Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
IJzeren poort passage
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen door de Donaudelta

Cruise tot aan de Donaudelta

riviercruises

Cruisen door de Donaudelta

Zeven landen in een 11-daagse cruise, inclusief 3-daags arrangement Wenen!

Internationaal gezelschap aan boord
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
26-07-2024
+1 vertrekdata
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Amadeus Star *****
HS Amadeus Nova******
Destin
Vanaf 2.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Zeven landen in een 11-daagse cruise, inclusief 3-daags arrangement Wenen!

Oostenrijk – Slowakije – Hongarije – Kroatië – Servië – Bulgarije – Roemenië
De Donau is het neusje van de zalm. U reist tijdens deze cruise door maar liefst zeven landen. U start deze reis met een 3-daags arrangement in Wenen. De combinatie van de architectuur, de muziek en de romantische sfeer in de Oostenrijkse hoofdstad maken uw bezoek tot een waar sprookje. U logeert in een prachtig hotel en maakt kennis met de stad onder leiding van een deskundige gids. Op de 3e dag stapt u aan boord van hotelschip Amadeus Star. Dit schip behoort tot de top van de riviercruiseschepen! Geniet van de uitzichten vanuit de panoramabar op het Mozartdek of vanuit uw comfortabele kamer. De Amadeus Star laat u prachtig natuurschoon en monumentale steden zien. U maakt een schitterende riviercruise waarbij u o.a. monumentaal Bratislava; Esztergom, de oudste stad van Hongarije; Boedapest, de Koningin van de Donau en Belgrado ontdekt. Een hoogtepunt tijdens deze cruise is de IJzeren Poort passage. De reis naar kilometer nul, aan de monding van de Donau, en het bezoek aan de Donaudelta met zijn prachtige natuur en landschap zullen u onvergetelijke ervaringen bezorgen. Een riviercruise met een gouden randje!

Riviercruise Donaudelta
Wenen
Cruisen door de Donaudelta
Wenen
Cruisen door de Donaudelta
Schloss Schönbrunn
Riviercruise Donaudelta
Belgrado
Cruisen door de Donaudelta
Esztergom
Cruisen door de donaudelta
Szentendre
Riviercruise Donaudelta Belgrado__
Belgrado
Riviercruise Donaudelta
Boedapest
Riviercruise Donaudelta
IJzeren Poort passage
Riviercruise Donaudelta
Wachau
Riviercruise Donaudelta
Stift van Melk
Riviercruise Donaudelta
Passau
Riviercruise Donaudelta
Wachau
Riviercruise Donaudelta
Boedapest
Veeg naar links

Groepsreis o.l.v. uw Friendship Cruises cruiseleader
• Internationaal gezelschap aan boord
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

Inclusief 3-daags arrangement Wenen
• 2 overnachtingen in een 4-sterren hotel o.b.v. logies en ontbijt
• Diner in een lokaal restaurant op dag 1 en dag 2
• Lunches op dag 2 en 3 in lokale restaurants in Wenen
• Morgenexcursie stadstour Wenen
• Mozart- en Strauss concert 
• Morgenexcursie Schloss Schönbrunn

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Dag 1 - Amsterdam – Wenen

Vandaag vliegt u per rechtstreekse lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Wenen. Er staat een transfer voor u klaar naar uw 4-sterrenhotel. U geniet vanavond van een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant en overnachting in uw hotel.

Cruisen door de Donaudelta

Dag 2 - Wenen

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel neemt een deskundige gids u graag mee op pad. U maakt een stadswandeling langs de verschillende bezienswaardigheden van Wenen. In het historische hart van Wenen maakt u in een traditioneel koffiehuis kennis met de echte Wiener Kaffee Kultur incl. gebak. U geniet van de lunch in een lokaal restaurant en de middag heeft u ter vrije besteding. De gids geeft u graag enkele tips voor de invulling van de middag op eigen gelegenheid. Vanavond geniet u van een lokaal 3-gangendiner en woont u een klassiek Weens concert bij op een toplocatie.

Cruisen door de Donaudelta

Dag 3 - Wenen (inscheping) – Bratislava

Na het ontbijt vertrekt u per comfortabele touringcar naar Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen dat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. U maakt een tour onder leiding van een deskundige gids door het paleis en de tuinen. Er wordt u een luxe lunch geserveerd in een Weens restaurant alvorens u per transfer naar uw hotelschip wordt gebracht. Welkom aan boord van de Amadeus Star! 's Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner. Rond middernacht worden de trossen los gegooid en vaart u richting Bratislava waar u de volgende morgen afmeert.

Cruisen door de Donaudelta

Dag 4 - Bratislava – Esztergom

Voor het ontbijt arriveert u in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, waar de excursiepassagiers een stadstour door deze historische stad zullen maken. Bratislava heeft een authentiek stadscentrum, wat nog geheel in tact is. Het stadscentrum van Bratislava behoort tot één van de meeste gezelligste centra van Europa.  In de middag staat er een excursie naar het Imperial Schlosshof Paleis op het programma, een imposant kasteel met prachtige tuinen. Of u kiest voor een korte wijnroute door de Karpaten. Laat in de avond koerst de Amadeus Star verder naar Esztergom, waar we de volgende ochtend zullen afmeren.
Morgenexcursie stadstour Bratislava € 45,- p.p.
Middagexcursie Imperial Schlosshof Paleis € 67,- p.p.
of excursie wijnroute door de Karpaten € 59,- p.p. (niet in 2024)

 

Cruisen door de Donaudelta

Dag 5 - Esztergom – Boedapest – Vukovar

Vroeg in de morgen meert de Amadeus Star af in Esztergom, waar de liefhebbers na het ontbijt kunnen deelnemen aan een stadstour door Esztergom en Szentendre. Wanneer u kiest om niet mee te gaan op excursie geniet u aan boord van een heerlijke vaartocht van Esztergom naar Boedapest, waar de excursiepassagiers rond lunchtijd weer inschepen. In de middag staat een stadstour Boedapest op het programma. Waar u een boeiende stadsrondrit en stadswandeling door beide, door de Donau gescheiden, stadsdelen zult maken. Of ontdek Boedapest vanaf een andere levendige kant tijdens een bezoek aan de markthal, gevolgd door een rit met de metro naar het centrum waar u geniet van een kopje koffie en stuk taart bij een typische patisserie. ’s Avonds ontdekt u aan boord de betoverende sfeer van de Hongaarse hoofdstad wanneer de zon onder is gegaan tijdens een avondcruise door Boedapest. 
Morgenexcursie Esztergom en Szentendre € 58,- p.p.
Middagexcursie stadstour prachtig Boedapest € 45,- p.p. of excursie levendig Boedapest € 48,- p.p.

Cruisen door de Donaudelta

Dag 6 - Vukovar – Belgrado

U geniet van een ontspannen vaarochtend aan boord. Geniet van de faciliteiten of van het uitzicht vanaf de panoramabar op het Mozartdek of uw comfortabele kamer. Na de lunch arriveert u in Vukovar, waar u kunt deelnemen aan de excursie naar Vukovar en natuurpark Kopacki Rit, ga mee op ontdekking naar het oostelijke deel van Kroatië. In de avond vertrekt u naar Belgrado. 
Middagexcursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit € 71,- p.p.

Cruisen door de Donaudelta

Dag 7 - Belgrado – Svishtov 

De excursiepassagiers gaan van boord voor een morgenexcursie in Belgrado. Belgrado is één van Europa’s oudste steden en de hoofdstad van Servië. In de middag gaan de liefhebbers van boord voor een excursie naar Topola en Oplenac. Of geniet van vrije tijd om de bezienswaardigheden van Belgrado te ontdekken, te winkelen of te genieten op één van de vele terrassen die de stad telt. 's Avonds heeft u de mogelijkheid nog deel te nemen aan de wandeling door kunstenaarskwartier Skadarlija. Aan het einde van de avond vertrekt uw hotelschip naar Svishtov. 
Morgenexcursie stadstour Belgrado € 46,- p.p.
Middagexcursie Topolo en Oplenac € 46,- p.p.
Avondexcursie kunstenaarskwartier Skadarlija € 64,- p.p.

Cruisen door de Donaudelta

Dag 8 - Cruisedag: Passage van de IJzeren Poort

Vandaag passeren we de IJzeren Poort, de passage door de Karpaten en de uitlopers van het Balkan gebergte. Tijdens deze prachtige vaart raden wij u aan om uw fototoestel gereed te houden. U heeft al veel excursies kunnen maken en veel indrukken op kunnen doen. Tijdens deze cruisedag heeft u tijd voor ontspanning. Vanuit de sfeervolle salon en vanaf het Zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. Deze ontspannende vakantiedag zult u niet snel vergeten!

Cruisen door de Donaudelta

Dag 9 - Svishtov – Roussé – St. George

Na een mooie cruisedag komt u aan in Svishtov voor een korte stop. De excursiepassagiers gaan vanmorgen vroeg van boord voor een excursie naar Veliko Tarnovo. Tijdens uw excursie naar Veliko Tarnovo rijdt u langs het Zarewez fort, gedurende de fotostop heeft u de gelegenheid om dit imposante bouwwerk vast te leggen. Na alle indrukken staat u een heerlijk lunch in een lokaal restaurant te wachten en zult u na de lunch weer aan boord gaan in Roussé. U kunt er ook voor kiezen om te voet Roussé te verkennen met een bezoek aan het Basarbovo klooster. Wanneer u niet voor de excursie heeft gekozen maakt u een prachtige vaartocht van Svishtov naar Giurgiu. Hier schepen de excursiepassagiers weer in. Aansluitend zet uw hotelschip koers naar St. George. 
Morgenexcursie Veliko Tarnovo € 68,- p.p. of excursie stadswandeling Roussé met bezoek aan het Basarbovo klooster € 66,- p.p.

Cruisen door de Donaudelta

Dag 10 - St. George – Fetesti

Aan het einde van de ochtend komt uw hotelschip aan in het schilderachtige vissersdorpje St. George bij KM 0. Voor de excursiepassagiers staat hier de excursie Delta Safari op het programma. Vanaf uw hotelschip stapt u over op de Delta Safari bootjes. Halverwege de middag vaart  u verder naar Fetesti. Tijdens deze vaartocht is het zeker een aanrader om op het Zonnedek te genieten van al het natuurschoon wat aan u voorbij glijdt.
Morgenexcursie boottocht Delta Safari € 64,- p.p. 

Cruisen door de Donaudelta

Dag 11 - Fetesti (ontscheping) – Boekarest – Amsterdam

Dit is alweer de laatste dag van uw Donaudeltacruise. Na een uitgebreid ontbijt aan boord neemt u afscheid van de Amadeus Star en haar bemanning. Per transfer vertrekt u naar de luchthaven van Boekarest. Vervolgens vliegt u per lijndienstvlucht van Boekarest terug naar Amsterdam. Een prachtige reis is voorbij, maar de herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Cruisen door de Donaudelta
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

2023
De rederij heeft 2 excursiepakketten voor u samengesteld, deze kunt u direct bij het maken van de reservering bijboeken: het excursiepakket A;  Introductory excursiepakket voor slechts € 163,- p.p. of het excursiepakket B; Unlimited excursiepakket voor € 469,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Het voordeel van het boeken van een excursiepakket vooraf aan uw cruise is dat u zeker weet dat u mee kunt op de excursie en u geniet van een prijsvoordeel. Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals in uw reisbescheiden per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

2024
Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 170,- p.p., het excursiepakket B voor € 338,- p.p of het excursiepakket C voor € 488,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Het voordeel van het boeken van een excursiepakket vooraf aan uw cruise is dat u zeker weet dat u mee kunt op de excursie en u geniet van een prijsvoordeel. Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Onderstaande prijzen zijn reeds de tarieven voor 2024.

Excursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Imperial Schlosshof Paleis
U reist per touringcar naar het Imperial Schlosshof Paleis in Oostenrijk. Het prachtige complex werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd door de inspanningen van twee van de belangrijkste persoonlijkheden uit het barokke tijdperk. Generaal prins Eugenius van Savoye was tijdens zijn leven een legende; als liefhebber van kunst zorgde hij voor bijna onbeperkte middelen voor de bouw ervan. Architect Lucas von Hildebrandt was verantwoordelijk voor de uitvoering van het concept, dat een prachtig paleis met tuinen en een idyllisch landgoed omvatte. Het paleis werd aangekocht door keizerin Maria Theresa, die het centrale gebouw met één verdieping liet uitbreiden en verbouwen in de stijl van het Franse classicisme. Na haar regeerperiode nam de belangstelling van de Habsburgers voor het landgoed af, maar vandaag presenteren de keizerlijke woonvertrekken, feestzaal en kapel zich weer zoals ze ooit zijn ontworpen door de beste kunstenaars van hun tijd.
Excursieprijs: € 67,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt in 2023 tegelijkertijd plaats met  de excursie wijnroute Karpaten. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie wijnroute door Karpaten (deze excursie wordt in 2024 niet meer uitgevoerd)
Geniet van een prachtige rit door de een deel van Karpaten. Deze beschermde beboste bergketen strekt zich 99 kilometer lang uit van Bratislava naar het noordoosten. Verspreid langs de Kleine Karpaten zijn veel wijnmakerijen met een lange wijntraditie, die teruggaat tot de tijd van de Keltische en Romeinse nederzetting. Deze dorpen, zoals Sv. Jur (St. George), Pezinok of Modra voorzagen het koninklijk hof sinds de middeleeuwen van goede Kleine Karpaten-wijnen. Langs de Karpaten liggen ook ambachtelijke stadjes met lange tradities zoals aardewerk en ander handwerk. Geniet op uw terugreis van een wijnproeverij in een wijnkelder, waar u ook meer te weten komt over de geschiedenis van de wijnbouw in de Karpaten.
Excursieprijs: € 59,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Imperial Schlosshof Paleis. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Esztergom en Szentendre
Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Dan rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgalerijen komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadstour Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de stad haar charme behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie levendig Boedapest. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie levendig Boedapest
Uw excursie begint met een bezoek aan de markthal, een overdekt gebouw uit 1896. Een wandeling door de kraampjes van de markthal onthult al snel enkele van de meest populaire Hongaarse specialiteiten, waaronder de beroemde Hongaarse paprika. Na uw bezoek aan de markthal gaat u verder met de touringcar naar het stadspark, waar u het Vajdahunyad-kasteel en de Széchenyi-baden kunt bewonderen. Dit is één van de grootste thermale baden van Europa. Neem daarna de op één na oudste metro van Europa naar het stadscentrum naar de patisserie "Gerbeaud", en geniet van een stuk taart en een kopje koffie en bekijk ten slotte de beroemde Sint-Stefanusbasiliek. (In het weekend is de Markthal gesloten. Als alternatief bezoekt u het beroemde operagebouw van Boedapest en gaat u naar de Gellert-heuvel voor het fantastische uitzicht op de Hongaarse hoofdstad in plaats van de basiliek en de markthal).
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en een kopje koffie met gebak.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour prachtig Boedapest. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit
Uw excursie start in Vukovar, gelegen aan de rivier de Vuko. Leer meer over het dagelijkse leven van Kroaten op weg naar Kopački Rit, het grootste natuurpark in Oost-Kroatië. Ga mee met een boottocht door dit beschermde wetland en moerassig landschap. Het bijna 18 ha grote natuurpark is opgenomen in de IBA-lijst (Belangrijke Vogelgebied) en wordt aangewezen als een UNESCO World Natural Heritage Site. We brengen een bezoek aan het kleine dorpje Kopačevo, waar een korte presentatie over vistechnieken wordt gegeven. Hier kunt u verschillende typisch Kroatische producten proeven. Tijdens een stadswandeling ontdekt u de oude stad van Osijek. U komt o.a. langs fort Tvdraa, gebouwd tussen 1712-1722. Vervolgens rijden we terug naar Vukovar, waar u van een korte wandeling door de stad kunt genieten voordat u weer bij uw hotelschip aan komt.
Excursieprijs: € 71,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadstour Belgrado
De mooie stad Belgrado, één van de oudste steden van Europa en de hoofdstad van Servië, is gelegen op de samenvloeiing van de Donau en de Sava. In Belgrado vindt u een groot aantal monumenten afkomstig uit verschillende tijdperken en culturen. Eerst wordt u tijdens deze stadstour meegenomen naar het Kalemegdan Fort. Hier heeft u een schitterend panorama-uitzicht over de twee rivieren, de Donau en de Sava. Vervolgens ziet u het Nationaal Museum, het parlement, het Terazijeplein en het paleis van prinses Ljubica. Een ander hoogtepunt tijdens de stadstour is de kathedraal van de heilige Sava, de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Na een korte pauze in een lokaal restaurant beëindigen we de tour met een bezoek aan de voetgangerszone, waar u vele winkels en kunstgalerijen vindt.
Excursieprijs: € 46,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Topolo en Oplenac
Per touringcar vertrekt u vanuit Belgrado richting het zuiden door het pittoreske landschap naar Topola, de plaats van de aanvankelijke nationale opstand tegen de Turkse overheersing in 1804. Hier bouwde Karadjordje, de leider van de opstand, een kleine vesting met kerk. Vanuit Topola rijdt u naar de nabijgelegen stad Oplenac, gelegen in een rijk landbouwgebied. We bezoeken hier het Koninklijke Mausoleum en de kerk van St. George die vanbinnen versierd is met prachtige mozaïeken. Het mausoleum bevat ongeveer 20 graven van leden van de Servische en voormalige Joegoslavische koninklijke families.
Excursieprijs: € 46,- p.p.
Inclusief: Vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Avondexcursie kunstenaarskwartier Skadarlija
Vanavond kunt u genieten van een prachtige folklore show in een hotel in het centrum van Belgrado. Onder het genot van een glaasje wijn kunt u kijken naar een voorstelling van dansen uit alle delen van het land. De kostuums zijn erg kleurrijk. Vervolgens brengen we een kort bezoek aan het kunstenaarskwartier Skadarlija, ook wel het ‘Montmartre van Belgrado’. Onder begeleiding van Servische muziek geniet u van lokale specialiteiten.
Excursieprijs: € 64,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 1

Excursie Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo is gelegen op een schilderachtige locatie aan de steile oevers van de rivier de Yantra aan de voet van het Balkangebergte. De huizen van de middeleeuwse stad zijn gebouwd op smalle terrassen langs de steile, rotsachtige hellingen. U rijdt langs het Zarewez fort, waar 22 tsaren geschiedenis schreven ten tijde van het tweede Bulgaarse rijk. Tijdens een fotostop krijgt u de gelegenheid om het bouwwerk op foto vast te leggen. U brengt tevens een bezoek aan de 13e-eeuwse kerk van de Heilige Apostelen Petrus en Paulus. Dit is één van de weinige middeleeuwse kerken die intact is gebleven en gebruikt werd voor de mis sinds het begin van de 13e eeuw tot aan de aardbeving in 1913. Aan het einde van de tour heeft u voldoende gelegenheid om de lokale ambachten te aanschouwen in een nabijgelegen winkelstraat.
Excursieprijs: € 68,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids. 
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Roussé. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Rousse met bezoek rotsklooster Basarbovo
U vertrekt vanuit de haven van Rousse richting het rotsklooster van Basarbovo. Een actief grotklooster dat in de 16e eeuw werd gebouwd, ongeveer 35 meter boven de rivier. Ontdek de kerk van St. Dimitar en zijn fascinerende geschiedenis, spectaculair panoramisch uitzicht en imposante fresco's. Na het bezoek keert u terug naar Rousse, een 2000 jaar oude stad aan de Donau, vol cultuur en tradities. De gebouwen in de binnenstad getuigen van de economische welvaart van de stad aan het begin van de 20e eeuw. Hele straten illustreren de invloed van de bouwstijl in Wenen, Boedapest en Boekarest, met karakteristieke elementen uit de barok, renaissance, Jugendstil en de empirestijl. Het hoogtepunt van dit architectonisch ensemble is de Staatsopera en het imposante Vrijheidsmonument in de Stadstuin. Verken het stadscentrum te voet en geniet van een verfrissing in een typisch restaurant, met een glas Bulgaarse wijn en "banitza" (kaasgebak), voordat u weer aan boord gaat van het schip in Svishtov.
Excursieprijs: € 66,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree klooster Basarbovo, glaasje wijn en banitza.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Veliko Tarnovo. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie boottocht Delta Safari
Uw Delta Safari avontuur begint aan het einde van de oudste en wildste arm van de Donau, in een klein, schilderachtig vissersdorpje genaamd Saint George. Het dorp kent vele huisjes die op traditionele wijze met riet zijn bedekt. Saint George is immers gelegen in het grootste rietlandengebied op aarde, het Donaudelta bioreservaat. Vanaf uw schip stapt u zo over op de Delta Safari bootjes. Elke boot biedt plaats aan acht tot negen passagiers en wordt bestuurd door een ervaren kapitein. Nadat u uw reddingsvest heeft aangetrokken bent u klaar voor deze onvergetelijke ontdekking van de Donaudelta. Deze grootste rivierdelta van Europa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en in de delta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor. De boten zijn niet overdekt, wat u de mogelijkheid biedt om de lucht en de natuur ten volle te bewonderen tijdens uw safaritour. U vaart van de rivierarm van Saint George door een zijarm naar de unieke Sahalin lagune. De rijkdom aan vissoorten die in de brakke wateren van de lagune te vinden is, heeft ervoor gezorgd dat de grootste kolonie pelikanen in de delta zich hier is gaan nestelen. Afhankelijk van het seizoen waarin u reist, kunt u aanschouwen hoe deze fascinerende vogels in hun eigen omgeving aan het voeden zijn, samen met aalscholvers en meeuwen. Na een observatietour door de lagune vaart u door de smalle kanalen. Gangen van riet en witte wilgen verhullen de nesten van reigers, glanzende ibissen, sternen en scharrelaars. Via het Ciotica kanaal, omgeven door witte en gele waterlelies, vaart de boot langs één van de oudste visproductiecentra in de Donaudelta om uiteindelijk de eindbestemming van de trip te bereiken. Het wordt een unieke dag met veel belevenissen. Maar het spreekt voor zich dat de Delta geen dierentuin is, met garantie op het zien van o.a. pelikanen. Ze zijn ook wel eens een dagje niet thuis.
Excursieprijs: € 64,- p.p. 
Inclusief: vervoer per Delta Safari boot.
Zwaarte excursie: 2

2023
Excursiepakket A: Introductory pakket | voor slechts € 163,- p.p.
Geniet van vier voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Boedapest - stadstour prachtig Boedapest
• Belgrado - stadstour Belgrado
• Boottocht Delta Safari
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

2024
Excursiepakket A | voor slechts € 170,- p.p.
Geniet van vier voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Boedapest - stadstour prachtig Boedapest
• Belgrado - stadstour Belgrado
• Boottocht Delta Safari
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Excursiepakket B | voor slechts € 338,- p.p.
Geniet van zeven voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Excursie Esztergom en Szentendre
• Boedapest - levendig Boedapest
• Excursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit
• Belgrado - stadstour Belgrado
• Excursie Rousse met Basarbovo
• Boottocht Delta Safari
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Excursiepakket C | voor slechts € 488,- p.p.
Geniet van tien voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Excursie Schlosshof Paleis
• Excursie Esztergom en Szentendre
• Boedapest - stadstour Boedapest
• Excursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit
• Belgrado - stadstour Belgrado
• Excursie Topola en Oplenac
• Avondexcursie Skadarlija
• Excursie Veliko Tarnovo
• Boottocht Delta Safari
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie. 

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden. 
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen. 
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u. 
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u. 
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u. 

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Nova

Met trots presenteren wij u Europa’s nieuwste hotelschip: HS Amadeus Nova. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2024 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een intiem varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Nova!

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Nova, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Riva beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Nova biedt plaats aan maximaal 158 passagiers.

Voor het vertrek van 18 september 2023 geldt dat we varen met de Amadeus Star. Meer informatie over dat schip vindt u op de pagina over onze schepen.

Amadeus Riva_Exterieur
Zusterschip Amadeus Riva (2023)
Amadeus Cara Receptie - check in
Royale entree (beeld: Amadeus Cara)
Amadeus Riva Restaurant
Restaurant (beeld: Amadeus Riva)
Amadeus Riva panoramabar
Panoramabar (beeld: Amadeus Riva)
Lueftner Cruises_AMADEUS Riva_Suite LOGO FC
A-suite (26 m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Lueftner Cruises_AMADEUS Riva_Cabin Mozart Strauss Deck LOGO FC
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui
Amadeus Riva Render - C-cabine
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Riva Fitness
Fitnessruimte
Amadeus Riva Massage
Massageruimte
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse cruisen door de Donaudelta
Vanaf 2.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
18 september 2023 (Amadeus Star)
v.a. 2.698,- p.p.
26 juli 2024 (Amadeus Nova)
v.a. 2.898,- p.p.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslagen 2023:
Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.298,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.598,-
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek € 2.998,-

Toeslagen 2024:
Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.298,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.598,-
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek € 2.998,-

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Wenen / Boekarest – Amsterdam incl. ruimbagage (1 koffer van max. 23 kg p.p.)
• 3-daags verblijf Wenen o.b.v. volpension verzorging, inclusief 2 overnachtingen in een 4-sterrenhotel en 2 excursies in Wenen.
• Transfers luchthaven Wenen – hotel Wenen – hotelschip – luchthaven Boekarest.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Captain's Gala Dinner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Keuze uit twee verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises