Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Glacier Express (4)
Home
Alle reizen
Treinreizen
NRC Lezersreis: Ultieme treinrondreis door Zwitserland

De mooiste
Panoramatreinen  

treinreizen

NRC Lezersreis: Ultieme treinrondreis Zwitserland

Geniet van de mooiste panoramatreinen en bergbanen

De mooiste panoramatreinen van Zwitserland
Duurzaam reizen per trein
Schitterende bergbanen: Jungfraujoch en Gornergrat
Volgend vertrek
15-08-2024
+1 vertrekdata
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Utrecht/Basel
Trein
Bernina Express
Glacier Express
Destin
Vanaf 6.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Schitterende natuur en de mooiste Panoramatreinen  

Bezoek Zwitserland en geniet van de schitterende natuur, de rust, de met sneeuw bedekte bergen, fraai gelegen dorpjes en uitgestrekte meren. De beste manier om al dit moois op ontspannen wijze te ontdekken is per trein. Stap aan boord van de Zwitserse panoramatreinen en geniet van de prachtige uitzichten, terwijl u van hoogtepunt naar hoogtepunt reist.

Speciaal voor NRC lezers hebben wij het ultieme Grand Train Tour groepsarrangement samengesteld. Een schitterende 11-daagse rondreis per trein met de belangrijkste panoramatreinen: de nieuwe Golden Pass Panorama Express, de beroemde  Glacier-, en Bernina Express, de Gotthard Panorama Express en de Voralpen Express. Onderweg logeert u in goede 4 sterren hotels en u maakt interessante excursies. Zo gaat u in Interlaken op excursie naar de Jungfraujoch en in Zermatt bezoekt u de Gornergrat, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft op de legendarische Matterhorn. 

Bernina Express exterieur (4)
Reis door het adembenemende Alpenlandschap
jungfraubahn-station-eigergletscher-sommer
Jungfraubahn station Eiger Gletsjer
Glacier Express (8)
Glacier Express
Gornergrat Bahn (8)
Gornergrat Bahn
GPX Autumn_001
De Golden Pass
Gornergrat Bahn (7)
Gornergrat Bahn
Glacier Express
Lunch aan boord van de Glacier Express
Eiger-Express-Grindelwald-Wetterhorn-Schreckhorn
Eiger-Express-Grindelwald
shutterstock_420747640 - Interlaken
Interlaken
shutterstock_719424022 Golden Pass line bij MOntreux
Montreux
Luzern shutterstock_708741781
Luzern
GPX Summer Interior 020
Golden Pass Panorama trein
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Zwitserland per panoramische treinen

Dag 1 - Amsterdam - Zürich - Interlaken

In de ochtend verzamelen op Schiphol Airport voor de vlucht naar Zurich. 
Uw vluchttijden zien er als volgt uit: 

    Amsterdam – Zürich        vertrek 12.20 uur, aankomst 13.45 uur

Na aankomst in Zürich reist u per reguliere Zwitserse trein door naar Interlaken, waar u 2 nachten verblijft in het 4* The Hey Hotel. Diner in uw hotel of restaurant in de omgeving. (-,-,D) 
 

Interlaken shutterstock_1174479760

Dag 2 - Interlaken, excursie Jungfraujoch en de Eiger Express

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan de Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa gelegen op 3.454 meter hoogte. ‘s Avonds wordt het diner geserveerd in het panorama restaurant Harder Kulm, te bereiken per Harder Kulm bergbaan. (O,-,D))

Jungfraujoch Excursie
U reist per trein vanuit Interlaken naar Grindelwald. De Eiger Express kabelbaan neemt u vervolgens in 15 minuten mee naar het station vlak boven de Kleine Scheidegg. Het laatste stukje naar de Jungfraujoch wordt afgelegd met de beroemde Jungfraubaan. Geniet op de top van het schitterende uitzicht op de Aletschgletsjer, UNESCO Werelderfgoed en tevens de langste gletsjer in de Alpen. Op de top kunt u heerlijk lunchen (op eigen gelegenheid) en rondwandelen. Via de Kleine Scheidegg en Wengen keert u weer terug naar Interlaken. 

Jungfraujoch-1

Dag 3 - Golden Pass Line - Montreux - Lausanne

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel in Lausanne. U stapt aan boord van de nieuwe Golden Pass Panorama Express en reist via de beroemde Golden Pass Lijn naar Montreux. In Montreux stapt u over op de trein naar Lausanne (rit van 30 min). In Lausanne geniet u van de lunch gevolgd door een 2 uur durende rondleiding door deze bezienswaardige stad. U overnacht in het 4* Movenpick Hotel, mooi gelegen aan het meer. Diner in het hotel of een restaurant in de buurt. (O, L, D)

Golden Pass Panorama Express
In Interlaken stapt u aan boord van de nieuwe Golden Pass Panorama Express voor de ca. 3,5 uur durende treinreis naar Montreux. Onderweg trekt een prachtig landschap aan uw panoramaraam voorbij; grazende koeien, groene weiden, traditionele houten chalets, en de hoge toppen van de Alpen. U passeert o.a. het chique Gstaad en vlak voor Montreux wacht een schitterend uitzicht op het meer van Genève. De GoldenPass Panorama Express maakt deel uit van de panoramische GoldenPass Line. Aan boord kunt u genieten van een hapje en een drankje.

GPX_Summer_014

Dag 4 - Lausanne - Zermatt

Na het ontbijt checkt u uit en stapt u aan boord van een schip voor een 1u30 min. durende cruise over het meer van Genève naar Montreux. U vaart langs het beroemde wijngebied Lavaux, UNESCO-Werelderfgoed. De lunch wordt geserveerd in een restaurant in Montreux  en vervolgens neemt u de trein naar het beroemde bergdorpje Zermatt, pittoresk gelegen aan de voet van de Matterhorn. Reistijd ± 3 uur. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel. Bij aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht 2 nachten in Zermatt in het 4* hotel Christiania. In de avond genieten we van een overheerlijke kaasfondue. (O,L,D)

Zermatt shutterstock_795321640

Dag 5 - Zermatt, excursie Gornergrat

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan de Gornergrat. Lunch en diner op eigen gelegenheid. (O,-,-)

De Gornergrat Bahn
De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1.620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3.089 meter hoogte brengt. De reis gaat door bossen en over bergweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik sneeuwpakket. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op de Matterhorn en andere met sneeuw bedekte toppen tot wel 4.000 meter. Iets boven het eindstation, op 3.100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant.

Gornergrat Bahn (1)

Dag 6 - Glacier Express naar St. Moritz

Na het ontbijt checkt u uit. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel in St. Moritz. De dag staat in het teken van de bezienswaardige reis aan boord van de beroemde Glacier Express. Neem plaats op uw gereserveerde stoel in het panoramarijtuig en geniet van het veelzijdige landschap dat aan uw panoramaraam voorbijglijdt. De lunch wordt aan boord geserveerd. In de loop van de middag komt u aan in St. Moritz. Bij aankomst wordt u per touringcar naar uw hotel, het 4* Hotel Steffani, gebracht. Diner in het hotel. (O,L,D)  

Glacier Express
Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, eigendom van de Rhätisch Bahn en de Matterhorn-Gotthard Bahn, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St. Moritz in Graubünden en Zermatt in Wallis. U reist in ca. 7½ uur door een adembenemend landschap met bossen, hoge bergen en stille dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en viaducten (291) en tunnels (91) passeert, krijgt u ook te maken met enorme hoogteverschillen, zodat op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat, met zijn tweede-, eerste en Excellence class panoramawagons, borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. Hoogtepunten zijn er volop: het Landwasser-viaduct bij Filisur, het dal van de jonge Rijn ten westen van Chur, waar de “Zwitserse Grand Canyon” wordt doorsneden, het Rhônedal bij Brig, de Oberalppas met zijn 2033 meter hoogte, het hoogste punt van de lijn, en de ongenaakbare top van de Matterhorn die hoog boven Zermatt uittorent. Al met al een reis om niet snel te vergeten, ook al vanwege het uitstekende comfort, de smakelijke maaltijden die op uw zitplaats worden opgediend, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vriendelijke personeel dat zijn best doet om het u als passagier zo prettig mogelijk te maken.

Glacier Express (7)

Dag 7 - Bernina Express - Lugano

Ontbijt in het hotel en vervolgens checkt u uit. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel. Transfer per touringcar naar het station van St. Moritz, waar de Bernina Express klaar staat. Stap aan boord en maak een schitterende treinreis naar Tirano. In Tirano heeft u ruim de tijd om rond te wandelen en op eigen gelegenheid te lunchen. Vanuit Tirano vervolgt u de reis per Bernina bus met als eindpunt Lugano. Transfer vanaf het station naar het hotel is per touringcar. U overnacht 1 nacht in Lugano in het 4* Hotel Bellevue au Lac. (O,-,-)    

Bernina Express
Met de Bernina Express van de Rhätische Bahn maakt u een van de mooiste treinreizen van Europa. Deze trein, met zeer comfortabele panoramawagons, rijdt in ca. 2½ uur van St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano. 
Als u onderweg gaat met de Bernina Express is er zoveel te zien dat u de hele reis geboeid blijft kijken. De Bernina Express volgt zijn weg door afwisselend groene landschappen en ruig berggebied, langs besneeuwde toppen, door tal van tunnels en langs indrukwekkende gletsjers naar één van de hoogtepunten onderweg, het Lago Bianco op een hoogte van ca. 2200 meter. Via Alp Grüm, Poschiavo en de beroemde keerlussen bij Brusio wordt het eindpunt, Tirano, bereikt. Het traject tussen Thusis en Tirano staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Vanuit Tirano reist u in ongeveer 3 uur per Bernina bus door naar Lugano.  

Bernina Express exterieur (1)

Dag 8 - Gotthard Panorama Express - Luzern

Na het ontbijt volgt de transfer per touringcar naar het station van Lugano. Uw bagage wordt naar het volgende hotel gebracht. Vandaag reist u vanuit Lugano naar Luzern met de Gotthard Panorama Express. Van Lugano reist u eerst per panorama trein naar Flüelen. In Flüelen stapt u aan boord van een stoomschip voor een korte cruise over het Vierwoudstedenmeer naar Luzern. Aan boord wordt een eenvoudige lunch geserveerd. U overnacht 2 nachten in het 3* hotel Waldstatterhof. (O,L,-)

Gotthard Panorama Express
De beroemde Gotthard Panorama Express neemt u vanuit het Mediterrane Zuiden mee richting het noorden naar het traditionele hart van Zwitserland. Een indrukwekkend traject met veel tunnels, bruggen en keerlussen.  Zo krijgt u de kerk bij het plaatsje Wassen wel 3 keer te zien en passeert u de 15km lange historische Gotthard tunnel uit 1882. Flüelen is het eindpunt van de trein en stapt u over op het klaarliggende stoomschip voor een mooie cruise over het Vierwoudstedenmeer met als eindpunt Luzern. Aan boord van het schip wordt een lunch geserveerd. 

Gotthard Panorama Express

Dag 9 - Luzern, ter vrije besteding

De ochtend staat in het tegen van een 2 uur durende stadswandeling onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Na de stadswandeling kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of neem bijvoorbeeld de boot naar Vitznau en reis per Rigi Bergbaan naar de top van Mount Rigi. Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. (O.-,-)

Luzern
Verscholen in een indrukwekkend bergpanorama ligt Luzern, prachtige gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. De stad is dankzij haar bezienswaardigheden, de attractieve winkels, de unieke ligging aan het meer en de nabijgelegen bergen een veelzijdige en gezellige plaats om te bezoeken.

Luzern View to Pilatus mountain and historic city center of Luzern, Switzerland

Dag 10 - Voralpen-Express – St. Gallen

Het is tijd om door te reizen naar St. Gallen per Voralpen Express. Uw bagage wordt apart vervoerd naar het volgende hotel. U overnacht 1 nacht in het 4* hotel Einstein in St. Gallen. De avond staat in het teken van het afscheidsdiner. (O,-,D)

Voralpen Express
Tijdens deze treinreis géén 4.000 meter hoge bergen of diepe kloven, maar een ander gezicht van Zwitserland. Namelijk met glooiende heuvels, schilderachtige plaatsjes en lieflijke boomgaarden. De treinreis vanuit Luzern duurt ongeveer  2 uur en 15 minuten. Via plaatsen als  Wattwil, Rapperswil en Arth Goldau komt u uiteindelijk aan het het historische St. Gallen 

St. Gallen
St. Gallen is de grootste stad van Oost-Zwitserland en de hoofdstad van het gelijknamige kanton. In het jaar 747 kwam er een Benedictijnenklooster en toen er in de 9e eeuw een bibliotheek werd gevestigd groeide de stad uit tot een centrum voor kennis en cultuur. De huidige kathedraal in barokke stijl werd voltooid in 1767 en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het middeleeuwse centrum staan veel vakwerkhuizen en herenhuizen met erkers, typerend voor deze streek.

shutterstock_1153630537 St. Gallen

Dag 11 - St. Gallen - Zürich - Amsterdam

Na het ontbijt uitchecken. In de loop van de dag reist u per trein naar Zürich Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam. Uw bagage dient u dit keer zelf mee te nemen in de trein. 
Uw vluchtschema ziet er als volgt uit: 

    Zürich – Amsterdam        vertrek 17.35 uur, aankomst 19.15 uur

 Na aankomst in Amsterdam neemt u afscheid van uw medereizigers. (O,-,-)

Einde reis!

ICE
Lees meer
Lees minder

 

Bernina Express & Glacier Express

Met de Bernina Express van de Rhätische Bahn maakt u een van de mooiste treinreizen van Europa. Deze trein met zeer comfortabele panoramawagons, rijdt van Chur in ca. 3½ uur via St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano. De legendarische Glacier Express beschikt over comfortabele panoramawagons en rijdt door het adembenemende berglandschap tussen St. Moritz en Zermatt. Een onvergetelijke tocht van ca. 7,5 uur. 

Bernina Express exterieur (1)
Bernina Express
Glacier Express (5)
Glacier Express
Bernina Express exterieur (2)
Bernina Express
Bernina Express exterieur (4)
Bernina Express
bernina-express
Bernina Express
Bernina Express - Treinen Zwitserland -
Aan boord van de Bernina Express
Glacier Express
Lunch aan boord van de Glacier Express
Glacier Express (6)
Glacier Express
Veeg naar links

Reisinformatie 

Uw hotels 

Tijdens deze reis verblijft u in de genoemde 4* hotels:

Hey Hotel 4*, Interlaken 
Dit gezellige 4* hotel ligt in het centrum van Interlaken, op slechts 400 meter van het treinstation Interlaken-West. Alle kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van alle gemakken. In het hotel bevindt zich een bar en een restaurant. In de directe omgeving van het hotel liggen tal van winkels, boetiekjes, cafés, bars en restaurants

Movenpick Hotel 4*, Lausanne
Het Movenpick hotel is een modern hotel, prachtig gelegen aan de oever van het meer van Genève. Alle kamers zijn modern ingericht, rookvrij en beschikken over een minibar, koffie en theefaciliteiten en een eigen badkamer. Verder beschikt het hotel over een gezellige bar, een fitnesscentrum en een gastronomisch restaurant Les Saisons.

Hotel Christiania 4*, Zermatt
Dit hotel ligt op een kleine 10 minuten lopen van het station van Zermatt. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Veel kamers bieden een fenomenaal uitzicht op de Matterhorn. In het hotel bevindt zich een gezellige bar en een goed restaurant. U kunt relaxen in de Finse sauna en het zwembad. 

Hotel Steffani 4*, St. Moritz
Het traditionele Hotel Steffani wordt beheerd door een famile en is gevestigd in het centrum van Sankt Moritz, op 300 meter van de kabelbaan naar het skigebied Corviglia. Het biedt 3 restaurants, 3 bars, een nachtclub en een spa met een sauna en een binnenzwembad. De kamers zijn zeer traditioneel ingericht, voorzien van alle gemakken, gratis WiFi en een eigen badkamer. 

Hotel Bellevue 4*, Lugano 
Het Best Western Hotel Bellevue au Lac ligt aan de promenade langs het meer van Lugano en biedt een schitterend uitzicht. Het historische centrum ligt op enkele minuten wandelen.
Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. In de 2 restaurants van het hotel kunt u genieten van Italiaanse en internationale gerechten. Voor een drankje en een snack kunt u terecht in de bar Bellevue. Verder beschikt het hotel nog over een buitenzwembad.  

Hotel Waldstatterhof 3*, Luzern 
Het Waldstätterhof Hotel ligt op 100 meter van het station van Luzern en 200 meter van de pier, de beroemde Kapelbrücke en het meer. Al met al een zeer centrale locatie. Het geheel gerenoveerde gebouw dateert uit het begin van de 20e eeuw. Het biedt moderne, maar ook traditioneel ingerichte kamers. Voor onze groep hebben wij Premium doubles (25m2) gereserveerd. De dag begint met een uitstekend ontbijtbuffet. In het restaurant van het hotel kunt u genieten van een Zwitserse en internationale keuken.

Hotel Einstein 4*, St. Gallen  
Vanaf het station is het ongeveer 8 minuten lopen naar uw hotel en het ligt aan de rand van het voetgangersgebied. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Het hotel beschikt over een gezellige bar en een goed restaurant met uitzicht over de oude stad.  


Praktische informatie 

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse reis NRC lezersreis: Ultieme treinrondreis door Zwitserland
Vanaf 6.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon in euro en gebaseerd op een verblijf in een 2-persoonskamer. 
NB. Minimum aantal deelnemers is 15 /  maximum 25.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
15 - 25 augustus (gegarandeerd vertrek)
Vanaf 6.498,-
5 - 15 september
Vanaf 6.498,-

Toeslag 2-persoonskamer voor 1-persoons gebruik : v.a. 1.598,-

 • Vlucht met KLM Amsterdam – Zürich v.v., inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon.
 • 1ste klas treinpas voor alle treintrajecten in Zwitserland, selectie bergbanen (o.a. Rigi-baan), openbaar vervoer, cruises en een aantal musea.
 • 1 nacht verblijf in een standaard kamer in Lausanne, St. Moritz, Lugano en St. Gallen, logies/ontbijt o.b.v. de genoemde 4* hotels  
 • 2 nachten verblijf in een standaard kamer in Interlaken en Zermatt, logies/ontbijt o.b.v. de genoemde 4* hotels  
 • 2 nachten verblijf in een premium kamer in Luzern, logies/ontbijt o.b.v. het genoemde 3* hotel  
 • Aparte bagage transfer in Zwitserland tussen de hotels in Interlaken – Lausanne – Zermatt – St. Moritz – Lugano – Luzern – St. Gallen (1 koffer per persoon)
 • Transfer per touringcar voor gasten stations – hotel en v.v. in St. Moritz en Lugano  
 • Gereserveerde zitplaatsen in 1ste en 2e  klas: Golden Pass Panorama trein, Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express
 • 3-gangen lunch aan boord van de Glacier Express, excl. dranken op dag 6
 • Drankje en snack aan boord van de Golden Pass Panorama Express op dag 3
 • Excursie Jungfraujoch in Interlaken op dag 2
 • 2-uur durende stadswandeling Lausanne op dag 3
 • Boottocht meer van Genève van Lausanne – Montreux op dag 4
 • Excursie Gornergrat in Zermatt op dag 5
 • 6 x 3 gangen diner op dag 1, 2, 3, 4, 6 en 10
 • 3 x 2-gangen lunch (incl. koffie, thee en water) op dag 3, 4 en 8
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis.    
 • CO2 compensatie 

* De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

 • Overige niet genoemde maaltijden 
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:
• bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
• het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• bij annulering t/m 57 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
• bij annulering vanaf 56 dagen t/m 43 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
• bij annulering vanaf 42 dagen t/m 15 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
• vanaf 14 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 15, het maximum aantal 25. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen 
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. 

Reissom
11-daagse reis NRC lezersreis: Ultieme treinrondreis door Zwitserland
Vanaf 6.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon in euro en gebaseerd op een verblijf in een 2-persoonskamer. 
NB. Minimum aantal deelnemers is 15 /  maximum 25.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
15 - 25 augustus (gegarandeerd vertrek)
Vanaf 6.498,-
5 - 15 september
Vanaf 6.498,-
Toeslagen

Toeslag 2-persoonskamer voor 1-persoons gebruik : v.a. 1.598,-

Inbegrepen
 • Vlucht met KLM Amsterdam – Zürich v.v., inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon.
 • 1ste klas treinpas voor alle treintrajecten in Zwitserland, selectie bergbanen (o.a. Rigi-baan), openbaar vervoer, cruises en een aantal musea.
 • 1 nacht verblijf in een standaard kamer in Lausanne, St. Moritz, Lugano en St. Gallen, logies/ontbijt o.b.v. de genoemde 4* hotels  
 • 2 nachten verblijf in een standaard kamer in Interlaken en Zermatt, logies/ontbijt o.b.v. de genoemde 4* hotels  
 • 2 nachten verblijf in een premium kamer in Luzern, logies/ontbijt o.b.v. het genoemde 3* hotel  
 • Aparte bagage transfer in Zwitserland tussen de hotels in Interlaken – Lausanne – Zermatt – St. Moritz – Lugano – Luzern – St. Gallen (1 koffer per persoon)
 • Transfer per touringcar voor gasten stations – hotel en v.v. in St. Moritz en Lugano  
 • Gereserveerde zitplaatsen in 1ste en 2e  klas: Golden Pass Panorama trein, Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express
 • 3-gangen lunch aan boord van de Glacier Express, excl. dranken op dag 6
 • Drankje en snack aan boord van de Golden Pass Panorama Express op dag 3
 • Excursie Jungfraujoch in Interlaken op dag 2
 • 2-uur durende stadswandeling Lausanne op dag 3
 • Boottocht meer van Genève van Lausanne – Montreux op dag 4
 • Excursie Gornergrat in Zermatt op dag 5
 • 6 x 3 gangen diner op dag 1, 2, 3, 4, 6 en 10
 • 3 x 2-gangen lunch (incl. koffie, thee en water) op dag 3, 4 en 8
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis.    
 • CO2 compensatie 

* De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Niet inbegrepen
 • Overige niet genoemde maaltijden 
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:
• bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
• het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• bij annulering t/m 57 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
• bij annulering vanaf 56 dagen t/m 43 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
• bij annulering vanaf 42 dagen t/m 15 dagen voor vertrek: 90% van de reissom
• vanaf 14 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 15, het maximum aantal 25. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen 
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Zwitserland is het treinenland bij uitstek! Bekijk ook onze andere treinreizen door de Zwitserse Alpen.