Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
GPX_Summer_014

Golden Pass Line 

Met de nieuwe  Golden Pass Panorama Express  rijdt u rechtstreeks vanuit Montreux naar Interlaken of v.v.

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De Golden Pass Line & de Golden Pass Panorama Express

De Golden Pass Line is de naam van de spoorverbinding tussen Montreux, schitterend gelegen aan het meer van Genève en Luzern, prachtig gelegen aan het Vierwoudenstedenmeer. Op dit traject werden de eerste panoramatreinen geïntroduceerd. Niet verwonderlijk, want de landschappen die de Golden Pass line doorkruist zijn prachtig en heel verschillend. 

De route van de Golden Pass Line

Na een laatste blik op het Meer van Genève loopt de Golden Pass Line via wijngaarden omhoog en ontdekt u een gebied met dennenbossen, wild stromende beken en groene weiden vol grazende koeien en karakteristieke chalets, het Saanenland. Op de achtergrond liggen hoge bergen, waar ’s winters volop wordt geskied. Gstaad is hier een van de belangrijkste wintersportplaatsen. 
Vervolgens gaat de treinreis over de Golden Pass Line langs enkele meren, waaronder de Thunersee. Tussen Interlaken en Luzern reist u door met de Luzern-Interlaken Express trein (onderdeel van de Golden Pass Line). In de verte ziet u de besneeuwde top van de Jungfrau en de trein volgt de pittoreske oever van de  Brienzersee en rijdt door naar Meiringen. Hiervandaan rijdt de trein omhoog over de Brünigpas en vervolgens weer omlaag naar Centraal Zwitserland. Tijdens de afdaling ziet u de Lungern-, de Samer- en de Alpnachersee. Het landschap is adembenemend. Na een korte tunnel ziet u plots het Vierwoudstedenmeer en even later komt u aan in het  gezellige en bezienswaardige Luzern, tevens het einde van de beroemde Golden Pass line. 

De Golden Pass Classic 
Op een gedeelte van het traject van de Golden Pass line is het mogelijk om te reizen met de historische Golden Pass Belle Epoque trein, de Golden Pass Classic. Deze trein rijdt een aantal keren per dag tussen de plaatsen Zweizimmen en Montreux. Een geweldige ervaring! Als u aan boord stapt doet u een stap terug in de tijd. 

GPX Summer Exterior 001
De nieuwe Golden Pass Panorama Express
GPX Summer Interior 020
De Golden Pass Panorama Express
GPX Summer 025
De Golden Pass Panorama Express
De Golden Pass Panorama Express
De Golden Pass Panorama Express
De Luzern - Interlaken Express
De Luzern - Interlaken Express
2022_GoldenPass Classic, Montreux Riviera_63339
De Golden Pass Classic bij het meer van Genève
gpclmz008
Aan boord van de Golden Pass Classic
GPX Summer Interior 019
Prestige Klasse
Veeg naar links

De nieuwe Golden Pass Panorama Express

Met de komst van de nieuwe Golden Pass Panorama Express in december 
2022 is het mogelijk geworden om rechtstreeks in ruim 3 uur van  Interlaken naar Montreux te reizen of v.v. Dankzij een nieuwe technologie kan het onderstel van de trein zich aanpassen aan 2 verschillende spoorbreedtes, waardoor overstappen in Zweizimmen niet meer nodig is. 

Aan boord van de trein bevinden zich 3 klasses; tweede- en eerste klas en de Prestige klasse. Alles rijtuigen beschikken over grote panoramaramen zodat u optimaal van het landschap kunt genieten. 


Prestige Class    

De luxe Prestige-klasse beschikt over zeer comfortabele stoelen die kunnen draaien, waardoor de passagier altijd in de rijrichting kan kijken. Het Prestige-gedeelte van de trein is 40 centimeter hoger dan de eerste- en de tweede klasse, zodat de passagiers een nog beter uitzicht hebben en volledig in het landschap op kunnen gaan. 

Reizen met de Golden Pass

De Golden Pass Line is onderdeel van diverse treinreizen door Zwitserland

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen