Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Koblenz uitzicht
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Romantische Rijn & Zuidelijke Nederlanden

Nieuw bij
Friendship Cruises

riviercruises

12-daagse cruise Romantische Rijn en de Zuidelijke Nederlanden

Cruise over de Romantische Rijn en langs befaamde Belgische steden met vertrek en aankomst in Rotterdam.

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volpension verzorging aan boord
Volgend vertrek
27-08-2024
Reisduur
12 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Star *****
Destin
Vanaf 2.298,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Twee totaal verschillende werelden in één reisbelevenis

Een splinternieuwe reis in het aanbod van Friendship Cruises. Met het gemak van zowel in- als ontscheping in Rotterdam ontdekt u twee bijzondere werelden. U ontdekt de parels langs de romantische Rijn, zoals Düsseldorf, Beethovenstad Bonn en Koblenz, de plaats waar de Rijn & Moezel samensmelten. Eveneens bezoekt u vermaarde Belgische steden zoals Gent, de hoofdstad Brussel en havenstad Antwerpen.

Rotterdam (Amadeus)
Rotterdam
Düsseldorf 1
Düsseldorf
Bonn uitzicht
Bonn
Loreley Passage
Loreley Passage
Rüdesheim hart van europa
Rüdesheim
Koblenz
Koblenz
Keulen kathedraal, shutterstock_1360865633
Keulen
Gent 2
Gent
shutterstock_1433527982 Brussel
Brussel
Antwerpen 1
Antwerpen
Dordrecht, shutterstock
Dordrecht
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Vaarschema

Uw route in beeld

12-daagse-cruise-Romantische-Rijn-en-Zuidelijke-Nederlanden

Dag 1 - Rotterdam – Düsseldorf

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 15.30 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Star gooit haar trossen los en vaart richting Düsseldorf. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Rotterdam 1

Dag 2 - Düsseldorf

Deze ochtend kunt u heerlijk ontspannen en genieten van alle faciliteiten aan boord en de mooie panorama’s die aan u voorbij trekken. Tijdens de lunch meert uw hotelschip af in Düsseldorf. Na de lunch kunt u van boord voor een bezoek aan Villa Hügel in Essen. De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. Of u kunt deelnemen aan de bustour door het Ruhrgebied, beleef het industriële verleden van dichtbij. Of geniet van een fietstocht door Düsseldorf o.l.v. een deskundige gids. 
Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen € 50,- p.p. of bustour door het Ruhrgebied € 45,- p.p. of fietstocht door Düsseldorf € 75,- p.p.

Düsseldorf 4

Dag 3 - Düsseldorf – Bonn – Andernach

Vanochtend vroeg gooit de Amadeus Star haar trossen los om naar Bonn te varen. Na de lunch meert uw hotelschip af in Bonn en kunt u van boord voor een stadswandeling door deze Beethovenstad. Gaat u mee op excursie in de voetsporen van Ludwig van Beethoven? U kunt in plaats van de stadswandeling ook een individueel bezoek brengen aan de Museumsmeile. Aan het einde van de middag zet uw hotelschip koers richting Andernach waar u later in de avond aankomt.
Middagexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven € 40,- p.p.
Individuele excursietip Bonn: Museumsmeile Bonn

Kathedraal Bonn-shutterstock_1177007767

Dag 4 - Andernach – Rüdesheim; Loreley passage

Terwijl u ontwaakt gooit de kapitein de trossen los voor de vaart naar Rüdesheim. Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de mooie Loreley rots. Deze rots is bekend om de eeuwenoude legende ‘de Maagd van de Loreley’. Het verhaal gaat dat een mooie dame schippers verleidde en behekste met haar zoete gezang, waardoor hun schepen vergingen. Tijdens de lunch komt u aan in Rüdesheim. Mocht u meer willen ontdekken van Rüdesheim dan kunt u deelnemen aan de stadswandeling Rüdesheim en sluit u deze af met een typische Rüdesheimer Kaffee. Of ga mee op tour door de met wijngaarden begroeide hellingen naar Schloss Johannisberg waar u geniet van een heerlijke wijnproeverij. Vanaf de hoogverheven heuvels heeft u een prachtig panorama op het Rijndal.
Een individueel bezoek per kabelbaan naar het Niederwald Monument of een bezoek aan het Siegfried’s Musikkabinett behoort ook tot de mogelijkheden. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd in Rüdesheim en geniet u van een heerlijk diner aan boord.

Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee € 30,- p.p. of bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij € 70,- p.p.
Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett of per kabelbaan naar het Niederwald Monument

Kerstcruise Rijn

Dag 5 - Rüdesheim – Koblenz – Remagen

U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Star. Nadat u heeft genoten van de lunch komt Koblenz in zicht, waar de Rijn en de Moezel samenvloeien. Hier kunt u van boord voor de middagexcursie stadswandeling Koblenz o.l.v. een deskundige gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid met bijv. een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan. Of breng een individueel bezoek aan het Ludwig Museum.  Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Remagen waar u later in de avond aankomt.
Middagexcursie Stadswandeling Koblenz € 25,- p.p.
Individuele excursietip Koblenz: bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan of bezoek het Ludwig Museum. 

Koblenz

Dag 6 - Remagen – Keulen – Rotterdam

U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Star. Na de lunch heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Keulen. Samen met een lokale gids maakt u kennis met deze stad en haar historie. Na de stadswandeling heeft u de mogelijk om individueel een bezoek te brengen aan de Dom van Keulen. Of breng een bezoek aan Schloss Augustusburg. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. De liefhebber ontdekt deze indrukwekkende stad op eigen gelegenheid en bezoekt bijvoorbeeld het Wallraf-Richartz Museum. Ook een bezoek aan het Imhoff-Schokoladenmuseum (individueel) is aan te raden. Tijdens uw bezoek aan het museum maakt u o.a. kennis met de historie van de cacao – en chocolade industrie. Terwijl u geniet van het diner worden de trossen los gegooid richting Rotterdam, waar u de volgende morgen na het ontbijt afmeert.
Middagexcursie themawandeling Romeinen door Keulen € 35,- p.p. of bezoek Schloss Augustusburg € 45,- p.p.
Individuele excursietip:
bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum of Wallraf-Richartz Museum

Kerstcruise Rijn

Dag 7 - Rotterdam – Gent

Vandaag ligt uw hotelschip afgemeerd in de havenstad Rotterdam. Wij hebben voor u voor deze dag ochtend een interessant excursieprogramma samengesteld. Gaat u mee op rondrit door Rotterdam in de historische tram? De wereldhavenstad leent zich ook uitstekend voor een individuele ontdekking. Aan het einde van de middag gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Gent.
Morgenexcursie rondrit historische tram € 55,- p.p. 

Rotterdam

Dag 8 - Gent – Brussel

Terwijl u ontwaakt meert de Amadeus Star aan in Gent. Vandaag heeft u de mogelijkheid om de bijzondere historische binnenstad en haar drie vermaarde torens te ontdekken. Neem vooral een kijkje bij de burcht Gravensteen, indrukwekkend gelegen in het midden van de stad. Of bewonder het wereldbefaamde meesterwerk het Lam Gods, van de gebroeders van Eyk. Vandaag kunt u eveneens mee op excursie naar Brugge, van oudsher een rijke textielstad. De prachtige patriciërs huizen en de Sint-Baafskathedraal zijn hier de getuigen van. Brugge biedt eveneens een aaneenschakeling van prachtige middeleeuwse gebouwen en pittoreske grachten. Terug aan boord kunt u genieten van een voortreffelijk diner. Na het diner zet uw hotelschip koers naar Brussel.  
Morgenexcursiestadswandeling Gent € 25,- p.p. 
Middagexcursie stadstour Brugge € 50,- p.p.

Gent

Dag 9 - Brussel

U geniet van een heerlijke vaarochtend aan boord van de Amadeus Star. Net na de lunch meert u aan in de Belgische hoofdstad Brussel. U bezoekt vandaag de grootste stad en tevens hoofdstad van België: Brussel. Het centrum van Brussel straalt pracht en praal uit. u vindt hier prachtige oude en nieuwe gebouwen, prachtige winkels en indrukwekkende lanen en parken. Tijdens een stadstour per bus maakt u kennis met de highlights van Brussel. Gevolgd door een korte wandeling door het centrum.  Terug aan boord serveert de chef u een heerlijk diner. 's Avonds blijft uw hotelschip aangemeerd liggen in Brussel, een mooie kans om de stad na het diner verder te verkennen.
Middagexcursie stadstour Brussel € 50,- p.p. 

shutterstock_1007358256 Brussel

Dag 10 - Brussel – Antwerpen

Terwijl u ontwaakt gooit de Amadeus Star de trossen los en vaart u naar Antwerpen, waar u tijdens de lunch aankomt. 's Middags kunt u van boord voor een stadwandeling door de historische stad Antwerpen. 's Avonds blijft uw hotelschip aangemeerd in Antwerpen.
Middagexcursie stadswandeling Antwerpen € 25,- p.p. 

Antwerpen 6

Dag 11 - Antwerpen – Dordrecht

Terwijl u geniet van een prachtige vaarochtend, vaart de Amadeus Star naar de historische stad Dordrecht, waar u na de lunch aanmeert. De liefhebbers gaan hier van boord voor een stadwandeling. U duikt in de geschiedenis van Dordrecht. In de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich als belangrijke handelsstad en stapelplaats en was één van de zes grote steden van Holland. U kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid één van de musea in Dordrecht te bezoeken. In het Dordrechts Museum ontdekt u zes eeuwen schilderkunst. Of bezoek Huis van Gijn en ontdek hoe een gezin op stand en hun personeel leefde en werkte in de 19e eeuw. Aan het einde van de middag wacht u een muzikale verrassing, georganiseerd door Friendship Cruises. Na terugkeer geniet u van het afscheidsdiner tijdens uw laatste avond van deze cruise. Uw hotelschip blijft aangemeerd in Dordrecht.
Middagexcursie stadswandeling Dordrecht € 25,- p.p. 
Individuele excursietip: Dordrechts Museum of Huis van Gijn

 

Dordrecht, shutterstock

Dag 12 - Dordrecht – Rotterdam (ontscheping)

Alweer de laatste dag van uw cruise door Duitsland, Nederland en België. Vroeg in de morgen komt uw hotelschip aan in Rotterdam. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.30 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van uw hotelschip en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise. Rotterdam (Amadeus)
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 11 interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen 
De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. De gegoede familie Krupp bewoonde het pand tussen 1873 en 1945, dat een ruimte beslaat van maar liefst 8100 m2! De Villa is prominent gelegen in het Ruhrdal, aan de Baldeneysee, in een 28 hectare groot park. Alfred Krupp, die opdracht gaf tot het bouwen van de villa, ontving in de villa belangrijke politici, koningen en keizers. Krupp hield zich intensief bezig met de technische voorzieningen, wat resulteerde in een voor die tijd uiterst moderne woonvoorziening. Tegenwoordig is Villa Hügel een museum dat de firma- en familiegeschiedenis representeert, waarbij het symbool staat voor de Duitse industrialisatie. Tijdens een begeleide rondleiding krijgt u een goed beeld van het reilen en zeilen van de generaties die de villa bewoond hebben. Tevens herbergt het gebouw een internationaal befaamde kunsttentoonstelling. De tentoonstelling op de begane grond introduceert de familie Krupp en Villa Hügel met op de achtergrond het omliggende park. Twee andere kamers zijn gewijd aan de oprichting, geschiedenis en het werk van de Alfried Krupp von Bohlen und Halbach-Stiftung. De bovenste verdieping presenteert de geschiedenis van het bedrijf Krupp. Een uiterst leerzame tour die u niet wilt missen! 
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree Villa Hügel. 
Zwaarte: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de bustour door het Ruhrgebied en de fietstocht door Düsseldorf. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies.

Middagexcursie bustour door het Ruhrgebied 
U stapt vandaag in de Comfort Class touringcar voor een tour door het geïndustrialiseerde landschap van het Ruhrgebied en beleven het industriële verleden van dichtbij. Het Ruhrgebied stond bekend om de zware industrie. Door de jaren heen hebben steenkolenmijnen en staalfabrieken plaats gemaakt voor lichtere industrie en zijn de oude panden omgetoverd tot erfgoed. U ziet tijdens de tour o.a. het Landschafspark in Duisburg, gelegen op het terrein van de voormalige staalfabriek Thyssen-Eisenwerk, waar tot 1985 dagelijks vele tonnen ijzer verwerkt werden en hoogovens 24 uur per dag draaiden. Op dit moment staan er nog drie van de voormalige hoogovens overeind. De andere twee zijn al voor de sluiting van de fabriek door overcapaciteit op de Europese staalmarkt afgebroken. Toen de fabriek op 4 april 1985, na meer dan 80 jaar, haar deuren sloot wilde men de enorme gebouwen niet afbreken. In plaats daarvan hebben ze allerlei nieuwe functies gekregen, waarna er een park omheen is gecreëerd. Het groen van de natuur en het roestige staal van de langzaam in verval rakende gebouwen zijn een mooie combinatie. Naast industrieel erfgoed vindt u ook bijzondere kunstwerken in het Ruhrgebied. Als afsluiting rijden we naar het kunstwerk Rheinorange. Dit kunstwerk, gebouwd in 1992, ligt aan de monding van de Ruhr in de Rijn bij kilometer 780. Rheinorange brengt diverse aspecten die de stad Düsseldorf kenmerken bij elkaar waaronder; de staalindustrie en de stad van de moderne beeldhouwkunst.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Villa Hügel en de fietstocht door Düsseldorf. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies.

Middagexcursie fietstocht door Düsseldorf 
Ontdek Düsseldorf per E-bike tijdens een 2 uur durende fietstour van ca. 12 km. De route start bij het schip en onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de highlights van de stad. U fietst o.a. langs de Rijnpromenade, de Hofgarten, de bekende Königsallee met haar luxe winkels en Medienhafen. Natuurlijk mag ook de populairste wijk van Düsseldorf niet ontbreken: de Altstadt. Hier maken we ook een korte wandeling. Het wordt een heerlijke middag genieten van de veelzijdigheid van Düsseldorf! 
Excursieprijs: € 75,- p.p.
Inclusief: elektrische fiets, helm, deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Villa Hügel en de bustour door het Ruhrgebied. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies.

Middagexcursie stadswandeling Bonn incl. bezoek Beethovenhuis
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U bezoekt tijdens de wandeling ook het geboortehuis van Beethoven. U ziet o.a. plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Beethovenhuis.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: Museumsmeile in Bonn
Maak kennis met de Museumsmeile in Bonn, zoals de naam al doet vermoeden liggen de musea in een straal van circa 1 km bij elkaar vandaan (m.u.v. het Deutsches Museum Bonn welke iets verder ligt). Het Deutsches Museum Bonn, wat onderdeel is van het Deutsches Museum München, staat bekend om de exposities en experimenten van beroemde wetenschappers, ingenieurs en uitvinders. De centrale thema's in dit museum zijn onderzoeken en de technologie in Duitsland na 1945. Het zoölogische museum Koenig is ook onderdeel van de Museumsmeile. Dit museum heeft een grote verzameling vlinders, kevers en skeletten van verschillende dieren waaronder een dwergvinvis. Wanneer u van hedendaagse geschiedenis houdt is een bezoek aan het Haus der Geschichte Museum zeker een aanrader. In dit museum maakt u kennis met de geschiedenis van Duitsland vanaf het jaar 1945 t/m het heden. Ook aan de kunstliefhebbers is er gedacht, de Bundeskunsthalle heeft wisseltentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstwerken. In het Kunstmuseum vindt u vooral werken uit het Rheinische Expressionisme en de kunst na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het accent ligt op Duitse kunstenaars zoals Georg Baselizt, Joseph Beuys, Hanne Darboven, Anselm Kiefer, Blinky Palermo en Wolf Vostell.
Indicatieprijs entree museum: dit is afhankelijk van welk museum u kiest.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Middagxcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee
Het stadje Rüdesheim am Rhein ligt in een romantisch gebied langs de Rijn dat deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. Rüdesheim is een populaire stad aan de Rijn. Het heeft een lange traditie en verschijnt voor het eerst in de 15e eeuw. Door de ligging van deze stad, werd dit in de 19e eeuw een populaire bestemming voor gastronomie en vertier. Onder leiding van een deskundige lokale gids ontdekt u de historische oude stad met schilderachtige straatjes, geladen met overblijfselen van drie kastelen en oude vestingwerken. Deze historische stadswandeling sluiten we af met een echte Rüdesheimer Kaffee welke ter plaatse voor u geflambeerd wordt. Rüdesheimer Kaffee is een alcoholische koffiedrank uit Rüdesheim am Rhein, uitgevonden in 1957 door de Duitse televisiekok Hans Karl Adam. Het is een populair drankje in koffiehuizen.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en een kopje Rüdesheimer Kaffee.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek Schloss Johannisberg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij
In Schloss Johannisberg wordt al 1200 jaar wijn verbouwd en sinds 1720 uitsluitend Riesling. Hier is de bakermat van één van de oudste en edelste druivensoorten ter wereld. 
In het hart van de ondergrondse kasteelkelder bevindt zich de beroemde schatkamer van kasteel Johannisberg - de 'Bibliotheca Subterranea'. Meer dan 25.000 kostbare wijnen worden opgeslagen in de 900 jaar oude abdijkelder. Hier zijn optimale omstandigheden om de waardevolle wijnen door de eeuwen heen te laten rijpen. De oudste wijn dateert uit 1748. Laat u onder het genot van een glas mousserende Riesling-wijn rondleiden over het terrein en in de indrukwekkende wijnkelder. Tijdens de wijnproeverij proeft u drie geselecteerde wijnen en leert u waarom een Riesling van Schloss Johannisberg zo uniek is. 
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en een wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Rüdesheim. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett 
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Individuele excursietip: per kabelbaan naar het Niederwald Monument
Op de met wijngaarden begroeide berg boven Rüdesheim domineert het Momument van Niederwald. Johannes Schilling uit Dresden ontwierp het vrouwenbeeld is 38 meter hoog en symboliseert de hernieuwde stichting van het Duitse Keizerrijk na de Duits-Franse Oorlog van 1870 tot 1871. Ze draagt de kroon van de keizer in haar opgeheven rechterhand en het Rijkszwaard in de linkerhand. Niet alleen het beeld is indrukwekkend om te zien, ook de omgeving en het uitzicht op de Rijn zijn onvoorstelbaar mooi. Het monument is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 9,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: Bezoek Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan 
Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: de Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12e eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs entree Schloss Ehrenbreitstein: ca. € 9,- p.p.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 10,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Middagexcursie themawandeling Romeinen door Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de kathedraal niet ontbreken. De Dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad, u kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend).
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek Schloss Augustusburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. 


Middagexcursie bezoek Schloss Augustusburg 
Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Beroemde kunstenaars uit Europa werkten mee aan de bouw, waaronder Balthasar Neumann die het schitterende trappenhuis ontwierp. Architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp maken dit kasteel tot een hoogtepunt in de Duitse barok en rococo. U vindt er vooral veel wit en goud, marmer, pilaren, fresco’s met Bijbelse taferelen en talloze prachtige schilderijen. Vanaf 1949 werd slot Augustusburg gedurende een lange periode gebruikt als receptieruimte door de Duitse president en de Duitse regering. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Augustusburg.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Keulen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. 

Individuele excursietip:
Bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum  
Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens een bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocoladeindustrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Indicatieprijs entree museum: ca. € 16,00 p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse. 

Morgenexcursie met historische tram door Rotterdam, inclusief stop bij remise en rondleiding met een kopje koffie/thee met appeltaart.  
Stap in aan boord van de verwarmde historische tram en ontdek de bekende havenstad Rotterdam! In 1931 deed de tram met middenbalkon zijn intrede bij het Rotterdams trambedrijf. De vierasser werd destijds beschouwd als de modernste tram van Europa en heeft ruim 35 jaar dienstgedaan. Uw conducteur vertelt u tijdens de 1,5 uur durende rondrit over de bezienswaardigheden die u ziet. Onderweg maken we een korte stop in het remise museum in Hillegersberg. Hier vindt u een verzameling van alle historische Rotterdamse trams. Tevens geniet u hier van een kopje koffie/ thee met appeltaart. Na de koffie vervolgen we de rondrit per tram door Rotterdam. Op- en uitstappunt op ca. 600 meter lopen vanaf uw hotelschip aan de Boompjeskade.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: rondrit per tram, tussenstop museum met rondleiding en kopje koffie/thee met appelgebak.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de SS Rotterdam. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadswandeling Gent
Breng een bezoek aan Gent, een van de meest aantrekkelijke steden van België met veel erfgoederen en middeleeuwse gebouwen. U bewondert het fort Gravensteen, dat in de 12e eeuw is gebouwd door de graaf van Vlaanderen nadat hij terugkeerde van zijn kruistochten. Nu is Gravensteen een van Europa’s grootste kastelen met een gracht eromheen. Tijdens de excursie wandelt u ook door het mooie stadscentrum langs onder meer de middeleeuwse klokkentoren met 54 klokken. De Sint-Baafskathedraal mag ook niet ontbreken op de route. In deze kerk vindt u een aantal indrukwekkende kunststukken, waaronder het barokke hoogaltaar van wit, zwart en rood geflambeerd marmer, een topwerk van Rubens, de ‘Calvary Triptych’, tombes van de Gentse bisschoppen en het wereldberoemde Lam Gods geschilderd door Hubert and Jan van Eyck.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadstour Brugge
Per touringcar gaat u naar Brugge. Vanwege de grachten lijkt de stad veel op Amsterdam. Brugge staat om deze reden ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’ en het is een van de mooiste steden in Europa. Het historische marktplein in het hart van het oude Brugge, waaromheen de rivier de Reie slingert, is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. U waant zich in de Middeleeuwen wanneer u door het doolhof van kronkelende kasseinensteegjes en romantische grachten loopt. Naast vele andere bezienswaardigheden zijn de markt, de ‘Burg’ (de plek waar vroeger het kasteel van Brugge stond) en de Basiliek van het Heilig Bloed in het bijzonder de moeite waard om te bezichtigen.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie stadstour Brussel
Na een comfortabele rit per touringcar arriveert u in Brussel, de hoofdstad van België. Uw stadstour begint in het groene gebied Laken, waar u het Heizelstadion, de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, het beroemde Atomium en het Kasteel van Laken vindt. Hierna begeeft u zich naar het oostelijke deel van de stad, waar u het Jubelpark met de indrukwekkende U-vormige gebouwen bezoekt. Ook het centrum met het Koninklijk Paleis, het stadspark en het Paleis van Justitie worden niet overgeslagen. Ten slotte neemt u een kijkje in het oudste winkelcentrum van Europa, alvorens u terugkeert naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie stadswandeling Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids. 
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Dordrecht
Dordrecht is een klein eiland, omringt door samenvloeiingen van onder andere de rivieren Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. Dordrecht was vroeger de eerste handelshaven van Nederland, waar vanaf de 14e eeuw veel commerciële-, militaire- en privéscheepsbouw heeft plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag zijn deze prestigieuze tijden nog steeds zichtbaar in de stad. Tijdens een wandeling door de historische binnenstad, vertelt een deskundige gids u graag meer over de Dordtse geschiedenis. Hoogtepunten zijn de havens en ouderwetse grachten, typische houten bruggetjes en Hollandse huisjes. Maar ook vele monumenten en prachtige kerken bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. 
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Star

Hotelschip Amadeus Star behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. Net als haar zusterschip de Amadeus Queen staat de Amadeus Star bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail.

Geniet op het Zonnedek van de prachtige landschappen die voorbij komen of laat u heerlijk verwennen in de massagesalon. De unieke wijnbar in de Amadeus Club nodigt u uit voor een heerlijk glaasje wijn terwijl u geniet van de uitzichten. De uitstekende verzorging en royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Star maken uw riviercruise compleet. 

fotos_2_amadeus_star_cruising_lightbox
Amadeus Star
fotos_29_river_terrace_amadeus_star_lightbox
Zonnedek
fotos_7_restaurant_amadeus_star_lightbox
Luxe restaurant
fotos_3_suite_amadeus_star_lightbox
A-suite (26 m²) met panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
fotos_5_cabin_amadeus_star_lightbox
A-/B-cabine (17 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
fotos_c_cabine_met_friendship_tv_lightbox
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_15_amadeus_club_amadeus_star_lightbox
Amadeus Club
fotos_8_bar_amadeus_star_lightbox
Sfeervolle salon
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
12-daagse cruise Romantische Rijn en Zuidelijke Nederlanden
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 augustus 2024
v.a. 2.298,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.


Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.498,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 2.898,- p.p.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muzikale verrassing in Dordrecht op dag 11
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

 

Reissom
12-daagse cruise Romantische Rijn en Zuidelijke Nederlanden
Vanaf 2.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 augustus 2024
v.a. 2.298,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.


Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.498,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 2.898,- p.p.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muzikale verrassing in Dordrecht op dag 11
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises