Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Advance - Zonnedek (2)
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Rijncruise in luxe en grandeur

Rijncruise met Suiteschip Advance

riviercruises

12-daagse Rijncruise in luxe en grandeur

Ontdek de Rijn aan boord van Europa's allermooiste hotelschip Advance. 

Meest luxe schip van Europa
In- en ontscheping Amsterdam
Volgend vertrek
22-07-2024
Reisduur
12 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Schip
HS Advance *****+
Destin
Vanaf 3.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Vierlandencruise naar Zwitserland

Welkom aan boord van het meest luxe suiteschip van Europa. Op geen ander hotelschip vindt u zoveel luxe, comfort en grandeur als op de Advance. Tijdens deze vierlandencruise vaart u vanuit Amsterdam via Duitsland en Frankrijk naar Bazel in Zwitserland. Vanaf het Zonnedek en vanuit de diverse salons en restaurants beleeft u de Rijn vol historie in optima forma. Vanuit Bazel staat een indrukwekkende dagexcursie naar de Zwitserse bergen en meren op het programma. Laat u op en top verwennen tijdens deze onvergetelijke cruise.

2.800,- voordeel!
Normaal 6.600,- p.p.
Nu vanaf 3.798,-

Advance - Exterieur (4)
Welkom aan boord van de Advance!
©Amsterdam_Gracht_LU234786994_Ret
Amsterdam
Keulen
Keulen
Luxe bootreis Moezel Koblenz
Koblenz
2020 Rudesheim am Rhein
Rüdesheim
Straatsburg uitzicht
Straatsburg
Basel (2)
Bazel
Luzern (2)
Luzern
Mannheim
Mannheim
Mainz, Shutterstock
Mainz
Drachenburg schloss-shutterstock_526388266
Bonn
Veeg naar links

Deze cruise is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers
• Nederlandse boordtaal
• In- en ontscheping in Amsterdam
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Vaarschema

Uw route in beeld

12-daagse cruise Rijnromantiek en Alpenpracht

Dag 1 - Amsterdam – Keulen

Uw prachtige cruise begint in Amsterdam. De inscheping staat gepland om ca. 12.00 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Amsterdam. De Advance gooit om 13.00 uur haar trossen los en vaart richting Keulen. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijke welkomstlunch en diner, een goed begin van uw cruise!

Amsterdam skyline

Dag 2 - Keulen - Köningswinter

Na een ontspannen vaarochtend komt u aan in Keulen. U heeft vanmiddag de gelegenheid om mee te gaan met de thema stadswandeling door Keulen. Samen met een lokale gids maakt u kennis met de stad en haar historie over de Romeinen. Of ga mee op excursie naar Schloss Augustusburg. Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Ook een individueel bezoek aan het Imhoff-Schokoladenmuseum is aan te raden. Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Königswinter waar we laat in de avond aankomen.  
Middagexcursie themawandeling Romeinen in Keulen € 35,- p.p. of excursie Schloss Augustusburg € 45,- p.p.
Individuele excursietip: bezoek aan Imhoff-Schokoladenmuseum.

Schloss Augustusburg shutterstock_782095297

Dag 3 - Königswinter - Koblenz

Vroeg in de morgen worden de trossen losgegooid voor de vaart naar Koblenz. Aankomst tijdens de lunch. Koblenz is de stad waar de Rijn en Moezel bij elkaar komen bij de Deutsche Eck. ’s Middags heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de stadswandeling door Koblenz met een lokale gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid met bijv. een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan.
Middagexcursie stadswandeling Koblenz € 25,- p.p.
Individuele Excursietip: Schloss Ehrenbreitstein

koblenz

Dag 4 - Koblenz - Rüdesheim; Loreley passage - Speyer

Tussen Koblenz en Rüdesheim vaart u over het mooiste stukje van de Rijn; de beroemde burchten- en kastelenroute en de Loreley passage. Wie kent niet de legende van de schone jonkvrouw? Zij lonkte op deze rots met haar gezang de schepen, die vervolgens stuk sloegen tegen de rotsen.  Mocht u meer willen ontdekken van Rüdesheim dan kunt u deelnemen aan de stadswandeling Rüdesheim en sluit u deze af met een typische Rüdesheimer Kaffee. Of ga mee op tour door de met wijngaarden begroeide hellingen naar Schloss Johannisberg waar u geniet van een heerlijke wijnproeverij. Vanaf de hoogverheven heuvels heeft u een prachtig panorama op het Rijndal.
Een individueel bezoek per kabelbaan naar het Niederwald Monument of een bezoek aan het Siegfried’s Musikkabinett behoort ook tot de mogelijkheden. Uw hotelschip vaart na het diner richting Speyer.
Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee € 30,- p.p. of bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij € 70,- p.p.
Individuele excursietip: Kabelbaan naar het Niederwald Monument of  bezoek aan het Siegfried's Musikkabinett

 

Loreley Passage

Dag 5 - Speyer - Straatsburg

Tijdens het ontbijt arriveert u in Speyer. U heeft vanmorgen de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Speyer, eventueel kunt u ook individueel een bezoek brengen aan de Dom van Speyer. Tijdens de lunch wordt de vaart naar Straatsburg ingezet waar u 's nachts aankomt.  
Morgenexcursie stadswandeling Speyer € 25,- p.p.

5. Speyer Rijn stad

Dag 6 - Straatsburg - Bazel

’s Morgens heeft u de gelegenheid om per Comfort Class touringcar deel te nemen aan een stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de rivier de III dwars door Straatsburg. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op een prachtige tour door de Elzas wijnstreek. Per Comfort Class touringcar maakt u een rondrit door delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen met als afsluiting een wijnproeverij. Bij terugkomst aan boord in Straatsburg gooit de kapitein de trossen los om naar Bazel te varen. U geniet van een voortreffelijke lunch en een fantastische vaarmiddag. Neemt u plaats op het comfortabele Zonnedek en geniet van een fijne middag en avond aan boord. 
Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg € 65,- p.p. of excursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij € 60,- p.p.

Straatsburg

Dag 7 - Bazel - Breisach

Vroeg in de morgen meren we aan in Bazel. Vandaag staat de indrukwekkende dagexcursie naar de Alpenwereld op het programma. Ontdek de Zwitserse bergen en meren. We gaan naar het Vierwoudstedenmeer en de Pilatus berg. Met de Friendship Cruises Comfort Class touringcar reist u vanaf Bazel naar Luzern, waar u inscheept voor een prachtige rondvaart over het Vierwoudstedenmeer naar Alpnachstad. Hier stapt u over op de steilste tandradbaan ter wereld, naar de top van de Pilatus berg. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Zwitserse Alpen en het Vierwoudstedenmeer. U daalt af naar Kriens per kabelbaan en gondel. Een onvergetelijke excursiedag! 
Bij terugkomst aan boord geniet u van het diner. Laat op de avond zet uw hotelschip koers naar Breisach. Aankomst de volgende morgen. 
Dagexcursie Vierwoudstedenmeer en de Pilatus berg € 200,- p.p.

Pilatusberg shutterstock_1893547048

Dag 8 - Breisach - Mannheim

Breisach is een charmant stadje in het zuidwesten van Duitsland, vlakbij de grens met Frankrijk. De prachtige kerk die hoog boven het dorp ligt zorgt voor een mooie aanblik. Vanuit Breisach maakt u een morgenexcursie naar Riquewihr. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan en de middeleeuwen nog altijd levend zijn. Kleine kronkelige steegjes eindigen in de hoofdstraat vol met oude vakwerkhuizen. Riquewihr staat bekend om zijn Elzasser wijnen, een wijnproeverij kan tijdens uw bezoek dan ook niet ontbreken. Eenmaal terug aan boord geniet u van de lunch en van een mooie vaarmiddag richting Mannheim. Neemt u plaats in de Skylight bar of op het Zonnedek?
Morgenexcursie Riquewihr inclusief wijnproeverij € 60,- p.p.

Riquewihr wijngaarden

Dag 9 - Mannheim - Mainz

Terwijl u ontwaakt in uw cabine heeft uw hotelschip inmiddels aangelegd in Mannheim. Vanmorgen kunt u mee op excursie naar Heidelberg aan de Neckar. Deze wereldberoemde universiteitsstad is gelegen aan de Neckar en heeft nog een mooi centrum in barokstijl.  Tijdens de lunch zet uw hotelschip koers naar Mainz, waar u tijdens het diner aankomt. 
Morgenexcursie Heidelberg aan de Neckar € 70,- p.p.

Heidelberg shutterstock_1596250966

Dag 10 - Mainz - Lorely passage - Boppard

U heeft de mogelijkheid om na het ontbijt mee te gaan met de excursie stadswandeling Mainz. De binnenstad van Mainz is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u nog een bezoek aan het Gutenberg Museum. Tijdens de lunch vertrekt uw hotelschip naar Boppard. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd in Boppard.  
Morgenexcursie stadswandeling Mainz inclusief Gutenberg museum € 25,- p.p.

Mainz, Shutterstock

Dag 11 - Boppard - Andernach - Remagen - Bonn

Vroeg in de ochtend vertrekt de Advance naar Andernach. Hier gaan de excursiepassagiers van boord voor een prachtige morgenexcursie naar de Vulkaan-Eifel en abdij Benedictine Maria Laach. Wanneer u niet voor de excursie heeft gekozen kunt u heerlijk genieten van de vaartocht richting Remagen. In Remagen schepen de excursiepassagiers weer in.  Na de korte stop vaart u verder richting Bonn, waar u later in de middag zult aankomen. Op eigen gelegenheid kunt u Beethovenstad Bonn ontdekken. Tijdens het diner gooit de kapitein voor de laatste maal deze cruise de trossen los en zet koers naar Amsterdam.
Morgenexcursie naar de Vulkaan-Eifel en abdij Benedictine Maria Laach € 50,- p.p.

Maria Laach

Dag 12 - Aankomst in Amsterdam en ontscheping

Geniet vanmorgen van een laatste vaarochtend aan boord van hotelschip Advance. De ontscheping vindt plaats na de lunch, om ca. 15.00 uur in Amsterdam. U neemt afscheid van de Advance en haar bemanning. Vanaf de kade in Amsterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. 

Op het traject Straatsburg-Bazel en v.v. wordt het Zonnedek om veiligheidsredenen tijdelijk gesloten, vanwege de passage van lage bruggen. Daar u dit traject deels 's nachts vaart, heeft dit nauwelijks invloed op uw reis. 

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Advance - Zonnedek (7)
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de mogelijkheid om excursies te reserveren, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Excursie Romeinse themawandeling door Keulen
Ontdek vandaag Keulen zoals de Romeinen dat vroeger deden onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze historische wandeling ontdekt u de Romeinse stadsmuren die dwars door het midden van de voormalige Romeinse stad lopen. Wandelden de Romeinen ook langs de "Hohe Straße"? Wat is er bijzonder aan de "Hafenstraße"? Vanaf de eens zo machtige noordelijke stadspoort loopt u zo naar de artistiek gereconstrueerde en bijna volledig onderhouden Romeinse toren. Zo krijgt u het gevoel mee van de voormalige Romeinse provinciehoofdstad en komt u bovendien veel te weten over het leven binnen deze muren.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Schloss Augustusburg.

Excursie bezoek Schloss Augustusburg 
Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Beroemde kunstenaars uit Europa werkten mee aan de bouw, waaronder Balthasar Neumann die het schitterende trappenhuis ontwierp. Architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp maken dit kasteel tot een hoogtepunt in de Duitse barok en rococo. U vindt er vooral veel wit en goud, marmer, pilaren, fresco’s met Bijbelse taferelen en talloze prachtige schilderijen. Vanaf 1949 werd slot Augustusburg gedurende een lange periode gebruikt als receptieruimte door de Duitse president en de Duitse regering. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Augustusburg.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Keulen.

Individuele excursietip Keulen
Bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum  
Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens een bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocolade-industrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Indicatieprijs entree museum: ca. € 14,50 p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse. 

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent, omdat de Moezel zich hier bij de Rijn voegt. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de St. Kastorbasiliek en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängelfontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Bezoek Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan
Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een van de sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12e eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs entree Schloss Ehrenbreitstein: ca. € 9,- p.p.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 10,- p.p.
Deze individuele excursie zal gelijktijdig worden uitgevoerd met de excursie stadswandeling Koblenz. U kunt niet deelnemen aan beide excursies, betaling is ter plaatse.

Excursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee
Rüdesheim is een prachtig stadje gelegen in de Rijnkloof in Duitsland, bekend om zijn adembenemende landschap, historische charme en wijnproductie. De smalle straatjes van de stad zijn omzoomd met traditionele gebouwen, uitnodigende winkels en wijntavernes, waardoor een levendige sfeer voor bezoekers ontstaat. De stadswandeling sluiten we af met een echte Rüdesheimer Kaffee welke ter plaatse voor u geflambeerd wordt. Rüdesheimer Kaffee is een alcoholische koffiedrank uit Rüdesheim am Rhein, uitgevonden in 1957 door de Duitse televisiekok Hans Karl Adam. Het is een populair drankje in koffiehuizen.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en een Rüdesheimer Kaffee.

Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek Schloss Johannisberg.

Individuele excursietip: per kabelbaan naar het Niederwald Monument
Op de met wijngaarden begroeide berg boven Rüdesheim domineert het Monument van Niederwald. Johannes Schilling uit Dresden ontwierp het vrouwenbeeld van 38 meter hoog en symboliseert de hernieuwde stichting van het Duitse Keizerrijk na de Duits-Franse Oorlog van 1870 tot 1871. Ze draagt de kroon van de keizer in haar opgeheven rechterhand en het Rijkszwaard in de linkerhand. Niet alleen het beeld is indrukwekkend om te zien, ook de omgeving en het uitzicht op de Rijn zijn onvoorstelbaar mooi. Het monument is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 9,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.
Deze individuele excursie zal gelijktijdig worden uitgevoerd met de excursies in Rüdesheim. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. 

Excursie bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij
In Schloss Johannisberg wordt al 1200 jaar wijn verbouwd en sinds 1720 uitsluitend Riesling. Hier is de bakermat van één van de oudste en edelste druivensoorten ter wereld. 
In het hart van de ondergrondse kasteelkelder bevindt zich de beroemde schatkamer van kasteel Johannisberg - de 'Bibliotheca Subterranea'. Meer dan 25.000 kostbare wijnen worden opgeslagen in de 900 jaar oude abdijkelder. Hier zijn optimale omstandigheden om de waardevolle wijnen door de eeuwen heen te laten rijpen. De oudste wijn dateert uit 1748. Laat u onder het genot van een glas mousserende Riesling-wijn rondleiden over het terrein en in de indrukwekkende wijnkelder. Tijdens de wijnproeverij proeft u drie geselecteerde wijnen en leert u waarom een Riesling van Schloss Johannisberg zo uniek is. 

Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en een wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Rüdesheim.

Excursie stadswandeling Speyer

Vandaag ontdekt u onder leiding van een deskundige lokale gids Speyer. Speyer, de vooraanstaande keizersstad aan de Rijn, kent een rijk en turbulent verleden. Het karakter van de stad wordt gevormd door de religieuze architectuur boordevol geschiedenis, imposante gevels in verschillende stijlen, kronkelende steegjes en romantische pleinen. Andere hoogtepunten tijdens deze stadswandeling zijn de Heilige Geestkerk, de Oude Poort (Altpoertel) en de Joodse rituele baden. Aan het einde van uw stadswandeling brengt u indien gewenst individueel een bezoek aan de Dom van Speyer. De Dom van Speyer is de grootste kerk in Romaanse stijl ter wereld.

Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: bezoek aan het Technik Museum in Speyer
Een goede individuele excursietip is een bezoek aan het Technik Museum in Speyer, waar de ene sensatie op de ander volgt! Ontdek de techniek van onderwater tot in de ruimte: hoe ziet het er in de buik van een duikboot uit? Wat heeft een reddingsschip nodig aan boord? Hoe groot is een jumbojet? Hoe klinkt het grootste Welte-orgel ter wereld? Hoe belandde een Chinese stoomlocomotief in Speyer of kwam de spaceshuttle Buran in de ruimte? Ontdek naast de grootste ruimtevaarttentoonstelling van Europa en een belangrijke marinetentoonstelling, ook de verschillende vliegtuigen, klassieke oldtimers, racemotorfietsen, historische brandweerwagens, enorme stoomlocomotieven, mechanische instrumenten, curiosa en mode.
Indicatieprijs entree Technik Museum: ca. € 17,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Excursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg
Ga op ontdekkingstocht in het prachtige Straatsburg. Na een korte stadstour per Comfort Class touringcar heeft u vrije tijd voor een wandeling door het beeldschone oude deel van Straatsburg. Tijdens een boottocht over de Ill ontdekt u de bekende historische wijk ‘Petite France’. De vroegere molen en de leerlooiersbuurt houden de middeleeuwse charme in ere. Sommige van de typische halfhouten huisjes langs de oevers zijn maar liefst vijfhonderd jaar oud. Daarnaast geniet u van een uniek zicht op de Ponts Couverts (overdekte bruggen), het Palais Rohan, het indrukwekkende Europees Parlement en nog veel meer wonderen waarmee Straatsburg u zal verrassen.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar, vrije tijd en boottocht, o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de Elzas wijnstreek.

Excursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij 
U maakt een schitterende rit per touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen. Na deze mooie tour door de natuur komt u aan in Obernai. Hier wordt u rondgeleid door een deskundige gids en heeft u ook nog vrije tijd om dit historische stadje op eigen gelegenheid te verkennen. De regio staat vooral bekend om zijn uitstekende witte wijnen, met druivenrassen zoals Riesling, Gewürztraminer en Pinot Gris die floreren in de wijngaarden rond Obernai. Als afsluiting van de tour geniet u van een wijnproeverij. 
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Straatsburg.

Excursie Vierwoudstedenmeer en de Pilatus berg
Per Comfort Class touringcar reist u vanaf uw hotelschip in Bazel richting Luzern. Alvorens u aan boord stapt van het schip voor een prachtige rondvaart over het Vierwoudstedenmeer maakt u een wandeling over de bekende houten Kapellbrücke midden in het historische hart van Luzern. Al varend heeft u vanaf het water een prachtig uitzicht op de imposante bergwereld. Het Vierwoudstedenmeer ligt in het hart van de Zwitserse Alpen. Bij helder weer heeft u zicht op de Jungfrau, Eiger en Mönch, drie imposante ‘’Viertausenders’’. Na de rondvaart stapt u in Alpnachstad over op de steilste tandradbaan ter wereld, naar de top van de Pilatus berg. Hier geniet u van het adembenemende uitzicht over de Zwitserse Alpen en het Vierwoudstedemeer. Na vrije tijd aan de top daalt u eerst enkele minuten af in een kabelbaan naar het overstapstation en vervolgens in een gondelbaan voor een 30 minuten lange rit naar Kriens. Aansluitend reist u per Comfort Class touringcar terug naar uw hotelschip in Bazel. Een onvergetelijke excursiedag!
Excursieprijs: € 200,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondvaart over het Vierwoudstedenmeer, snack aan boord, per tandradbaan naar de Pilatus berg, per kabelbaan en gondel terug naar Kriens, tour o.l.v. uw cruiseleader.
Zwaarte excursie: 4

Excursie Riquewihr inclusief wijnproeverij
Per Comfort Class touringcar reist u naar Riquewihr. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan en de middeleeuwen nog altijd levend zijn. Kleine kronkelige steegjes eindigen in de hoofdstraat vol met kleine oude vakwerkhuisjes. Wandel door de smalle straatjes terwijl de geur van lokale lekkernijen uit de bakkerijen en wijnhuizen u verleidt. Proef de heerlijke wijnen van de regio, zoals de beroemde Riesling en Gewürztraminer, rechtstreeks van de plaatselijke wijnboeren.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en wijnproeverij
Zwaarte excursie: 3

Excursie Heidelberg aan de Neckar
De Comfort Class touringcar brengt u naar Heidelberg, de wereldberoemde universiteitsstad aan de rivier de Neckar. Heidelberg is één van de weinige Duitse steden met een uitstekend behouden gebleven centrum in barokstijl. Al vroeg werd de stad populair onder romantici om inspiratie op te doen voor hun boeken, liederen of schilderijen. Allereerst bezoekt u het kasteel van Heidelberg. Deze prachtige voormalige residentie, opgetrokken uit rood zandsteen, is nu de mooiste ruïne in heel Duitsland. U neemt ook een kijkje in de tuinen van het slot. Vanaf het grote terras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de Neckar. Na dit onvergetelijke bezoek maakt u een wandeling door de betoverende oude stad, waar u onder meer de Karl Theodor Brug of ‘Oude Brug’, de laatgotische Heilige Geestkerk en het stadhuis bewondert.
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Schloss Heidelberg en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Excursie stadswandeling Mainz met bezoek Gutenberg Museum
De geschiedenis van Mainz gaat terug tot in de prehistorie. Het werd gesticht door de Romeinen en zij noemden het Mogontiacum. Vanaf de 8e eeuw is deze Duitse stad een bisdom en de bisschop had wereldrijke macht. De Franse revolutionaire troepen namen in 1792 de stad in en riepen het vervolgens uit tot de Mainser Vrijstaat. In datzelfde jaar werd de stad heroverd. Jammer genoeg werd deze stad in augustus 1942 voor een groot deel verwoest door de Engelse bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opnieuw ingedeeld en raakte Mainz drie stadsdelen kwijt aan Wiesbaden. Aan de treinstations in die wijken is wel nog te zien dat het ooit toebehoorde aan de stad, door de namen die zij dragen. De binnenstad is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. De Dom van Mainz en de St. Stefanuskerk werden gebouwd in opdracht van één van de belangrijkste (aarts)bisschoppen, namelijk Willigis.  Na de stadswandeling bezoekt u het Gutenberg Museum. Het museum is een eerbetoon aan de uitvinder van de prentkunst Johannes Gutenberg. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer een reconstructie van de oude werkplaats van de uitvinder met een bruikbare pers en exemplaren van de wereldberoemde Gutenbergbijbel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en rondleiding Gutenberg museum.
Zwaarte excursie: 4

Excursie bezoek klooster Benedictine in Maria Laach
Per Comfort Class touringcar rijdt u vanaf Andernach naar Maria Laach, te midden van de wijngaarden. In Maria Laach brengt u een bezoek aan de Abdijkerk Benedictine. De abdijkerk is het belangrijkste bouwwerk in de Staufische stijl en één van de mooiste kloosters in Duitsland. De voltooiing van de abdijkerk heeft maar liefst meer dan 80 jaar geduurd. Direct achter de abdij is een militaire begraafplaats gelegen, hier liggen 36 militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Het kloosterhotel wordt nog steeds bewoond en gerund door monniken. Naast de gartnerei is een bezoek aan de schitterende 'boekwinkel' de moeite meer dan waard. Zelden zult u zo'n uitgebreide collectie aan boeken en cadeaus hebben gezien. Een leuk idee om hier een aardigheidje te kopen voor de thuisblijvers. Na de tour in Maria Laach rijdt u via het Ahrdal terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Individuele excursietip Bonn: Museumsmeile in Bonn
Maak kennis met de Museumsmeile in Bonn. Zoals de naam al doet vermoeden liggen de musea in een straal van circa 1 km bij elkaar vandaan (m.u.v. het Deutsches Museum Bonn welke iets verder ligt). Het Deutsches Museum Bonn, wat onderdeel is van het Deutsches Museum München, staat bekend om de exposities en experimenten van beroemde wetenschappers, ingenieurs en uitvinders. De centrale thema's in dit museum zijn onderzoeken en de technologie in Duitsland na 1945. Het zoölogische museum Koenig is ook onderdeel van de Museumsmeile. Dit museum heeft een grote verzameling vlinders, kevers en skelletten van verschillende dieren waaronder een dwergvinvis. Wanneer u van hedendaagse geschiedenis houdt is een bezoek aan het Haus der Geschichte Museum zeker een aanrader. In dit museum maakt u kennis met de geschiedenis van Duitsland vanaf het jaar 1945 t/m het heden. Ook aan de kunstliefhebbers is er gedacht, de Bundeskunsthalle heeft wisseltentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstwerken. In het Kunstmuseum vindt u vooral werken uit het Rheinische Expressionisme en de kunst na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het accent ligt op Duitse kunstenaars zoals Georg Baselizt, Joseph Beuys, Hanne Darboven, Anselm Kiefer, Blinky Palermo en Wolf Vostell.
Indicatieprijs entree museum: dit is afhankelijk van welk museum u kiest.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

 

 

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Suiteschip Advance

Welkom aan boord van Europa's meest luxe hotelschip. De Advance maakt deel uit van een serie van vier ultra-luxe suiteschepen. Getalenteerde ontwerpers hebben een iconisch varend hotel ontworpen. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de selectie van de materialen, de designs en de meubilering. Met oog voor klasse en detail is alles met zorg gekozen. De inrichting is zeer smaakvol en ingetogen chique. Wandelend op de boulevard valt de Advance van verre op. Als een statige zwaan beroert ze het water.

HS Advance
HS Advance
HS Advance
Royale entree
HS Advance
Sfeervolle salon
HS Advance
Sfeervolle salon
HS Advance
Luxe Restaurant
HS Advance
Bistro
Advance - Suite (1)
Owner's Suite (47 m²), Riversidedek
HS Advance
Zitgedeelte Owner's Suite (47 m²), Riversidedek
Advance_Large-stateroom
Riverside / Seahorse Suite (24 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon
HS Advance
Symphony / Melody Suite (18 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon
HS Advance
Zonnedek
HS Advance
Zonnedek
HS Advance
Binnenzwembad
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
12-daagse Rijncruise in luxe en grandeur
Vanaf 3.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

2.800,- voordeel!
Normaal 6.600,- p.p.
Nu vanaf 3.798,- p.p.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 juli 2024
v.a. 3.798,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Melody Suite (18 m²), Seahorsedek.

Toeslag 2-pers. Symphony Suite (18 m²), Riversidedek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. Seahorse Suite (24 m²), Seahorsedek € 1.398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Riverside Suite (24 m²), Riversidedek € 1.598,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owner's Suite (47 m²), Riversidedek € 4.498,- p.p.

Toeslag 2-pers. Melody Suite voor alleengebruik (18 m²), Seahorsedek € 1.998,- p.p.
Toeslag 2-pers. Symphony Suite voor alleengebruik (18 m²), Riversidedek € 2.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. Seahorse Suite voor alleengebruik (24 m²), Seahorsedek € 3.898,- p.p.
Toeslag 2-pers. Riverside Suite voor alleengebruik (24 m²), Riversidedek € 4.698,- p.p.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Melody en Symphony suite lager geprijsd.

 • 12-daagse cruise aan boord van 5-sterren superior suiteschip Advance.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
 • Volpension verzorging aan boord.
  • Culinair dineren in het Waterside restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch en diner);
  • Onbeperkt water, koffie en thee;
  • Welkomstfles mousserende wijn in alle suites;
  • Lokale bieren en regionale wijnen, frisdranken en sappen in de minibar;
  • Onbeperkt alcoholvrije dranken, lokale wijnen en (tap)bieren bij de maaltijden;
  • Onbeperkt sappen, frisdranken en water;
  • Onbeperkt koffie en thee, inclusief koffie- en theespecialiteiten;
  • Welkomstcocktail;
  • Welkomstdiner;
  • Afscheidsdiner.
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
 • Gratis wifi aan boord.
 • Muziek door boordmusicus in de lounge.
 • Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Overige drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard.
• Fooien (voor de Advance geldt een richtlijn van € 12,- per persoon per dag)

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 90 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
12-daagse Rijncruise in luxe en grandeur
Vanaf 3.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

2.800,- voordeel!
Normaal 6.600,- p.p.
Nu vanaf 3.798,- p.p.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 juli 2024
v.a. 3.798,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Melody Suite (18 m²), Seahorsedek.

Toeslag 2-pers. Symphony Suite (18 m²), Riversidedek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. Seahorse Suite (24 m²), Seahorsedek € 1.398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Riverside Suite (24 m²), Riversidedek € 1.598,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owner's Suite (47 m²), Riversidedek € 4.498,- p.p.

Toeslag 2-pers. Melody Suite voor alleengebruik (18 m²), Seahorsedek € 1.998,- p.p.
Toeslag 2-pers. Symphony Suite voor alleengebruik (18 m²), Riversidedek € 2.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. Seahorse Suite voor alleengebruik (24 m²), Seahorsedek € 3.898,- p.p.
Toeslag 2-pers. Riverside Suite voor alleengebruik (24 m²), Riversidedek € 4.698,- p.p.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Melody en Symphony suite lager geprijsd.

Inbegrepen
 • 12-daagse cruise aan boord van 5-sterren superior suiteschip Advance.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
 • Volpension verzorging aan boord.
  • Culinair dineren in het Waterside restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch en diner);
  • Onbeperkt water, koffie en thee;
  • Welkomstfles mousserende wijn in alle suites;
  • Lokale bieren en regionale wijnen, frisdranken en sappen in de minibar;
  • Onbeperkt alcoholvrije dranken, lokale wijnen en (tap)bieren bij de maaltijden;
  • Onbeperkt sappen, frisdranken en water;
  • Onbeperkt koffie en thee, inclusief koffie- en theespecialiteiten;
  • Welkomstcocktail;
  • Welkomstdiner;
  • Afscheidsdiner.
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
 • Gratis wifi aan boord.
 • Muziek door boordmusicus in de lounge.
 • Alle haven- en lokale belastingen.
Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Overige drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard.
• Fooien (voor de Advance geldt een richtlijn van € 12,- per persoon per dag)

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 90 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises