Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Amadeus Queen Donau

Cruise over de koninklijke Donau

riviercruises

Donau Rhapsody

Vanuit Boedapest naar Passau door het hart van Europa

Internationaal gezelschap aan boord
Volgend vertrek
10-08-2024
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Amadeus Cara*****
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Vanuit Boedapest naar Passau door het hart van Europa

De loopplank van de Amadeus Cara leggen wij graag voor u uit. Geniet van de uitzichten langs 'der schönen blauen Donau' vanuit de panoramasalon op het Mozartdek of vanuit uw comfortabele cabine. De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau. U start uw Donau cruise met een kennismaking met het prachtige Boedapest, waar de ‘koningin van Europa’ wordt geflankeerd door het fenomenale parlementsgebouw aan de ene kant en  Castle Hill met de indrukwekkende burcht van Boeda en het Vissersbastion aan de andere kant.  Verderop prijken aan de Donau de historische monumenten van Bratislava. De combinatie van de architectuur, de muziek en de romantische sfeer in het Oostenrijkse Wenen maken uw bezoek tot een waar sprookje. Tijdens de vaart vanuit Wenen dient zich een onvergetelijke excursie locatie aan in de vorm van de majestueuze abdij Stift van Melk. Vanaf hier ontvouwt zich de idyllische Wachau-vallei. Te midden van de met eeuwenoude, steile wijnterrassen bedekte heuvels, omgeven door grillige rotsformaties en mysterieuze loofbossen, proeft u in Salzburg de beste lokale producten van de regio. Gaat u mee met Friendship Cruises?

Riviercruise Donau - Boedapest
Boedapest
Riviercruise Donau - Boedapest
Boedapest
Riviercruise Donau - Bratislava
Bratislava
Riviercruise Donau - Bratislava
Bratislava
Riviercruise Donau - Stift Melk
Stift Melk
Riviercruise Donau - Wenen
Wenen
Riviercruise Donau - Wenen
Wenen
Riviercruise Donau - Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn
Riviercruise Donau - Emmersdorf
Emmersdorf
Riviercruise Donau - Linz
Linz
Riviercruise Donau - Linz
Linz
Riviercruise Donau - Passau
Passau
Veeg naar links

Individuele groepsreis
• Internationaal gezelschap aan boord
• Vanaf 25 personen incl. Friendship Cruises cruiseleader
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje cruise Donau Rhapsody

Dag 1 - Nederland – Boedapest

Vandaag vliegt u per rechtstreekse lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Boedapest. Na een transfer scheept u in om ca. 16.00 uur.
Welkomstdiner aan boord. Avondcruise Boedapest inclusief folklore show aan boord.

Amadeus Star - Donau - Boedapest Parlement

Dag 2 - Boedapest – Esztergom – Bratislava

Na het ontbijt is het voor de excursiepassagiers tijd om Boedapest te gaan verkennen. Tijdens deze stadstour ontdekt u al het moois dat één van de mooiste steden ter wereld te bieden heeft. De stad wordt door de Donau verdeeld in twee delen, Boeda & Pest, tijdens de tour zult u allebei de delen bezoeken. Na de lunch zullen de excursiepassagiers per touringcar vanaf Boedapest naar Esztergom vertrekken voor de middagexcursie. Wanneer u niet aan deze excursie deelneemt, vaart u met uw hotelschip Amadeus Cara af naar Esztergom, waar de excursiepassagiers later weer aan boord zullen komen. Na de inscheping van de excursiepassagiers vaart uw hotelschip verder naar Bratislava.
Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest € 45,- p.p.
Middagexcursie Szentendre en Esztergom € 58,- p.p.

Riviercruise Donau - Esztergom

Dag 3 - Bratislava – Wenen

Wanneer u van uw ontbijt geniet, meert de Amadeus Cara af in Bratislava. In deze monumentale stad staat ‘s morgens een indrukwekkende stadstour gepland. Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een authentiek stadscentrum, wat nog geheel in tact is. ‘s Middags is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de excursie naar het Keizerlijk Paleis. Laat in de avond gaan de trossen los en zet uw hotelschip de vaart in naar Wenen.
Morgenexcursie stadstour Bratislava € 45,- p.p.
Middagexcursie Imperial Schlosshof Paleis € 67,- p.p. 

Riviercruise Donau - Bratislava

Dag 4 - Wenen

Terwijl u ontwaakt, meert u af in Wenen, de stad van Mozart, Sissi en Gustav Klimt. In de ochtend staat er een stadstour door Wenen op het programma. Tijdens de tour komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden die de stad rijk is. ’s Middags staat de excursie naar één van de bekendste kastelen van Oostenrijk, Schloss Schönbrunn, op het programma. Schloss Schönbrunn was het zomerpaleis van de keizerlijke familie. Tijdens de tour in het paleis gaat u terug in de tijd en maakt u een reis langs de historie die Schloss Schönbrunn rijk is. Kunt u na alle indrukken nog geen genoeg krijgen van de stad Wenen, dan raden wij u aan om mee te gaan naar het concert ‘Sound of Vienna’.
Morgenexcursie stadstour Wenen € 46,- p.p.
Middagexcursie Schloss Schönbrunn € 67,- p.p.
Avondconcert ‘Sound of Vienna’ € 73,- p.p. categorie B

 

Riviercruise Donau - Wenen

Dag 5 - Wenen – Dürnstein – Emmersdorf/Melk – Linz

Vanmorgen arriveert de Amadeus Cara in Dürnstein. Na het ontbijt zullen de excursiepassagiers een stadstour maken door Dürnstein. Deze tour zal worden afgesloten met een bezoek aan Schloss Dürnstein.  U kunt ook op ontdekking naar de wijngaarden van Winzer Krems. Wanneer u geniet van een heerlijke lunch aan boord van uw hotelschip, vaart u verder naar Emmersdorf. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan de excursie Stift Melk.
Morgenexcursie stadswandeling Dürnstein en bezoek aan Schloss Dürnstein € 33,- p.p. of excursie wijngaarden van Winzer Krems € 53,- p.p.
Middagexcursie Stift Melk € 61,- p.p.

Riviercruise Donau - Stift Melk

Dag 6 - Linz – Aschach – Passau – Regensburg

Terwijl u rustig ontwaakt meert uw hotelschip af in Linz. In de ochtend kunt u van boord voor een stadstour door deze boeiende stad, of kunt u kiezen voor een dagexcursie naar Salzburg. Tijdens de excursie naar Salzburg, komt u onder andere langs het geboortehuis van Mozart. Uw hotelschip vaart onderwijl verder naar Aschach. Hier maken we een korte technische stop voor de inscheping van de excursiepassagiers die vanmorgen Linz hebben ontdekt. Aansluitend vaart uw hotelschip verder naar Passau. Wanneer u niet voor de dagexcursie heeft gekozen, is er de mogelijkheid om aan het einde van de middag een stadswandeling te maken door Passau. Wanneer alle passagiers weer aan boord zijn, is het tijd voor het Captain’s Gala Dinner.
Morgenexcursie stadswandeling Linz met proeverij € 42,- p.p.
Dagexcursie Salzburg Incl. Salzkammergut en lunch € 125,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Passau € 24,- p.p.

Riviercruise Donau - Linz

Dag 7 - Regensburg – Passau

Na een heerlijk ontbijtbuffet aan boord van hotelschip Amadeus Cara, kunnen de liefhebbers deze ochtend deelnemen aan een stadstour door Regensburg. Deze stad met een rijke geschiedenis is zeker de moeite waard om te bezoeken. Na een interessante stadstour staat er aan boord een voortreffelijke lunch voor u klaar. ‘s Middag kunt u mee met de excursie naar Klooster Weltenburg. U kunt er ook nog voor kiezen om een bezoek te brengen aan Slot Thurn & Taxis met bierproeverij. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om Regensburg op eigen gelegenheid te bezoeken. U kunt dan nogmaals een bezoek aan de bezienswaardigheden brengen, een museum bezoeken, gezellig winkelen of genieten op een terrasje. Alles is mogelijk in Regensburg.
Morgenexcursie stadwandeling Regensburg € 24,- p.p.
Middagexcursie Klooster Weltenburg met bierproeverij € 78,- p.p. of excursie Slot Thurn & Taxis met bierproeverij € 76,- p.p.

Riviercruise Donau - Regensburg

Dag 8 - Passau – Nederland

Dit is alweer de laatste dag van uw Donaucruise. Na een uitgebreid ontbijt aan boord neemt u afscheid van de Amadeus Cara en haar bemanning. Per touringcar vertrekt u vanuit Passau naar de luchthaven van München. Per lijndienstvlucht vliegt u vervolgens van München terug naar Nederland. Een prachtige reis is voorbij, maar de mooie herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Donau Rhapsody
Toon meer
Toon minder

 

Excursies

 

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 188,- p.p., het excursiepakket B voor € 399,- p.p of het excursiepakket C voor € 631,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Inhoud excursies onder voorbehoud.

Morgenexcursie stadstour Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de stad haar charme behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Szentendre en Esztergom
Vanmiddag kunt u het kunstenaarsdorp Szentendre bezoeken. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. Er zijn talrijke musea en moderne kunstgalerijen die de rijke tradities van de beeldende kunst vertegenwoordigen. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Wij vervolgen onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Het volgende bezoek is aan Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk.
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 5

Morgenexcursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Imperial Schlosshof Paleis
U reist per touringcar naar het Imperial Schlosshof Paleis in Oostenrijk. Het prachtige complex werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd door de inspanningen van twee van de belangrijkste persoonlijkheden uit het barokke tijdperk. Generaal prins Eugenius van Savoye was tijdens zijn leven een legende; als liefhebber van kunst zorgde hij voor bijna onbeperkte middelen voor de bouw ervan. Architect Lucas von Hildebrandt was verantwoordelijk voor de uitvoering van het concept, dat een prachtig paleis met tuinen en een idyllisch landgoed omvatte. Het paleis werd aangekocht door keizerin Maria Theresa, die het centrale gebouw met één verdieping liet uitbreiden en verbouwen in de stijl van het Franse classicisme. Na haar regeerperiode nam de belangstelling van de Habsburgers voor het landgoed af, maar vandaag presenteren de keizerlijke woonvertrekken, feestzaal en kapel zich weer zoals ze ooit zijn ontworpen door de beste kunstenaars van hun tijd.
Excursieprijs: € 67,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadstour Wenen
Om Wenen volledig te ontdekken kunt u dagen of misschien zelfs weken uittrekken. Toch krijgt u tijdens deze stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen een goed beeld. De excursie start met een mooie rit langs de beroemde Ringstrasse, langs een aantal overweldigende gebouwen, zoals het operahuis, het parlement, het Burgtheater en het imposante stadhuis van Wenen. De excursie wordt te voet vervolgd. U maakt een mooie wandeling door het centrum. Hier zult u het echte Wenen ten volle ervaren. De wandeling start bij het bekende paleis Hofburg, dat vanaf de 13e eeuw tot 1918 de residentie was van de Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Hierna loopt u langs de Kohlmarkt. U eindigt de stadstour bij de iconische Stephansdom. Voordat u terugkeert naar het schip, heeft u nog vrije tijd om door de straten van de Oostenrijke hoofdstad te wandelen.
Excursieprijs: € 46,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Schloss Schönbrunn
Per touringcar vertrekt u naar een van de mooiste monumenten van Wenen, Schloss Schönbrunn. Het paleis staat bekend als het belangrijkste cultureel erfgoed van Oostenrijk en het kasteel en de tuinen zijn verklaard tot UNESCO cultureel werelderfgoed. Toen Maria Theresia regeerde, beleefde Schönbrunn haar hoogtijdagen. Het kasteel en het park vormden het centrum van het hofleven en het politieke leven. Onder de persoonlijke leiding van de keizerin werd Schloss Schönbrunn uitgebreid en heringericht tot koninklijke residentie. Het complex heeft in totaal 1.441 kamers. U bezoekt een groot gedeelte van de ceremoniële kamers tijdens deze excursie. De liefhebbers maken vervolgens een wandeling door de schitterend aangelegde tuinen naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie.
Excursieprijs: € 67,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Avondconcert ‘Sound of Vienna’
Wij bieden u de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. U kunt tijdens deze avond genieten van de charme van Wenen met walsen, polka’s, aria’s en duetten, evenals operette en pianomelodieën. Kortom een zeer gevarieerd programma!
Excursieprijs: € 73,- p.p. 

Inclusief: vervoer per touringcar en B-klasse concertkaart.
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie stadswandeling Dürnstein met bezoek aan abdij
U start de excursie in Dürnstein, één van de bekendste wijnstadjes in de Wachau. De Wachau is één van de mooiste wijnstreken in Oostenrijk. Dürnstein heeft adembenemende landschappen, traditionele architectuur en culturele hoogtepunten. Uw gids neemt u mee langs de stadsmuur en kasteel ruïnes en andere prachtige bezienswaardigheden in Dürnstein. Vervolgens nemen wij u mee naar de abdij, gesticht in 1410 en in 1710 in barokstijl herbouwd. Een hoogtepunt is het adembenemende uitzicht vanaf het Donau-terras onder de inconische blauwe toren die zichtbaar is vanaf de Donau.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Winzer Krems. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie wijngaarden van Winzer Krems

De Wachau-vallei is het hart van het Oostenrijkse wijngebied. Bezoek tijdens deze excursie een wijndomein van Krems en leer meer over de oorsprong, de geschiedenis, de cultuur en de unieke wijn. De Winzer Krems vormt met hun meer dan 1000 leden één van de grootste cooperaties in Oostenrijk. De wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems. Gaat u mee op excursie door de variaties van de nobele druif en neem een ​​kijkje achter de schermen van de wijnbouwindustrie. Proef verschillende wijnen uit de regio voordat u terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 53,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Dürnstein. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie Stift Melk
In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 61,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Linz met proeverij
Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Tijdens de rondleiding ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt, die bekend staat om haar historie. U maakt een wandeling door de Hoofdstraat die leidt naar het centrale plein. Ook maakt u kennis met de Renaissance huizen, het Mozarthuis en de oude en nieuwe kathedraal. Als de tijd het toelaat kunt u nog een stukje van de de beroemde Linzert Torte proeven in één van de lokale bakkerijen. Aan het einde van de rondleiding wordt u per touringcar naar uw hotelschip gebracht.
Excursieprijs: € 42,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids en proeverij.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de dagexcursie Salzburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Dagexcursie Salzburg Incl. Salzkammergut en lunch
Vandaag vertrekt u per touringcar voor een twee uur durende rit naar Salzburg, de stad van de muziek! De oude stad met haar wereldbekende barokke architectuur staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Salzburg is tevens de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het geboortehuis (alleen de buitenkant) van de muzikant en ook met andere welbekende bezienswaardigheden zoals de Getreidegasse, één van de belangrijkste straten van Salzburg. Deze straat is bekend door haar oude stijl van bordjes op het exterieur van elke winkel. Na een heerlijke lunch maakt u kennis met het pittoreske stadje Mondsee, dat dé filmlocatie was van de welbekende film “The Sound of Music”. Geniet na de rondleiding nog even van het prachtige uitzicht.
Excursieprijs: € 125,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, lunch, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursies Linz en stadswandeling Passau.  U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Passau
Geniet van een prachtige wandeling door de kronkelende straten in de Altstadt van Passau. De barokke stad gelegen aan drie rivieren heeft lange tijd de aandacht getrokken van handelaren en reizigers. Vanaf het eerste moment zal ‘klein Venetië’ u verwonderen. Midden in de Altstadt ligt de St. Stephansdom, die ook wel bekendstaat als een barokke kathedraal met een gotisch karakter. Het indrukwekkende pijporgel maakt de St. Stephansdom het ware hoogtepunt van de drierivierenstad. Hoog boven de Altstadt vindt u een van de grootste fortcomplexen in heel Europa, Veste Oberhaus. Deze vesting kunt u op eigen gelegenheid ontdekken na afloop van de stadswandeling. Daar het nooit is veroverd of verwoest, is dit fort een perfect voorbeeld van goed en lang bewaard gebleven historische bouwwerken.
Excursieprijs: € 24,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Salzburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadwandeling Regensburg
Regensburg is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Duitsland met indrukwekkende historische gebouwen. Tot de architectonische schatten behoren onder meer kerken, kloosters, het stadhuis en een van Europa’s oudste bruggen die al sinds de 12e eeuw de Donau overspant. Tijdens een wandeling voelt en beleeft u de vroegere macht en welvaart van Regensburg, de plaats die ooit de handelsroute naar het Oosten beheerste. De Sint-Pieterskathedraal van Regensburg is een gotisch meesterwerk dat u, indien geopend, van binnen kunt bewonderen. Bezoeken zijn afhankelijk van de openingstijden van de kathedraal en/of de viering van de mis.
Excursieprijs: € 24,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Klooster Weltenburg met bierproeverij 
Vandaag vertrekt u naar Weltenburg, maar we maken eerst een kleine omweg naar de Vrijheidshal. De Vrijheidshal is een klassiek monument op de Michelsberg boven de stad Kelheim. Vervolgens stapt u aan boord van een rondvaartboot, welke u naar het Klooster van Weltenburg brengt. U maakt een mooie tocht door het natuurreservaat ‘Weltenburger Enge’. Vervolgens maakt u een rondleiding door het klooster. Het klooster stamt oorspronkelijk uit het jaar 620. Het huidige kloostergebouw werd ontworpen door F.P. Blank en is in een scherpe bocht van de Donau gebouwd in de jaren 1714 tot 1716. Na een prachtige rondleiding krijgt u de mogelijkheid om het donkere bier van Weltenburg te proeven, gebrouwd in de oudste kloosterbrouwerij ter wereld.
Excursieprijs: € 78,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en bierproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met excursie Paleis Thurn & Taxis. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie Slot Thurn & Taxis met brouwerij en proeverij
Geniet van mooie en onvergetelijke excursie in het historische Paleis Thurn en Taxis. De rondleiding toont u de prachtige marmeren trap in de zuidvleugel van het kasteel, die leidt naar de prachtige kamers van de residentie van de Monarch. U wordt traditioneel verwelkomd aan de voet van de indrukwekkende trap. Het gehele renaissancistische interieur is geïnspireerd op de Romeinse oudheid. Daarna loopt u verder naar de traditionele brouwerij bij het kasteel, waar u een korte rondleiding kunt verwachten en daarna de mogelijkheid hebt om een ​​glas bier en een typisch Beierse pretzel te proeven.
Excursieprijs: € 76,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en een bierproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met excursie Klooster Weltenburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursiepakket A | voor slechts € 188,- p.p.
Geniet van vijf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Boedapest - stadstour Boedapest
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Wenen - stadstour Wenen
• Stift van Melk
• Stadswandeling Regensburg
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het bovenstaande tarief.

Excursiepakket B | voor slechts € 399,- p.p.
Geniet van tien voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Boedapest - stadstour Boedapest
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Wenen - stadstour Wenen
• Wenen - concert 'Sound of Vienna'
• Dürnstein - stadswandeling Dürnstein en Schloss 
• Stift van Melk
• Linz - stadswandeling Linz
• Passau - stadswandeling Passau
• Regensburg - stadswandeling Regensburg
• Paleis Thurn & Taxis met brouwerij en proeverij
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het bovenstaande tarief.

Excursiepakket C | voor slechts € 631,- p.p.
Geniet van twaalf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Boedapest - stadstour Boedapest
• Excursie Szentendre en Esztergom
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Excursie Imperial Schlosshof Paleis
• Wenen - stadstour Wenen
• Excursie Schloss Schönbrunn
• Wenen - concert 'Sound of Vienna'
• Excursie wijngaarden van Winzer Krems
• Stift van Melk
• Dagexcursie Salzburg met lunch
• Regensburg - stadswandeling Regensburg
• Excursie Weltenburg Klooster met bier proeverij
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het bovenstaande tarief.

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Cara

Met trots presenteren wij u hotelschip: HS Amadeus Cara. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2022 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Cara!

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Cara, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Cara beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Cara biedt plaats aan maximaal 163 passagiers. 

Amadeus Cara - Exterieur Donau - Durnstein
Amadeus Cara
Amadeus Cara club
Amadeus club
Amadeus Cara café Vienna
Sfeervolle Café Vienna
Amadeus Cara Restaurant (1)
Luxe restaurant
Amadeus Cara A-suite
A-suite (26m²) met privé veranda balkon, Mozartdek
Amadeus Cara_AB  cabine
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panorama schuifpui
Amadeus Cara C cabin - Render
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden
Amadeus Cara Zonnedek 2
Zonnedek
17_AMADEUS_Cara_Fitness Room
Fitness ruimte
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise Donau Rhapsody
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 augustus 2024
v.a. 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²), Mozartdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Haydndek € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Straussdek € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²), Straussdek € 1.198,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (15 m²), Mozartdek € 1.998,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Boedapest / München – Amsterdam op basis van ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag.*
• Ruimbagage (1 koffer max 23 kg. p.p.)
• Transfers luchthaven Boedapest – hotelschip – luchthaven München.
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Captains Gala Dinner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag. 
• Keuze uit twee verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken.
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets. Na ontvangst van uw aanbetalingen reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetalingen worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
8-daagse cruise Donau Rhapsody
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 augustus 2024
v.a. 1.698,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²), Mozartdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Haydndek € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Straussdek € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²), Straussdek € 1.198,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (15 m²), Mozartdek € 1.998,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Boedapest / München – Amsterdam op basis van ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag.*
• Ruimbagage (1 koffer max 23 kg. p.p.)
• Transfers luchthaven Boedapest – hotelschip – luchthaven München.
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Captains Gala Dinner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag. 
• Keuze uit twee verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken.
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets. Na ontvangst van uw aanbetalingen reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetalingen worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises