Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
fotos_7_amadeusqueen_amadeus_club_lightbox
U bevindt zich hier: Home
Ontdek Destin
Friendship Cruises
Update coronavirus

Update coronavirus

Veilig en vertrouwd op reis

Alhoewel we de afgelopen periode weer volop konden reizen, nemen sommige landen opeens strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus (omikron).

Voor vrijwel alle bestemmingen geldt momenteel de 2G -regel. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn.
U beschikt dan over:
1. een geldig vaccinatiebewijs, of
2. een geldig herstelbewijs.

Tevens geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin.

In veel gevallen dient u daarnaast ook aanvullend een negatieve PCR-test te tonen niet ouder dan bijv. 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming. En kan tevens een vereiste zijn van de rederij voor inscheping. 

Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.
Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Wanneer kan er naar welk land gereisd worden?
Gaandeweg de coronaperiode zijn de kleurcodes van bindend gewijzigd in advies. Ook naar oranje gekleurde bestemmingen wordt weer gereisd.

Heeft u reisplannen voor 2021/2022?
We hebben een prachtig portfolio met de meest luxe riviercruises, daar Friendship Cruises dé luxe riviercruisespecialist is in Nederland. Al onze reizen staan op de website gepubliceerd, maar u kunt ook een mooie brochure bij ons aanvragen. Wellicht heeft u interesse in een bepaalde reis of de brochure? Schroom dan niet en bel één van onze riviercruise-specialisten via 088 – 13 07 300. Zij adviseren u graag over de reis van uw voorkeur.

Wacht u liever nog even om definitief te boeken maar heeft u wel interesse mee te gaan wanneer het weer kan?
Dan adviseren we u een optie af te sluiten voor de reis van uw voorkeur. Neemt u gerust even contact op met een van onze riviercruisespecialisten op 088 – 13 07 300. Zij noteren uw naam graag als optie op één van onze cruises. Het verplicht u nog tot niets, maar tegelijkertijd bent u er wel zeker van dat u mee kunt. De ervaring leert ons dat de mooiste kamers en suites vaak als eerste worden geboekt.

Ik heb een reis geboekt. Welke maatregelen zijn van toepassing en wat moet ik doen?
U dient sowieso te beschikken over een geldig reisdocument. Afhankelijk van de bestemming kan dat een ID-kaart of een geldig paspoort zijn. In en na coronatijd ook een  vaccinatie- of herstelbewijs en mogelijk aanvullend een negatieve PCR-test.  Tevens geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor uw vaccin. U wordt hier in de reisdocumentatie die u 10 dagen voor vertrek ontvangt uitgebreid over geïnformeerd. De client blijft ten allen tijde verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste reis- en gezondheidsdocumenten.

Wat moet ik doen als ik niet meer op reis wil en dus annuleer?
In het geval de client annuleert gelden de annuleringsvoorwaarden. Indien de reisorganisatie de reis annuleert, ontvangt u de betaalde reissom retour. Voor de specifieke voorwaarden verwijzen wij u naar de desbetreffende reis op onze website.

Wat als ik kort voor vertrek positief getest ben of ziek ben en dus moet annuleren?
Indien u uw reis moet annuleren gelden de annuleringsvoorwaarden. Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten voor het onfortuinlijke geval dat u niet mee kunt op reis. In geval van ziekte kunt u uw schade indienen bij de verzekeringsmaatschappij. Een annuleringsverzekering dekt het risico van schade in geval de klant moet annuleren, bijv. vanwege een ziekenhuisopname, sterfgeval in de familie, of op medisch advies van uw huisarts. Klik hier voor meer informatie op de website van de verzekeringsmaatschappij.

Welke maatregelen kan ik verwachten tijdens mijn reis?
Ontspannen genieten tijdens uw luxe vaarvakantie, daar gaat het om! 50 jaar ervaring met riviercruises leert ons hoe we moeten omgaan met de coronamaatregelen. Veel (on)zichtbare maatregelen zijn door ons doorgevoerd:
• Bij terugkomst aan boord handen desinfecteren. 
• Meerdere keren per dag worden alle openbare ruimtes (incl. trap- en armleuningen, deurkrukken, liften etc.)    gedesinfecteerd. 
• De badkamer in uw kamer wordt meerdere keren per dag schoongemaakt en gedesinfecteerd door dezelfde medewerker. 
• Terwijl u aan boord gaat en welkom wordt geheten bij de receptie, wordt uw koffer gedesinfecteerd en naar uw kamer gebracht. 
• De sleuteloverhandiging bij de receptie is coronaproof. 
• De bestelde drankjes worden door de kelner persoonlijk bij u aan tafel geserveerd. 
• Indien de 1,5 meter (bijv. tijdens het wandelen) aan boord niet gerealiseerd kan worden is het dragen van een mondkapje verplicht, echter zodra u aan tafel zit, in de salon gezellig een kopje koffie drinkt of tijdens uw verblijf in uw kamer of suite mag het mondkapje worden afgedaan. Op het Zonnedek is geen mondkapje nodig.
• Indien de 1,5 meter aan boord op bepaalde locaties niet gerealiseerd kan worden, wordt u geattendeerd op de looproutes met eenrichtingsverkeer.

We hanteren spelregels wanneer dat nodig is. Wij doen ons best u in de reisbescheiden, die u  ca. 10 dagen voor vertrek ontvangt, hier zo uitgebreid mogelijk over te informeren. 

Wat betekent het voor mij als Friendship Cruises mijn reis vanwege corona annuleert?
Wanneer Friendship Cruises de reis annuleert, bent u uw geld niet kwijt. Voor alle reizen die u in 2021 boekt geldt: u krijgt de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening (en géén voucher) in het geval dat uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt.

Is het wel verstandig om mijn aanbetaling of restantbetaling te doen zolang ik nog niet zeker weet of mijn reis doorgaat?
Er wordt op dit moment volop gereisd. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig gepaste maatregelen treffen. We vragen u om de normale betalingsvoorwaarden te hanteren, en uw aanbetaling of restantbetaling gewoon te voldoen conform de spelregels. De betalingsvoorwaarden staan immers los van de annuleringsvoorwaarden.

Heeft u nog andere vragen of wenst u advies?
Friendship Cruises heeft inmiddels meer dan 50 jaar ervaring. We kunnen u dus deskundig adviseren. Echter deze corona situatie is ook voor ons nieuw. Er zijn gelukkig positieve perspectieven. Er is immers een vaccin! We zien er naar uit dat er weer veilig en vertrouwd gereisd kan worden. U mag van Friendship Cruises verwachten dat we u zo goed mogelijk informeren. Wij actualiseren onze website regelmatig met nieuwe informatie.

Heeft u liever persoonlijk contact? Schroom dan niet en bel dan met een van onze riviercruisespecialisten op 088 – 13 07 300. We wijzen u graag de weg.

Friendship Cruises
Henriëtte van Pelt | Teamleider Touroperating

Meer reisinformatie