Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Loreley Passage

Cruise over de Rijn, Moezel en Saar

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise door Duitsland via de Rijn en Moezel

Vanuit Reichenau in Zwitserland stroomt de 1.324 kilometer lange Rijn tot aan Hoek van Holland, waar deze uitmondt in de Noordzee. Daarmee doorkruist de rivier zes landen: Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het mooiste gedeelte van de Rijn is de Middenrijn, lopend van Bingen tot Bonn, wat leidt tot een prachtige cruise in Duitsland. Het landschap bestaat hier uit prachtige wijnbergen, beboste heuvels en pittoreske dorpjes. Uiteraard nemen wij u hier mee naartoe tijdens onze cruises over de Rijn.

Combineer uw riviercruise over de Rijn met een cruise over de Moezel. Deze stroomt met 392 kilometer aan bevaarbaar water tussen Neuves Maisons in Frankrijk en Koblenz in Duitsland. Het mooiste gedeelte van de bevaarbare Moezel bevindt zich tussen Trier en Koblenz. Dit gebied van de Moezel wordt vanzelfsprekend ook niet overgeslagen tijdens de Rijn en Moezel cruises van Destin Travel. Tijdens deze cruises passeert u in het Moezelgebied uitgestrekte wijnbouwgebieden en schilderachtige dorpjes waarin u zich haast in de middeleeuwen waant.

Cruise via de Rijn en Moezel over de Saar

De Saar is een belangrijke zijrivier van de Moezel. De Saar begint in de Vogezen en stroomt door de Elzas, Lotharingen en de Duitse deelstaat Saarland (vernoemd naar de rivier). De vaartocht door de beroemde Saarschleife is schitterend en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten. Uiteraard kan een bezoek aan steden als Luxemburg en Trier niet ontbreken tijdens deze cruise.

Excursies tijdens de bootreis Moezel

Tijdens uw riviercruise over de Moezel kunt u rekenen op verschillende hoogtepunten en heeft u de keuze uit diverse excursies. Zo kunt u bijvoorbeeld een begeleide stadswandeling maken door Koblenz en een bezoek brengen aan het prachtig gelegen Schloss Johannisberg, inclusief een wijnproeverij. Langs de Moezel zijn verder ook bijzondere plaatsen te vinden die bezocht worden gedurende het varen over de Moezel en de Rijn, zoals Trier en Cochem. Uw varende hotel zal tijdens de bootreis Moezel aanmeren in de oudste stad van Duitsland: Trier. In deze stad zijn gebouwen uit de Romeinse tijd en kunstschatten uit de klassieke oudheid te bewonderen. In de plaats Cochem staat de beroemde Rijksburcht. Bij een bezoek aan de burcht geniet u van het adembenemende uitzicht over de Moezel.

Excursies tijdens de riviercruise Rijn 

Ook tijdens uw bootreis over de Rijn kunt u kiezen uit indrukwekkende excursies. Maak bijvoorbeeld een themawandeling Romeinen in Keulen of breng een bezoek aan Schloss Augustusburg. In Mainz kunt u een stadswandeling combineren met een bezoek aan het Gutenberg Museum of ontdek tijdens een rondwandeling de mooie steden Heidelberg aan de Neckar en Speyer. In diverse steden als Keulen, Cochem, Koblenz, Rüdesheim en Speyer wordt een stadswandeling georganiseerd. Maakt u tijdens de kerstdagen een cruise over de Rijn, dan zult in de vele prachtige steden versteld staan van de gezellige sfeer.

Tijdens de bootreis Rijn, Moezel en Saar luxe aan boord van de hotelschepen

Onze luxe hotelschepen maken de bootreis over de Rijn, Saar en de Moezel tot een onvergetelijke ervaring. Tijdens een riviercruise over de Rijn en Moezel verblijft u aan boord van één van onze 5-sterren luxe cruiseschepen, voorzien van alle denkbare gemakken. De schepen zijn voorzien van stijlvolle salons en luxe cabines. Elke cabine heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Ook beschikken de cabines op de A- en B-dekken over een panorama schuifpui en een Frans balkon, waar u rustig van het uitzicht geniet tijdens het varen over de Moezel, de Saar en de Rijn. U verblijft op het schip op basis van volpension verzorging, inclusief ontbijt, lunch en diner. De verzorging is voortreffelijk! 

Ontdek de schepen

De service van Destin Travel tijdens uw Rijn en Moezel cruise

Bij bijzondere en unieke reisbelevenissen, zoals onze riviercruises, hoort een goede service. Niet alleen geniet u van een goede service aan boord van onze hotelschepen, maar ook voorafgaand en na afloop van uw reis kunt u rekenen op de aandacht van onze Travel Consultants. Zo begeleiden we u bij uw boeking en uw voorbereiding op de reis. Ook tijdens de reis houden wij contact met de cruiseleaders aan boord om er zeker van te zijn dat de reis voor u perfect verloopt. En na afloop zijn wij uiteraard zeer benieuwd hoe u de cruise heeft ervaren en waar we u verder mee van dienst kunnen zijn. Kortom, wij van Destin Travel doen er alles aan om van uw reis een onvergetelijke ervaring te maken.

Riviercruise Rijn, Moezel en Saar met Destin Travel

Reis met Destin Travel over de Rijn, Moezel en Saar en maak een onvergetelijke reis. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een luxe riviercruise Rijn, Moezel en Saar.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen