Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
HERO Lavendelvelden provence

Welkom op de Rhône & Saône

Rhône riviercruise door wijngaarden en natuurgebieden 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise over de Rhône en Saône

Denkt u aan riviercruises in Frankrijk, dan is een cruise over de Rhône en Saône wel de allermooiste. Een Rhône riviercruise, waarbij u ook deels over de Saône vaart, neemt u mee naar het beste van de Bourgogne en Provence in het zonnige zuiden van Frankrijk.

De Rhône is een rivier die in Zwitserland ontspringt en daarna door Zwitserland en Frankrijk naar het zuiden loopt om uiteindelijk in de Middellandse Zee uit te monden. Haar lengte is 812 kilometer en haar stroomgebied meet 98.000 km². De grootste zijrivier is de Saône en de voornaamste steden aan de rivier zijn Genève, Lyon en Avignon.

De Rhônevallei staat bekend als een vooraanstaand wijnbouwgebied. De Rhône begint aan de grote Rhônegletsjer bij de Furkapas in het noordoosten van het Zwitserse kanton Wallis (Valais) en stroomt daarvandaan in zuidwestelijke richting. De grenzen van het kanton komen overeen met die van het stroomgebied van de Rhône rivier. Door het gebied van de Berner Alpen en Walliser Alpen, langs Sion en Martigny, stroomt de rivier naar het Meer van Genève. De Rhône verlaat het meer bij Genève om enkele kilometers zuidwestelijker de grens met Frankrijk te passeren. Rechts ligt nu de zuidelijke Jura, links Savoie. Op sommige plaatsen stroomt de rivier de Rhône behoorlijk.

Bij Lyon, het begin- en eindpunt van de riviercruise over de Rhône en Saône, voegt zich de Saône bij de rivier en stroomt de Rhône verder naar het zuiden van Frankrijk. Hier begint de benedenloop, die goed bevaarbaar is en dus perfect is voor een Rhône riviercruise. Op dit traject, omzoomd door wijnhellingen, monden achtereenvolgens de Saône, de Isère, de Drôme, de Ardèche, de Durance en de Gard uit in de Rhône. Voor de monding van de Durance ligt de stad Avignon, de pausenstad die zeker niet wordt overgeslagen tijdens uw bootreis in Frankrijk.

Voor Arles splitst de rivier zich in de Grand-Rhône en de Petit-Rhône, de grootste armen van de delta die de Rhône vanaf hier vormt. Dit Rhônedeltagebied is een prachtig natuurgebied met meren, vennetjes en moerassen en heet de Camargue. Tijdens de Rhône riviercruise maakt u een onvergetelijke excursie door dit waardevolle landschap. De Rhône mondt uit in de Golfe du Lion, die deel uitmaakt van de Middellandse Zee.

Reizen in dit gebied

Bij onze riviercruisespecialist Friendship Cruises heeft u de keuze uit diverse luxe cruises over de Rhône & Saône

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen