnstein. Na de lunch heeft u de tijd om deel te nemen aan de stadswandeling Dürnstein met een bezoek aan Schloss Dürnstein. U kunt ook mee op excursie naar een lokale wijngaard in de omgeving van Krems. Aan het einde van de middag vaart u verder richting Wenen, waar u 's avonds laat arriveert. 
Morgenexcursie Stift Melk  € 61,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Dürnstein met bezoek Schloss Durnstein € 33,- p.p. of excursie wijngaarden van Winzer Krems € 53,- p.p.

 

Donau Rhapsody

Dag 5 - Wenen

Vandaag geniet u van een prachtige excursie dag in Wenen. Een deskundige gids neemt u graag mee op pad. ’s Morgens heeft u de gelegenheid om een stadstour langs de verschillende bezienswaardigheden van Wenen te maken. ’s Middags kunt u mee op excursie naar Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Het is een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen dat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. De liefhebbers kunnen vanavond mee naar het concert ‘Sound of Vienna’. Na middernacht gaan de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Bratislava.
Morgenexcursie stadstour Wenen € 46,- p.p.
Middagexcursie Schloss Schönbrunn € 67,- p.p.
Avondconcert ‘Sound of Vienna’ € 73,- p.p. categorie B

Riviercruise Donau - Schloss Schönbrunn

Dag 6 - Wenen – Bratislava – Esztergom

Wanneer u geniet van het ontbijt meert uw hotelschip af in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. In de ochtend kunt u van boord voor een stadstour door deze boeiende stad. In de middag staat er een excursie naar het Imperial Schlosshof Paleis op het programma, een imposant kasteel met prachtige tuinen. Wanneer alle passagiers weer aan boord zijn, is het tijd voor het Afscheidsdiner. Laat in de avond koerst de Amadeus Imperial verder naar Esztergom, waar we de volgende ochtend zullen afmeren.
Morgenexcursie stadstour Bratislava € 45,- p.p.
Middagexcursie Imperial Schlosshof Paleis € 67,- p.p. 

Riviercruise Donau - Bratislava

Dag 7 - Esztergom – Boedapest

Vroeg in de morgen meert de Amadeus Imperial af in Esztergom, waar de liefhebbers na het ontbijt kunnen ontschepen voor de excursie Esztergom en Szentendre. Indien u niet meegaat op excursie geniet u van een ontspannen vaarochtend aan boord. Tijdens de lunch arriveert uw hotelschip in Boedapest, waar ook de excursiepassagiers van vanmorgen weer inschepen. In de middag staat een stadstour Boedapest op het programma. Waar u een boeiende stadsrondrit en stadswandeling door beide, door de Donau gescheiden, stadsdelen zult maken.  ’s Avonds ontdekt u aan boord de betoverende sfeer van de Hongaarse hoofdstad wanneer de zon onder is gegaan tijdens de avondcruise inclusief folklore show aan boord.
Morgenexcursie Esztergom en Szentendre € 58,- p.p.
Middagexcursie stadstour prachtig Boedapest € 45,- p.p. 

Riviercruise Donau - Esztergom

Dag 8 - Boedapest – Nederland

Alweer de laatste dag van uw Donaucruise. Na het ontbijt aan boord neemt u afscheid van de Amadeus Imperial en haar bemanning. Per transfer vertrekt u van Boedapest naar de luchthaven van Boedapest. Per lijndienstvlucht vliegt u vervolgens van Boedapest terug naar Nederland. Een prachtige reis is voorbij, maar de herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Donau Rhapsody
Toon meer
Toon minder

 

Excursies

 

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 188,- p.p., het excursiepakket B voor € 386,- p.p. en het excursiepakket C voor € 631,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Inhoud excursies onder voorbehoud. Onderstaande tarieven zijn reeds de tarieven voor 2024.

Morgenexcursie stadwandeling Regensburg
Regensburg is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Duitsland met indrukwekkende historische gebouwen. Tot de architectonische schatten behoren onder meer kerken, kloosters, het stadhuis en een van Europa’s oudste bruggen die al sinds de 12e eeuw de Donau overspant. Tijdens een wandeling voelt en beleeft u de vroegere macht en welvaart van Regensburg, de plaats die ooit de handelsroute naar het Oosten beheerste. De Sint-Pieterskathedraal van Regensburg is een gotisch meesterwerk dat u, indien geopend, van binnen kunt bewonderen. Bezoeken zijn afhankelijk van de openingstijden van de kathedraal en/of de viering van de mis.
Excursieprijs: € 24,- p.p. 
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Klooster Weltenburg met bierproeverij
Vandaag vertrekt u naar Weltenburg, maar we maken eerst een kleine omweg naar de Vrijheidshal. De Vrijheidshal is een klassiek monument op de Michelsberg boven de stad Kelheim. Vervolgens stapt u aan boord van een rondvaartboot, welke u naar het Klooster van Weltenburg brengt. U maakt een mooie tocht door het natuurreservaat ‘Weltenburger Enge’. Vervolgens maakt u een rondleiding door het klooster. Het klooster stamt oorspronkelijk uit het jaar 620. Het huidige kloostergebouw werd ontworpen door F.P. Blank en is in een scherpe bocht van de Donau gebouwd in de jaren 1714 tot 1716. Na een prachtige rondleiding krijgt u de mogelijkheid om het donkere bier van Weltenburg te proeven, gebrouwd in de oudste kloosterbrouwerij ter wereld.
Excursieprijs: € 78,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en een bierproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met excursie Slot Thurn & Taxis. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie Slot Thurn & Taxis met brouwerij en proeverij
Geniet van mooie en onvergetelijke excursie in het historische Paleis Thurn en Taxis. De rondleiding toont u de prachtige marmeren trap in de zuidvleugel van het kasteel, die leidt naar de prachtige kamers van de residentie van de Monarch. U wordt traditioneel verwelkomd aan de voet van de indrukwekkende trap. Het gehele renaissancistische interieur is geïnspireerd op de Romeinse oudheid. Daarna loopt u verder naar de traditionele brouwerij bij het kasteel, waar u een korte rondleiding kunt verwachten en daarna de mogelijkheid hebt om een ​​glas bier en een typisch Beierse pretzel te proeven.
Excursieprijs: € 76,- p.p.

Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en een bierproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met excursie Klooster Weltenburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.


Morgenexcursie stadswandeling Passau
Geniet van een prachtige wandeling door de kronkelende straten in de Altstadt van Passau. De barokke stad gelegen aan drie rivieren heeft lange tijd de aandacht getrokken van handelaren en reizigers. Vanaf het eerste moment zal ‘klein Venetië’ u verwonderen. Midden in de Altstadt ligt de St. Stephansdom, die ook wel bekendstaat als een barokke kathedraal met een gotisch karakter. Het indrukwekkende pijporgel maakt de St. Stephansdom het ware hoogtepunt van de drierivierenstad. Hoog boven de Altstadt vindt u een van de grootste fortcomplexen in heel Europa, Veste Oberhaus. Deze vesting kunt u op eigen gelegenheid ontdekken na afloop van de stadswandeling. Daar het nooit is veroverd of verwoest, is dit fort een perfect voorbeeld van goed en lang bewaard gebleven historische bouwwerken.
Excursieprijs: € 24,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met dagexcursie Salzburg.  U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Dagexcursie Salzburg incl. Salzkammergut en een lokale lunch
Vandaag vertrekt u per touringcar voor een twee uur durende rit naar Salzburg, de stad van de muziek! De oude stad met haar wereldbekende barokke architectuur staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Salzburg is tevens de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het geboortehuis (alleen de buitenkant) van de muzikant en ook met andere welbekende bezienswaardigheden zoals de Getreidegasse, één van de belangrijkste straten van Salzburg. Deze straat is bekend door haar oude stijl van bordjes op het exterieur van elke winkel. Na een heerlijke lunch maakt u kennis met het pittoreske stadje Mondsee, dat dé filmlocatie was van de welbekende film “The Sound of Music”. Geniet na de rondleiding nog even van het prachtige uitzicht.
Excursieprijs: € 125,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, lunch, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursies stadswandeling Passau en stadswandeling Linz. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Linz met proeverij
Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Tijdens de rondleiding ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt, die bekend staat om haar historie. U maakt een wandeling door de Hoofdstraat die leidt naar het centrale plein. Ook maakt u kennis met de Renaissance huizen, het Mozarthuis en de oude en nieuwe kathedraal. Als de tijd het toelaat kunt u nog een stukje van de de beroemde Linzert Torte proeven in één van de lokale bakkerijen. Aan het einde van de rondleiding wordt u per touringcar naar uw hotelschip gebracht.
Excursieprijs: € 27,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids. 
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met dagexcursie Salzburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.


Morgenexcursie Stift Melk
In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 61,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Dürnstein met bezoek aan abdij
U start de excursie in Dürnstein, één van de bekendste wijnstadjes in de Wachau. De Wachau is één van de mooiste wijnstreken in Oostenrijk. Dürnstein heeft adembenemende landschappen, traditionele architectuur en culturele hoogtepunten. Uw gids neemt u mee langs de stadsmuur en kasteel ruïnes en andere prachtige bezienswaardigheden in Dürnstein. Vervolgens nemen wij u mee naar de abdij, gesticht in 1410 en in 1710 in barokstijl herbouwd. Een hoogtepunt is het adembenemende uitzicht vanaf het Donau-terras onder de inconische blauwe toren die zichtbaar is vanaf de Donau.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Winzer Krems. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie wijngaarden van Winzer Krems
De Wachau-vallei is het hart van het Oostenrijkse wijngebied. Bezoek tijdens deze excursie een wijndomein van Krems en leer meer over de oorsprong, de geschiedenis, de cultuur en de unieke wijn. De Winzer Krems vormt met hun meer dan 1000 leden één van de grootste cooperaties in Oostenrijk. De wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems. Gaat u mee op excursie door de variaties van de nobele druif en neem een ​​kijkje achter de schermen van de wijnbouwindustrie. Proef verschillende wijnen uit de regio voordat u terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 53,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Dürnstein. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadstour Wenen
Om Wenen volledig te ontdekken kunt u dagen of misschien zelfs weken uittrekken. Toch krijgt u tijdens deze stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen een goed beeld. De excursie start met een mooie rit langs de beroemde Ringstrasse, langs een aantal overweldigende gebouwen, zoals het operahuis, het parlement, het Burgtheater en het imposante stadhuis van Wenen. De excursie wordt te voet vervolgd. U maakt een mooie wandeling door het centrum. Hier zult u het echte Wenen ten volle ervaren. De wandeling start bij het bekende paleis Hofburg, dat vanaf de 13e eeuw tot 1918 de residentie was van de Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Hierna loopt u langs de Kohlmarkt. U eindigt de stadstour bij de iconische Stephansdom. Voordat u terugkeert naar het schip, heeft u nog vrije tijd om door de straten van de Oostenrijke hoofdstad te wandelen.
Excursieprijs: € 46,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Schloss Schönbrunn
Per touringcar vertrekt u naar een van de mooiste monumenten van Wenen, Schloss Schönbrunn. Het paleis staat bekend als het belangrijkste cultureel erfgoed van Oostenrijk en het kasteel en de tuinen zijn verklaard tot UNESCO cultureel werelderfgoed. Toen Maria Theresia regeerde, beleefde Schönbrunn haar hoogtijdagen. Het kasteel en het park vormden het centrum van het hofleven en het politieke leven. Onder de persoonlijke leiding van de keizerin werd Schloss Schönbrunn uitgebreid en heringericht tot koninklijke residentie. Het complex heeft in totaal 1.441 kamers. U bezoekt een groot gedeelte van de ceremoniële kamers tijdens deze excursie. De liefhebbers maken vervolgens een wandeling door de schitterend aangelegde tuinen naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie.
Excursieprijs: € 67,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Avondconcert ‘Sound of Vienna’
Wij bieden u de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. U kunt tijdens deze avond genieten van de charme van Wenen met walsen, polka’s, aria’s en duetten, evenals operette en pianomelodieën. Kortom een zeer gevarieerd programma!
Excursieprijs: € 73,- p.p. categorie B
Inclusief: vervoer per touringcar en B-klasse concertkaart.
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Imperial Schlosshof Paleis
U reist per touringcar naar het Imperial Schlosshof Paleis in Oostenrijk. Het prachtige complex werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd door de inspanningen van twee van de belangrijkste persoonlijkheden uit het barokke tijdperk. Generaal prins Eugenius van Savoye was tijdens zijn leven een legende; als liefhebber van kunst zorgde hij voor bijna onbeperkte middelen voor de bouw ervan. Architect Lucas von Hildebrandt was verantwoordelijk voor de uitvoering van het concept, dat een prachtig paleis met tuinen en een idyllisch landgoed omvatte. Het paleis werd aangekocht door keizerin Maria Theresa, die het centrale gebouw met één verdieping liet uitbreiden en verbouwen in de stijl van het Franse classicisme. Na haar regeerperiode nam de belangstelling van de Habsburgers voor het landgoed af, maar vandaag presenteren de keizerlijke woonvertrekken, feestzaal en kapel zich weer zoals ze ooit zijn ontworpen door de beste kunstenaars van hun tijd.
Excursieprijs: € 67,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie Esztergom en Szentendre
Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Dan rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgalerijen komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadstour Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de stad haar charme behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursiepakket A | voor slechts € 188,- p.p.
Geniet van vijf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Stadswandeling Regensburg
• Stift van Melk
• Wenen - stadstour Wenen
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Boedapest - stadstour Boedapest
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het bovenstaande tarief.

Excursiepakket B | voor slechts € 386,- p.p.
Geniet van tien voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Stadswandeling Regensburg
• Slot Thurn & Taxis met brouwerij en proeverij
• Stadswandeling Passau
• Stadswandeling Linz met proeverij
• Stift Melk
• Stadswandeling Dürnstein met bezoek aan abdij
• Wenen - stadstour Wenen
• Avondconcert 'Sound of Vienna' (cat. B)
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Boedapest - stadstour Boedapest
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het bovenstaande tarief.

Excursiepakket C | voor slechts € 631,- p.p.
Geniet van twaalf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Stadswandeling Regensburg
• Klooster Weltenburg met bierproeverij
• Dagexcursie Salzburg incl. Salzkammergut en een lokale lunch
• Stift Melk
• Wijngaarden van Winzer Krems
• Wenen - stadstour Wenen
• Wenen - Schloss Schönbrunn
• Avondconcert 'Sound of Vienna' (cat. B)
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Bratislava - Imperial Schlosshof Paleis
• Esztergom en Szentendre
• Boedapest - stadstour Boedapest

Zwaarte excursies

Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Imperial

Geniet van 5-sterren luxe aan boord van hotelschip Amadeus Imperial. Vanaf het voorjaar 2020 vaart zij over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel van ultieme luxe. Dat wordt vorstelijk genieten!

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. De Amadeus Imperial beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. De kapsalon vindt u achterop het Mozartdek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden. De verzorging aan boord is op basis van volpension: ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. 

1_AMADEUS_Imperial_Aerial View
Amadeus Imperial
11_AMADEUS_Imperial_Lounge_chairs_pedestal tables
Lounge
16_AMADEUS_Imperial_Restaurant_decor
Restaurant
2_AMADEUS_Imperial_Suite met logo
A-suite (26 m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
4_AMADEUS_Imperial_AB_Stateroom_Mozart_Strauss_Decks
A/B-cabine (17m²) met horizontale panorama schuifpui, Mozart-/Straussdek
C-cabine Imperial NIEUW met logo
C-cabine (16 m²) met kleine vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
IMG_8963-HDR FITNESS VERKLEIND
Fitnessruimte
IMG_8976-HDR
Massageruimte
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise Donau Rhapsody
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
4 juni 2024
v.a. 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.198,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Lijndienstvlucht Amsterdam – München / Boedapest – Amsterdam op basis van ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag*
• Ruimbagage (1 koffer max 23 kg. p.p.)
• Transfers luchthaven München – hotelschip – luchthaven Boedapest
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Kookdemonstraties
• Lezingen
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Keuze uit twee verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor dit reisarrangement gelden afwijkende aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets.
Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
8-daagse cruise Donau Rhapsody
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
4 juni 2024
v.a. 1.698,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.198,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Lijndienstvlucht Amsterdam – München / Boedapest – Amsterdam op basis van ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag*
• Ruimbagage (1 koffer max 23 kg. p.p.)
• Transfers luchthaven München – hotelschip – luchthaven Boedapest
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Kookdemonstraties
• Lezingen
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Keuze uit twee verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor dit reisarrangement gelden afwijkende aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets.
Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises