Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Mekongcruise (4)
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de Mekong: Vietnam & Cambodja

Kleurrijk leven langs
de Mekong

riviercruises

Exclusieve Mekongcruise: Vietnam & Cambodja

Maak kennis met authentiek Vietnam & Cambodja tijdens deze bijzondere themacruise '50 jaar na de Vietnamoorlog'. 

O.l.v. Karel Verburg
Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
Angkor Wat
Max. 36 gasten aan boord
Volgend vertrek
24-02-2025
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Mekong Discovery *****
Destin
Vanaf 6.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

50 jaar na de Vietnamoorlog

Indochina: een naam die beelden oproept van smaragdgroene rijstvelden, mysterieuze tempels, gouden Boeddhabeelden, in oranje gewaden geklede monniken en oude ruïnesteden te midden van tropisch regenwoud. Maar ook een naam die herinneringen oproept aan een heftige strijd die jarenlang voortduurde. Na bijna 20 jaar kwam er op 30 april 1975 een einde aan een oorlog waarin Vietnam het toneel was waarop de grootmachten van de Koude Oorlog hun strijd uitvochten. Een oorlog met zulke grote gevolgen dat ook nu nog de sporen daarvan zichtbaar zijn. Samen met Karel Verburg - historicus, oud-journalist en voormalig medewerker Internationale Inlichtingendiensten - ontwierp Friendship Riviercruises - Destin een geheel nieuwe riviercruise, die in het teken staat van '50 jaar na de Vietnamoorlog' en het allernieuwste hotelschip op de Mekong geheel is gereserveerd voor gasten van Friendship Cruises. Een unieke themacruise, die u voor heel even onderdeel maakt van het leven op en langs de levensader van Vietnam & Cambodja: de Mekong. 

Cruiseleader FC_Karel VerburgUw reisleider, Karel Verburg: "We gaan op zoek naar de sporen van de oorlog, die nog volop aanwezig zijn. We bezoeken bijvoorbeeld het landmijnenmuseum in Siem Reap, de beruchte Killing Fields bij Phnom Penh en de ondergrondse Cu Chi Tunnels van de communistische guerillastrijders. Natuurlijk is de reis veel meer dan alleen de oorlog: we bezichtigen de wereldberoemde tempelruïnes van Angkor Wat en we genieten van de schitterende natuur en het kleurrijke leven langs de levensader van Indochina, de Mekong. Deze reis is een perfecte mix van historie, verhalen, cultuur en natuur.

Lees artikel
Mekongcruise - Monnik bij Angkor Wat
Monnik bij Angkor Wat
Riviercruise over de Mekong
Leven langs de Mekong
Mekongcruise - Phnom Penh
Phnom Penh
Riviercruise over de Mekong - Hong Ngu (1)
Leven langs de Mekong
Riviercruise over de Mekong
Monniken
Riviercruise over de Mekong
Siem Reap
Riviercruise over de Mekong
Killing Fields, Phnom Penh
Riviercruise over de Mekong
Killing Fields, Phnom Penh
Riviercruise over de Mekong
Koninklijk Paleis, Phnom Penh
Angkor Wat - monnik
Monnik bij Angkor Wat
Mekongcruise (2)
Dagelijks leven langs de Mekong
Riviercruise over de Mekong
Cambodja
Riviercruise over de Mekong
Tonle Sap
Riviercruise over de Mekong
Mekong
Vietnam - Cu Chi Tunnels
Cu Chi tunnels, Ho Chi Minh
Riviercruise over de Mekong
Tuk-Tuk
Mekongcruise (3)
Typisch straatbeeld
Veeg naar links

De parels van de Mekong

 • Siem Reap en de tempelcomplexen van Angkor Wat
 • Rit per Tuk Tuk en het schilderachtige dorp Kampong Chhnang 
 • Wat Kampong Tralach Leu met traditionele Boeddhistische 'waterzegening’
 • Verborgen schatten van Chau Doc
 • Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
 • Schilderachtig Sa Dec en Cai Be met Sampan-bootje
 • Saigon en de Vietcong Cu Chi tunnels

Vaarschema

Uw route in beeld

15-daagse Mekong cruise

Dag 1 - Amsterdam – Siem Reap

Per lijndienstvlucht vanaf Amsterdam met een overstap naar Siem Reap. 

Upgrade hotel Park Hyatt in Siem Reap

Dag 2 - Aankomst Siem Reap

Aankomst in Siem Reap. Per comfortabele privétransfer wordt u naar uw 5-sterren***** Park Hyatt Siem Reap hotel (of gelijkwaardig) gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om bij te komen van uw reis en te genieten van de uitgebreide faciliteiten van het hotel. 's Avonds geniet u van een voortreffelijk diner in het restaurant van uw hotel. 

Upgrade Park Hyatt in Siem Reap

Dag 3 - Tempelcomplexen Siem Reap

Vandaag ontdekt u verschillende tempelcomplexen rond Siem Reap, erfgoed van een uitermate complexe beschaving van de 8e tot de 13e eeuw, een waar hoogtepunt tijdens uw reis. We bezoeken het UNESCO Werelderfgoed Angkor Wat, in de twaalfde eeuw een reusachtige tempelstad. We betreden de stad door de imposante zuidelijke stadspoort. U bezoekt onder andere de tempels Angkor Thom, met de Tempelberg van Bayon, de 172 gezichten van Boeddha en het terras van de olifanten en Koning Lépreux; de Ta Prohm tempels en het bekendste tempelcomplex Angkor Wat, eeuwenlang beschermd en onontdekt bewaard gebleven door de dichte bossen. Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel wordt weerspiegeld in de moerassige gracht die het complex omringt. Vanavond staat er een indrukwekkend verrassingsdiner voor u klaar, wat u niet snel zult vergeten. 

Cambodja - Angkor Wat
Angkor Wat - monnik
Veeg naar links

Dag 4 - Siem Reap

Vandaag bezichtigen we nog een ander tempelcomplex iets buiten Siem Reap, de Banteay Srei tempel. Door kenners wordt deze tempel beschouwd als het juweel uit de kroon van de Angkoriaanse kunst. Daarna bezoeken we het Landmijnenmuseum. Dit museum geeft een inzicht in de recente geschiedenis: aan het eind van de Vietnamoorlog was Cambodja letterlijk bezaaid met landmijnen, zo’n 4 miljoen. Het vergde tientallen jaren om die met buitenlandse hulp (van onder meer de Britse prinses Diana) op te ruimen. Vanavond geniet u van een gezamenlijk diner in een goed restaurant. 

Cambodja - Angkor Wat - Banteay Srei tempel (2)
Cambodja - Angkor Wat - Banteay Srei tempel (3)
Cambodja - Angkor Wat - Banteay Srei tempel (4)
Veeg naar links

Dag 5 - Siem Reap – Koh Chen (inscheping) - Kampong Chhnang

Deze morgen reist u vanuit Siem Reap naar Koh Chen voor de inscheping aan boord van uw hotelschip. Deze transfer vertrekt om 10:00 uur en aan het einde van de middag arriveert u bij uw hotelschip. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. U wordt aan boord hartelijk welkom geheten en de bemanning zal aan u worden voorgesteld, alvorens het welkomstdiner aanvangt. De trossen gaan los en we varen stroomopwaarts richting Kampong Chhnang. 

Het Tonlé Sap-meer is doorgaans twee meter diep. Dit is lager dan de diepgang van de (meeste) hotelschepen. Om deze reden wordt er slechts in uitzonderlijke gevallen helemaal vanaf Siem Reap gevaren. Alleen bij een hoge waterstand van het Tonlé Sap-meer is het traject Siem Reap – Koh Chen - Kampong Chhnang of vice versa realiseerbaar. Tijdens de regentijd, september – november, is de waterstand in de Mekong namelijk zo hoog dat het water vanuit de Mekong via de rivier het Tonlé Sap-meer instroomt. Het meer wordt dan tijdelijk het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. Het overgrote deel van het jaar is het meer echter niet bevaarbaar en in- of ontscheept u in Koh Chen. Vanuit Siem Reap wordt u per bus naar Koh Chen gebracht. De realisatie van het vaarschema is te allen tijde afhankelijk van nautische omstandigheden. Bij lage dan wel hoge waterstanden wordt het vaarschema aangepast.

Mekongcruise - Cambodja vlakbij Siem Reap

Dag 6 - Kampong Chhnang– Kampong Tralach

In de ochtend geniet u van een betoverende vaartocht over het Tonlé Sap-meer op weg naar Kampong Chhnang. Na een heerlijke lunch kunt u genieten van een rit per Tuk Tuk om het schilderachtige dorp Kampong Chhnang te verkennen. Tijdens deze wandeling door het dorp onthult uw lokale gids de unieke kenmerken van de regio - zoals het Khmer-stijl aardewerk, de levendige lokale markt en het fascinerende proces van het maken van palmsuiker "skor t'not" uit de palmboom.

Aan het einde van de middag vertrekt de Mekong Discovery om koers te zetten richting Kampong Tralach, waar later op de avond zal worden afgemeerd.

Mekong river

Dag 7 - Kampong Tralach – Koh Chen – Phnom Penh

Na het ontbijt staat er een boeiende excursie op het programma in Kampong Tralach. U heeft de gelegenheid om een ritje te maken met de ossenkar door de rijstvelden, terwijl u geniet van het prachtige landschap van het platteland. Hierna brengt u een bezoek aan de kleurrijke tempel Wat Kampong Tralach Leu. Hier ziet u mogelijk ook kinderen in de typische oranje monnikspij. Veel Cambodjanen verblijven gedurende hun leven voor korte of langere tijd in het klooster, als onderdeel van de opvoeding. In tegenstelling tot kloosters en tempels in andere landen, betekent het toetreden tot de orde in Cambodja geen levenslange verbintenis. Bij de tempel ontvangt u van een van de monniken een waterzegening, welke een blijvende indruk op u zal achterlaten. Tot slot reist u per tuk tuk terug naar uw hotelschip, waar er een heerlijke lunch op u staat te wachten. De trossen worden los gegooid voor een korte vaartocht naar Koh Chen.

Na de lunch arriveert uw hotelschip in Koh Chen, waar u de gelegenheid krijgt om het dorp te voet te verkennen. Koh Chen straalt echt iets bijzonders uit. Terwijl u het dorp nadert, zult u merken dat het bonzende geluid steeds luider wordt. De herkomst van dit geluid? Het hameren op verhit brons. In het dorp worden prachtig gegraveerde bronzen voorwerpen vervaardigd.

Eenmaal terug aan boord worden de trossen los gegooid voor de vaart richting Phnom Penh. Voorafgaand aan het diner verzamelt u zich op het Zonnedek voor een Cambodjaans cultureel optreden met onder meer (Apsara) dans. Vannacht blijft de Mekong Discovery afgemeerd liggen in Phnom Penh. Dit biedt u de mogelijkheid om de avond door te brengen in één van de levendige bars en / of restaurants in de stad.

Mekongcruise - Monniken

Dag 8 - Phnom Penh en grensovergang met Vietnam

Het programma van deze ochtend staat in het teken van de zwartste bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis. Na een mooie rit van 45 minuten per touringcar komt u aan bij de Choeung Ek Killing Fields. U kunt over de ‘velden des doods’ lopen waar het regime van de Rode Khmer duizenden leden en familieleden van de Tuol Sleng hogeschool heeft vermoord en achtergelaten. Het kleine maar indrukwekkende museum en het monument zijn absoluut het bekijken waard. U leert meer over de gruweldaden die hier plaatsvonden. Als laatste maakt u een rondleiding door de voormalige Tuol Sleng hogeschool, die tijdens het regime van de Rode Khmer dienst deed als gevangenis en martelkamer. Een excursie die zeker indruk op u zal maken. 

Na de lunch aan boord staan er persoonlijke chauffeurs met een tuk-tuk voor u klaar bij het schip voor een enerverende tour door de stad Phnom Penh. U rijdt langs de rivier naar het Koninklijk Paleis. Hier maakt u een ontspannen wandeling over het complex. U bekijkt de Troonzaal en het Maanlicht Paviljoen alsook de beroemde Zilveren Pagode, waar u de Cambodjaanse Emerald Boeddha en de Maitreya Boeddha bedekt met meer dan 9.000 diamanten vindt.

Aan het einde van de middag verlaat u Phnom Penh en vaart de Mekong Discovery stroomafwaarts naar de grens tussen Cambodja en Vietnam. Geniet van de ontspannen vaartocht en de prachtige omgeving langs de Mekong. Aan boord worden er enkele culturele activiteiten georganiseerd. Rond het avonduur bereikt u de grens, waar het schip gedurende de nacht afgemeerd zal liggen.

Cambodja - Phnom Penh - Royal Palace (1)
Cambodja - Phnom Penh - Royal Palace (2)
Cambodja - Phnom Penh - Royal Palace (3)
Siem Reap, Killing Fields
Veeg naar links

Dag 9 - Chau Doc

Nadat de grensformaliteiten zijn afgerond, zet de Mekong Discovery koers naar Chau Doc. Hier zult u na het ontbijt aankomen. Deze ochtend staat er aan boord een proeverij van tropisch fruit voor u klaar.

Na een voortreffelijke lunch kunt u mee op ontdekking naar Chau Doc. Deze grensstad verwelkomt u met weelderige bossen, levendige rivieroevers en adembenemende tempels, waardoor het een betoverende bestemming is om de diverse culturen en kleuren van de Mekong Delta van Vietnam te ervaren. Chau Doc zal u zeker verrassen met zijn verborgen schatten: mysterieuze wetlands, traditionele Cham-dorpen en sfeervolle tempels. Deze charmante stad zit vol met boeiende verhalen die op u wachten om ontdekt te worden, dus neemt u gerust de tijd om ze allemaal te verkennen en een onvergetelijke ervaring te beleven. Vannacht blijft de Mekong Discovery afgemeerd liggen in Chau Doc.

Excursiebeschrijving
Na de lunch liggen de sampan-boten voor u gereed voor een bezoek aan het charmante Cham-dorp. Vervolgens zet u uw ontdekkingsreis voort met de sampan naar een lokale viskwekerij. Na deze leerzame ervaring keert u terug naar de aanlegsteiger, waar een transfer voor u klaar staat om naar de voet van de indrukwekkende Sam-berg te gaan. Daar bezoekt u de prachtige Ba-pagode en geniet u van een adembenemend uitzicht vanaf de top van de Sam-berg, waar u een panoramisch zicht heeft op de grens met Cambodja. Na een middag vol avontuur keert u met mooie herinneringen terug naar uw hotelschip Mekong Discovery.

Mekong rivier

Dag 10 - Chau Doc – Sa Dec – Cai be

Deze ochtend zal de Mekong Discovery Chau Doc verlaten en naar Sa Dec varen, waar u tijdens de lunch zult arriveren. Aan boord heeft u vanmorgen de mogelijkheid om samen met de chef-kok te leren hoe u echte Vietnamese loempia's kunt maken.

Bij aankomst in Sa Dec liggen de sampan-boten voor u gereed voor een pittoreske tocht door de smalle zijrivieren van de Mekong. U ziet vanaf het water hoe het dagelijkse leven van de dorpelingen eruit ziet. Dan arriveert u in de historische stad Sa Dec. U maakt een stop bij de Cao Dai tempel. Of u de tempel ook daadwerkelijk kunt bezoeken is afhankelijk van de waterstand en de te bereiken aanlegplaats. In Sa Dec ontmoette de bekende Franse schrijfster Marguerite Duras haar Vietnamees-Chinese vriend Huynh Thuy, die haar inspireerde de klassieker ‘L’Amant’ te schrijven. U bezoekt het ouderlijk huis van Huynh Thuy en komt meer over het interessante verhaal achter de klassieke novelle te weten. Vervolgens bekijkt u de Chinese tempel Kien An Cung die is gebouwd ter ere van de familie van Huynh Thuy. De wandeling door de stad brengt u verder langs de markt. U zult intense beelden, geluiden en geuren ervaren. Er zijn prachtige foto’s te maken van de kleurrijke verse vlees- en visproducten.

Aan het einde van de middag zal de Mekong Discovery beginnen aan haar reis richting Cai Be, waar u tijdens het diner zult aankomen. 's Avonds staat er aan boord een feestelijke muziekquiz op het programma, waar u volop van kunt genieten.

Bloementuin Sa Dec, Mekong

Dag 11 - Cai Be – My Tho – Saigon

Vanmorgen stapt u in Cai Be aan boord van een tender, voor een tocht over de Mekong naar een traditionele rijstfabriek. Hier worden door ambachtslieden rijstpapier, rijstwijn en gepofte rijst geproduceerd. Ook vindt u er leuke souvenirs waaronder olieschilderingen. U reist verder over de lange en smalle kanalen van Cai om het oude huis van Ba Duc te bezoeken en meer te leren over de familiegeschiedenis. Bij terugkeer op het schip wordt er een lunch geserveerd terwijl we stroomafwaarts varen richting My Tho.

De middag belooft evenzo adembenemend te zijn wanneer we Thoi Binh eiland in My Tho bezoeken. Deze excursie biedt een mix van avontuur en ontdekking, waarbij u deels per tenderboot, deels per sampan door kronkelende kreken en deels per motorbuggy het eiland verkent. Bereid u voor op een boeiende reis die u meeneemt naar een abalone paddenstoelenkwekerij, een weelderige fruitgaard waar u tropisch fruit kunt proeven, en een betoverende bijenboerderij waar u kunt genieten van heerlijke honingthee. Na dit onvergetelijke eilandavontuur keren we terug naar uw hotelschip per tenderboot.

Aan het einde van de middag vaart de Mekong Discovery in de richting van Saigon. Halverwege de avond meren we af en verzamelen op het Zonnedek voor een afscheidsreceptie met de gehele crew. Aansluitend geniet u van het Vietnamese afscheidsdiner.

Cai Be roeiboot

Dag 12 - Saigon (ontscheping)

In de vroege ochtend legt de Mekong Discovery het laatste traject af naar Saigon. U ontscheept om ca. 11:00 uur in hartje centrum van Saigon / Ho Chi Minh. Per comfortabele privétransfer wordt u naar uw 5-sterren luxe Park Hyat Saigon Hotel (of gelijkwaardig) gebracht, waar u de komende dagen zult overnachten. 

Vanmiddag kunt u voor het eerst kennismaken met Saigon, de grootste stad van Vietnam. We bezoeken onder andere het voormalige presidentieel paleis (met daaronder de bunker van waaruit de oorlog werd geleid), het oorlogsmuseum, en de vroegere Amerikaanse ambassade. Ook passeert u de Notre Dame kathedraal en het Centrale Postkantoor, beide gebouwd in de klassieke Frans-koloniale architectuur. U eindigt de tour bij de kleurrijke Ben Tanh markt, waar u versteld zult staan van het rijke assortiment aan exotische producten.

Vanavond geniet u van een gezamenlijk diner. 

Riviercruise over de Mekong

Dag 13 - Saigon

Vanmorgen bezoekt u het tunnelcomplex Cu Chi, een netwerk van zo’n 250 kilometer aan ondergrondse tunnels. Op deze manier verplaatsten de Vietcong zich onder de mijnenvelden in de jungle, hielden zij onderling contact, vervoerden zij allerlei producten en konden ze verrassingsaanvallen uitvoeren op de Amerikanen. Na de lunch in een lokaal restaurant keert u terug naar Saigon. De middag is ter vrije besteding. Vanavond wordt u getrakteerd op een een indrukwekkend afscheidsdiner ter afsluiting van een bijzondere reis door het voormalige Indochina. 

Riviercruise over de Mekong

Dag 14 - Saigon – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Saigon gebracht en vliegt, met een overstap, terug naar Amsterdam.

Upgrade hotel Park Hyatt in Saigon

Dag 15 - Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Vietnam & Cambodja. 

* De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn inbegrepen in de reissom. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Mekong Discovery - Restaurant (3)
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

 

Alle excursies tijdens uw reis zijn inbegrepen, evenals de entreegelden. De excursies worden begeleid door een deskundige Engelssprekende lokale gids. Het vervoer tijdens de excursies is per airconditioned minibus of met lokale vervoersmiddelen.

Onder het kopje ‘Vaarschema’ vindt u een uitgebreide dag-tot-dag-beschrijving van het programma van deze reis. In de beschrijving zijn tevens de excursies opgenomen die u op die dag zult gaan maken. Graag geven wij u nog een korte opsomming van de excursies waaraan u kunt deelnemen.

 • Siem Reap en de tempelcomplexen van Angkor Wat
 • Rit per Tuk Tuk en het schilderachtige dorp Kampong Chhnang 
 • Wat Kampong Tralach Leu met traditionele Boeddhistische 'waterzegening’
 • Verborgen schatten van Chau Doc
 • Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
 • Schilderachtig Sa Dec en Cai Be met Sampan-bootje
 • Saigon en de Vietcong Cu Chi tunnels

Het programma tijdens de reis is om nautische en organisatorische redenen voorbehouden. Het programma kan bijvoorbeeld vanwege hoge of lage waterstanden aangepast worden. Dit betekent dat bepaalde uitstapjes op een ander tijdstip kunnen worden uitgevoerd of dat er een alternatief programma wordt aangeboden. De kapitein is, in verband met de veiligheid, bevoegd de beslissingen met betrekking tot het vaarschema en het bijbehorende programma te nemen en u daar aan boord over te informeren. U kunt er vanzelfsprekend vanuit gaan dat de beslissingen altijd in het belang van onze passagiers worden genomen, waarbij de veiligheid en het comfort van onze passagiers voorop staat. 

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van Vietnam en Cambodja verwijzen wij u graag naar 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/vietnam/ 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/cambodja/ 

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort  

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties  

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Mekong Discovery

Van harte welkom aan boord van het allernieuwste hotelschip op de Mekong! Dit unieke en zeer luxe boutiqueschip wordt pas in september 2024 in de vaart genomen en is voorzien van alle grandeur en comfort die u maar kunt wensen. De Mekong Discovery is daarmee met recht één van de mooiste hotelschepen waarmee u Cambodja en Vietnam kunt ontdekken tijdens een luxe cruise. De architect heeft het schip zo ontworpen dat u vanuit elke ruimte zicht heeft op het indrukwekkende leven langs de Mekong. Met 18 suites biedt het schip plaats aan slechts 36 gasten, wat zorgt voor een intieme setting. De verzorging aan boord is van hoog niveau, met deskundig en zeer vriendelijk personeel dat er alles aan doet om uw Mekongcruise onvergetelijk te maken. In het panoramarestaurant worden u verfijnde gerechten geserveerd vanuit zowel de Aziatische als internationale keuken. 

Mekong Discovery (3)
Mekong Discovery
Mekong Discovery - Library (1)
Bibliotheek
Mekong Discovery - Library (3)
Bibliotheek
Mekong Discovery - Lounge (1)
Ontspan in de luxe lounge
Mekong Discovery - Lounge (4)
Luxe lounge
Mekong Discovery - Restaurant (1)
Restaurant
Mekong Discovery - Restaurant (6)
Restaurant
Mekong Discovery - Restaurant (12)
Restaurant
Mekong Discovery - Prestige Suite (12)
Prestige Suite
Mekong Discovery - Prestige Suite (3)
Badkamer Prestige Suite
Mekong Discovery - Signature Suite (9)
Signature Suite
Mekong Discovery - Vista Suite (16)
Vista Suite
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-daagse Exclusieve Mekongcruise: Vietnam & Cambodja
Vanaf 6.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Vista Suite van de Mekong Discovery, gelegen op het Main Deck.

Heeft u vragen over deze cruise of wilt u graag advies? Neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)88 13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl.

Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise, informeer naar de mogelijkheden! 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
24 februari 2025
v.a. 6.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Vista Suite aan boord van de Mekong Discovery, gelegen op het Main Deck.

Toeslag 2-pers. Signature Suite (28 m²), Upper Deck € 1.498,- p.p. 
Toeslag 2-pers. Prestige Suite (56 m²), Upper Deck € 3.998,- p.p. 

Toeslag 2-pers. Vista Suite voor alleengebruik (28 m²), Main Deck € 3.998,- 
Toeslag 2-pers. Signature Suite voor alleengebruik (28 m²), Upper Deck € 6.498,- 
Toeslag 2-pers. Prestige Suite voor alleengebruik (56 m²), Upper Deck € op aanvraag

• 4-daags verblijf Siem Reap inclusief beschreven excursieprogramma (3 nachten, 5-sterren Park Hyatt Hotel Siem Reap of gelijkwaardig) 
• 8-daagse cruise Kampong Cham - Saigon aan boord van de Mekong Discovery 
• 3-daags verblijf Saigon inclusief beschreven excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren Park Hyatt Hotel Saigon of gelijkwaardig) 
• Alle transfers zoals beschreven
• Internationale vlucht met overstap Amsterdam - Cambodja / Vietnam - Amsterdam. Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen
• Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
• Lunches en diners voor en na de cruise zoals beschreven in het dagprogramma 
• Volpension verzorging aan boord:

 • Champagne welkomstreceptie, welkomstdiner, afscheidsreceptie en afscheidsdiner aan boord
 • Koffie, thee, frisdrank, lokale bieren en lokale sterke dranken, alsmede wijn tijdens lunch en diner
 • Lokaal bier, frisdranken dagelijks bijgevuld in uw suite minibar 

• Culturele optredens en kookdemonstraties aan boord
• Alle excursies in Siem Reap, Saigon (Ho Chi Minhstad) en tijdens de cruise inbegrepen (inclusief entreegelden) 
• Deskundige gidsen gedurende de gehele reis 
• Nederlandssprekende reisleiding Karel Verburg
• Gratis Wi-Fi aan boord 
• Havengelden 
• Fooien voor de cruise 

• Overige lunches en diners tijdens uw verblijf in Siem Reap en Saigon
• Toeslagen voor andere type accommodaties

• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise en tijdens de beschreven diners en lunches) 
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag 
• Eventuele Dollartoeslag
• Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden
Visumkosten 
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs (richtlijn: gids ca. € 1,50 p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. 

Om op een plezierige manier kennis te maken met de Mekong en deel te nemen aan de excursies, is het van belang dat u over een goede mobiliteit beschikt. Het programma is helaas niet geschikt voor mensen die gebruik maken van een rollator.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling.
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vlucht- en vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
15-daagse Exclusieve Mekongcruise: Vietnam & Cambodja
Vanaf 6.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Vista Suite van de Mekong Discovery, gelegen op het Main Deck.

Heeft u vragen over deze cruise of wilt u graag advies? Neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)88 13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl.

Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise, informeer naar de mogelijkheden! 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
24 februari 2025
v.a. 6.998,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Vista Suite aan boord van de Mekong Discovery, gelegen op het Main Deck.

Toeslag 2-pers. Signature Suite (28 m²), Upper Deck € 1.498,- p.p. 
Toeslag 2-pers. Prestige Suite (56 m²), Upper Deck € 3.998,- p.p. 

Toeslag 2-pers. Vista Suite voor alleengebruik (28 m²), Main Deck € 3.998,- 
Toeslag 2-pers. Signature Suite voor alleengebruik (28 m²), Upper Deck € 6.498,- 
Toeslag 2-pers. Prestige Suite voor alleengebruik (56 m²), Upper Deck € op aanvraag

Inbegrepen

• 4-daags verblijf Siem Reap inclusief beschreven excursieprogramma (3 nachten, 5-sterren Park Hyatt Hotel Siem Reap of gelijkwaardig) 
• 8-daagse cruise Kampong Cham - Saigon aan boord van de Mekong Discovery 
• 3-daags verblijf Saigon inclusief beschreven excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren Park Hyatt Hotel Saigon of gelijkwaardig) 
• Alle transfers zoals beschreven
• Internationale vlucht met overstap Amsterdam - Cambodja / Vietnam - Amsterdam. Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen
• Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
• Lunches en diners voor en na de cruise zoals beschreven in het dagprogramma 
• Volpension verzorging aan boord:

 • Champagne welkomstreceptie, welkomstdiner, afscheidsreceptie en afscheidsdiner aan boord
 • Koffie, thee, frisdrank, lokale bieren en lokale sterke dranken, alsmede wijn tijdens lunch en diner
 • Lokaal bier, frisdranken dagelijks bijgevuld in uw suite minibar 

• Culturele optredens en kookdemonstraties aan boord
• Alle excursies in Siem Reap, Saigon (Ho Chi Minhstad) en tijdens de cruise inbegrepen (inclusief entreegelden) 
• Deskundige gidsen gedurende de gehele reis 
• Nederlandssprekende reisleiding Karel Verburg
• Gratis Wi-Fi aan boord 
• Havengelden 
• Fooien voor de cruise 

Niet inbegrepen

• Overige lunches en diners tijdens uw verblijf in Siem Reap en Saigon
• Toeslagen voor andere type accommodaties

• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise en tijdens de beschreven diners en lunches) 
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag 
• Eventuele Dollartoeslag
• Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden
Visumkosten 
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs (richtlijn: gids ca. € 1,50 p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. 

Om op een plezierige manier kennis te maken met de Mekong en deel te nemen aan de excursies, is het van belang dat u over een goede mobiliteit beschikt. Het programma is helaas niet geschikt voor mensen die gebruik maken van een rollator.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling.
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vlucht- en vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises