Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Shongololo Express Exterieur

Shongololo Express

De 'Pride of Africa' van Rovos Rail is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Uw rijdende hotel tijdens uw reis door zuidelijk Afrika! 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de Shongololo Express

Toen inheemse mensen in Afrika in de verte voor het eerst een trein zagen die als een lang lint door het landschap trok, noemden zij deze Shongololo - de duizendpoot. De Shongololo Express, sinds kort geëxploiteerd door Rovos Rail in Pretoria, maakt het reizen over langere afstanden in Zuidelijk Afrika tot een bijzonder aangename ervaring. De 15- tot 18-daagse tours doorkruisen Zuid-Afrika, Namibië, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe. Overal waar de Shongololo Express stopt staan minibussen of safarivoertuigen en gidsen klaar om u mee te nemen op interessante excursies en safari’s. Deze zijn inclusief. Op veel locaties zijn ook sportieve activiteiten mogelijk zoals golfen en kanovaren. Geniet van een fascinerende rondreis en de uiterst vriendelijke en efficiënte service onderweg. Welkom aan boord van de Shongololo Express!

Shongololo Express dining (2)
Luxe restaurant
SHongololo express club
Express Club
Shongololo express gold (1)
Gold Cabin
Shongololo Emerald Double (5)
Emerald cabin
Shongololo express gold (4)
Gold Cabin
Veeg naar links

Uw verblijf aan boord van de Shongololo Express

De Shongololo Express is een ‘hotel op rails’ met plaats voor maximaal 72 gasten die logeren in  comfortabele privécompartimenten, elk voorzien van een eigen badkamer. Net als in een hotel worden beddengoed en handdoeken regelmatig gewisseld. Op een Shongololo rondreis hoeft u dus maar één keer uw koffer uit te pakken! Compartimenten zijn er in 2 categorieën: Emerald en Gold. 

Shongololo express gold (3)
Gold cabin (double/twin) - ca. 7 m²

Sfeervol ingericht compartiment met 2 eenpersoonsbedden (gelijkvloers) of 1 tweepersoonsbed. Badkamer met douche, toilet, wastafel en haardroger. Er is bergruimte, airconditioning en een stopcontact voor het opladen van uw batterijen. U heeft de keuze uit: 
• 2 eenpersoonsbedden in rijrichting: elk 189x75 cm
• 1 tweepersoonsbed overdwars: 189x160 cm
• 1 tweepersoonsbed in rijrichting: 189x189 cm

Shongololo Emerald Double (1)
Emerald cabin (double/twin) - ca. 10 m²

Ruim en sfeervol ingericht compartiment met 2 eenpersoonsbedden (gelijkvloers) of 1 tweepersoonsbed. Tafeltje met 2 stoelen, badkamer met douche, toilet, wastafel en haardroger. Er is kastruimte, airconditioning en een stopcontact voor het opladen van uw batterijen. U heeft de keuze uit:
• 2 eenpersoonsbedden in rijrichting: elk 189 x 75 cm
• 1 tweepersoonsbed overdwars: 189 x 160 cm
• 1 tweepersoonsbed in rijrichting: 189 x 189 cm

Restaurant-, bar- en observatierijtuigen aan boord van de Shongololo Express

In het midden van de Shongololo Express bevinden zich 2 historisch ingerichte restaurantrijtuigen waar zowel westerse als traditionele gerechten worden geserveerd. Alle maaltijden in en buiten de trein zijn inbegrepen. Aan boord van de trein zijn tevens een selectie van alcoholische en niet alcoholische dranken inbegrepen. Buiten de trein zijn tijdens de maaltijden alleen koffie, thee en water inbegrepen.   

Ook kunt u heerlijk ontspannen in het barrijtuig, de kleine rokerslounge en in het observatierijtuig met grote ramen en een open balkon aan de achterzijde van de Shongololo Express. 

Reizen met de Shongololo Express

De Shongololo Express maakt het reizen in zuidelijk Afrika tot een bijzonder aangename ervaring. De 12- en 15-daagse tours doorkruisen Zuid- Afrika, Namibië, Swaziland, Mozambique en Zimbabwe.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen