Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Golden Pass Panorama Express (5)

Golden Pass Line 

Met de nieuwe  Golden Pass Panorama Express  rijdt u rechtstreeks vanuit Montreux naar Interlaken of v.v.

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Reis door Zwitserland via Montreux en Luzern met de Golden Pass Line

De Golden Pass Line is de naam van de spoorverbinding tussen Montreux, idyllisch gelegen aan het Meer van Genève, en Luzern, prachtig gelegen aan het Vierwoudenstedenmeer. Op dit traject werden de eerste panoramatreinen geïntroduceerd. Niet verwonderlijk, want de landschappen die de Golden Pass line doorkruist zijn onwaarschijnlijk mooi en heel verschillend. 

Golden Pass Line route

Na een laatste blik op het Meer van Genève loopt de Golden Pass Line via wijngaarden omhoog en ontdekt u een gebied met dennenbossen, wild stromende beken en groene weides vol grazende koeien en karakteristieke chalets, het Saanenland. Op de achtergrond liggen hoge bergen, waar in de winters volop wordt geskied. Gstaad is hier één van de belangrijkste wintersportplaatsen.

Vervolgens gaat Golden Pass Line route langs enkele meren, waaronder de Thunersee. Tussen Interlaken en Luzern reist u door met de Luzern-Interlaken Express trein (onderdeel van de Golden Pass Line). In de verte ziet u de besneeuwde top van de Jungfrau en de trein volgt de pittoreske oever van de  Brienzersee en rijdt door naar Meiringen. Hiervandaan rijdt de trein omhoog over de Brünigpas en vervolgens weer omlaag naar Centraal Zwitserland. Tijdens de afdaling ziet u de Lungern-, de Samer- en de Alpnachersee. Het landschap is adembenemend. Na een korte tunnel ziet u plots het Vierwoudstedenmeer en even later komt u aan in het gezellige en bezienswaardige Luzern, tevens het einde van de beroemde Golden Pass Line. 

Golden Pass Panorama Express
De nieuwe Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express (4)
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
De Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
De Golden Pass Panorama Express
De Golden Pass Panorama Express
De Golden Pass Panorama Express
De Luzern - Interlaken Express
De Luzern - Interlaken Express
2022_GoldenPass Classic, Montreux Riviera_63339
De Golden Pass Classic bij het meer van Genève
2022_Montreux-Golden-Pass_©Zwitserland Toerisme Francesco Baj_66889
Golden Pass Classic
GPX Summer Interior 019
Prestige Klasse Golden Pass Panorama Express
Veeg naar links

Bijzondere Golden Pass treinen

Op een gedeelte van het traject van de Golden Pass line is het mogelijk om te reizen met de historische Golden Pass Belle Époque trein, de Golden Pass Classic of de Golden Pass Panorama Express.

Golden Pass Classic

De Golden Pass Belle Époque trein is de klassieke Golden Pass trein. Deze trein rijdt een aantal keren per dag tussen de plaatsen Zweisimmen en Montreux. Een geweldige ervaring, want als u aan boord stapt gaat u letterlijk een stap terug in de tijd: de trein bestaat uit historische Belle Époque rijtuigen.

De Golden Pass Panorama Express

Met de komst van de nieuwe Golden Pass Panorama Express in december 2022 is het mogelijk geworden om rechtstreeks in ruim 3 uur van Interlaken naar Montreux te reizen of v.v. Dankzij een nieuwe technologie kan het onderstel van de trein zich aanpassen aan 2 verschillende spoorbreedtes, waardoor overstappen in Zweisimmen niet meer nodig is. Geniet aan boord van de Golden Pass Express van de mooie uitzichten door de grote panoramische ramen. 

 

Comfortabel reizen met de Golden Pass Line

Aan boord van de reguliere Golden Pass Line bevinden zich 2 klasses: de tweede- en eerste klas. Zo geniet u in de eerste klasse van grote tafels bij de stoelen, meer rust en meer ruimte. 

Aan boord van de Golden Pass Panorama Express bevinden zich 3 klasses; tweede- en eerste klas en de Prestige klasse. Alle rijtuigen beschikken over grote panoramaramen zodat u optimaal van het landschap kunt genieten. 

Prestige Class    
De luxe Prestige klasse beschikt over zeer comfortabele stoelen die kunnen draaien, waardoor u altijd in de gewenste richting kunt kijken. Het Prestige-gedeelte van de trein is 40 centimeter hoger dan de eerste en de tweede klasse, zodat u een nog beter uitzicht heeft en zo optimaal mogelijk van het voorbijglijdende landschap kunt genieten. 

Reis gecombineerd met de Bernina Express, Golden Pass Line en Glacier Express

Een reis met de Golden Pass Line is goed te combineren met een reis met de Bernina Express of Glacier Express. Met de Bernina Express reist u naar het Italiaanse Tirano waarbij u een ruig hooggebergte, bergmeren en kleine dorpjes kunt ontdekken. Met de Glacier Express geniet u van hoogtepunten zoals het Landwasserviaduct bij Filisur, het dal van de jonge Rijn en de Oberalppas met zijn 2.033 meter hoogte. Wanneer u een reis met de Bernina Express, Golden Pass Line en Glacier Express wilt combineren helpen onze Travel Consultants u graag met het samenstellen van deze reis. 

Reis met de Golden Pass Line

De Golden Pass Line is onderdeel van diverse treinreizen door Zwitserland, om u kennis te laten maken met alle hoogtepunten van het landschap. Onze Travel Consultants vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een treinreis met de Golden Pass Line, Golden Pass Belle Époque of de Golden Pass Panorama Express.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen