Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
JB 2014-06 125 jaar Rha¦êtische Bahn 109
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Rail & Sail: Vierlandencruise met Glacier Express

Unieke railcruise dwars door Zwitserland 

riviercruises

Rail & Sail: Glacier Express en Vierlandencruise

Welkom in Zwitserland, hét Europese land van de bergen, waardoorheen de Glacier Express zijn weg baant. Combineer uw treinreis met de Vierlandencruise Dalvaart.

Unieke Railcruise
Treinreis met de Glacier Express
Gornergratbahn
Volgend vertrek
15-07-2025
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam CS
Schip
HS Amadeus Cara*****
Destin
Vanaf 3.296,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze treinreis dwars door Zwitserland is een uniek avontuur! 

Er is geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express. U reist in circa 6,5 uur door de Alpenwereld met adembenemende landschappen, beboste hellingen, hoge bergen en verstilde dalen, snelstromende riviertjes en schilderachtige almdorpjes.  Behalve dat u onderweg 291 bruggen en viaducten en 91 tunnels passeert krijgt de trein ook te maken met enorme hoogteverschillen, waardoor op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930 tussen St. Moritz / Davos in Graubünden en Zermatt in Wallis. Wij hebben voor u de panorama rijtuigen 1st Class gereserveerd. Onderweg serveren wij u een 3-gangen lunch. Deze treinreis dwars door Zwitserland is een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring!

U reist vanaf Nederland per ICE trein naar Bazel en aansluitend per trein naar St. Moritz in Zwitserland. U geniet de komende twee dagen van de Zwitserse bergen. U reist op dag 2 met de Glacier Express van St. Moritz naar Zermatt. Op dag 3 brengt u een bezoek aan de Gornergrat Bahn. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de welbekende Matterhorn. De volgende dag reist u per trein naar Bazel voor de inscheping aan boord van de Amadeus Cara voor uw Dalvaartcruise van Bazel naar Rotterdam. 

Glacier Express (2)
Glacier Express
Glacier Express (5)
Glacier Express
Glacier Express (3)
Glacier Express
Basel zonsondergang
Bazel
Straatsburg 01 (1)
Straatsburg
Elzas - wijngaard - berg
Elzas wijnstreek
Mainzconvert1
Mainz
Loreley Passage
Loreley Passage
Cochem
Cochem
Riviercruises Koblenz
Koblenz
Königswinter
Königswinter
Keulen hart van europa
Keulen
Veeg naar links

Deze treinreis dwars door Zwitserland is een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring! Wij hebben voor u de panoramarijtuigen First Class gereserveerd inclusief lunch aan boord. 

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

 

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Rail  Sail met Glacier Express (dalvaart)

Dag 1 - Nederland - Bazel - St. Moritz

Uw prachtige Rail & Sail reis begint met uw treinreis per ICE 2e klasse vanuit Amsterdam CS naar Bazel. Per trein 1e klasse reist u vanaf Bazel naar St. Moritz. Aan het begin van de avond komt u aan in St. Moritz en staat er een transfer voor u klaar om u naar uw hotel te brengen. U verblijft in een 4-sterren hotel in St. Moritz. U dineert vanavond op eigen gelegenheid. 

Vanuit Nederland naar Bazel gaan er diverse treinen op diverse tijdstippen. Op dit moment is er helaas geen directe trein boekbaar. U heeft altijd minimaal 1 overstap in Duitsland. Treinschema's zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 
Indien gewenst kunnen wij u ook een heenreis op basis van een vliegarrangement aanbieden. Prijs en beschikbaarheid op aanvraag. 

Basel zonsondergang

Dag 2 - Glacier Express arrangement

Na het voortreffelijke ontbijt in het hotel wordt u per transfer naar het station gebracht. Vandaag gaat u aan boord van de Glacier Express voor één van de mooiste treinreizen ter wereld. Met de Glacier Express reist u 1ste klasse door Zwitserland in een panorama rijtuig van St. Moritz naar Zermatt. Aan boord geniet u van een uitgebreide 3-gangenlunch. Overnachting in Zermatt in een 4-sterren hotel. 

ATTENTIE:
Het Glacier Express arrangement is een individuele groepsreis, d.w.z. dat u de treinreizen door Zwitserland en de ICE trein van Nederland naar Bazel maakt op individuele basis. Vanaf 25 passagiers wordt u begeleid door een Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader. Voor deze reis geldt de spelregel 'Fit to Travel' (zie onze voorwaarden). U dient voor deze reis goed ter been te zijn en zelfstandig te kunnen reizen. Tijdens de treinreizen wordt waar mogelijk bagageservice georganiseerd om uw koffer van A naar B te brengen. Zodoende hoeft u niet met uw zware koffer te sjouwen op de stations. Op de eerste dag van uw treinreis vanaf Nederland naar St. Moritz en van Zermatt naar Bazel op dag 4 is geen bagage-service inbegrepen. 

Glacier Express (1)

Dag 3 - Gornergratbahn

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel in Zermatt, vertrekt u te voet voor een bezoek aan de Gornergrat Bahn. De Gornergratbahn is een Zwitserse spoorlijn die vanuit Zermatt de verbinding maakt met het bergstation op de Gornergrat. De spoorlijn werd in 1898 in dienst genomen. Het was de eerste volledig elektrisch aangedreven tandradbaan in Zwitserland. Vanaf de Gornergrat Bahn heeft u een prachtig uitzicht op de welbekende Matterhorn. Vanavond overnacht u wederom in  Zermatt. De lunch en het diner is op eigen gelegenheid en voor eigen rekening.

Gornergratbahn met Matterhorn _shutterstock_749355754

Dag 4 - Zermatt - Bazel - Straatsburg

U reist vandaag per trein 1ste klasse van Zermatt naar Bazel. Per transfer wordt u naar uw hotelschip gebracht voor de inscheping van de Dalvaartreis. Na de inscheping aan boord maakt u kennis met uw medepassagiers van de Dalvaartcruise tijdens het welkomstdiner. Varen Bazel - Straatsburg. 

Amadeus Cara Receptie - check in

Dag 5 - Straatsburg - Mainz

’s Morgens heeft u de gelegenheid om per Comfort Class touringcar deel te nemen aan een stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de rivier de III dwars door Straatsburg. U kunt ook deelnemen aan de tour door de Elzas wijnstreek. U maakt een schitterende rit per Comfort Class touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen met als afsluiting een wijnproeverij. Na terugkomst aan boord worden de trossen los gegooid richting Mainz.
Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg € 72,- p.p. of excursie Elzas wijnstreek € 66,- p.p.

Straatsburg

Dag 6 - Mainz – Lahnstein; Loreley Passage

Al vroeg in de morgen komt uw hotelschip aan in Mainz. U heeft de mogelijkheid om na het ontbijt mee te gaan met de stadswandeling door Mainz. De binnenstad van Mainz is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u nog een bezoek aan het Gutenberg Museum. Tijdens de reis naar Lahnstein passeert u de Loreley , een 132 meter hoge rots langs de oever van de Rijn. De rivier de Rijn is hier op zijn smalst, slechts 113 meter en met 25 meter ook op zijn diepst. Op dit punt maakt de rivier een scherpe bocht. Tijdens het diner komt u aan in Lahnstein.
Morgenexcursie stadswandeling Mainz met bezoek Gutenberg Museum € 28,- p.p.

Loreley Passage

Dag 7 - Lahnstein – Cochem

Vandaag kunt u mee op ontdekkingstocht in het historische Lahnstein. Lahnstein is een prachtige stad aan de rivier de Rijn en de Lahn. Deze stad kan ontdekt worden door wandelingen te maken in de natuur langs het Rheinsteig wandelpad, waar prachtige kastelen en paleizen aanschouwd kunnen worden. U kunt ook genieten van een bustour vanaf Lahnstein naar de schilderachtige kleine stad Limburg am Lahn. Terug aan boord wordt de vaart richting Cochem ingezet, een mooi stukje van de Moezel!
Morgenexcursie stadswandeling Lahnstein € 22,- p.p. of bustour Limburg am Lahn € 50,- p.p.

Lahnstein

Dag 8 - Cochem – Koblenz

Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Cochem. De duizenden jaren oude wijnbouw en de rijke cultuur maken Cochem in het bijzonder populair. De stadswandeling wordt afgesloten met een proeverij van lokale Moezelwijnen. Of breng een bezoek aan de imposante Rijksburcht van Cochem gebouwd in de 11de eeuw. Gaat u mee met de rondleiding binnen de oude muren van een van de hoogst gelegen burchten aan de Moezel.  Terug aan boord vaart u terug over de Moezel naar de Rijn richting Koblenz en vervolgen wij onze reis over de Rijn.
Morgenexcursie stadswandeling Cochem met wijnproeverij € 50,- p.p. of bezoek aan de Rijksburcht € 39,- p.p.

Cochem kasteel uitzicht

Dag 9 - Koblenz – Königswinter

Deze morgen heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de stadswandeling door Koblenz met een lokale gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid met bijv. een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan. Of breng individueel een bezoek aan het Ludwig Museum. U bevindt zich op een unieke locatie van deze reis, het Deutsches Eck, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Na terugkomst aan boord worden de trossen los gegooid en varen we verder richting Königswinter. In Königswinter kunt u van boord om Königswinter op eigen gelegenheid te ontdekken. U kunt gebruik maken van onze excursietip en neem een rit met de Drachenfelsbahn. Vannacht blijf uw hotelschip afgemeerd liggen in Königswinter.
Morgenexcursie stadswandeling Koblenz € 25,- p.p.
Individuele excursietip Koblenz: bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan 
Individuele excursietip Königswinter:  Drachenfelsbahn in Königswinter

Riviercruises Koblenz

Dag 10 - Königswinter – Keulen - Rotterdam

Tijdens het ontbijt maakt u een korte vaart van Königswinter naar Keulen. Bij aankomst heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de themastadswandeling 'Romeinen in Keulen'. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad. Of breng een bezoek aan Schloss Augustusburg. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. De liefhebber ontdekt deze indrukwekkende stad op eigen gelegenheid en bezoekt bijvoorbeeld het Wallraf-Richartz Museum. In het Wallraf-Richartz Museum vindt u een van ’s werelds meest indrukwekkende Europese kunstcollecties met Stefan Lochner’s ‘De Madonna in de rozenhaag’ als een van de meest beroemde. Terwijl u geniet van het afscheidsdiner worden de trossen los gegooid voor het laatste stuk van uw cruise richting Rotterdam, waar u de volgende morgen na het ontbijt aanmeert.
Morgenexcursie themawandeling Romeinen door Keulen € 35,- p.p. of bezoek Schloss Augustusburg € 50,- p.p.
Individuele excursietip:
bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum of Wallraf-Richartz Museum

Keulen straat

Dag 11 - Keulen – Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw cruise over de Rijn en Moezel. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van de Amadeus Cara en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. 

Op het traject Straatsburg-Basel en v.v. wordt het Zonnedek om veiligheidsredenen tijdelijk gesloten, vanwege de passage van lage bruggen. Daar u dit traject deels 's nachts vaart, heeft dit nauwelijks invloed op uw reis.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. Bij de planning van de excursies hebben we er rekening mee gehouden dat u zowel op de berg- als op de dalvaart telkens aan andere uitstapjes kunt deelnemen. Er is dus volop keuze!

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema. 

Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg 
Ga op ontdekkingstocht in het prachtige Straatsburg. Na een korte stadstour per Comfort Class touringcar heeft u vrije tijd voor een wandeling door het beeldschone oude deel van Straatsburg. Tijdens een boottocht over de Ill ontdekt u de bekende historische wijk ‘Petite France’. De vroegere molen en de leerlooiersbuurt houden de middeleeuwse charme in ere. Sommige van de typische halfhouten huisjes langs de oevers zijn maar liefst vijfhonderd jaar oud. Daarnaast geniet u van een uniek zicht op de Ponts Couverts (overdekte bruggen), het Palais Rohan, het indrukwekkende Europees Parlement en nog veel meer wonderen waarmee Straatsburg u zal verrassen.
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar, vrije tijd en boottocht, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de Elzas wijnstreek. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij 
U maakt een schitterende rit per touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen. Na deze mooie tour door de natuur komt u aan in Obernai. Na aankomst in Obernai wordt u rondgeleid door een deskundige gids en heeft u ook nog vrije tijd om dit historische stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Als afsluiting van de tour geniet u van een wijnproeverij. 
Excursieprijs: € 66,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Straatsburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. 

Morgenexcursie stadswandeling Mainz met bezoek Gutenberg Museum 
De geschiedenis van Mainz gaat terug tot in de prehistorie. Het werd gesticht door de Romeinen en zij noemden het Mogontiacum. Vanaf de 8e eeuw is deze Duitse stad een bisdom en de bisschop had wereldrijke macht. De Franse revolutionaire troepen namen in 1792 de stad in en riepen het vervolgens uit tot de Mainser Vrijstaat. In datzelfde jaar werd de stad heroverd. Jammer genoeg werd deze stad in augustus 1942 voor een groot deel verwoest door de Engelse bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opnieuw ingedeeld en raakte Mainz drie stadsdelen kwijt aan Wiesbaden. Aan de treinstations in die wijken is wel nog te zien dat het ooit toebehoorde aan de stad, door de namen die zij dragen. De binnenstad is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. Na de stadswandeling bezoekt u het Gutenberg Museum. Het museum is een eerbetoon aan de uitvinder van de prentkunst Johannes Gutenberg. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer een reconstructie van de oude werkplaats van de uitvinder met een bruikbare pers en exemplaren van de wereldberoemde Gutenbergbijbel.
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en rondleiding Gutenberg museum.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Lahnstein
Lahnstein is een prachtige stad aan de rivier de Rijn en de Lahn. Gelegen in het centrum van twee UNESCO-werelderfgoederen: het Boven-midden-Rijndal en de Boven-Germaans-Raetische Limes biedt deze stad de uitgelezen mogelijkheid om te voet te worden ontdekt.  De geschiedenis van deze stad gaat terug tot aan het einde van de kolonisatie van het Rijndal. In Lahnstein bevindt zich de 13de-eeuwse burcht Lahneck, een van de oudste gebouwen met gotische stijlkenmerken in Duitsland. Deze burcht diende vroeger voor de beveiliging van de plaatselijke zilvermijnwerken en de grens naar de oudste stad van Duitsland, Trier.  
Excursieprijs: € 22,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de bustour Limburg am Lahn


Morgenexcursie bustour Limburg am Lahn 
Deze morgen stapt u in de Comfort Class touringcar voor een prachtige bustour van Lahnstein naar Limburg am Lahn, gelegen 30 km ten oosten van Koblenz, aan de rivier de Lahn. De schilderachtige kleine stad staat bekend om zijn vakwerkarchitectuur. Het oude stadscentrum wordt gekenmerkt door geplaveide straten en pittoreske gebouwen. Het meest opvallend is de Dom van Limburg, welke ver boven de stad uit steekt door de ligging op een heuvel. De dom werd in 1235 gebouwd en is een mooi voorbeeld van de laat-romaanse bouwstijl.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Lahnstein. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Cochem met wijnproeverij
De harmonie van het unieke Moezellandschap, de duizenden jaren oude wijnbouw en de rijke cultuur maken Cochem in het bijzonder populair. Gedurende de wandeling verkent u deze stad met nauwe, kronkelende straten. De excursie wordt afgesloten met een proeverij van lokale Moezelwijnen.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: stadswandeling en wijnproeverij, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie bezoek Rijksburcht Cochem
Wie heeft niet van Cochem gehoord, het meest besproken plaatsje langs de schilderachtige Moezel? Cochem ontleent haar bekendheid aan de Rijksburcht, een hoog op de toppen van de heuvels gelegen kasteel gebouwd in de 11e eeuw. Het kasteel werd tijdens verschillende oorlogen verwoest, maar is in de 19e eeuw weer herbouwd. U bezoekt dit majestueuze bouwwerk onder leiding van een deskundige, lokale gids. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Moezel.
Excursieprijs: € 39,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en transfer per mini busje.
Zwaarte excursie: 4


Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip Koblenz: Bezoek Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan 
Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12e eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs entree Schloss Ehrenbreitstein: ca. € 8,- p.p.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 11,- p.p.
Deze individuele excursie zal gelijktijdig worden uitgevoerd met de excursie stadswandeling Koblenz. U kunt niet deelnemen aan beide excursies, betaling is ter plaatse.

Individuele excursietip Königswinter: Drachenfelsbahn in Königswinter
De Drachenfelsbahn is de oudste tandradspoorlijn in Duitsland. De lijn wordt geëxploiteerd door Bergbahnen im Siebengebirge AG. Sinds 1883 verbindt de meterspoorlijn de oude stad Königswinter in het Rijndal met het Zevengebergte, en eindigt net onder de top van de Drachenfels. De 1520 meter lange route overwint een hoogteverschil van 220 meter; de maximale helling is 20 procent.
De Drachenfelsbahn is een van de meest gebruikte tandradspoorlijnen in Europa en vervoerde tot 2008 meer dan 35 miljoen passagiers. Naast de Bayerische Zugspitzbahn, de Wendelsteinbahn en de Zahnradbahn Stuttgart is de Drachenfelsbahn een van de slechts vier tandradspoorlijnen in Duitsland. De baan is volledig uitgerust met stalen dwarsliggers.
Indicatieprijs retourticket Drachenfelsbahn: ca. € 12,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie themawandeling 'Romeinen in Keulen'
Ontdek vandaag Keulen zoals de Romeinen dat vroeger deden onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze historische wandeling ontdekt u de Romeinse stadsmuren die dwars door het midden van de voormalige Romeinse stad lopen en die vandaag de dag nog steeds het centrum van Keulen is. Wandelden de Romeinen ook langs de "Hohe Straße"? Wat is er bijzonder aan de "Hafenstraße"? Vanaf de eens zo machtige noordelijke stadspoort loopt u zo naar de artistiek gereconstrueerde en bijna volledig onderhouden Romeinse toren. Zo krijgt u het gevoel mee van de voormalige Romeinse provinciehoofdstad en komt u bovendien veel te weten over het leven binnen deze muren.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Schloss Augustusburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie bezoek Schloss Augustusburg 
Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Beroemde kunstenaars uit Europa werkten mee aan de bouw, waaronder Balthasar Neumann die het schitterende trappenhuis ontwierp. Architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp maken dit kasteel tot een hoogtepunt in de Duitse barok en rococo. U vindt er vooral veel wit en goud, marmer, pilaren, fresco’s met Bijbelse taferelen en talloze prachtige schilderijen. Vanaf 1949 werd slot Augustusburg gedurende een lange periode gebruikt als receptieruimte door de Duitse president en de Duitse regering. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Augustusburg.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Keulen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Individuele excursietip Keulen: bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum  
Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens een bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocolade-industrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Indicatieprijs entree museum: ca. € 18,50 p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse. 

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Cara

Met trots presenteren wij u hotelschip: HS Amadeus Cara. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2022 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Cara!

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Cara, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Cara beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Cara biedt plaats aan maximaal 163 passagiers.

Schip
HS Amadeus Cara
Amadeus Cara - Lobby (1)
Royale entree
Amadeus Cara Receptie - check in
Receptie
Amadeus Cara - bar_
Panorama lounge en bar
Amadeus Cara - Bar
Bar
Amadeus Cara - restaurant
Luxe restaurant
Amadeus Cara A-suite
A-suite (26 m²) met panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Cara_AB  cabine (1) (1)
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
3.  C cabine (1)-1
C-cabine (16 m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Cara Club  (1)
Amadeus Club
17_AMADEUS_Cara_Fitness Room
Fitness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse reis Rail & Sail en Vierlandencruise
Vanaf 3.296,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
15 juli 2025
v.a. 3.296,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 798,- 

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  2.498,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen tijdens uw Glacier Express arrangement:
• Treinticket Amsterdam CS - Basel SBB in de 2e klasse
• Treintrajecten in 1st Class in Zwitserland
- Basel SBB - St. Moritz
- St. Moritz - Zermatt in de Glacier Express
- Zermatt - Basel SBB 
• Gereserveerde zitplaats in de Glacier Express
• Lunch (3-gangen) aan boord van de Glacier Express
• Ticket Gornergratbahn
• Bagageservice op dag 2 hotel St. Moritz - hotel Zermatt
• 1 overnachting in een 4-sterren hotel  inclusief ontbijt in St. Moritz
• 2 overnachtingen in een 4-sterren hotel inclusief ontbijt in Zermatt
• Transfer treinstation Basel SBB - hotelschip Amadeus Cara
• Individuele groepsreis (deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers).

Inbegrepen tijdens uw cruise:
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.


• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Excursies tijdens uw cruise (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip en in de trein te geraken. Het treinarrangement is niet geschikt voor reizigers die gebruik maken van een rolstoel of rollator i.v.m. het zorgdragen voor eigen bagage, trappenlopen en hoge opstappen etc. Daar de rolstoel of rollator tijdens het treinarrangement niet gebruikt mag worden, is het van belang dat de gebruiker selfsupporting is. Het is van belang dat u zelfstandig kunt reizen en zelfstandig kunt bewegen en trappen moet kunnen lopen.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen, voor het trein-arrangement bedraagt ca. 10 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom  
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
11-daagse reis Rail & Sail en Vierlandencruise
Vanaf 3.296,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
15 juli 2025
v.a. 3.296,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 798,- 

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  2.498,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

Inbegrepen tijdens uw Glacier Express arrangement:
• Treinticket Amsterdam CS - Basel SBB in de 2e klasse
• Treintrajecten in 1st Class in Zwitserland
- Basel SBB - St. Moritz
- St. Moritz - Zermatt in de Glacier Express
- Zermatt - Basel SBB 
• Gereserveerde zitplaats in de Glacier Express
• Lunch (3-gangen) aan boord van de Glacier Express
• Ticket Gornergratbahn
• Bagageservice op dag 2 hotel St. Moritz - hotel Zermatt
• 1 overnachting in een 4-sterren hotel  inclusief ontbijt in St. Moritz
• 2 overnachtingen in een 4-sterren hotel inclusief ontbijt in Zermatt
• Transfer treinstation Basel SBB - hotelschip Amadeus Cara
• Individuele groepsreis (deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers).

Inbegrepen tijdens uw cruise:
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.


Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Excursies tijdens uw cruise (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip en in de trein te geraken. Het treinarrangement is niet geschikt voor reizigers die gebruik maken van een rolstoel of rollator i.v.m. het zorgdragen voor eigen bagage, trappenlopen en hoge opstappen etc. Daar de rolstoel of rollator tijdens het treinarrangement niet gebruikt mag worden, is het van belang dat de gebruiker selfsupporting is. Het is van belang dat u zelfstandig kunt reizen en zelfstandig kunt bewegen en trappen moet kunnen lopen.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen, voor het trein-arrangement bedraagt ca. 10 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom  
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises