Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Amsterdam centraal
Home
Reisaanbod
Riviercruises
10-daagse cruise Hollands Welvaren

Cruisen over het Markermeer, IJsselmeer en de Waddenzee

riviercruises

6-daagse IJsselmeercruise met bezoek aan Texel

Luxe riviercruise langs onder andere Hoorn, Enkhuizen en Den Helder

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volpension verzorging aan boord
Volgend vertrek
12-08-2025
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Queen *****
Destin
Vanaf 998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

6-daagse Hollandcruise: IJsselmeer en Waddenzee

Nederland leent zich uitermate goed voor een ontdekkingstocht vanaf het water. In Rotterdam stapt u aan boord van uw hotelschip Amadeus Queen en vanuit daar wordt er koers gezet over het Markermeer naar Hoorn. In Hoorn zijn de sporen van de Gouden Eeuw nog steeds zichtbaar. We bezoeken Enkhuizen en Lelystad en vanuit Den Helder maken we een uitstapje naar Waddeneiland Texel. In Amsterdam krijgt u de gelegenheid onze hoofdstad te ontdekken tijdens een romantische avondrondvaart. Het wordt volop genieten aan boord van uw 5-sterren varende hotel!

Rotterdam (Amadeus)
Rotterdam
Hoorn+-+shutterstock_1614334792
Hoorn
Enkhuizen 02
Enkhuizen
d7657983-49c8-4868-814e-b5a161a81111
Enkhuizen
Den Helder
Den Helder
Texel
Texel
Riviercruise Nederland en Belgie Amsterdam
Amsterdam
shutterstock_735792118_Nederland, Amsterdam grachten
Amsterdam
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! We houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. 

Vaarschema

Uw route in beeld

6-Daagse-Hollands_Welvaren[1]

Dag 1 - Rotterdam – Hoorn

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping aan boord van uw hotelschip vindt plaats om ca. 16.00 uur. U reist met eigen vervoer of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. We heten u welkom met een heerlijk welkomstdiner aan boord, een goed begin van uw cruise! Tijdens de maaltijd en in de sfeervolle salon maakt u kennis met uw medepassagiers. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Hoorn, waar u de volgende morgen aankomt. 

Rotterdam 1

Dag 2 - Hoorn – Enkhuizen

Deze morgen nodigen wij u graag uit om de prachtige stad Hoorn te ontdekken. Een boeiende wandeling door het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u een bezoek aan het Jozef huis/Kaap Hoorn Vaarders. Of geniet van een rondvaart door pittoreske grachten in Hoorn. Terug aan boord geniet u van een heerlijke lunch en zet uw hotelschip koers richting Enkhuizen. Na het diner heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Enkhuizen te ontdekken.
Morgenexcursie stadswandeling Hoorn met bezoek Jozef huis € 33,- p.p. Of rondvaart door Hoorn € 28,- p.p.

Hoorn+vooraanzicht

Dag 3 - Enkhuizen - Den Helder

Vanmorgen zet uw hotelschip koers naar marinestad Den Helder. Welkom in de kop van Noord-Holland. Den Helder fungeert als poort naar Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland. Sinds 1907 organiseert de lokale ferry de overtocht tussen het vasteland en Texel. Vandaag maken de liefhebbers dan ook de oversteek naar Texel met behulp van de lokale ferry. Aangekomen op het eiland maakt u een rit per touringcar door het schilderachtige landschap en passeert u pittoreske dorpjes zoals Den Burg en Oosterend. Maak een korte wandeling door het levendige dorp de Koog of waai even uit op het strand. 
Middagexcursie eilandtour Texel € 55,- p.p.

Texel

Dag 4 - Den Helder – Lelystad

Vanmorgen vroeg zet uw hotelschip koers vanuit Den Helder naar één van de jongste gemeentes van Nederland: Lelystad. Hier arriveert u tijdens de lunch. Na de lunch heeft u de gelegenheid van boord te gaan en deel te nemen aan een excursie, informatie volgt. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Lelystad. Na het diner kunt u Lelystad op eigen gelegenheid verder ontdekken.                                            Middagexcursie Lelystad  informatie volgt nog. 

Lelystad+haven

Dag 5 - Lelystad – Amsterdam – Rotterdam

Vanmorgen vroeg zetten we koers richting de hoofdstad, waar we aan het begin van de ochtend arriveren. In de ochtend heeft u de mogelijkheid om Amsterdam op eigen gelegenheid te ontdekken. In de middag kunt u mee op excursie en maakt u kennis met het Joodse erfgoed in onze hoofdstad. Tijdens deze middagexcursie leert u alles over de wisselwerking die er was tussen de stad en de Joodse gemeenschap. U brengt o.a. een bezoek aan de Portugese Synagoge. U kunt er ook voor kiezen mee te gaan op excursie naar de Zaanse Schans. U stapt aan boord van een rondvaartboot en vaart in ca. 2 uur over de Zaan naar de Zaanse Schans. Onderweg wordt u verteld over de Zaanstreek, Albert Heijn, kruidenierswinkels en koffiefabrieken. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Zaandam, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Na het diner stapt u aan boord van diverse salonboten met elk hun eigen comfort. U geniet van een heerlijke avondrondvaart over de Amsterdamse grachten. Net voor middernacht worden de trossen los gegooid voor de vaart naar Rotterdam.
Middagexcursie Ontdekking Joods Cultureel Kwartier Amsterdam  €  83,- p.p.
Middagexcursie boottocht over de Zaan naar de Zaanse Schans € 105,- p.p.
Avondexcursie rondvaart Amsterdam met unieke salonboot € 77,- p.p.

Zaanse schans - HERO

Dag 6: Rotterdam (ontscheping)

Alweer de laatste dag van uw cruise door Nederland. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van uw hotelschip en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise door Nederland. 

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. 

Rotterdam
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Morgenexcursie stadswandeling Hoorn met bezoek Jozef huis
Hoorn is een prachtige stad die u een keer moet zien, horen, proeven en voelen. Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, komt u nog overal tegen in Hoorn. Dat geeft de stad een bijzondere sfeer. In het oude centrum ziet u nog steeds gebouwen uit het tijdperk van de VOC, maar ook in de oude haven vindt u nog een stukje glorie terug. In het historische centrum kunt u tot op heden de prachtige monumenten en imposante bouwwerken bewonderen. De binnenstad van Hoorn is dan ook een beschermd stadsgezicht en hier zijn 369 Rijksmonumenten te vinden. Na de historische wandeling brengt u een bezoek aan het Jozef huis. U brengt een bezoek aan de Oudheidkamer van het voormalige jongensweeshuis van Hoorn. Er is een bibliotheek en een interessante collectie antieke nautische instrumenten, waaronder een bijzondere sterrenglobe. Verder zijn er diverse schitterende scheepsmodellen te zien. De originele Hondius Kaart (1602) behoort ook tot de collectie. Met steun van het VSB Fonds heeft de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders in het voorjaar van 2000 een zeer zeldzame kaart kunnen verwerven, een sleutelstuk in de historie van de ontdekking van Kaap Hoorn. Het betreft de Mercator-Hondiuskaart van 1602, waarop Vuurland als een archipel is aangegeven. Ten zuiden daarvan - parallel aan Straat Magelaen - wordt een tweede doorvaart tussen de Atlantische en de Stille Oceaan getoond. In 1615 vertrok de vloot van Le Maire en Schouten uit Hoorn om bezuiden de moeilijk te bezeilen Straat Magelaen een nieuwe weg naar de Stille Zuidzee te zoeken.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids en entree Jozef huis.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met rondvaart door Hoorn. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Rondvaart door Hoorn
Hoorn, gelegen aan het Markermeer, heeft een rijke maritieme geschiedenis die teruggaat tot de Gouden Eeuw. Vanaf uw hotelschip stapt u over in een elektrische sloep.  Terwijl we rustig de haven van Hoorn verlaten, vertelt de deskundige gids u meer over de Hoofdtoren uit 1573, de zeesluis en vaart u langs de voormalige bier-, graan- en kaaspakhuizen. Ook vaart u langs de voormalige gasfabriek over de Turfhaven. Daar aanschouwt u het voormalige hoofdkantoor van de VOC. Terwijl we verder varen, bewondert u de prachtige gevels van historische koopmanshuizen die langs de grachten staan en de pittoreske bruggen die elegant over de grachten heen buigen. Drankjes tijdens de vaartocht aan boord zijn inbegrepen.
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: Rondvaart op een elektrische sloep o.l.v. een deskundige gids, drankjes tijdens de rondvaart
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Hoorn. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie eilandtour Texel
Vandaag maken de liefhebbers met de lokale ferry de oversteek naar Texel. Prachtige panorama’s en, afhankelijk van het tij, ziet u mogelijk de zeehonden uitrusten op één van de drooggevallen platen. Aangekomen op Texel maakt u een rit per touringcar door het schilderachtige landschap en passeert u pittoreske dorpjes zoals Den Burg en Oosterend. Geniet van het uitzicht op het naburige eiland Vlieland en groet de karakteristieke vuurtoren in de verte. Maak een korte wandeling door het levendige dorp de Koog of waai even uit op het strand. Voordat u terugkeert naar de veerhaven verkent u per touringcar nog het natuurgebied rondom Ecomare en het dennenbos van Texel. Onderweg vertelt onze gids u alles over het leven en werken op Texel, de diverse flora en fauna, de economie en de natuur die het eiland zo uniek maken.
Prijs: €55,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, overtocht ferry Den Helder – Texel – Den Helder, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte: 3

Middagexcursie Lelystad                            Informatie volgt nog. 

Middagexcursie ontdekking Joods Cultureel Kwartier Amsterdam
U kent vast wel de informele bijnaam van Amsterdam: Mokum. Wist u dat deze naam is ontstaan in de Joodse gemeenschap? Vanaf de 17e eeuw woonden er relatief veel Joden in Amsterdam, die met hun eigen verenigingen, gewoonten, markten en buurten de stad een heel eigen gezicht gaven. Tijdens deze middagexcursie leert u alles over de wisselwerking die er was tussen de stad en de Joodse gemeenschap. Tot aan de Tweede Wereldoorlog woonden de meeste Joden in de Waterlooplein- en Plantagebuurt. Wandelingen door deze buurt tonen ook vandaag de dag het veelkleurige leven dat zich daar heeft afgespeeld. De wandeling start bij het Hoogduitse synagogencomplex, tegenwoordig het Joods Museum. Vanuit hier loopt u langs vele gevels, gebouwen en monumenten die herinneren aan de veelzijdige geschiedenis van de Amsterdamse Jodenbuurt. Tijdens de tour ziet u ook het Holocaust Namen Monument en het Monument Dockwerker. U brengt een bezoek aan de Portugese Synagoge. Dit imposante bouwwerk was lang de grootste synagoge ter wereld. Laat u verrassen door het 17e-eeuwse interieur met de vele koperen kandelaars en kroonluchters. Een veelzijdige tour die u niet wilt missen!
Excursieprijs: € 83,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en entree Portugese Synagoge.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de boottocht over de Zaan naar de Zaanse Schans. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie boottocht over de Zaan naar de Zaanse Schans
De Zaanstreek is één van de oudste industriegebieden van Europa en werd ooit de provisiekast van Nederland genoemd. Op het hoogtepunt rond 1720 waren er 600 molens tegelijkertijd in bedrijf. Er was in Europa geen streek te vinden waar op zo'n klein oppervlak zoveel nijverheid te vinden was. Denk o.a. aan weverijen, zeildoekmakerijen, papier, tabak, kaarsen, cacao, kuiperijen, smederijen, zagerijen, zeevaart en handel. Ook de walvisvaart was belangrijk. Op deze excursie al varend van Amsterdam naar de Zaanse Schans vaart u door de geschiedenis van Nederland. Dit is ook de bakermat van de grootgrutters zoals Albert Heijn. U stapt op vanaf uw hotelschip in Amsterdam op een kleine variant, gegarandeerd genieten! Over Zaans erfgoed moet u niet alleen lezen in geschiedenisboeken, nee, dat moet u beleven! Dat moet architect Jaap Schipper gedacht hebben toen hij in 1946 met het plan voor de Zaanse Schans kwam. Als u een goede indruk wilt krijgen van het leven in de 17e en 18e eeuw in Holland, dan moet u zeker deelnemen aan deze historische excursie naar de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is een vrij toegankelijk woon-werkgebied anno 1850. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. In de omgeving van de Zaanse Schans werden in de 17e eeuw meer dan 600 molens geplaatst. De molens werden onder meer gebruikt voor het malen van specerijen, het produceren van verf, houten planken, verf en olie. Een aantal van deze molens bestaan nog en kunt u bezoeken. U ziet van buiten maar ook van binnen hoe de door wind aangedreven machines werken. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Na het bezoek aan de Zaanse Schans wordt u per touringcar terug naar Amsterdam gebracht.
Excursieprijs: € 105,- p.p.
Inclusief: boottocht over de Zaan van Amsterdam – Zaanse Schans, tour o.l.v. deskundige gids, entree Zaanse Schans, vervoer per touringcar terug naar Amsterdam
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de Ontdekking van het Joods Cultureel Kwartier. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Avondexcursie rondvaart Amsterdam met unieke salonboot
Genieten op het water in Amsterdam. Stap aan boord van een klassieke en unieke salonboot voor een grachtenrondvaart. Elke salonboot is uniek in zijn soort en varieert in capaciteit van ca. 15 tot 30 personen. De schipper verwelkomt u en schenkt tijdens de minicruise een glaasje bubbels. De prachtige, hoge patriciërshuizen van rijke kooplieden en de grote pakhuizen langs de kades brengen u even terug naar de Gouden Eeuw. De grachtenpanden hebben steeds verschillende gevels, zoals de bekende klok-, tuit- of halsgevel. Een rondvaart door Amsterdam is zo bijzonder, omdat onze hoofdstad meer grachten telt dan Venetië, en meer bruggen dan Parijs. De rondvaartboot voert u langs de bekende plaatsen zoals het Anne Frank Huis, het Van Goghmuseum en de Heineken Experience. Ook vaart u langs de Zevenbogenbruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven. Afhankelijk van de belangstelling varen we met 1 of meerdere schepen, zoals:
• Stan Huygens: een karakteristiek intiem schip, van voormalige eigenaar Freddy Heineken, met een prachtig strak design.
• Mona Lisa: gebouwd in 1931 en via verschillende wateren teruggekomen naar haar thuishaven Amsterdam.
• De Vondel: heeft van binnen een klassieke uitstraling en één van de eerste elektrisch varende schepen van Amsterdam.
Excursieprijs: € 77,- p.p.
Inclusief: privé grachtenrondvaart per salonboot, glaasje prosecco en iets lekkers.
Zwaarte excursie: 2

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.
Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Queen

Hotelschip Amadeus Queen behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Queen staat net als haar zusterschip de Amadeus Star bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen in de indoor pool op het Mozartdek, terwijl u de prachtige panorama's voorbij ziet komen? Of kiest u ervoor zich lekker te laten verwennen in de massagesalon? Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

 

 

fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
Receptie
fotos_15_amadeusqueen_treppenbereich-25241_lightbox
Royale entree
fotos_16_amadeusqueen_flur-2192_lightbox
Royale entree
fotos_18_amadeusqueen_restaurant_lightbox
Luxe restaurant
1_AMADEUS Queen_Suite-1
A-suite (26m²) met panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
AB-cabine Amadeus Queen
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon
C cabine met logo
C-cabine (16m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_6_amadeus_queen_pool_lightbox
Indoor Pool
fotos_20_amadeusqueen_fitness-5302_lightbox
Fitness
fotos_21_amadeusqueen_massage-2189_lightbox
Wellness
fotos_amadeusqueen_amadeusclub-6154__verkleind_lightbox
Amadeus Club
fotos_7_amadeusqueen_amadeus_club_lightbox
Amadeus Club
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse Hollandcruise: IJsselmeer en Waddenzee
Vanaf 998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 augustus 2025
v.a. 998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  598,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  698,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  1.898,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
6-daagse Hollandcruise: IJsselmeer en Waddenzee
Vanaf 998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 augustus 2025
v.a. 998,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  598,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  698,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  1.898,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises