Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Loreley Passage

Welkom op de Rijn en Moezel

Een dergelijke cruise door Duitsland is een onvergetelijke tocht langs pittoreske wijnheuvels, majestueuze burchten en kastelen!

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke Rijn en Moezel cruise

Denkt u aan een cruise in Europa, dan komt wellicht een cruise in Duitsland het eerst in u op, en waarschijnlijk dan een Rijncruise, eventueel gecombineerd met de Moezel. Een dergelijke cruise door Duitsland is een onvergetelijke tocht langs pittoreske wijnheuvels, majestueuze burchten en kastelen, middeleeuwse dorpjes en grootse steden. De ene Rijn en Moezel cruise is nog mooier dan de andere. Bijkomend voordeel van deze Rijncruises naar Duitsland is dat het veelal cruises met vertrek uit Rotterdam betreft. Kies uw favoriete cruise Rijn en Moezel.

Rijn en Moezel cruise langs romantische Rijnlandschappen

De naam Rijn komt waarschijnlijk van het Indo-Europese woord Rei dat letterlijk ‘stroming’ betekent. De Rijn ontspringt op 1.602 meter boven de zeespiegel in de Zwitserse Alpen in het kanton Graubunden. In eerste instantie bestaat de rivier uit twee bergstromen de ‘Vorderrhein’ en de ‘Hinterrhein’. Bij Reichenau in Zwitserland komen deze twee bergstromen bij elkaar en vormen vanaf daar de rivier de Rijn. Vanaf Reichenau tot aan Hoek van Holland heeft de rivier een lengte van 1.324 kilometer. Van deze 1.324 kilometer is 882 kilometer bevaarbaar voor grote schepen, te weten vanaf Rheinfelden (kilometer 150) in Zwitserland tot aan Hoek van Holland. Over dit bevaarbare gedeelte wordt jaarlijks meer dan 200 miljoen ton aan goederen vervoerd en daarmee is de Rijn de drukst bevaren rivier van Europa. Naast deze logistieke functie is de Rijn door het aanwezige smelt- en regenwater in een stroomgebied van circa 200.000 km² ook nog een belangrijke leverancier van drinkwater voor ongeveer 20 miljoen mensen. Vanaf de bron in Zwitserland tot aan de Noordzee passeert de Rijn zes landen: Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De rivier is over haar gehele lengte van 1.324 kilometer in diverse trajecten verdeeld. Het gedeelte van de Middenrijn, lopend van Bingen tot Bonn in Duitsland, is het mooiste gedeelte van de Rijn. Het landschap bestaat hier uit prachtige wijnbergen, beboste heuvels en pittoreske dorpjes. Uiteraard nemen wij u hier mee naartoe tijdens de Rijn en Moezel cruise.

Rijn en Moezel cruise langs schilderachtige Moezellandschappen
De Moezel mag natuurlijk niet ontbreken in ons aanbod riviercruises Duitsland. De rivier de Moezel ontspringt ongeveer 735 meter boven de zeespiegel bij het plaatsje Col de Bussang in de Vogezen in Frankrijk. De Moezel heeft een totale lengte van 520 kilometer en is daarmee de grootste zijrivier van de Rijn. Ze mondt bij Koblenz ter hoogte van de Deutsche Eck uit in de Rijn op een hoogte van 59 meter boven de zeespiegel. De Moezel stroomt 268 kilometer door Frankrijk, vervolgens vormt de rivier 36 kilometer lang de grens tussen Luxenburg en Duitsland, terwijl zij de laatste 206 kilometer door Duitsland stroomt.

De rivier de Moezel is over een lengte van 392 kilometer bevaarbaar voor riviercruiseschepen. Om precies te zijn tussen Neuves Maisons in Frankrijk en Koblenz in Duitsland. Dit is derhalve het decor van uw luxe bootreis over de Moezel. In dit bevaarbare gedeelte is er sprake van een verval (hoogteverschil) van 161 meter, dat overbrugd wordt door in totaal 28 sluizen. Het mooiste gedeelte van de bevaarbare Moezel bevindt zich tussen Trier en Koblenz en wordt dan ook zeker niet overgeslagen tijdens de Rijn en Moezel cruise. Hemelsbreed is dit ongeveer een afstand van 100 kilometer. De Moezel heeft voor deze afstand echter 190 kilometer nodig. Dat komt met name door het leisteengebergte, de Eifel en de Hünsrück, waar de rivier de Moezel zich een weg doorheen moest banen. U zult gedurende uw cruise over de Moezel geen genoeg krijgen van deze waanzinnige panorama’s.

Het leisteengebergte is echter niet alleen verantwoordelijk voor de vele bochten in de Moezel, maar is er ook de oorzaak van dat het Moezeldal al bijna 2.000 jaar wordt gedomineerd door uitgestrekte wijnbouwgebieden. Leisteen gecombineerd met zon en vochtigheid is een uitstekende voedingsbodem voor de druiventeelt. Door de al vele eeuwen aanwezige wijnbouw langs de Moezel treffen we daar ook veel schilderachtige middeleeuws aandoende dorpjes aan met prachtige vakwerkhuizen, oude kerken en kloosters en niet te vergeten de restanten van diverse burchten en kastelen. Laat u verwonderen door deze prachtige omgeving tijdens een volledig verzorgde Rijn en Moezel cruise.

Reizen in dit gebied

Bij onze riviercruisespecialist Friendship Cruises heeft u de keuze uit diverse luxe cruises over de Rijn & Moezel

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen