Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Glacier Pullman Express (6)
Home
Alle reizen
Treinreizen
St. Moritz - Zermatt per Glacier Pullman Express

Zwitserland per Glacier Pullman Express

treinreizen

St. Moritz - Zermatt per Glacier Pullman Express of v.v.

Een bijzondere en historische treinreis door Zwitserland. 

Andermatt
De Glacier Express route in 2 dagen
Diverse excursies inbegrepen
Volgend vertrek
20-09-2024
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
St. Moritz / Zermatt
Trein
Glacier Pullman Express
Destin
Vanaf 3.098,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Per historische trein door Zwitserland  

De “Alpine Classic Pullman-Express” combineert nostalgische luxe met een echte Alpine-ervaring. Stap aan boord van de Glacier Pullman Express en reis in 2 dagen van St. Moritz naar Zermatt of v.v. U reist in antieke rijtuigen ingericht in de prachtige Art Deco-stijl van het begin van de 20e eeuw. Onderweg wordt uitgestapt voor bijzondere excursies en halverwege overnacht u in Andermatt in een hotel. Op het programma staat o.a. een tocht met de beroemde Furka Stoomtrein en een bezoek aan het benedictijnse klooster in Disentis, gesticht in het jaar 720. Aan het begin en/of einde van uw reis verblijft u nog 2 nachten in een goed hotel in St. Moritz en Zermatt. 

Treinreis Glacier Pullman Express
Andermatt
Zwitserland, Zermatt - Matterhorn
Matterhorn vanuit Zermatt
Zwitserland - Zermatt
Zermatt
Treinreis Glacier Pullman Express
Glacier Pullman Express
Treinreis Glacier Pullman Express
Furka stoomtrein
Zwitserland - Disentis Benedictijns klooster
Klooster in Disentis
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Zürich - St. Moritz

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Zürich. Vanaf de luchthaven van Zürich neemt u, op eigen gelegenheid, de trein (1ste klas) naar St. Moritz. U verblijft 2 nachten in een hotel in St. Moritz. 

shutterstock_774959440 - St Moritz 1

Dag 2 - Vrije dag St. Moritz

Dag ter vrije besteding in St. Moritz. Maak een sportieve wandeling door de bergen.

Zwitserland - St. Moritz

Dag 3 - St. Moritz – Andermatt met de Glacier Pullman Express

Indien nodig transfer vanaf uw hotel naar het station. Rond 08.00 uur vertrekt de historische privétrein de ‘Glacier Pullman-Express’. Tot aan Disentis wordt de trein getrokken door de wereldberoemde ‘Crocodile’ locomotief van de Rhätische Bahn. De Albula en Bernina lijnen van de Rhätische Bahn staan tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wij nemen u mee over de Albula-lijn van St. Moritz naar Thusis. Geniet van de schitterende uitzichten onderweg. 
Na aankomst in Thusis verlaat u de trein. De lokale postbus neemt u mee naar het plaatsje Zillis, waar u de Romaanse plafondschilderingen gaat bewonderen in de St. Martinskerk. Het beschilderde plafond bestaat uit 153 vierkante houten panelen en is tussen 1109 en 1114 gemaakt. Tijdens de rondleiding vertelt onze gids u alles over dit bijzondere plafond.
Terug aan boord is het tijd voor een heerlijke lunch in één van de Gourmino restaurant rijtuigen, daterend uit 1929/1930. De trein vervolgt zijn weg naar Disentis. Vergeet tijdens de lunch niet uit het raam te kijken. U passeert namelijk de spectaculaire Rijnkoof, ook wel de Zwitserse Grand Canyon genoemd. Onderweg wordt kort gestopt, zodat u kunt uitstappen en nog beter van het uitzicht kunt genieten.
In Disentis bezoekt u de beroemde Benedictijnse abdij, gesticht in het jaar 720. U wordt rondgeleid door een Benedictijnse monnik. Hij kan als geen ander vertellen over de geschiedenis en het dagelijks leven in de Abdij.
Bij Disentis neemt u afscheid van de historische ‘Crocodile’ locomotief en wordt deze vervangen door een locomotief van de Matterhorn-Gotthard-spoorlijn. Deze neemt de trein mee over de 2.033 meter hoge Oberalppas naar het gezellige Andermatt, tevens eindpunt van deze dag. Rond 19.00 uur arriveert de trein en u verblijft 1 nacht in Andermatt. Diner is op eigen gelegenheid. 

ST_3x2_Disentis-village-with-church_71250

Dag 4 - Andermatt – Zermatt met de Glacier Pullman Express

Na het ontbijt in het hotel staat de Glacier Pullman Express klaar voor het vervolg van uw reis richting Zermatt. In het plaatsje Realp wordt uitgestapt voor een tocht met de beroemde Furka- Bergbaan.

De Furka-bergbaan is de historische spoorlijn tussen Realp en Gletsch en maakte ooit deel uit van de Furka-Oberalp-Bahn. Na de opening van de Furka-base-tunnel, werd deze spoorlijn over de Furkapas overgedragen aan de ‘Furka Steam Mountain Railway’. Zij hebben er alles aan gedaan om deze spoorlijn weer in volle glorie te herstellen. Uw treinreis met de Furka Stoomtrein begint in Realp , gelegen op 1546 meter hoogte. De stoomlocomotief klimt langzaam omhoog naar het hoogstgelegen treinstation op deze route ‘’Furka’’ (2.163 m). Geniet onderweg van de schitterende uitzichten.
In het plaatsje Oberwald (1.366 m) stapt u over op de klaarstaande Glacier Pullman Express en vervolgt u uw reis naar het volgende hoogtepunt, Fiesch.

In Fiesch neemt de Eggishorn-kabelbaan u mee naar een uniek uitkijkpunt. Bewonder het prachtige uitzicht op de Aletschregio vanaf de Eggishorn (2.866 m). U kijkt uit over de machtige Aletschgletsjer, welke op de UNESCO-Werelderfgoed staat. Fiescheralp (2.212 m) is de perfecte plek om te genieten van twee typische Zwitserse kaasspecialiteiten: kaasfondue of raclette. Houdt u niet van kaas dan kunt u natuurlijk altijd kiezen voor een alternatief.

Rond 19.30 uur rijdt de Glacier Pullman-Express het station van Zermatt binnen, tevens het eindpunt van deze bijzondere en nostalgische 2-daagse treinreis. U heeft nog 2 nachten in Zermatt om na te genieten van deze reis.

Zwitserland - Aletsch Gletsjer

Dag 5 - Vrije dag in Zermatt

Dag ter vrije besteding in Zermatt.
Tip! Maak een tocht met de Gornergrat Bahn naar de top van de Gornergrat. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

Zermatt shutterstock_704449474

Dag 6 - Vertrek Zermatt - Zürich - Amsterdam

Einde van uw bijzondere reis door Zwitserland. U reist, op eigen gelegenheid, per trein terug naar de luchthaven van Zürich (1ste klas). Vanaf Zürich vliegt u terug naar Nederland.

Zwitserland, Zermatt - Matterhorn
Lees meer
Lees minder

 

De historische Glacier Pullman Express 

De Glacier Pullman Express bevat 4 originele rijtuigen die gebouwd zijn in 1931. Het prachtige houten inlegwerk in de rijtuigen is gemaakt door de beroemde Franse meubelmaker René Prou. Bij de trein horen ook twee Gourmino-restaurantrijtuigen uit respectievelijk 1929 en 1930. Het Gourmino Restaurant staat bekend om de uitstekende keuken en service. Alle maaltijden worden aan boord klaargemaakt met verse producten van lokale boeren. Het pianobarrijtuig, gebouwd in 1928 als restauratiewagon voor de Bernina Bahn, werd in 2010 omgebouwd tot bar. Al deze rijtuigen zijn liefdevol gerestaureerd tot in de kleinste details, in overeenstemming met de huidige veiligheidsnormen.

Glacier Pullman Express (5)
Glacier Pullman Express
Glacier Pullman Express (8)
Glacier Pullman Express
rhb1403
Gourmino restaurant
pianobar_20101206182403
Pianobar
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende in 3 of 4 sterren hotels, overnachting in standaard kamers: 

3* Hotels
St. Moritz: Hotel Hauser (of gelijkwaardig) 
Andermatt: Hotel Sonne (volgeboekt) en hotel Alpenhotel Schlüssel 
Zermatt: Hotel Derby (of gelijkwaardig)

4* Hotels 
St. Moritz: Art Boutique Hotel Monopol (of gelijkwaardig)
Andermatt: Hotel Radisson Blu Ruessen
Zermatt: La Mirabeau Hotel (of gelijkwaardig)

5* hotels op aanvraag  

Voorbehoud
Onze reizen worden, in samenwerking met onze leveranciers, met grote zorg samengesteld. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. 

Gezondheid
Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. De begeleide excursies zijn te voet en u moet regelmatig staan.   


Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse reis St. Moritz - Zermatt per Glacier Pullman Express of v.v.
Vanaf 3.098,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Genoemde tarieven zijn per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen. Deze reis kunt u maken op basis van 3 of 4 sterren hotels en 5 sterren hotels zijn op aanvraag.
Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken. 

Vertrekdata 2024 - St. Moritz - Zermatt
Prijs per persoon o.b.v. 3* Hotels
19 juni
v.a. 3.098,-
Vertrekdata 2024 - St. Moritz - Zermatt
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
19 juni
v.a. 3.598,-
Vertrekdata 2024 - Zermatt - St. Moritz
Prijs per persoon o.b.v. 3* Hotels
21 juni & 20 september
v.a. 3.098,-
Vertrekdata 2024 - Zermatt - St. Moritz
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
21 juni & 20 september
v.a. 3.598,-

Toeslag 1-persoonskamer in een 3* hotel: v.a. 300,- per persoon
Toeslag 1-persoonskamer in een 4* hotel: v.a. 700,- per persoon

Toeslag Superior kamer Radisson Blu Reussen o.b.v. een 2-persoonskamer: v.a. 30,- p.p.
Toeslag Superior kamer Radisson Blu Reussen o.b.v. een 1-persoonskamer: v.a. 65,- p.p.

Toeslag excursie Gornergrat Bahn: op aanvraag
Toeslag Matterhorn Glacier Paradise excursie: op aanvraag   


 • Retourvlucht Amsterdam - Zürich in economy class 
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Treinkaartje in 1ste klas luchthaven Zürich -  St. Moritz en Zermatt - luchthaven Zürich
 • 2 nachten hotel in St. Moritz en Zermatt in een 3* of 4* hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Afhankelijk van de ligging van de hotels transfer station - hotel - station inbegrepen 
 • Tweedaagse treinreis met de Glacier Pullman Express route St. Moritz - Zermatt of v.v.
 • 1 overnachting  in Andermatt o.b.v. logies en ontbijt
 • Gereserveerde stoelen in één van de restaurantrijtuigen en de Pullmanrijtuigen
 • Transfers per touringcar tijdens de excursies (waar nodig) tijdens de 2-daagse treinreis
 • Bezoeken aan de kerk in Zillis (route St. Moritz – Zermatt)
 • Stadswandeling Chur (route Zermatt – St. Moritz)
 • de Abdij van Disentis inclusief rondleiding 
 • Lunch Gourmino restaurantrijtuig inclusief dranken
 • Treinreis met de Furka stoomtrein in 2e klas
 • Excursie naar de Eggishorn incl. lunch Fiescheralp (inclusief dranken, route St. Moritz - Zermatt)
 • Excursie naar de Eggishorn incl. apéro riche (route Zermatt – St. Moritz)
 • Engels- en Duitssprekende reisbegeleiding tijdens uw 2-daagse reis met de Glacier Pullman Express 

 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden, de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restantbedrag dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 92 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 91 t/m 43 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
 • bij annulering vanaf 42 tot 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
 • bij annulering vanaf 14 t/m vertrek: 100 % van de reissom

Minimum aantal deelnemers
Deze treinreis kan alleen uitgevoerd worden met een minimum aantal deelnemers (35 deelnemers). Indien dit aantal niet wordt  gehaald kan de treinmaatschappij de reis annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
6-daagse reis St. Moritz - Zermatt per Glacier Pullman Express of v.v.
Vanaf 3.098,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Genoemde tarieven zijn per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen. Deze reis kunt u maken op basis van 3 of 4 sterren hotels en 5 sterren hotels zijn op aanvraag.
Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken. 

Vertrekdata 2024 - St. Moritz - Zermatt
Prijs per persoon o.b.v. 3* Hotels
19 juni
v.a. 3.098,-
Vertrekdata 2024 - St. Moritz - Zermatt
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
19 juni
v.a. 3.598,-
Vertrekdata 2024 - Zermatt - St. Moritz
Prijs per persoon o.b.v. 3* Hotels
21 juni & 20 september
v.a. 3.098,-
Vertrekdata 2024 - Zermatt - St. Moritz
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
21 juni & 20 september
v.a. 3.598,-
Toeslagen

Toeslag 1-persoonskamer in een 3* hotel: v.a. 300,- per persoon
Toeslag 1-persoonskamer in een 4* hotel: v.a. 700,- per persoon

Toeslag Superior kamer Radisson Blu Reussen o.b.v. een 2-persoonskamer: v.a. 30,- p.p.
Toeslag Superior kamer Radisson Blu Reussen o.b.v. een 1-persoonskamer: v.a. 65,- p.p.

Toeslag excursie Gornergrat Bahn: op aanvraag
Toeslag Matterhorn Glacier Paradise excursie: op aanvraag   


Inbegrepen
 • Retourvlucht Amsterdam - Zürich in economy class 
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Treinkaartje in 1ste klas luchthaven Zürich -  St. Moritz en Zermatt - luchthaven Zürich
 • 2 nachten hotel in St. Moritz en Zermatt in een 3* of 4* hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • Afhankelijk van de ligging van de hotels transfer station - hotel - station inbegrepen 
 • Tweedaagse treinreis met de Glacier Pullman Express route St. Moritz - Zermatt of v.v.
 • 1 overnachting  in Andermatt o.b.v. logies en ontbijt
 • Gereserveerde stoelen in één van de restaurantrijtuigen en de Pullmanrijtuigen
 • Transfers per touringcar tijdens de excursies (waar nodig) tijdens de 2-daagse treinreis
 • Bezoeken aan de kerk in Zillis (route St. Moritz – Zermatt)
 • Stadswandeling Chur (route Zermatt – St. Moritz)
 • de Abdij van Disentis inclusief rondleiding 
 • Lunch Gourmino restaurantrijtuig inclusief dranken
 • Treinreis met de Furka stoomtrein in 2e klas
 • Excursie naar de Eggishorn incl. lunch Fiescheralp (inclusief dranken, route St. Moritz - Zermatt)
 • Excursie naar de Eggishorn incl. apéro riche (route Zermatt – St. Moritz)
 • Engels- en Duitssprekende reisbegeleiding tijdens uw 2-daagse reis met de Glacier Pullman Express 

Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden, de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restantbedrag dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 92 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 91 t/m 43 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
 • bij annulering vanaf 42 tot 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
 • bij annulering vanaf 14 t/m vertrek: 100 % van de reissom

Minimum aantal deelnemers
Deze treinreis kan alleen uitgevoerd worden met een minimum aantal deelnemers (35 deelnemers). Indien dit aantal niet wordt  gehaald kan de treinmaatschappij de reis annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere reizen met beroemde treinen door Zwitserland