Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Glacier Express (8)

Schitterende
uitzichten

treinreizen

Mooi Zwitserland

Geniet van de mooiste treintrajecten door Zwitserland

Zurich - Davos - Chur - Zermatt - Interlaken
Gornergratbahn en Jungfraubahn
Volgend vertrek
21-04-2024
+170 vertrekdata
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Zürich
Trein
Bernina Express
Glacier Express
Destin
Vanaf 2.198,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Reis op eenzame hoogte

Tijdens deze individuele 10-daagse rondreis per trein maakt u kennis met het prachtige Zwitserland en verschillende van de mooiste spoorwegtrajecten van Europa. Vergaap u aan de schitterende vergezichten tijdens de klim vanuit Klosters naar het luxe kuuroord Davos. Vanuit Davos reis u per trein door naar Filisur. Hier stapt u over op de trein richting Chur. Onderweg passeert u het beroemde Landwasserviaduct. Op dag 6 neemt de legendarische Glacier Express u in 6 uur mee naar het gezellige Zermatt, schitterend gelegen aan de voet van de Matterhorn. In Zermatt is de tocht met de tandradbaan naar de top van de Gornergrat in het programma opgenomen. Op de top geniet u van de vergezichten op de omringende bergen. Vergeet niet op het terras van het Kulmhotel te genieten van een kopje koffie. Tijdens u verblijf in Interlaken maakt u de treinreis met de Jungfraujochbahn. Op de Jungfraujoch bevindt zich het hoogste treinstation van Europa gelegen op 3.454 meter hoogte. Het uitzicht op de Aletschgletsjer is adembenemend.

Davos nostalgische trein
Historische trein naar Filisur
Glacier Express (1)
Glacier Express
50
Gornergrat Bahn
Jungfraujoch
Jungfrau Bahn
Zwitserland - Chur (3)
Chur
Gornergrat Bahn (2)
Gornergrat Bahn
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Mooi Zwitserland

Dag 1 - Aankomst Zürich

Treinreis vanuit Basel (of Zwitserse luchthaven) naar Zürich. U overnacht 2 nachten in een 4* hotel in Zürich.

Zwitserland - Zurich (4)

Dag 2 - Zürich

Dag ter vrije besteding in Zürich. Bezoek de gezellige oude binnenstad en maak een boottocht over de Zürichsee.

Zwitserland - Zurich (1)

Dag 3 - Zürich - Davos

Na het ontbijt reist u per trein in ca. 2u20 minuten via Landquart en Klosters naar het beroemde kuuroord Davos. Vooral de klim vanuit Klosters naar Davos is adembenemend. Dit traject heeft tevens een Nederlands tintje. Op 7 februari 1888 werd de smalspoorweg Landquart Davos AG opgericht door de Nederlander Willem-Jan Holsboer. Dit om de bereikbaarheid van de kuurplaats Davos met zijn kuuroorden te vergroten. Voordat het spoor hier lag, duurde het ca. 7 uur om Davos te bereiken. U overnacht 1 nacht in een 4* hotel in Davos.

Davos

Dag 4 - Davos - Chur

Vandaag stapt u in de historische trein* naar Filisur. Nostalgie en avontuur worden tegelijkertijd op een fascinerende manier gecombineerd. In slechts 40 minuten voert de reis door de pittoreske kloof van de Zügenschlucht, over het beroemde viaduct van Wiesner naar Filisur. In Filisur stapt u over op de trein naar Chur. Onderweg passeert u het wereldberoemde Landwasserviaduct. U overnacht 2 nachten in het gezellige familiehotel, Romantik Hotel Stern. Vanuit het hotel loopt u zo het centrum van Chur in.

* De historische trein van Davos naar Filisur rijdt 2 keer per dag dagelijks van 13 mei tot 29 oktober 2023. Reserveren niet mogelijk. 
Vertrek Davos Platz: 10.18 uur
Aankomst Fillisur: 10.53 uur
of 
Vertrek Davos Platz: 15.18 uur
Aankomst Fillisur: 15.53 uur 

 

 

Davos nostalgische trein

Dag 5 - Chur

Dag ter vrije besteding in het bergplaatsje Chur, gelegen in het kanton Graubunden. Chur is de oudste stad van Zwitserland en een ideaal vertrekpunt voor een wandeling door de omringende bergen. Bent u toevallig op zaterdag in Chur? Bezoek dan de lokale markt in het centrum van de stad. Geniet van de gezellige sfeer en proef de lokale producten.

Zwitserland - Chur (4)

Dag 6 - Glacier Express naar Zermatt

Stap aan boord van de legendarische Glacier Express en geniet van de prachtige treinreis naar Zermatt. Met de Glacier Express maakt u één van de mooiste treinreizen ter wereld. Een onvergetelijke reis over spectaculaire bruggen, door tunnels, indrukwekkende landschappen en over de Oberalp Pass, gelegen op 2.033 meter. De treinreis duurt ca. 6 uur en onderweg wordt een 3-gangen lunch geserveerd. U overnacht 2 nachten in het 4*Alpen Resort.

Glacier Express

Dag 7 - Zermatt en de Gornergrat

Vandaag staat in het teken van de Gornergrat. De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1.620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3.089 meter hoogte brengt. De reis gaat door bossen en over bergweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik sneeuwpakket. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op de Matterhorn en andere met sneeuw bedekte toppen tot wel 4.000 meter. Iets boven het eindstation, op 3.100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant.

Gornergrat Bahn (8)

Dag 8 - Zermatt - Interlaken

In ongeveer 2 uur en 30 minuten reist u per trein naar Interlaken waar u 2 nachten verblijft in een 4* hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Thun shutterstock_1439270183

Dag 9 - Interlaken, excursie Jungfraujoch

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan de spectaculaire Jungfraujoch. Eerst reist u vanuit Interlaken Ost naar Lauterbrunnen, waar u overstapt op de Wengern Alp Bahn voor de fraaie rit via Wengen naar de Kleine Scheidegg aan de voet van de beroemde Eiger Noordwand. Vervolgens gaat de reis met de Jungfraubahn via de Eiger-gletsjer naar de Jungfraujoch en het hoogste treinstation van Europa gelegen op 3.454 meter. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de Aletschgletsjer, de langste gletsjer in de Alpen.

Jungfrau

Dag 10 - Interlaken - Nederland

Treinreis naar Basel (of Zwitserse luchthaven) voor de aansluiting naar Nederland.

Optie: verlenging van uw reis met extra hotelovernachtingen en/of een van onze andere arrangementen.

ICE ---EA-2163
Lees meer
Lees minder

 

Glacier Express

Aan boord van de Glacier Express reist u in ca. 7½ uur door een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en viaducten (291) en tunnels (91) passeert krijgt de trein ook te maken met enorme hoogteverschillen, waardoor op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met zijn eerste- en tweedeklas panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring!

Glacier Express (2)
Glacier Express
JB 2014-06 125 jaar Rha¦êtische Bahn 109
Glacier Express
Glacier Express (6)
Glacier Express
Glacier Express
Geniet van een driegangen lunch in de Glacier Express
rhb1476
De Glacier Express in de Rijnkloof
Glacier Express Excellence Class (1)
Glacier Express Excellence Class
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende luxe 4 sterren hotels of gelijkwaardig:

- Central Plaza hotel - Zürich
- Grisha DAS Hotel - Davos
- Romantik Hotel Stern - Chur
- Alpen Resort - Zermatt
- Hotel du Nord, Metropole of gelijkwaardig - Interlaken 


Per ICE naar Zwitserland

Vanuit Nederland kunt u per auto, vliegtuig of ICE ( Internationale trein ) naar Zwitserland reizen. Indien u kiest om per ICE te reizen, kunnen wij als extra service deze voor u reserveren. Wanneer u per ICE trein vanuit Nederland naar Basel reist, arriveert u dezelfde avond nog in uw eerste hotel. Op de laatste dag reist u per trein terug naar Basel en aansluitend per ICE International naar Nederland.

 Vertrek- en aankomsttijden
 Heenreis ICE 105
   Vertrek- en aankomsttijden
 Terugreis ICE 104
 
 Amsterdam CS  v. 08.04 uur  Basel  v. 15.12 uur
 Utrecht CS  v. 08.32 uur  Arnhem  a. 20.52 uur
 Arnhem  v. 09.08 uur  Utrecht CS  a. 21.26 uur
 Basel  a. 14.47 uur  Amsterdam CS  a. 21.55 uur

ICE treintickets
NS Internationaal hanteert variabele tarieven voor de ICE treinreis vanaf Nederland naar Basel. Treintickets kunnen vanaf 3 tot 6 maanden voor vertrek geboekt worden. Indien gewenst reserveren wij deze tickets voor u. De treintickets worden los geboekt en maken derhalve geen deel uit van uw totale pakketreis waardoor de voorwaarden van het Garantiefonds en het Calamiteitenfonds Reizen op dit ticket niet van toepassing zijn. Neem voor verdere informatie contact op met ons.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse reis Mooi Zwitserland
Vanaf 2.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Genoemde tarieven zijn per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen.

Let op: in sommige hotels dient de city tax ter plaatse afgerekend te worden (CHF 3 - CHF 7 per persoon per nacht)

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. 4 * Hotels
Dagelijks tussen 1 april en 7 oktober
v.a. 2.198,-

Toeslag 1-persoonskamer: v.a. 500,-
Toeslag eerste klas treinreizen in Zwitserland € 270,- p.p.
Toeslag (non refundable) Glacier Express Excellence class: v.a. 620,- per persoon (U dient echter wel in het bezit te zijn van een eerste klas Swiss Pass).

Genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen.

 • Treinpas, voor alle treinreizen binnen Zwitserland in de tweede klas volgens programma. Voor de panorama treinen heeft u gereserveerde zitplaatsen. Voor de reguliere treinen kunt u iedere trein nemen op elk gewenst tijdstip. 
 • Gereserveerde zitplaats Glacier Express
 • 3-gangen lunch aan boord van de Glacier Express
 • Excursie Gornergrat Bahn en excursie Jungfrau Bahn met Swiss Travel Pass
 • 2 hotelovernachtingen in een 4* hotel in Zürich o.b.v. logies/ontbijt
 • 1 hotelovernachting in een 4* Grischa Hotel in Davos o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen in familiehotel Romantik Hotel Stern in Chur o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen in het 4* Alpen Resort in Zermatt o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen in een 4* hotel in Interlaken o.b.v. logies/ontbijt

 • Retourreis Nederland - Zwitserland 
 • Overige maaltijden en dranken
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (Desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden, de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restantbedrag dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot de 56ste dag voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom) inclusief non refundable reisonderdelen
 • bij annulering vanaf 56 tot 30 dagen voor vertrek: 50% van de reissom inclusief non refundable reisonderdelen
 • bij annulering vanaf 30 tot 14 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
 • bij annulering vanaf 14 t/m vertrek: 100 % van de reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Voor deze treinreis dient u goed ter been te zijn. Tijdens uw rondreis door Zwitserland dient u zelf uw bagage in en uit de trein mee te nemen.

Reissom
10-daagse reis Mooi Zwitserland
Vanaf 2.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Genoemde tarieven zijn per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen.

Let op: in sommige hotels dient de city tax ter plaatse afgerekend te worden (CHF 3 - CHF 7 per persoon per nacht)

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. 4 * Hotels
Dagelijks tussen 1 april en 7 oktober
v.a. 2.198,-
Toeslagen

Toeslag 1-persoonskamer: v.a. 500,-
Toeslag eerste klas treinreizen in Zwitserland € 270,- p.p.
Toeslag (non refundable) Glacier Express Excellence class: v.a. 620,- per persoon (U dient echter wel in het bezit te zijn van een eerste klas Swiss Pass).

Genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen.

Inbegrepen
 • Treinpas, voor alle treinreizen binnen Zwitserland in de tweede klas volgens programma. Voor de panorama treinen heeft u gereserveerde zitplaatsen. Voor de reguliere treinen kunt u iedere trein nemen op elk gewenst tijdstip. 
 • Gereserveerde zitplaats Glacier Express
 • 3-gangen lunch aan boord van de Glacier Express
 • Excursie Gornergrat Bahn en excursie Jungfrau Bahn met Swiss Travel Pass
 • 2 hotelovernachtingen in een 4* hotel in Zürich o.b.v. logies/ontbijt
 • 1 hotelovernachting in een 4* Grischa Hotel in Davos o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen in familiehotel Romantik Hotel Stern in Chur o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen in het 4* Alpen Resort in Zermatt o.b.v. logies/ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen in een 4* hotel in Interlaken o.b.v. logies/ontbijt

Niet inbegrepen
 • Retourreis Nederland - Zwitserland 
 • Overige maaltijden en dranken
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (Desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden, de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restantbedrag dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot de 56ste dag voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom) inclusief non refundable reisonderdelen
 • bij annulering vanaf 56 tot 30 dagen voor vertrek: 50% van de reissom inclusief non refundable reisonderdelen
 • bij annulering vanaf 30 tot 14 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
 • bij annulering vanaf 14 t/m vertrek: 100 % van de reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Voor deze treinreis dient u goed ter been te zijn. Tijdens uw rondreis door Zwitserland dient u zelf uw bagage in en uit de trein mee te nemen.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere reizen met beroemde treinen door Zwitserland