Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Bernina Express exterieur (4)
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
NRC Lezersreis: Ultieme treinrondreis door Zwitserland

De mooiste Panoramatreinen  

treinreizen

NRC Lezersreis: Ultieme treinrondreis Zwitserland

Geniet van de mooiste panoramatreinen en bergbanen

De mooiste panoramatreinen van Zwitserland
Duurzaam reizen per trein
Schitterende bergbanen: Jungfraujoch en Gornergrat
Volgend vertrek
18-08-2023
+1 vertrekdata
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Utrecht/Basel
Trein
Bernina Express
Glacier Express
Destin
Vanaf 5.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Schitterende natuur en de mooiste Panoramatreinen  

Bezoek Zwitserland en geniet van de schitterende natuur, de rust, de met sneeuw bedekte bergen, fraai gelegen dorpjes en uitgestrekte meren. De beste manier om al dit moois op ontspannen wijze te ontdekken is per trein. Stap aan boord van de Zwitserse panoramatreinen en geniet van de prachtige uitzichten, terwijl u van hoogtepunt naar hoogtepunt reist.

Speciaal voor NRC lezers hebben wij het ultieme Grand Train Tour groepsarrangement samengesteld. Een schitterende 11-daagse rondreis per trein met de belangrijkste panoramatreinen: de nieuwe Golden Pass Panorama Express, de beroemde  Glacier-, en Bernina Express, de Gotthard Panorama Express en de Voralpen Express. Onderweg logeert u in goede 4 sterren hotels en u maakt interessante excursies. Zo gaat u in Interlaken op excursie naar de Jungfraujoch en in Zermatt bezoekt u de Gornergrat, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft op de legendarische Matterhorn. 

Glacier Express (8)
Glacier Express
Bernina Express exterieur (4)
Reis door het adembenemende Alpenlandschap
Gornergrat Bahn (8)
Gornergrat Bahn
GPX Autumn_001
De Golden Pass
Gornergrat Bahn (7)
Gornergrat Bahn
jungfraubahn-station-eigergletscher-sommer
Jungfraubahn station Eiger Gletsjer
Glacier Express
Lunch aan boord van de Glacier Express
Eiger-Express-Grindelwald-Wetterhorn-Schreckhorn
Eiger-Express-Grindelwald
shutterstock_420747640 - Interlaken
Interlaken
shutterstock_719424022 Golden Pass line bij MOntreux
Montreux
Luzern shutterstock_708741781
Luzern
GPX Summer Interior 020
Golden Pass Panorama trein
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Zwitserland per panoramische treinen

Dag 1 - Utrecht - Basel - Interlaken

In de ochtend verzamelen op Utrecht Centraal. U stapt aan boord van de ICE naar Basel. 

Treintijden onder voorbehoud van wijzigingen:
ICE 105 Utrecht – Basel SBB vertrek 08.34 uur – aankomst 14.47 uur

Bij aankomst in Basel reist u per reguliere Zwitserse trein door naar Interlaken, waar u 2 nachten verblijft in het 4* Hey hotel (augustus reis) of het 5* * Lindner Grand Hotel Beau Rivage (september reis). Diner in uw hotel. (-,-,D)

Interlaken shutterstock_1174479760

Dag 2 - Interlaken, excursie Jungfraujoch en de Eiger Express

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan de Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa gelegen op 3.454 meter hoogte. ‘s Avonds wordt het diner geserveerd in het panorama restaurant Harder Kulm, te bereiken per Harder Kulm bergbaan. (O,-,D)

Jungfraujoch Excursie
U reist per trein vanuit Interlaken naar Grindelwald. De Eiger Express kabelbaan neemt u vervolgens in 15 minuten mee naar het station vlak boven de Kleine Scheidegg. Het laatste stukje naar de Jungfraujoch wordt afgelegd met de beroemde Jungfraubaan. Geniet op de top van het schitterende uitzicht op de Aletschgletsjer, UNESCO Werelderfgoed en tevens de langste gletsjer in de Alpen. Op de top kunt u heerlijk lunchen (op eigen gelegenheid) en rondwandelen. Via de Kleine Scheidegg en Wengen keert u weer terug naar Interlaken. 

Jungfraujoch-1

Dag 3 - Golden Pass Line - Montreux - Lausanne

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel in Lausanne. We stappen aan boord van de nieuwe Golden Pass Panorama Express en reizen via de beroemde Golden Pass Lijn naar Montreux. Na een lichte lunch in Montreux bezoekt u het 13e -eeuwse Chateau Chillon, schitterend gelegen aan het meer van Genève en tevens één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa. Vervolgens stappen we, bij het kasteel op de boot voor een korte cruise over het meer van Genève naar Lausanne, waar u 1 nacht verblijft in het 4* Movenpick Hotel. (O, L, D)

Golden Pass Panorama Express
In Interlaken stapt u aan boord van de nieuwe Golden Pass Panorama Express voor de ca. 3,5 uur durende treinreis naar Montreux. Onderweg trekt een prachtig landschap aan uw panoramaraam voorbij; grazende koeien, groene weiden, traditionele houten chalets, en de hoge toppen van de Alpen. U passeert o.a. het chique Gstaad en vlak voor Montreux wacht een schitterend uitzicht op het meer van Genève. De GoldenPass Panorama Express maakt deel uit van de panoramische GoldenPass Line. Aan boord kunt u genieten van een hapje en een drankje.

GPX_Summer_014

Dag 4 - Lausanne - Zermatt

Na het ontbijt checkt u uit en wandelen we naar het station van Lausanne (ca. 15 minuten). Hier nemen we de trein naar het beroemde bergdorpje Zermatt, pittoresk gelegen aan de voet van de Matterhorn. Reistijd ± 3 uur, met overstap in Visp. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel. Bij aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Lunch en diner op eigen gelegenheid. U overnacht 2 nachten in Zermatt in het 4* hotel Christiania (augustus reis) of het 4* Hotel Alpenhof (september reis). (O,-,-)

Zermatt shutterstock_795321640

Dag 5 - Zermatt, excursie Gornergrat

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan de Gornergrat. Lunch op eigen gelegenheid en het diner wordt geserveerd in een lokaal restaurant. (O,-,D)

De Gornergrat Bahn
De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1.620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3.089 meter hoogte brengt. De reis gaat door bossen en over bergweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik sneeuwpakket. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op de Matterhorn en andere met sneeuw bedekte toppen tot wel 4.000 meter. Iets boven het eindstation, op 3.100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant.

Gornergrat Bahn (1)

Dag 6 - Glacier Express naar St. Moritz

Na het ontbijt checkt u uit. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel in St. Moritz. De dag staat in het teken van de bezienswaardige reis aan boord van de beroemde Glacier Express. Neem plaats op uw gereserveerde stoel in het panoramarijtuig en geniet van het veelzijdige landschap dat aan uw panoramaraam voorbijglijdt. De lunch wordt aan boord geserveerd. In de loop van de middag komt u aan in St. Moritz. Bij aankomst wordt u per touringcar naar uw hotel, het 4* Hotel Reine Victoria, gebracht. Diner in het hotel. (O,L,D)  

Glacier Express
Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, eigendom van de Rhätisch Bahn en de Matterhorn-Gotthard Bahn, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St. Moritz in Graubünden en Zermatt in Wallis. U reist in ca. 7½ uur door een adembenemend landschap met bossen, hoge bergen en stille dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en viaducten (291) en tunnels (91) passeert, krijgt u ook te maken met enorme hoogteverschillen, zodat op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat, met zijn tweede-, eerste en Excellence class panoramawagons, borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. Hoogtepunten zijn er volop: het Landwasser-viaduct bij Filisur, het dal van de jonge Rijn ten westen van Chur, waar de “Zwitserse Grand Canyon” wordt doorsneden, het Rhônedal bij Brig, de Oberalppas met zijn 2033 meter hoogte, het hoogste punt van de lijn, en de ongenaakbare top van de Matterhorn die hoog boven Zermatt uittorent. Al met al een reis om niet snel te vergeten, ook al vanwege het uitstekende comfort, de smakelijke maaltijden die op uw zitplaats worden opgediend, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vriendelijke personeel dat zijn best doet om het u als passagier zo prettig mogelijk te maken.

Glacier Express (7)

Dag 7 - Bernina Express - Lugano

Ontbijt in het hotel en vervolgens checkt u uit. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel. Transfer per touringcar naar het station van St. Moritz, waar de Bernina Express klaar staat. In tegenstelling tot alle andere treinen reist u aan boord van de Bernina Express in 2e klas. 
Stap aan boord en maak een schitterende treinreis naar Tirano. In Tirano heeft u even de tijd (2u50 min) om rond te wandelen en op eigen gelegenheid te lunchen. Vanuit Tirano vervolgt u de reis per Bernina bus met als eindpunt Lugano. Transfer vanaf station naar het hotel is per touringcar. U overnacht 1 nacht in Lugano in het 4* Hotel Bellevue au Lac (augustus reis) of het 4* City Hotel Lugano (september reis). (O,-,-)    

Bernina Express
Met de Bernina Express van de Rhätische Bahn maakt u een van de mooiste treinreizen van Europa. Deze trein, met zeer comfortabele panoramawagons, rijdt in ca. 2½ uur van St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano. 
Als u onderweg gaat met de Bernina Express is er zoveel te zien dat u de hele reis geboeid blijft kijken. De Bernina Express volgt zijn weg door afwisselend groene landschappen en ruig berggebied, langs besneeuwde toppen, door tal van tunnels en langs indrukwekkende gletsjers naar één van de hoogtepunten onderweg, het Lago Bianco op een hoogte van ca. 2200 meter. Via Alp Grüm, Poschiavo en de beroemde keerlussen bij Brusio wordt het eindpunt, Tirano, bereikt. Het traject tussen Thusis en Tirano staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Vanuit Tirano reist u in ongeveer 3 uur per Bernina bus door naar Lugano.  

Bernina Express exterieur (1)

Dag 8 - Gotthard Panorama Express - Luzern / Engelberg

Na het ontbijt volgt de transfer per touringcar naar het station van Lugano. Uw bagage wordt naar het volgende hotel gebracht. Vandaag reist u vanuit Lugano naar Luzern met de Gotthard Panorama Express. Van Lugano reist u per panorama trein naar Flüelen. In Flüelen stapt u aan boord van een stoomschip voor korte cruise over het vierwoudstedenmeer naar Luzern. Aan boord wordt een eenvoudige lunch geserveerd. Vanuit Luzern neemt u de trein naar Engelberg, waar u 2 nachten verblijft in het 4* hotel Bellevue (augsutus reis) of het 4* H+ Hotel & SPA (september reis). (O,L,-).

Gotthard Panorama Express
De beroemde Gotthard Panorama Express neemt u vanuit het Mediterrane Zuiden mee richting het noorden naar het traditionele hart van Zwitserland. Een indrukwekkend traject met veel tunnels, bruggen en keerlussen.  Zo krijgt u de kerk bij het plaatsje Wassen wel 3 keer te zien en passeert u de 15km lange historische Gotthard tunnel uit 1882. Flüelen is het eindpunt van de trein en stapt u over op het klaarliggende stoomschip voor een mooie cruise over het Vierwoudstedenmeer met als eindpunt Luzern. Aan boord van het schip wordt een lunch geserveerd. 

Gotthard Panorama Express

Dag 9 - Engelberg, ter vrije besteding

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunt u de historische stad Luzern bezoeken, schitterend gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. Wilt u in de bergen blijven dan is een bezoek aan Mount Titlis zeker de moeite waard. Met uw Swiss Pass krijgt u 50% korting op deze kabelbaan. Lunch en diner op eigen gelegenheid. (O.-,-)

Mount Titlis
De top van Mount Titlis is 3.020 meter hoogte. In het kloosterdorp Engelberg. Hier neemt u de gondelbaan naar de Trübsee. Een tweede gondelbaan brengt u naar Stand en tenslotte reist u met de ronddraaiende Titlis Rotair-kabelbaan naar de top van de Titlis. U kunt er een bezoek brengen aan de ijsgrot in de gletsjer, een tochtje maken met de Ice Flyer-stoeltjeslift of een wandeling maken over de Titlis Cliff walk, een spectaculaire hangbrug op een hoogte van meer dan 3.000 meter. 

Luzern
Verscholen in een indrukwekkend bergpanorama ligt Luzern, prachtige gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. De stad is dankzij haar bezienswaardigheden, de attractieve winkels, de unieke ligging aan het meer en de nabijgelegen bergen een veelzijdige en gezellige plaats om te bezoeken.

Engelberg Dorf (2)

Dag 10 - Voralpen-Express – St. Gallen

Het is tijd om door te reizen naar St. Gallen per Voralpen Express. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel. U overnacht 1 nacht in het 4* hotel Einstein in St. Gallen. De avond staat in het teken van het afscheidsdiner. (O,-,D)

Voralpen Express
Tijdens deze treinreis géén 4.000 meter hoge bergen of diepe kloven, maar een ander gezicht van Zwitserland. Namelijk met glooiende heuvels, schilderachtige plaatsjes en lieflijke boomgaarden. De treinreis vanuit Luzern duurt ongeveer  2 uur en 15 minuten. Via plaatsen als  Wattwil, Rapperswil en Arth Goldau komt u uiteindelijk aan het het historische St. Gallen 

St. Gallen
St. Gallen is de grootste stad van Oost-Zwitserland en de hoofdstad van het gelijknamige kanton. In het jaar 747 kwam er een Benedictijnenklooster en toen er in de 9e eeuw een bibliotheek werd gevestigd groeide de stad uit tot een centrum voor kennis en cultuur. De huidige kathedraal in barokke stijl werd voltooid in 1767 en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het middeleeuwse centrum staan veel vakwerkhuizen en herenhuizen met erkers, typerend voor deze streek.

shutterstock_1153630537 St. Gallen

Dag 11 - St. Gallen – Basel - Utrecht

Na het ontbijt uitchecken en per trein van St. Gallen naar Basel.  Reisduur St. Gallen – Basel is ongeveer 2 uur en 30 min. met overstap in Zurich. In Basel stapt u over op de ICE met vertrek 15.13 uur naar Utrecht, waar u rond 22.04 uur aankomst. Uw bagage dient u dit keer zelf mee te nemen. (O,-,-)

Treintijden onder voorbehoud van wijzigingen:
ICE 254 - Basel SBB – Utrecht Centraal vertrek 15.13 – aankomst 22.04 uur

ICE
Lees meer
Lees minder
HubSpot Video

 

Bernina Express & Glacier Express

Met de Bernina Express van de Rhätische Bahn maakt u een van de mooiste treinreizen van Europa. Deze trein met zeer comfortabele panoramawagons, rijdt van Chur in ca. 3½ uur via St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano. De legendarische Glacier Express beschikt over comfortabele panoramawagons en rijdt door het adembenemende berglandschap tussen St. Moritz en Zermatt. Een onvergetelijke tocht van ca. 7,5 uur. 

Bernina Express exterieur (1)
Bernina Express
Glacier Express (5)
Glacier Express
Bernina Express exterieur (2)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (4)
Bernina Express
bernina-express
Bernina Express
Bernina Express - Treinen Zwitserland -
Aan boord van de Bernina Express
Glacier Express
Lunch aan boord van de Glacier Express
Glacier Express (6)
Glacier Express
Veeg naar links

Reisinformatie 

Uw hotels 

Tijdens deze reis verblijft u in de genoemde 4* hotels:

Hey Hotel 4*, Interlaken (augustus reis)
Dit gezellige 4* hotel ligt in het centrum van Interlaken, op slechts 400 meter van het treinstation Interlaken-West. Alle kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van alle gemakken. In het hotel bevindt zich een bar en een restaurant. In de directe omgeving van het hotel liggen tal van winkels, boetiekjes, cafés, bars en restaurants

Lindner Grand Hotel Beau Rivage 5*, Interlaken  (september reis)
Dit prachtige 5* hotel ligt op 5 minuten lopen van station Interlaken-Ost. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en bieden uitzicht op de bergen of de rivier de Aare. Het hotel beschikt over een restaurant, een gezellige bar met terras, een  binnenzwembad, Finse sauna, fitnessruimte en stoombad waar u allerlei schoonheidsbehandelingen kunt ondergaan. WiFi is gratis beschikbaar in alle ruimtes. 

Movenpick Hotel 4*, Lausanne
Het Movenpick hotel is een modern hotel, prachtig gelegen aan de oever van het meer van Genève. Alle kamers zijn modern ingericht, rookvrij en beschikken over een minibar, koffie en theefaciliteiten en een eigen badkamer. Verder beschikt het hotel over een gezellige bar, een fitnesscentrum en een gastronomisch restaurant Les Saisons.

Hotel Christiania 4*, Zermatt (augustus reis)
Dit hotel ligt op een kleine 10 minuten lopen van het station van Zermatt. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Veel kamers bieden een fenomenaal uitzicht op de Matterhorn. In het hotel bevindt zich een gezellige bar en een goed restaurant. U kunt relaxen in de Finse sauna en het zwembad. 

Hotel Alpenhof 4*, Zermatt (september reis) 
Dit hotel is een echt familiehotel en ligt in het centrum van Zermatt. Op 5 minuten lopen van het treinstation Gornergrat en op 7 minuten lopen van het station van Zermatt. Alle kamers beschikken over een minibar, kabel-tv, gratis WiFi, een kluisje, een zithoek en een badkamer. De meeste beschikken tevens over een balkon. In het restaurant kunt u heerlijk dineren en geniet in de bar van een drankje. U kunt ontspannen in de spa, de hot tub, het stoombad en de sauna of een duik nemen in het binnenzwembad

Hotel Reine Victoria 4*, St. Moritz

Het hotel Reine Victoria is ingericht in de klassieke art-nouveaustijl van het eind van de 19e eeuw en ligt in St. Moritz Bad. De ruime kamers zijn elegant ingericht voorzien van alle moderne gemakken en beschikken over een badkamer met bad of douche. Sommige kamers hebben een balkon. De bar en het restaurant bevinden zich in het zeer nabij gelegen hotel Laudinella. 

Hotel Bellevue 4*, Lugano (augustus reis)  
Het Best Western Hotel Bellevue au Lac ligt aan de promenade langs het meer van Lugano en biedt een schitterend uitzicht. Het historische centrum ligt op enkele minuten wandelen.
Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. In de 2 restaurants van het hotel kunt u genieten van Italiaanse en internationale gerechten. Voor een drankje en een snack kunt u terecht in de bar Bellevue. Verder beschikt het hotel nog over een buitenzwembad.  

City hotel Lugano 4*, Lugano (september reis) 
Het City hotel is een modern en rookvrij gebouw met stijlvolle kamers en ligt op 1 km van het meer en 1,5 km van het treinstation. Naar het centrum is het ongeveer 10 minuten lopen. De moderne kamers zijn voorzien van een minibar met gratis alcoholvrije drankjes, een kluisje, een bureau en een waterkoker met thee- en koffiefaciliteiten. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen. De lobby beschikt over een bar en een ontbijtruimte. Er is geen restaurant in het hotel.

Hotel Bellevue 4*, Engelberg
(augustus reis) 
Dit traditionele hotel ligt in het centrum van Engelberg, naast het treinstation. Het hotel biedt gratis WiFi en een uitgebreid ontbijtbuffet. De onlangs gerenoveerde kamers zijn voorzien van een modern interieur. In het eigen restaurant worden creatieve internationale gerechten geserveerd. U kunt ontspannen met een drankje in de verschillende bars van het hotel. De kabelbanen en het voetgangersgebied van Engelberg zijn te voet makkelijk bereikbaar. 

H+ Hotel & SPA 4*, Engelberg (september reis) 
Het 4-sterrenhotel H+ Hotel & SPA Engelberg ligt midden in Engelberg, op slechts 300 meter van het treinstation. De kamers bieden een ontspannen sfeer en hebben houten lambrisering en een balkon. In het hotel bevinden zich 2 restaurants waar Zwitserse specialiteiten geserveerd worden. Het terras van het hotel biedt een prachtig uitzicht op de zonsondergang en in de Regina bar kunt u genieten van een drankje. De wellnessruimte met binnenbad, Finse sauna, 60 graden-sauna, ijsfontein en zoutgrot is gratis toegankelijk. 

Hotel Einstein 4*, St. Gallen  
Vanaf het station is het ongeveer 8 minuten lopen naar uw hotel en het ligt aan de rand van het voetgangersgebied. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Het hotel beschikt over een gezellige bar en een goed restaurant met uitzicht over de oude stad.  


Praktische informatie 

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse reis NRC lezersreis: Ultieme treinrondreis door Zwitserland
Vanaf 5.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon in euro en gebaseerd op een verblijf in een 2-persoonskamer. 
NB. Minimum aantal deelnemers is 15 /  maximum 25.

Vertrekdatum 2023
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
18 - 28 augustus
volgeboekt
7 - 17 september
v.a. 5.998,-

Toeslag 2-persoonskamer voor 1-persoons gebruik : v.a. 1.198,-

 • 2e klas ICE treinkaartje Utrecht Basel met overstap in Frankfurt of Freiburg en v.v.
 • 1ste klas treinpas voor alle treintrajecten in Zwitserland
 • 1 nacht verblijf in een standaard kamer in Lausanne, St. Moritz, Lugano en St. Gallen, logies/ontbijt o.b.v. de genoemde 4* hotels 
 • 2 nachten verblijf in een standaard kamer in Interlaken, Zermatt en Engelberg, logies/ontbijt o.b.v. de genoemde 4*/5* hotels
 • Aparte bagage transfer in Zwitserland tussen de hotels in Interlaken – Lausanne – Zermatt – St. Moritz – Lugano – Engelberg – St. Gallen (1 koffer per persoon)
 • Transfer per touringcar voor gasten stations – hotel en v.v. in St. Moritz en Lugano
 • Gereserveerde zitplaatsen in eerste klas: GoldenPass Panorama trein, Glacier Express en Gotthard Panorama Express
 • Gereserveerde zitplaats in tweede klas: Bernina Express trein en Bernina Bus
 • 3-gangen lunch aan boord van de Glacier Express
 • Drankje en snack Golden Pass Panorama trein
 • Lunch Gotthard Panorama Express cruise, Flüelen - Luzern
 • Excursie Jungfraujoch in Interlaken
 • Excursie Gornergrat in Zermatt
 • Bezoek Chateau Chillon inclusief rondleiding Engelssprekende gids
 • Boottocht meer van Genève van Montreux – Lausanne
 • 6 x diner  en 3 x lunch (incl. koffie, thee en water)
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis. 
 • CO2 compensatie*  

* De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

 • Excursie Mount Titlis in Engelberg
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:
• bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
• het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• bij annulering t/m 57 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
• bij annulering vanaf 56 dagen t/m 43 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
• bij annulering vanaf 42 dagen t/m 15 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
• vanaf 14 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 15, het maximum aantal 25. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen 
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Wij adviseren u om minimaal drie maanden voor vertrek na te gaan bij uw huisarts, de GGD, de TravelClinic of via Thuisvaccinatie.nl welke vaccinaties en beschermende maatregelen verplicht zijn of worden geadviseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Zwitserland is het treinenland bij uitstek! Bekijk ook onze andere treinreizen door de Zwitserse Alpen.