Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
HERO Lavendelvelden provence

Cruise op de Rhône en Saône

Maak een prachtige cruise over de Rhône en Saône 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Bezoek het beste van de Bourgogne en Provence met een Rhône cruise

Denkt u aan riviercruises in Frankrijk, dan is een cruise over de Rhône en Saône misschien wel de allermooiste. Een Rhône riviercruise, waarbij u ook deels over de Saône vaart, neemt u mee naar het beste van de Bourgogne en Provence in het zonnige zuiden van Frankrijk.

De Rhône is een rivier die in Zwitserland ontspringt en daarna door Zwitserland en Frankrijk naar het zuiden loopt om uiteindelijk in de Middellandse Zee uit te monden. Haar lengte is 812 kilometer en haar stroomgebied meet 98.000 km². De grootste zijrivier is de Saône en de voornaamste steden aan de rivier zijn Genève, Lyon en Avignon.

De Rhônevallei staat bekend als een vooraanstaand wijnbouwgebied. De Rhône begint aan de grote Rhônegletsjer bij de Furkapas in het noordoosten van het Zwitserse kanton Wallis (Valais) en stroomt daarvandaan in zuidwestelijke richting. De grenzen van het kanton komen overeen met die van het stroomgebied van de Rhône rivier. Door het gebied van de Berner Alpen en Walliser Alpen, langs Sion en Martigny, stroomt de rivier naar het Meer van Genève. De Rhône verlaat het meer bij Genève om enkele kilometers zuidwestelijker de grens met Frankrijk te passeren. Rechts ligt nu de zuidelijke Jura, links Savoie. Op sommige plaatsen stroomt de rivier de Rhône behoorlijk.

Excursies tijdens de cruise op de Rhône

Wanneer u een schilderachtige cruise over de Rhône en Saône boekt, staan er meerdere excursies op het programma. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Gorges de l'Ardèche, een indrukwekkend kloofdal met enorme rotsformaties van kalksteen. Daarnaast brengt de Rhône cruise u langs de Beaujolais wijnstreek, waar het wijnmuseum Le Hameau du Vin gelegen is.

De mooiste excursies tijdens uw Rhône en Saône cruise:

 • Excursie bezoek aan truffelboerderij inclusief proeverij
 • Excursie Beaujolais wijnstreek en bezoek wijnmuseum
 • Excursie Hospices de Beaune
 • Excursie fietstour per e-bike door de Franse wijngaarden en pittoreske dorpjes inclusief koffie en gebak
 • Excursie stadstour Lyon met bezoek Les Halles de Lyon inclusief macaronproeverij
 • Excursie pausenstad Avignon
 • Excursie aquaduct Pont du Gard
 • Excursie natuurgebied Camargue inclusief treinrit in Aigues Mortes
 • Excursie ‘route panoramique’ Gorges de l’Ardèche

Luxe aan boord tijdens de Rhône en Saône cruise

Ons cruiseschip dat over de Rhône vaart, de Amadeus Provence, is van alle gemakken voorzien. U verblijft aan boord op basis van volpension, dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Geniet daarnaast op het Mozartdek in een sfeervolle panoramasalon van prachtige landschappen of bezoek daar de fitnessruimte, massagesalon, boutique of kapsalon. In uw cabine heeft u ook alle luxe zoals een televisie, een föhn en individueel regelbare airconditioning. Ook heeft u een eigen badkamer met douche en toilet. Tijdens de cruise over de Rhône zal het u dus aan niets ontbreken!

Lees meer over het schip

Een riviercruise over de Rhône en Saône met Destin Travel

Cruisen over de Rhône en Saône kan op meerdere momenten in het jaar. De Travel Consultants van Destin Travel helpen u graag met het samenstellen van de reis en kunnen u over alle mogelijkheden inlichten. Met Destin weet u zeker dat u altijd de beste service geniet. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een Rhône en Saône cruise.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen