Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Home
Violiste Maria Milstein en het Mozartfest Schwetzingen

Violiste Maria Milstein en het Mozartfest Schwetzingen

Violiste Maria Milstein en het Mozartfest Schwetzingen | Destin Travel

Op 7 oktober 2023 geeft violiste Maria Milstein een recital tijdens het Mozartfest, samen met haar zus Nathalia. We spraken Maria over haar concert in Schwetzingen en bewonderden tevens haar nieuwe domicilie, de Muziekhaven in Zaanstad.

Maria en Nathalia Milstein

Keurvorst Carl Theodor en zijn gasten wisten niet wat ze hoorden op 18 juli 1763. Met open mond luisterden ze naar een zevenjarig jongetje uit Salzburg. En de Keurvorst en zijn gezelschap hadden het goed gehoord: in de daaropvolgende jaren zou Wolfgang Amadeus Mozart heel Europa veroveren. Ter herinnering aan dat concert en de twee bezoeken die de volwassen Mozart later aan het Barokpaleis nabij Heidelberg zou brengen, vindt jaarlijks in Schwetzingen het Mozartfest plaats. Op 7 oktober 2023 geeft violiste Maria Milstein een recital tijdens het Mozartfest, samen met haar zus Nathalia. We spraken Maria over haar concert in Schwetzingen en bewonderen tevens haar nieuwe domicilie, de MuziekHaven in Zaanstad.

Muziekhaven Zaandam_Maria Milstein

MuziekHaven Zaanstad

Maria Milstein werd in 1985 geboren in Moskou. Op vijfjarige leeftijd verhuisde ze met haar ouders naar Parijs. Na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam vestigde ze zich definitief in Nederland. Maria treedt op met tal van Europese orkesten en maakt tevens deel uit van het Van Baerle Pianotrio. Met haar zus Nathalia vormt ze een duo. In 2019 richtte ze samen met haar partner, violist Mathieu van Bellen, de MuziekHaven Zaanstad op. In de historische Schuurkerk aan het Papenpad bieden ze een thuisbasis waar jonge musici zich in alle rust kunnen ontwikkelen en voorbereiden op concerten. De MuziekHaven leent zich met haar uitstekende akoestiek ook uitstekend voor kamermuziekconcerten, kijkt u zelf maar! 

 

We vroegen Maria hoe het is om in Schwetzingen samen met haar zus Nathalia te spelen. 

 

Maria heeft inmiddels al diverse keren opgetreden tijdens het Mozartfest Schwetzingen. Ze vertelt meer over deze bijzondere plaats: 

 

Het muziekprogramma voor het Mozartfest heeft Maria zelf samengesteld. Zij vertelt voor welke werken zij heeft gekozen:

Het Mozartfest Schwetzingen bijwonen? Lees meer over deze reis

Lees hier meer over Maria Milstein

 

Ontdek meer verhalen

Laat u inspireren door musici, reisverslagen of achtergrondverhalen bij de mooiste bestemmingen