Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Rovos Rail Pullman compartiment overdag
Home
Alle reizen
Treinreizen
Op treinavontuur door Zuid-Afrika

Beleef Zuid-Afrika in luxe en grandeur

treinreizen

Avontuurlijke railcruise door Zuid-Afrika

Exclusief gereserveerd voor passagiers van Incento Treinreizen: met de luxe Pride of Africa van Rovos Rail door Zuid-Afrika!

Inclusief diverse safari's
Afslaan op fantastische golfbanen voor de liefhebbers
Verblijf in het beroemde 5* Mount Nelson Hotel
Volgend vertrek
--
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Johannesburg/Pretoria
Trein
Pride of Africa
Destin
Vanaf 12.798 ,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een onvergetelijke belevenis

Met trots presenteren we u deze bijzondere treinreis door Zuid-Afrika! Speciaal voor onze Nederlandse gasten hebben wij de luxe Pride of Africa van Rovos Rail kunnen reserveren voor een onvergetelijke reis van Pretoria naar Kaapstad. Een droomreis voor iedereen die dol is op bijzondere natuur, safari's, culinaire verwennerij en reizen in luxe. Voor de golfliefhebbers zijn er in het programma diverse mogelijkheden opgenomen om af te slaan op schitterend gelegen golfbanen in Mbombela, Kruger Park, Eswatini, Durban, Ladysmith, Port Elizabeth, Knysna en George. Aan het einde van uw treinreis verblijft u nog een aantal dagen in het beroemde Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad. Gedurende de hele reis wordt u begeleid door deskundige Nederlandse reisleiders, die er samen met de bemanning van de trein voor zorgen dat het u aan niets ontbreekt. U hoeft echt alleen maar te genieten! 

Zuid-Afrika - Krugerpark - Game Drive (1)
Safari in het Krugerpark
RVR-StationLounge-HighRes
Lounge Rovos Rail Station in Pretoria
Durban, aerial view c. South African Tourism
Durban
Kaapstad2
Kaapstad
shutterstock_1794809665 Franschhoek (2)
Franschhoek
Zuid-Afrika - Krugerpark - Game Drive (2)
Safari in het Krugerpark
shutterstock_1126751555_Zuid-Afrika golfbaan
Sla af op de mooiste golfbanen van Zuid-Afrika
Oubaai9&10
Oubaai Golf Course
Rovos Rail Kitchen staff
Keuken aan boord van de Pride of Africa
Pretoria - Zuid-Afrika
Bloesem in Pretoria
shutterstock_109157102_Zuid-Afrika, golfbaan
Prachtig gelegen golfbaan
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Avontuurlijke railcruise Zuid-Afrika

Dag 1 - Amsterdam - Johannesburg

’s Ochtends vertrekt u per directe KLM-vlucht van Amsterdam naar Johannesburg, waar u 's avonds arriveert. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze gidsen, die u begeleiden naar uw hotel. U overnacht 1 nacht in het 5-sterren luxe Intercontinental OR Tambo Hotel, op loopafstand van de aankomsthal op de luchthaven. 

Zuid-Afrika - Johannesburg

Dag 2 - Pretoria en vertrek per Rovos Rail

Ontbijt in het hotel. De rest van de dag staat in het teken van een dagexcursie Pretoria incl. lunch. U bezoekt o.a. het Voortrekker Monument en de Union buildings.  De stadstour eindigt rond 16.00 uur bij het eigen station van Rovos Rail in Pretoria, een prachtig gebouw dat de uitstraling en sfeer van de jaren ’30 heeft. Voordat u aan boord stapt van de trein kunt u deelnemen aan een rondleiding door het station en de werkplaats, of bezoek het Rovos Rail museum.  

Om 18.00 uur vertrekt de Pride of Africa in oostelijke richting naar het steenkolenmijn- gebied rond eMalahleni en het plaatsje Middelburg. 

Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment, uw privédomein voor de komende 11 nachten. De airconditioned compartimenten, de sfeervolle restaurantrijtuigen, de lounges, de gezellige bar en het open achterbalkon staan garant voor een onvergetelijke reis door het afwisselende Zuid-Afrikaanse landschap. De service aan boord is werkelijk onovertroffen.

Om 19.30 uur wordt het diner geserveerd. Dress code: formeel

RVR-StationBuilding2-HRes

Dag 3 - Aan boord van de trein

Van 07.00 tot 10.00 uur wordt het ontbijt geserveerd in de restaurantwagens. Geniet van het uitzicht dat aan uw raam voorbij trekt. Tijdens de lunch, welke om 13.00 uur geserveerd wordt, daalt de trein af naar de spectaculaire Drakensbergen. Dit berggebied heeft de naam te danken aan de Voortrekkers, die vonden dat de lange rij bergtoppen op de rug van een draak leek. 

Geniet van de afternoon tea in de observatiewagon. Op weg naar Malelane wordt het diner geserveerd. Dress code: formeel.

Rovos Rail Pullman compartiment met dame

Dag 4 - Safari in het Kruger Park of Golf spelen

Vroeg ontbijt in de trein (05.30 uur). Rond 06.30 uur start de game drive voor de niet-golfers.  

Niet-Golfers

Na het ontbijt gaat u op safari in het Kruger National Park, het grootste nationale park van Zuid-Afrika, waar alle dieren van de Big 5 in hun natuurlijke habitat leven. U komt zeer waarschijnlijk oog in oog te staan met olifanten, leeuwen, giraffes, zebra’s, gnoes en buffels en misschien zelfs luipaarden. We lunchen in het Kruger Park.

Golfers
Na het ontbijt volgt een transfer naar één van de volgende bijzondere golfbanen: White River Country Club (transfer 75 min) of Mbombela (transfer 60 min). Geniet van een dag op de golfbaan. De lunch nuttigt u in het clubhuis.

’s Middags stappen we weer aan boord van de trein, waarna deze richting Swaziland, Mpaka, vertrekt. Diner aan boord.
Dress code: formeel.

Zuid-Afrika - Krugerpark - Game Drive (3)

Dag 5 - Swaziland (Eswatini) of Golf spelen

Vroeg in de ochtend vinden de grensformaliteiten plaats bij de grens van Swaziland (Eswatini).

Niet-Golfers
We verlaten de trein en per touringcar (transfer ca. 90 min) gaan we op excursie naar Swazi Candles en Mantenga Cultural Village, waar we een goede indruk krijgen van het leven van de lokale bevolking en hun cultuur rond 1800. Lunch wordt geserveerd in de Montega Lodge. 

Golfers
Na het ontbijt volgt voor de golfers de transfer (ca. 75 min) naar Nkonyeni Golfbaan of de Royal Swazi Golfbaan. De lunch wordt geserveerd op de golfbaan. Rond 14.00 uur gaat u weer terug naar de trein.

Na de lunch gaan alle gasten weer terug naar de trein. Bij Golela passeren we de grens en rijden Zuid-Afrika binnen waar we onze weg vervolgen naar Hluhluwe. Diner in de trein. Dress code: formeel.  (O,L,D)

Eswatini
Sinds april 2018 is de naam Swaziland veranderd naar 'The Kingdom of Eswatini'. Dit kleine land beslaat 17.000  km², wordt omsloten door Zuid-Afrika en Mozambique en heeft maar liefst 2 hoofdsteden. Mbabane, de administratieve hoofdstad, en Lobamba, de residentie van de koninklijke familie. 

shutterstock_1750474979 - Culturele dans Swaziland

Dag 6 - Op Safari in het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark

Vroeg ontbijt in de trein. Rond 07.00 uur verlaten we de trein voor een game drive in het Hluhluwe Wildreservaat, waar we op zoek gaan naar 4 van de Big 5, waaronder de zeldzame zwarte neushoorn.

Rond 11.00 uur stappen we weer aan boord van de trein en genieten van de lunch, terwijl de Pride of Africa de schitterende kustlijn volgt van de Indische Oceaan.

Het diner wordt u geserveerd in de trein. Dress code: formeel.

Zuid-Afrika - Zwarte neushoorn

Dag 7 - Bezoek Durban of een dag golf spelen

U geniet vandaag opnieuw van een heerlijk ontbijt in de trein. 

Niet-Golfers
Om 09.00 uur stappen we uit voor een stadsrondrit door Durban. Aansluitend een lunch bij Umhlanga's beachfront, even ten noorden van de stad. Vervolgens keren we terug naar de trein.

Golfers
Na het ontbijt gaat u golf spelen op één van de volgende golfbanen:
Durban Country Club (transfer 15 min.) of Beachwood (transfer 15 min.). Na de lunch keren we terug in de trein.

‘s Middags vertrekt de trein uit Durban en doorkruisen we de Vallei van 1000 Heuvels, een gebied met ongerepte natuur en schitterende landschappen. Ook vandaag kunt u weer genieten van de afternoon tea. Dit keer staat het diner in het teken van een Afrikaans thema.

Dress code: volgens thema of smart casual. 

shutterstock_772546291 Durban

Dag 8 - Spionkop of Champagne Sports Resort

Het ontbijt wordt u geserveerd in de trein. 

Niet-Golfers
Om 09.00 uur verlaten we de trein voor een bezoek aan de Spionkop Lodge met het Spionkop Slagveld, waar in 1900 tijdens de Tweede Boerenoorlog de Afrikaners een belangrijke overwinning behaalden op de Britten. Oorlogscorrespondent Winston Churchill was hiervan getuige. Een andere beroemde bezoeker was Ghandi. In dit fraaie natuurgebied, met op de achtergrond de machtige Drakensbergen, maken we na de lunch een safaririt. U kunt er ook voor kiezen om te relaxen in de lodge. 

Golfers
Na het ontbijt volgt de transfer (ca. 75 min) naar Champagne Sports Resort, waar we afslaan op de golfbaan die als de meest schilderachtige van Zuid-Afrika wordt beschouwd. Hier vindt u greens van de allerhoogste kwaliteit en onovertroffen uitzichten op de Drakensbergen en de weelderige, glooiende heuvels van KwaZulu-Natal. In dit natuurparadijs ziet u kuddes blesbokken en impala’s. We gebruiken er ook de lunch.

In de loop van de middag keren we terug naar de trein voor het vervolg van de reis richting Harrismith. Dress code: formeel

graves_on_spion_kop_battlefield_

Dag 9 - Golden Gate National Park & Clarens

Na een vroeg ontbijt verlaten we de trein en rijden door het Golden Gate Highlands National Park, vooral bekend vanwege de grillige rode zandstenen rotsen. De meest opvallende is 'Brandwag Rock'. In het pittoreske dorpje Clarins, prachtig gelegen aan de voet van de Maluti Mountains, heeft u wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Na de lunch volgt de transfer naar Sandstone Heritage Trust, een groot agrarisch landgoed waar we historische treinen, bussen, bussen en militaire voertuigen kunnen bewonderen.

In het plaatsje Bethlehem stappen we weer aan boord van de trein en vervolgen onze weg naar Bloemfontein. Diner in de trein.
Dress code: formeel

shutterstock_1889297449 - Brandwag Rock Golden Gate Highlands NP

Dag 10 - Bloemfontein

Na het ontbijt begint de excursie naar Bloemfontein. We brengen o.a. een bezoek aan het Women's Memorial en het Anglo Boer War Museum. Rond 10.00 uur stappen we weer aan boord van onze trein, terwijl het droge landschap van de Karoo aan ons raam voorbijtrekt. Lunch en diner aan boord.

Dress code: formeel.

Zuid-Afrika - Bloemfontein - Anglo Boer War Museum

Dag 11 - Het Addo Elephant Park

Vroeg ontbijt in de trein. 

Niet-Golfers
Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar het Addo Elephant Park, waar we op safari gaan. In dit wildpark leven niet alleen olifanten, maar ook leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. Tijdens de lunch aan boord van de trein gaat de reis verder richting Port Elizabeth. 

Golfers
De golfliefhebbers verlaten de trein voor een vroege transfer (75 min) naar de Humewood Course, even ten zuiden van Port Elizabeth. Deze ware linksbaan ligt in de zandduinen aan Algoa Bay en wordt gekenmerkt door dicht struikgewas, geulen, hobbels en kuilen. De glooiende fairways zijn breed ter compensatie van de sterke oceaanwinden, maar de aangrenzende rough is meedogenloos. De greens zijn snel, de weinige bunkers zijn goed gepositioneerd en er zijn geen waterhindernissen.
Na afloop van de speelronde en een lunch in het clubhuis keren we terug naar de trein in Port Elizabeth (transfer 15 min).

De rest van de middag brengt u ontspannen door in de trein als deze richting Willowmore rijdt. Afternoon Tea en diner aan boord. Dress code: formeel. 

Olifanten

Dag 12 - Knysna of golf spelen op de Pezula of Simola golfbaan

We verlaten voor 1 nacht de trein. U ontvangt van Rovos Rail een tas om voor de komende nacht uw persoonlijke eigendommen in mee te nemen. Uw koffer kunt u achterlaten in uw compartiment. Dit geldt voor golfers en niet golfers.

Niet-Golfers
Vanaf het station van Port Elisabeth rijden we per touringcar via Oudebosch Farm Stall naar
het stadje Knysna. Hier steken we per ferryboot de lagune over naar het Featherbed Natuurpark. Lunch is inbegrepen. In de loop van de middag checken we in bij het 5-sterren luxe Fancourt Hotel, waar we 1 nacht verblijven. 

Golfers
Vanaf het station van Port Elisabeth rijden we per touringcar naar Oudebosch Farm Stall (90 min). Na een korte stop rijden we door naar de golfbanen Pezula of Simola. Hier kunt u golfen en wordt ook de lunch gereserveerd. In de loop van de middag checken we in bij het 5-sterren luxe Fancourt hotel, waar we 1 nacht verblijven. 

Diner in het Fancourt hotel. Dress code diner: smart casual.

Zuid-Afrika - Featherbed Nature Reserve Knysna

Dag 13 - Oudtshoorn of Fancourt Golf Estate

Tussen 06.30 uur en 09.30 wordt het ontbijt in het hotel geserveerd. 

Niet-Golfers
Rond 09.30 uur checkt u uit bij het hotel en volgt de excursie naar de struisvogelboerderij in Oudtshoorn. Oudshoorn heeft de grootste populatie struisvogels ter wereld. Na de lunch bezoeken we de Cango Caves, voordat we doorrijden naar het station Prince Albert Rd, waar we weer aan boord stappen van de trein.

Golfers
De dag begint met een partijtje golf op het  Fancourt Country Club & Golf Estate.
Na de lunch transfer naar het station Prince Albert Rd, waar we ons voegen bij de rest van de groep aan boord van de trein. 

Fancourt Country Club, in het hart van de Tuinroute, is een schitterend aangelegd domein van 613 hectare met op de achtergrond de majestueuze Outeniqua bergen en in de verte de Indische Oceaan. Naast een hotel, diverse restaurants en talloze recreatieve faciliteiten, telt Fancourt vier, door beroemd golfer Gary Player ontworpen, 18-holes banen, die tot de top 10 van Zuid-Afrika behoren. Fancourt is een eldorado voor zelfs de meest verwende golfer. 

Het thema diner, 1920's, wordt geserveerd terwijl de trein koerst zet naar Matjiesfontein. Dress code: Thema 1920's of smart casual.

golf en zebra

Dag 14 - Aankomst in Kaapstad

Een ontspannen ochtend aan boord van de Pride of Africa op weg naar Kaapstad. De trein passeert de Cape Fold Mountains en het wijngebied. Tussen de middag wordt er nog een lunch geserveerd. Rond 18.00 uur komen we aan op het station van Kaapstad. We nemen afscheid van de trein, gevolgd door de transfer naar het beroemde 5-sterren luxe Belmond Mount Nelson hotel, waar we de komende 2 nachten verblijven. 
Bij aankomst wordt u feestelijk ontvangen met een welkomstcocktail. In de avond kunt u genieten van een diner in het hotel.

Het Belmond Mount Nelson hotel is het beroemdste hotel van de stad. De weelderige tuinen, zwembaden, uitgebreide wellnessfaciliteiten en tennisbaan staan garant voor een ontspannen verblijf. 

MNH-EXT-SCE-06

Dag 15 - Dag ter vrije besteding of Winelandstour

Ontbijt in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

De liefhebber neemt deel aan de optionele dagexcursie Winelandstour Stellenbosch en Franschhoek. Vanaf het hotel rijdt u via een mooie route naar het beroemde wijngebieden bij Stellenbosch en Franschhoek. De omgeving van Stellenbosch is prachtig en hier vindt u één van de beste en meest prestigieuze wijnen ter wereld. We wandelen door het gezellige dorpje Stellenbosch en bij één van de vele beroemde wijnhuizen gaan we wijn en chocola proeven. We vervolgen onze weg naar het historische Franschhoek, omgeven door eeuwenoude wijngaarden. We bezoeken o.a. het Franschhoek Motor Museum met een grote collectie van historische auto's. Natuurlijk staat ook hier een bezoek aan een wijnhuis met proeverij op het programma.

De lunch wordt geserveerd in het Rickery Bridge Wine Estate, schitterend gelegen tussen de wijngaarden in de omgeving van Franschhoek. Aan het eind van de dag keert u weer terug naar uw hotel in Kaapstad. De rest van de avond en het diner is ter vrije besteding. 

Zuid-Afrika - Stellenbosch wijnstreek

Dag 16 & 17 - Afscheid van Zuid-Afrika

Ontbijt in het hotel.  U beschikt nog de hele dag over uw hotelkamer, tot het moment van vertrek. Lunch en diner op eigen gelegenheid. ‘s Avonds wordt u naar de luchthaven gebracht. U vliegt rechtstreeks met KLM naar Amsterdam, waar u op dag 17 in de ochtend aankomt en afscheid neemt van uw reisgezelschap. 

Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel - Pool (2)
Lees meer
Lees minder

 

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De 'Pride of Africa' is dan ook de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren service en een uiterst comfortabel compartiment. Met deze trein beleeft u zelf de gouden eeuw van het treinreizen! Er zijn 3 type cabins aan boord van Rovos Rail: een Pullman/Pullman Gold (7m2), DeLuxe (10m2) en Royal Suite (16m2). 

Rovos Rail koppel op station
Welkom aan boord!
treinreis-afrika-rovos-rail
Luxe restaurantrijtuig
treinreis-afrika-rovos-rail
Deluxe suite (11 m²)
Rovos Rail Restaurant 's avonds
Rovos Rail Restaurant 's avonds
treinreis-afrika-rovos-rail
Pullman Suite (7 m²)
treinreis-afrika-rovos-rail
Royal Suite (16 m²)
treinreis-afrika-rovos-rail
Persoonlijke service aan boord
treinreis-afrika-rovos-rail
Ontmoet uw medereizigers in de bar of lounge
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Pride of Africa, in luxe 5-sterren hotels:

- 1 overnachting in het Intercontinental hotel OR Tambo Airport, luchthaven van Johannesburg
- 1 overnachting in het Fancourt Hotel
- 2 overnachtingen met late check-out op de dag van vertrek in het Belmond Mount Nelson Hotel, a Belmond hotel, Kaapstad

MNH-EXT-SCE-06
Hotel Mount Nelson - Kaapstad
Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel - Bedroom (1)
Hotel Mount Nelson - Ruime suite
Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel - Restaurant (1)
Hotel Mount Nelson - Restaurant
Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel - Garden (1)
Hotel Mount Nelson - Weelderige tuin
Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel - Bar (1)
Hotel Mount Nelson - Bar
Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel Spa (1)
Hotel Mount Nelson - Spa
Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel - Pool (2)
Hotel Mount Nelson - Zwembad
Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel (3)
Hotel Mount Nelson
Fancourt Hotel
Fancourt Hotel - Exterieur
Fancourt Hotel Zuid-Afrika classical bedroom
Fancour Hotel - Luxe suite
Fancourt hotel Zuid-Afrika Dook Henry Whites
Fancourt Hotel - Restaurant
Fancourt Hotel Zuid-Afrika - Monets
Fancourt Hotel - Restaurant
Fancourt Hotel Zuid-Afrika Lounge
Fancourt Hotel - Lounge
Fancourt hotel Zuid-Afrika Romeinse Spa
Fancourt Hotel - Romeinse spa
Fancourt Hotel Zuid-Afrika aerial view
Fancourt Hotel
Intercontinental-OR-Tambo
Intercontinental Hotel Johannesburg
Veeg naar links

Praktische informatie

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar.

Gezondheid
Laat u zich door uw huisarts of de GGD ruim vóór vertrek informeren omtrent de benodigde vaccinaties.

Kledingadvies
Overdag nette vrijetijdskleding. Naast lichte zomerkleding adviseren wij u om wat warme kleding in te pakken voor de Kaap, het noordelijke binnenland van Zuid-Afrika en voor de wildsafari’s in open voertuigen die meestal plaatsvinden rond zonsopgang en zonsondergang.
Het diner aan boord van de trein is formeel. Voor heren is een net overhemd met stropdas een minimumvereiste. Een jasje is optioneel. Voor dames raden wij een cocktailjurk, avondjurk of een pak aan. 
Wasserij-service aan boord is bij de prijs inbegrepen.
Op de lange reizen worden thema avonden georganiseerd. Reizigers kunnen zich dan passend kleden of kiezen voor smart casual (nette vrijetijdskleding). Thema’s zijn: 1 x “AFRIKA”-avond en/of 1 x “Jaren 20”-avond.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse reis Op treinavontuur door Zuid-Afrika
Vanaf 12.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman Gold, Deluxe of Royal Suite aan boord van de Rovos trein. De genoemde prijzen zijn per persoon in euro en op basis van verblijf in een 2-persoonscompartiment. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 april 2024
v.a. 12.798,- (Pullman Gold Suite)
22 april 2024
v.a. 15.798,- (Deluxe Suite)
22 april 2024
v.a. 19.298,- (Royal Suite)

Toeslag 2-pers. Pullman Gold Suite (7 m² met 2-persoonsbed overdwars) voor alleengebruik: v.a. 4.898,-
Toeslag 2-pers. Deluxe Suite (11 m² met 2-persoonsbed overdwars) voor alleengebruik: v.a. 6.498,-

* Toeslag KLM Business Class op aanvraag. Business Class beperkt beschikbaar.

 • Vluchten Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam per KLM economy class*, inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Transfer en stadsexcursie Pretoria inclusief lunch 
 • Luxe treinreis van Pretoria naar Kaapstad met de Pride of Africa van Rovos Rail: 11 nachten accommodatie in een privécompartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • 1 overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel OR Tambo op de luchthaven van Johannesburg
 • Welkomstcocktail Belmond Mount Nelson hotel en diner op dag van aankomst  
 • 1 overnachting in het 5-sterren luxe Fancourt hotel in George 
 • 2 overnachtingen met ’late check-out’ in het 5-sterren luxe Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
 • Safaritochten volgens programma in open safarivoertuigen
 • Excursies volgens programma, inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Golfers: greenfees inclusief golfcarts voor de golfbanen volgens programma
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele treinreis
 • Diensten van een Zuid-Afrikaanse Golf Pro tijdens de gehele reis (bij minimaal 12 golfspelers)
 • Alle maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), inclusief wijnen en andere drankjes
 • Alle overige alcoholische en non-alcoholische dranken aan boord van Rovos Rail
 • Wasserijservice aan boord van de trein
 • Alle transfers tijdens de treinreis
 • Transfer station Kaapstad - Mount Nelson hotel - Luchthaven Kaapstad
 • Uitgebreide reisinformatie

* Toeslag KLM Business Class op aanvraag. Business Class beperkt beschikbaar.

 • Optie: KLM vervoer van een golfuitrusting (naast de standaard ruimbagage):  toeslag op aanvraag
 • Huur van golfmateriaal bij de verschillende golfbanen, ter plaatse te betalen.  Prijsindicatie tussen de 25,- en 60,- euro per golfbaan.
 • Fooien
 • Extra dranken buiten de trein
 • Winelands Excursie Stellenbosch en Franschhoek inclusief 2 wijnproeverijen, chocolaproeverij en lunch v.a. € 120,- p.p.  (o.b.v. minimaal 20 personen)
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan, plus een toeslag i.v.m. non refundable KLM vluchten à € 1.498 p.p.
-  Uiterlijk 90 dagen voor vertrek dient de volledige reissom te zijn voldaan. 

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 275 dagen voor vertrek: de aanbetaling
- Bij annulering van 275 tot 180 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
- Bij annulering van 180 tot 90 dagen voor vertrek: 65% van de reissom
- Bij annulering vanaf 90 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Reissom
17-daagse reis Op treinavontuur door Zuid-Afrika
Vanaf 12.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman Gold, Deluxe of Royal Suite aan boord van de Rovos trein. De genoemde prijzen zijn per persoon in euro en op basis van verblijf in een 2-persoonscompartiment. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 april 2024
v.a. 12.798,- (Pullman Gold Suite)
22 april 2024
v.a. 15.798,- (Deluxe Suite)
22 april 2024
v.a. 19.298,- (Royal Suite)
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Pullman Gold Suite (7 m² met 2-persoonsbed overdwars) voor alleengebruik: v.a. 4.898,-
Toeslag 2-pers. Deluxe Suite (11 m² met 2-persoonsbed overdwars) voor alleengebruik: v.a. 6.498,-

* Toeslag KLM Business Class op aanvraag. Business Class beperkt beschikbaar.

Inbegrepen
 • Vluchten Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam per KLM economy class*, inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Transfer en stadsexcursie Pretoria inclusief lunch 
 • Luxe treinreis van Pretoria naar Kaapstad met de Pride of Africa van Rovos Rail: 11 nachten accommodatie in een privécompartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • 1 overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel OR Tambo op de luchthaven van Johannesburg
 • Welkomstcocktail Belmond Mount Nelson hotel en diner op dag van aankomst  
 • 1 overnachting in het 5-sterren luxe Fancourt hotel in George 
 • 2 overnachtingen met ’late check-out’ in het 5-sterren luxe Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
 • Safaritochten volgens programma in open safarivoertuigen
 • Excursies volgens programma, inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Golfers: greenfees inclusief golfcarts voor de golfbanen volgens programma
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele treinreis
 • Diensten van een Zuid-Afrikaanse Golf Pro tijdens de gehele reis (bij minimaal 12 golfspelers)
 • Alle maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), inclusief wijnen en andere drankjes
 • Alle overige alcoholische en non-alcoholische dranken aan boord van Rovos Rail
 • Wasserijservice aan boord van de trein
 • Alle transfers tijdens de treinreis
 • Transfer station Kaapstad - Mount Nelson hotel - Luchthaven Kaapstad
 • Uitgebreide reisinformatie

* Toeslag KLM Business Class op aanvraag. Business Class beperkt beschikbaar.

Niet inbegrepen
 • Optie: KLM vervoer van een golfuitrusting (naast de standaard ruimbagage):  toeslag op aanvraag
 • Huur van golfmateriaal bij de verschillende golfbanen, ter plaatse te betalen.  Prijsindicatie tussen de 25,- en 60,- euro per golfbaan.
 • Fooien
 • Extra dranken buiten de trein
 • Winelands Excursie Stellenbosch en Franschhoek inclusief 2 wijnproeverijen, chocolaproeverij en lunch v.a. € 120,- p.p.  (o.b.v. minimaal 20 personen)
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan, plus een toeslag i.v.m. non refundable KLM vluchten à € 1.498 p.p.
-  Uiterlijk 90 dagen voor vertrek dient de volledige reissom te zijn voldaan. 

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 275 dagen voor vertrek: de aanbetaling
- Bij annulering van 275 tot 180 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
- Bij annulering van 180 tot 90 dagen voor vertrek: 65% van de reissom
- Bij annulering vanaf 90 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen door zuidelijk Afrika