Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Hudson 3

Welkom op de Hudson

De bijnaam van de Hudson luidt ‘de Rijn van Amerika’. Deze naam heeft de rivier te danken aan de schoonheid van de Hudsonvallei

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruisen vanuit New York tijdens de Indian Summer

De 507 kilometer lange rivier de Hudson ontspringt in de Adirondack Mountains, gelegen in het noorden van de Amerikaanse staat New York. Via Albany stroomt de Hudson naar de grootse stad New York. Nadat de rivier Manhattan en Jersey City heeft gepasseerd, mondt de Hudson uit in de haven van New York en New Jersey. Via het Eriekanaal is de waterweg verbonden met het Eriemeer en de andere Great Lakes. De bijnaam van de Hudson luidt ‘de Rijn van Amerika’. Deze naam heeft de rivier te danken aan de schoonheid van de Hudsonvallei, gelegen ten noorden van New York en New Jersey. Ontdek de magische herfstkleuren tijdens een prachtige Hudson cruise van en ook weer naar New York!

De Hudson

De geschiedenis van de Hudson gaat ver terug. De rivier is vernoemd naar de Engelsman Henry Hudson. In dienst van de Nederlandse VOC zocht hij tevergeefs naar de noordelijke passage naar Oost-Indië. In 1609 zette de heer Hudson bij vergissing voet op het Noord-Amerikaanse continent. Door de Nederlanders werd de Hudson de Noortrivier genoemd (de rivier de Delaware werd de Zuidrivier genoemd). Deze Noortrivier was de belangrijkste transportroute van de kolonie Nieuw-Nederland. Overige riviernamen die in plaats van de Hudson werden gebruikt, waren de Manhattes rieviere, de Groote Rivier en de grootte Mouritse reviere.

Friendship Cruises biedt in de herfstmaanden september en oktober een prachtige 10-daagse Hudson cruise aan vanuit de ‘Big Apple’ New York langs onder meer prachtige architectuur in Albany, de ‘miljonairsstreek’ rondom Kingston, de historische bezienswaardigheden in Catskill, de militaire academie in West Point en Sleepy Hollow, het decor uit de boeken van Washington Irving. De felle kleuren in de Hudson vallei bewondert u tijdens uw cruise over de Hudson rivier vanaf uw gloednieuwe luxe hotelschip American Constitution. Als start en einde van uw Hudson riviercruise geniet u uitgebreid van het Vrijheidsbeeld, Central Park en vele andere hoogtepunten van New York.

Reizen in dit gebied

Op dit moment zijn er geen riviercruises over de Hudson beschikbaar. Bekijk onze andere riviercruises over de mooiste rivieren in Europa en wereldwijd! 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen