Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Golden Pass Line
U bevindt zich hier: Home
Destin
Incento Treinreizen
Golden Pass

Golden Pass

Met de Golden Pass maakt u een reis over de Golden Pass Line: van Montreux aan het Meer van Genève naar Luzern in het centrale deel van Zwitserland

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de Golden Pass Line

In ruim drie uur neemt de ‘gouden trein’ u mee over zijn Golden Pass Line, de spoorlijn waarop de eerste panoramatreinen werden geïntroduceerd. Niet verwonderlijk, want de landschappen op het traject van de Golden Pass zijn heel verschillend.

Na een laatste blik op het Meer van Genève loopt de Golden Pass Line via wijngaarden omhoog en ontdekt u een gebied met dennenbossen, wildstromende beken en groene weiden vol grazende koeien en karakteristieke chalets, het Saanenland. Op de achtergrond liggen hoge bergen waar ’s winters volop wordt geskied. Gstaad is hier een van de belangrijkste wintersportplaatsen. 

Golden Pass Line
Golden Pass Line Zwitserland
Veeg naar links

Vervolgens gaat de treinreis over de Golden Pass Line langs enkele meren, waaronder de Thunersee. Tussen Interlaken en Luzern volgt u de Luzern-Interlaken Express (onderdeel van de Golden Pass Line). In de verte ziet u de besneeuwde top van de Jungfrau en de idyllische Brienzersee. Bij Brienz passeert u de mooie Giessbach-watervallen. Dan volgt Meiringen in het gebied Oberhasli in de Berner Alpen, van oudsher bekend als vakantieoord, maar ook vanwege Sherlock Holmes, die hier een avontuur beleefde en er ook aan zijn einde kwam.

De Golden Pass klimt nu naar de Brünigpas midden in een adembenemend berglandschap en rijdt vervolgens opnieuw langs enkele meren: de Lungern-, de Samer- en de Alpnachersee. Na een korte tunnel doemt het grote Vierwoudstedenmeer op en aan het uiteinde daarvan ligt het eindpunt van uw treinreis over de Golden Pass Line: Luzern. Deze gezellige stad nodigt uit voor een ontspannen wandeling in het oude centrum, maar u kunt ook een interessante boottocht op het meer maken.

Reizen met de Golden Pass

De Golden Pass Line is onderdeel van diverse treinreizen door Zwitserland

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen