Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara

In luxe door
Centraal-Azië

treinreizen

Kaspische Ontdekkingen

Een schitterende ontdekkingsreis per luxe Golden Eagle trein door Armenië, Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Kazachstan en Oezbekistan

De eeuwig brandende Darvaza Krater
Het Geghard klooster
De uitstekende service en maaltijden aan boord van de trein
Volgend vertrek
20-09-2024
+1 vertrekdata
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Yerevan
Trein
Golden Eagle
Destin
Vanaf 27.298,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Onontdekte gebieden

De schoonheid en historie van Centraal-Azië is absoluut het ontdekken waard, zeker wanneer u dit doet tijdens een treinreis met de luxe Golden Eagle! U maakt kennis met de hoogtepunten van Yerevan (Armenië), prachtig gelegen met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de berg Ararat. Per touringcar reist u naar Lake Sevan, één van de drie grote meren van het historische Armeense Koninkrijk. Na de grenspassage met Georgië komt u  aan in Tbilisi. Een bezienswaardige stad met veel historische gebouwen, zoals het Fort Narikala, de Metekhi Kerk en de moderne Holy Trinity Cathedral. Georgië huisvest ook een bijzondere wijnregio, de Kakheti. In deze bakermat van de Georgische wijnbouw vindt u het wijnlandgoed van de familie Alexandre Chavchavadze (een vooraanstaande Georgische aristocraat). Wist u dat Georgië ook het geboorteland is van Jozef Stalin? In Gordi vindt u het Stalin Museum, met o.a. zijn privétreinwagon. 

Een heel andere aanblik biedt de hoofdstad van Azerbeidzjan, Bakoe. Gelegen aan de westkust van de Kaspische Zee vindt u hier een pittoresk oud centrum met bijzonder fraaie stadsmuren. Tot nu toe heeft u in 5* hotels overnacht, maar op dag 10 is het dan eindelijk zover! In Ashgabat staat de luxe Golden Eagle op u te wachten, uw hotel op wielen voor de komende 6 nachten. Ashgabat (Turkmenistan) wordt ook het Las Vegas van de Kara-Kum genoemd. Een stad die wordt gekenmerkt door extravagantie. Uw luxe  trein neemt u mee naar de volgende stop op uw route:  Khiva in Oezbekistan. Ooit één van de belangrijkste handelscentra aan de Zijderoute. U merkt het al: tijdens deze route door Centraal-Azië vloeien historie en cultuur moeiteloos in elkaar over. Steden die in het verleden grote (politieke) belangen kenden en nog steeds getuigen van rijkdom en welstand. U zult dit ook terug zien wanneer u in Bukhara, Samarkand en Tashkent rondwandelt. Uw treinreis met de Golden Eagle eindigt in Almaty, Kazachstan.

Centraal Azië - Armenië - Geghard Klooster
Geghard Klooster in Armenië
Centraal Azië - Armenië - Jerevan met berg Ararat
Jerevan, Armenië
Centraal Azië - Armenië - Lake Sevan met Hayravank klooster
Lake Sevan in Armenië
Centraal Azië - Georgië - Tbilisi Aerial view
Tbilisi, Georgië
Centraal Azië - Georgië = Tsinandali Estate in de Kakheti wijnregio
Tsinandali Estate in de Kakheti regio
Centraal Azië - Georgië - Uplistsikhe Cave
Grottenstad Uplistsikhe
Centraal Azië - Georgië - Mtskheta
Mtskheta, Georgië
Centraal Azië - Azerbeidzjan - Bakoe Old town
Bakoe, Azerbeidzjan
Centraal Azië - Azerbeidzjan - Bakoe
Bakoe, Azerbeidzjan
Centraal Azië - Turkmenistan - Ashgabat fontein
Ashgabat, Turkmenistan
Centraal Azië - Turkmenistan - Ashgabat National Libary
Nationale Bibliotheek in Ashgabat, Turkmenistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Bazaar in Khiva Tasjkent
Bazaar in Khiva, Oezbekistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Mausoleum Ismmoil Samoniy
Buchara, Oezbekistan
Centraal Azië - oezbekistan - Buchara
Buchara, Oezbekistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Registan in Samarkand
Registan Plein in Samarkand, Oezbekistan
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Kaspische ontdekkingen

 

Dag 1 en 2 - Amsterdam - Yerevan (Armenië)

Vlucht Amsterdam naar Yerevan (geen rechtstreekse vlucht). U komt op dag 2 vroeg in de ochtend aan. Bij aankomst op de luchthaven van Yerevan wordt u opgewacht voor de transfer naar het 5-sterren Alexander hotel (of gelijkwaardig), waar u meteen in kunt checken.

Indien gewenst kunt u in de middag mee op excursie. Er wordt o.a. een bezoek gebracht aan de Moederkathedraal van de Armeense Apostolische Kerk, ook wel het Vaticaan van Armenië genoemd. Etchmiadzin, gebouwd in 301 na Christus, wordt beschouwd als de oudste kathedraal ter wereld. In het museum van de kerk vindt u belangrijke Christelijke relikwieën, zoals een fragment van de Arc van Noach. De nabijgelegen 7e -eeuwse  Zvartnots-kathedraal staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

U verblijft hier 3 nachten (inclusief de vroege aankomst in uw hotel op dag 2).

's Avonds wordt u uitgenodigd voor de welkomstcocktail en het diner en is het tijd om uw reisgenoten te ontmoeten.

Centraal Azië - Armenië - Jerevan met berg Ararat

Dag 3 - Yerevan, Armenië

De dag staat in het teken van een schitterende tour door Yerevan en omgeving. Op de achtergrond ziet u de met sneeuw bedekte top van Mount Ararat, gelegen vlakbij de Turkse grens. De geschiedenis van de stad gaat terug tot 6.000 jaar voor Christus. Yerevan werd wisselend veroverd door de Turken en de Perzen totdat het in 1827 werd ingenomen door Rusland. Tijdens de excursie bezoekt u het op 37 km buiten de stad gelegen Geghard Monestry welke voorkomt op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een prachtig klooster met verschillende kerken en tombes uitgehouwen in de rotsen. Tevens bezoekt u de Temple of Garni, gebouwd voor de Zonnegod Mitra.

De avond staat in het teken van een bezoek aan 'the Armenia Wine Company', vlakbij Yerevan. Hier maakt u kennis met de Armeense wijnbereidingstechnologie tijdens de rondleiding door de kelders, de fabriek en het museum. Na de proeverij van volgt een exclusief diner.

Centraal Azië - Armenië - Geghard Klooster

Dag 4 - Yerevan & Lake Sevan, Armenië

Vanochtend brengt u nog een bezoek aan The Cascade, een gigantische trap gemaakt van kalksteen. Bovenaan de trap heeft u een schitterend uitzicht op de het centrum van Yerevan en in de verte de berg Ararat. Na een kort bezoek aan het Casfesjian Museum voor Moderne kunst rijden we per touringcar verder naar Lake Sevan, waar gestopt wordt voor de lunch.  Samen met de 2 meren Van en Urmia werd Sevan beschouwd als één van de drie grote meren van het historische Armeense Koninkrijk, gezamenlijk aangeduid als 'the Seas of Armenia'. Vervolgens passeert de touringcar de Armeens-Georgische grens om uiteindelijk aan te komen in de stad Dilijan, omgeven door dichte bossen en bekend van de vele thermaal baden. Aan het eind van de dag arriveert u in de Georgische hoofdstad Tbilisi. U overnacht 3 nachten in het 5* Marriott Hotel (of gelijkwaardig). 

Centraal Azië - Armenië - Lake Sevan

Dag 5 - Tbilisi, Georgië

Vandaag staat in het teken van een rondleiding door Tbilisi. Omzoomd door de Surami bergketen strekt de stad zich als een langgerekt lint uit langs de Kura rivier. Veel van het oude stadsdeel bestaat nog uit een web van nauwe straten en steegjes. De stad huisvest vele historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van het oude Fort Narikala, de 13e-eeuwse Metekhi Kerk, de 5e-eeuwse Sioni Cathedral en de moderne Holy Trinity Cathedral, één van de grootste Orthodoxe kerken ter wereld.

Centraal Azië - Azerbeidzjan - Tbilisi Narikala fort

Dag 6 - Tbilisi - Gori, Uplistsikhe & Mtskheta, Georgië

Stalins geboorteplaats Gori is één van oudste steden in Georgië, gesticht in de 7e eeuw voor Christus. Josef Stalin, de Sovjetdictator, werd hier in 1879 geboren. U bezoekt het Stalin Museum met o.a. zijn privé-treinwagon. Vervolgens rijdt u door naar Uplistsikhe, waar u een privéconcert van polyfone muziek (lokale traditionele muziek) bijwoont. De beroemde grottenstad, Uplistsikhe, dateert uit de 6e eeuw voor Christus. Hier vindt u, uitgehakt in het rotsachtige plateau, enorme hallen, kronkelige gangen, kamers voor heidense aanbiddingen en zelfs het oudste theater van Georgië. Het nabijgelegen Mtskheta, de oude hoofdstad van Georgië, mag niet overgeslagen worden. Vanwege het historische belang zijn talloze oude monumenten in Mtskheta opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Centraal Azië - Georgië - Uplistsikhe Cave

Dag 7 - Tbilisi naar Bakoe, Azerbeidzjan

Vanochtend bezoekt u een Georgische wijnmakerij. Na de lunch in de stad stapt u aan boord van onze privéjet voor de korte vlucht naar Bakoe. Bij aankomst verblijft u 3 nachten in het 5* Four Seasons Bakoe (of gelijkwaardig). Centraal Azië - Azerbeidzjan - Bakoe Old town

Dag 8 - Bakoe, Azerbeidzjan

Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, ligt aan de westkust van de Kaspische Zee. De stad is van groot internationaal belang vanwege de enorme olie-industrie. Het hart van de stad wordt gevormd door het fort Icheri-Shekher (UNESCO Werelderfgoed). Het merendeel van de stadswallen, versterkt na de Russische aanval in 1806, zijn – net als de 27 meter hoge Kyz-Kalasy toren – nog steeds intact. Het pittoreske oude centrum bestaat uit een dicht netwerk van smalle steegjes en oude gebouwen, waaronder het paleis van Shirvan-Shahs, de Synyk-Kala minaret en Moskee. 

Centraal Azië - Azerbeidzjan - Aerial view Bakoe

Dag 9 - Bakoe, Azerbeidzjan

Vanmorgen bieden we een Freedom of Choice-tour aan naar het Gobustan Rock Art Cultural Landscape. Gobustan ligt op 64 km van Bakoe op de westelijke oever van de Kaspische Zee en is een uitstekende archeologische vindplaats met meer dan 6000 prehistorische rotstekeningen. Het gebied bevat ook de overblijfselen van bewoonde grotten, nederzettingen en begrafenissen. Geniet vervolgens van een het prachtige uitzicht over de Kaspische Zee tijdens de lunch.

Als u 's middags terugkeert naar de stad, kunt u ervoor kiezen om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of een  bezoek te brengen aan het theater. Het diner vindt plaats in een traditioneel lokaal restaurant.

Centraal Azië - Azerbeidzjan - Gobustan Rock Carvings

Dag 10 - Ashgabat, Turkmenistan

Na het ontbijt vliegt u met ons privévliegtuig naar Ashgabat, de hoofdstad van Turkmenistan, het 'Las Vegas van de Kara Kum'. Een groot deel van de dag brengt u door in deze relatief nieuwe stad. Ashgabat werd op last van de in 2006 overleden 'president voor het leven' Sapamurat Turkmenbashi herbouwd op de ruïnes van de Zijderoute-stad Konjikala. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs en veel moderne flatgebouwen zonder bewoners. Hoogtepunten van de dag zijn het bezoek aan het Nationaal Museum en de Kipchak Moskee.

Tegen lunchtijd is het dan eindelijk zover! Op het station van Ashgabat staat de luxe Golden Eagle privétrein u op te wachten. Stap aan boord van uw hotel op wielen, waar u de komende 6 nachten verblijft in een privécompartiment naar keuze. Geniet van de lunch aan boord. Vervolgens staat er nog een stadstour door Ashgabat op het programma. Overnachting aan boord en tijdens de nacht blijft de trein in Ashgabat staan.      

IMG_3710 Ashgabat

Dag 11 - Ashgabat & Darvaza, brandende gaskrater, Turkmenistan

In de ochtend volgt nog een bezoek aan het nabijgelegen Nisa, een oude nederzetting van de Parthen, die in 2007 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Tegen lunchtijd vertrek de Golden Eagle en zet koers richting Oezbekistan. Onderweg  wordt gestopt in Ichoguz, waar u de trein verlaat om een bezoek te brengen aan de beroemde brandende gaskrater in Darvaza, gelegen midden in de Kara Kum woestijn. Dit gebied is rijk aan natuurlijk gas en de 70 meter brede krater wordt door de locals de 'poort naar de hel' genoemd. De krater brandt al meer dan 40 jaar. Een spectaculaire ervaring die u zeker niet mag missen.

Darvasa_gas_crater_panorama

Dag 12 - Khiva, Oezbekistan

Na aankomst in Urgench volgt de transfer naar de 2500 jaar oude stad Khiva. Deze stad was ooit één van de belangrijkste handelscentra aan de Zijderoute en staat tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een prachtige stad die oprijst uit de woestijn met een ommuurde binnenstad vol mooie gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten.

Centraal Azië - Oezbekistan - Khiva

Dag 13 - Bukhara, Oezbekistan

Aankomst in het schitterende Bukhara in Oezbekistan. Kleiner dan de andere Oezbeekse steden, maar minstens even indrukwekkend als Samarkand. Net als in Khiva is ook hier een groot deel van de stad met hulp van UNESCO gerestaureerd. Eén van de hoogtepunten van uw excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boekstonden als uiterst wrede heersers. Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad.

Buchara_Chor-Bakr Necropolis_ Evgeniy Agarkov fotolia

Dag 14 - Samarkand, Oezbekistan

Deze juweel van de islamitische wereld wordt niet voor niets het “Parijs van de Moslimwereld” genoemd en het “Rome van het Oosten”. Beroemde ontdekkingsreizigers hebben het beschreven: Marco Polo, Tamerlan en Alexander de Grote. Samarkand is in de 6e eeuw voor Christus gesticht. Aan de architectuur is goed te zien dat het ooit één van de voornaamste steden van Azië is geweest. U bezoekt tal van prachtige gebouwen, zoals de Bibi Khanum-Moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan-plein. Voor het diner keert u terug naar dit plein dat ‘s avonds schitterend verlicht is. Geniet van een schitterende lichtshow.  

Samarqand_Registan Square - cinzano77 - Fotolia

Dag 15 - Tashkent, Oezbekistan

Tashkent is de hoofdstad van Oezbekistan. U verkent deze moderne stad in Sovjet-stijl, die grotendeels werd herbouwd na een verwoestende aardbeving in 1966. Zo bezoekt u de oude stad, bestaande uit een netwerk van smalle straatjes met traditionele huizen en religieuze gebouwen. In een kleine bibliotheek krijgt u het voorrecht om één van de heiligste relikwieën van de Islam te bewonderen: de oudste Koran ter wereld.  

Vannacht is uw laatste nacht aan boord van de trein. De avond staat dan ook in het teken van het afscheidsdiner aan boord van de Golden Eagle privé-trein, terwijl trein richting Almaty rijdt.  

Tashkent_Kazhrati Imam Architectual complex_efesenko fotolia

Dag 16 - Almaty, Kazachstan

Vandaag komt u aan in Almaty, de grootste stad van Kazachstan. Almaty is fraai gelegen in een dal tussen de uitlopers van het Tien Shen-gebergte. In het grote Panfilov Park in het midden van de stad staat Zenkhov Cathedral, een 19e eeuwse Russisch Orthodoxekerk die geheel uit hout is opgetrokken. U neemt afscheid van de Golden Eagle en zijn bemanning en neemt voor 1 nacht uw intrek in het 5* Intercontinental Hotel (of gelijkwaardig) 

Centraal Azië - Kazachstsan - Almaty

Dag 17 - Almaty - Amsterdam

Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam (niet rechtstreeks). Christi-Himmelfahrt-Kathedrale in Almaty - Elena Odareeva Adobe Stock
Lees meer
Lees minder

 

De Golden Eagle 

De Golden Eagle is de meest comfortabele privé-trein van Centraal Azië. Elk privé-compartiment in deze trein beschikt over een moderne complete badkamer, een unicum in dit deel van de wereld. In het midden van de trein bevinden zich 2 sfeervolle restaurantrijtuigen waar u kunt genieten van uitstekende maaltijden. In het gezellige barrijtuig bent u welkom voor een heerlijk drankje, een gesprek met reisgenoten en kunt u luisteren naar muziek van de meereizende pianist. Dit is ook de plaats waar op bepaalde tijden lezingen over historie en cultuur langs de reisroute worden gegeven. 

Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2).  

Golden Eagle (1)
Golden Eagle
Silver cabin
Silver Class
Gold cabin (1)
Gold Class
Imperial Suite dag - kopie
Imperial Suite
Golden Eagle
Restaurant rijtuig
train exterior
De Golden Eagle bij het Baikalmeer
Barrijtuig - kopie (1)
Bar Lounge Car
restarant rijtuig
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Golden Eagle, in luxe 5-sterren hotel in Yerevan (2 nachten), Bakoe (2 nachten) en Alamaty (1 nacht). 

Praktische informatie

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor een aantal reizen dient u te beschikken over geldige visa voor de betreffende landen die u bezoekt. Incento is u graag behulpzaam bij het verkrijgenvan de visa. De voertaal tijdens de reizen is Engels.

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. 

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse reis Kaspische ontdekkingen
Vanaf 27.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is persoon. Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2).

NB. Indien gewenst kunt u vanaf dag 10 meereizen. U stapt dan op in Ashgabat, tevens het beginpunt van de treinreis met de Golden Eagle privétrein. Zie ook het arrangement 'Parels van de Zijderoute'.  

Vertrekdata
Prijs per persoon in Silver Class
20 september 2024
v.a. 27.298,-
2 september 2025
v.a. 28.098,-
Vertrekdata
Prijs per persoon in Gold Class
20 september 2024
v.a. 33.798,-
2 september 2025
v.a. 35.968
Vertrekdata
Prijs per persoon in een Imperial Suite
20 september 2024
v.a. 54.198,-
2 september 2025
v.a. 62.298,-

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 13.500,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 21.300,-

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 13.700,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 22.530,-

Toeslag 2-persoons Imperial Suite voor alleengebruik: Op aanvraag

Toeslag business vluchten:  Op aanvraag 

 • Vluchten in economy class met Austrian Airlines Amsterdam - Wenen - Yerevan incl.  brandstofheffingen 
 • Vluchten met  Turkish Airlines Almaty - Istanboel - Amsterdam incl.  brandstofheffingen 
 • 7-daagse treinreis van Ashgabat naar Almaty, 6 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 3 nachten in een 5* hotel in Yerevan incl. zeer vroege aankomst hotel op dag 2
 • 3 nachten in een 5* hotel in Tbilisi
 • 3 nachten in een 5* hotel in Bakoe
 • 1 nacht in een 5* hotel in Almaty 
 • Vervoer per luxe touringcar dag 2 t/m 10
 • Vlucht met privévliegtuig van Tbilsi naar Bakoe (dag 7) en van Bakoe naar Ashgabat (dag 10)  
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • Alle excursies en transfers o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

* Het Austrian Airlines en Turkish Airlines tarief in Economy Class is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Visumkosten (Azerbeidzjan, Turkmenistan)
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
17-daagse reis Kaspische ontdekkingen
Vanaf 27.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is persoon. Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2).

NB. Indien gewenst kunt u vanaf dag 10 meereizen. U stapt dan op in Ashgabat, tevens het beginpunt van de treinreis met de Golden Eagle privétrein. Zie ook het arrangement 'Parels van de Zijderoute'.  

Vertrekdata
Prijs per persoon in Silver Class
20 september 2024
v.a. 27.298,-
2 september 2025
v.a. 28.098,-
Vertrekdata
Prijs per persoon in Gold Class
20 september 2024
v.a. 33.798,-
2 september 2025
v.a. 35.968
Vertrekdata
Prijs per persoon in een Imperial Suite
20 september 2024
v.a. 54.198,-
2 september 2025
v.a. 62.298,-
Toeslagen

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 13.500,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 21.300,-

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 13.700,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 22.530,-

Toeslag 2-persoons Imperial Suite voor alleengebruik: Op aanvraag

Toeslag business vluchten:  Op aanvraag 

Inbegrepen
 • Vluchten in economy class met Austrian Airlines Amsterdam - Wenen - Yerevan incl.  brandstofheffingen 
 • Vluchten met  Turkish Airlines Almaty - Istanboel - Amsterdam incl.  brandstofheffingen 
 • 7-daagse treinreis van Ashgabat naar Almaty, 6 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 3 nachten in een 5* hotel in Yerevan incl. zeer vroege aankomst hotel op dag 2
 • 3 nachten in een 5* hotel in Tbilisi
 • 3 nachten in een 5* hotel in Bakoe
 • 1 nacht in een 5* hotel in Almaty 
 • Vervoer per luxe touringcar dag 2 t/m 10
 • Vlucht met privévliegtuig van Tbilsi naar Bakoe (dag 7) en van Bakoe naar Ashgabat (dag 10)  
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • Alle excursies en transfers o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

* Het Austrian Airlines en Turkish Airlines tarief in Economy Class is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen
 • Visumkosten (Azerbeidzjan, Turkmenistan)
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen aan boord van bijzondere en nostalgische privétreinen