Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Donau delta

Luxe Donau cruises

Cruise over deze majestueuze rivier en ontdek al haar schatten! 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Riviercruises over de Donau rivier en Donaudelta

Een cruise over de Donau betekent varen over de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen en legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Donaudelta in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2.860 kilometer. Zij doorkruist hierbij onder andere Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne.

De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan duizend jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs de oevers van de Donau ontstonden. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de 'Koningin van Europa'.

Ruim 2.572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en daarmee dus heel geschikt voor het maken van één van onze Donau cruises. Afhankelijk van de geboekte Donau cruise, met Kerst & Oud en Nieuw of in de zomer, is een passend programma met excursies beschikbaar. Mogelijke excursies tijdens de Donau cruises zijn een stadstour door Belgrado en een Mozart- en Straussconcert in Wenen.

Donaudelta aan de Zwarte Zee: cruisen door schilderachtig natuurschoon

Uiteindelijk mondt de Donau uit in de Zwarte Zee. Dit gebied wordt gevormd door een grote moerassige delta van ongeveer 4.000 km². De Donaudelta is de grootste Europese rivierdelta. De delta bevindt zich grotendeels in Roemenië; een kleiner deel ligt in de Oekraïne.

In de Donaudelta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor, meer dan waar ook ter wereld in zo'n beperkt gebied, waarvan ruim zeventig van niet-Europese herkomst. De delta is dan ook een kruispunt van vijf vogeltrekroutes. Ondanks al het water leven er in de Donaudelta ook tal van landdieren, waaronder de otter, het wilde zwijn en de wilde kat. De flora is nog meer divers. Waterriet en papyrus komen in grote arealen van de delta voor; uitgestrekte gebieden zijn bedekt met koningsvarens. In het noorden van de Donaudelta strekt zich een uniek bosgebied uit, het Letea-bos, met majestueuze eiken van meer dan honderd jaar oud. Daartussen slingeren als in een tropisch regenwoud tot lianen uitgegroeide klimplanten. Ongeveer 40.000 hectare van de Donaudelta is inmiddels tot beschermd natuurgebied verklaard. Stap en boord en ontdek dit unieke natuurschoon tijdens een Donau cruise.

Een riviercruise door Oostenrijk en Hongarije

Een riviercruise Oostenrijk of een cruise naar Hongarije is onlosmakelijk verbonden met de Donau. Bezoek tijdens een cruise naar Oostenrijk bijvoorbeeld Wenen, een stad met een rijke geschiedenis en vele monumenten, musea, paleizen en parken. Ook kunt u in Oostenrijk een klassiek concert bijwonen, zo geniet u van de echte Weense charme. Wanneer u doorvaart naar Hongarije ervaart u de Hongaarse cultuur in Boedapest en de ongerepte natuur tijdens een bezoek aan de Puszta. Uiteraard zijn er tijdens een riviercruise Hongarije nog meer excursies te maken zoals een wandeling door het aartsbisdom Esztergom.

Donau cruises met opstapplaats in Nederland

De riviercruises Donau hebben als opstapplaats in Nederland Veenendaal of Babberich. Vanuit Nederland vertrekt u per Comfort Class touringcar naar Passau, waar u inscheept op uw 5-sterren luxe hotelschip. De liefhebbers kiezen ervoor om te cruisen tot aan de Zwarte Zee, waar de Donau in uitmondt. De Donaudelta die u hier vindt wordt gevormd door een grote moerassige delta van ongeveer 4.000 km² en herbergt bijzondere flora en fauna. Uiteindelijk komt u ook weer terug in Passau voor de ontscheping en reist u vanuit daar terug naar Nederland. 

Alle luxe tijdens uw Donau riviercruise

Welke van onze riviercruises over de Donau u ook kiest, ze staan allemaal garant voor uitstekende verzorging aan boord. Onze 5-sterren luxe hotelschepen zijn daarom de ideale uitvalsbasis voor uw riviercruise. De royale cabines zijn voorzien van alle gemakken, zodat het u aan comfort niet zal ontbreken. Tijdens onze riviercruises over de Donau serveren onze koks u de heerlijkste gerechten. Op de meeste hotelschepen treft u aan boord eveneens een massageruimte, een kapsalon, een fitnessruimte en soms ook een whirlpool. De riviercruises over de Donau maakt u met luxe en moderne schepen. Zo is de Amadeus Cara één van de nieuwste schepen in onze vloot en kunt u op de Amadeus Queen juist genieten van een bijzondere indoor pool. 

Ontdek de schepen

Excursies in verschillende landen tijdens een bootreis over de Donau

De luxe Donau cruises van Destin Travel staan in het teken van genieten. Niet alleen genieten van uw welverdiende vakantie, maar ook zeker genieten van het leven. U komt op de mooiste plaatsen van Europa tijdens onze Donau cruises, waar u kunt proeven van het leven in deze steden. Een dagje slenteren door Linz, Wenen, Bratislava of Boedapest of heerlijk lunchen in Salzburg of Passau: het kan allemaal tijdens één van de Donau cruises van Destin Travel. Anderzijds is er volop natuur wanneer u tijdens de Donau cruise de Wachau doorkruist.

Tijdens alle bootreizen over de Donau bieden wij meerdere excursies aan, waarmee u de locatie van die dag beter leert kennen. Er staan onder andere enkele tours door steden als Boedapest, Belgrado, Salzburg, Wenen, Bratislava en Boekarest op het programma. Uiteraard mag een Mozart- & Straussconcert in Wenen niet ontbreken. Alle bootreizen Donau beschikken over prachtige excursies die u optioneel kunt boeken. 

Informatie over excursies

Donau cruise met Destin Travel

Cruisen over de Donau kan in het voorjaar en de zomer, maar ook met de feestdagen. De Travel Consultants van Destin Travel helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis en kunnen u over alle mogelijkheden inlichten. Met Destin Travel weet u zeker dat u altijd de beste service geniet. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een Donau riviercruise.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen