Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Miltenberg HERO

Rijn, Main en Donau cruise

Een riviercruise over de Rijn, Main en Donau laat u op luxe en ontspannende wijze de schoonheid ontdekken van Europa’s mooiste rivieren.

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise over de Rijn, Main en Donau

Een riviercruise laat u op luxe en ontspannende wijze de schoonheid ontdekken van Europa’s mooiste rivieren, zoals de Rijn, Main en Donau. Welke riviercruise u ook kiest, de reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten. U vaart via indrukwekkende natuurgebieden van de ene pittoreske plaats naar de volgende culturele hoofdstad, om daar gedurende uw riviercruise een aantal uren afgemeerd te liggen voor een boeiende excursie. Waar u zoal langs vaart wanneer u een riviercruise maakt? Hieronder lichten we een tipje van de sluier op.

De Rijn: een riviercruise langs burchten en kastelen

Wanneer u een riviercruise over de Rijn maakt, vaart u over een rivier die met haar 1.320 kilometer één van de langste rivieren van Europa kan worden genoemd. De Rijn ontspringt in Zwitserland en mondt uit in de Noordzee. Eeuwenoude kastelen en burchten verheffen zich hoog boven de rivier de Rijn en zijn de stille getuigen van een rijke en bewogen geschiedenis. Het gedeelte van de Rijn tussen Koblenz en Rüdesheim, de Romantische Strasse, is het mooiste stukje van de Rijn en staat op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO. De beroemde Loreleyrots verheft zich hier trots boven de Rijnoevers. Straatsburg, Heidelberg en Domstad Keulen worden zeker met een bezoek vereerd tijdens uw Rijn riviercruise.

De Main: een riviercruise door Duitsland

Tijdens een Main riviercruise ontdekt u al het moois langs deze Duitse rivier de Main die van oost naar west door Noord-Beieren (Franken) en het Rijn-Main gebied stroomt. De rivier mondt bij Mainz uit in de Rijn en is 524 kilometer lang (respectievelijk 574 kilometer als de langste bronrivier van de Main wordt meegerekend). De Main ontstaat bij het stadje Kulmbach door de samenvloeiing van de Rode Main en de Witte Main, die respectievelijk 50 en 41 kilometer lang zijn. De Rode Main komt van links en ontspringt in de Fränkische Alb, terwijl de Witte Main haar bron heeft in het Fichtelgebergte.

De voornaamste zijrivieren van de Main zijn de Regnitz, de Fränkische Saale, de Tauber en de Nidda. Bij Bamberg vormt het Main-Donaukanaal een kunstmatige verbinding met de Donau. Het werd in 1992 voltooid en mondt samen met de Regnitz bij Bamberg uit in de Main. De Main is de op één na langste rivier die geheel op Duits grondgebied loopt.

De Donau: een riviercruise van het Westen naar de Zwarte Zee in het Oosten

Er valt veel te ontdekken tijdens een riviercruise over de Donau, de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2.860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne.

De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1.000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs de oevers van de Donau ontstonden. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

Cruise over de Rijn, Main en Donau met Destin Travel

Reis met Destin Travel over de Rijn, Main en Donau en maak een onvergetelijke reis. Onze Travel Consultants helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis en kunnen u over alle mogelijkheden informeren. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een luxe riviercruise.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen