Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
fotos_7_amadeusqueen_amadeus_club_lightbox
U bevindt zich hier: Home
Ontdek Destin
Friendship Cruises
Update coronavirus

Update coronavirus

Laatst gewijzigd: juli 2022

Er kan weer volop gereisd worden
Nu 85% van de Nederlanders volledig is gevaccineerd en er ook volop boosterprikken worden gezet kunnen we gelukkig volop blijven reizen. Momenteel zijn de volgende spelregels van toepassing:

Is een vaccinatie- of herstelbewijs verplicht voor inscheping?
Ja, voor onze cruises geldt dat u alleen kunt inschepen aan boord indien u beschikt over een geldig Corona vaccinatie- of herstelbewijs. 
De rederij vraagt u bij inscheping om uw internationale QR-code en/of papieren bewijs. 
Tevens kan een aanvullende negatieve PCR- of antigeentest van toepassing zijn.

Op dit moment zijn in veel landen in Europa de regels versoepeld. Dat betekent dat er geen tot weinig beperkingen zijn ter plaatse. 
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.
Voor de meest actuele informatie en regels ter plaatse verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Wanneer kan er naar welk land gereisd worden?
Bij rood kan er niet gereisd worden. Zodra een land op groen, geel of oranje staat, kan er wel gereisd worden.

Wat als ik kort voor vertrek positief getest ben of ziek ben en dus moet annuleren?
Indien u uw reis moet annuleren gelden de annuleringsvoorwaarden. Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten voor het onfortuinlijke geval dat u niet mee kunt op reis. In geval van ziekte kunt u uw schade indienen bij de verzekeringsmaatschappij. Een annuleringsverzekering dekt het risico van schade in geval de klant moet annuleren, bijv. vanwege een ziekenhuisopname, sterfgeval in de familie, of op medisch advies van uw huisarts. Klik hier voor meer informatie op de website van de verzekeringsmaatschappij.

Heeft u reisplannen voor 2022?
We hebben een prachtig portfolio met de meest luxe riviercruises, daar Friendship Cruises dé luxe riviercruisespecialist is in Nederland. Al onze reizen staan op de website gepubliceerd, maar u kunt ook een mooie brochure bij ons aanvragen. Wellicht heeft u interesse in een bepaalde reis of de brochure? Schroom dan niet en bel één van onze riviercruise-specialisten via 088 – 13 07 300. Zij adviseren u graag over de reis van uw voorkeur.

Wacht u liever nog even om definitief te boeken, maar heeft u wel interesse om met ons een reis te maken wanneer het weer mogelijk is?
Dan adviseren we u een optie af te sluiten voor de reis van uw voorkeur. Neemt u gerust even contact op met een van onze riviercruisespecialisten op 088 – 13 07 300. Zij noteren uw naam graag als optie op één van onze cruises. Het verplicht u nog tot niets, maar tegelijkertijd bent u er wel zeker van dat u mee kunt. De ervaring leert ons dat de mooiste kamers en suites vaak als eerste worden geboekt.

Ik heb een reis geboekt. Welke maatregelen zijn van toepassing en aan welke verplichtingen moet ik voldoen?
U dient ten alle tijden te beschikken over een geldig reisdocument. Afhankelijk van de bestemming is dat een ID-kaart of een geldig paspoort. Tevens vereisen de rederijen dat u bij inscheping beschikt over een geldig vaccinatiebewijs of herstelbewijs.  Soms aangevuld met een  negatieve PCR- of antigeentest. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen de maatregelen uitgebreid dan wel versoepeld worden. De client blijft ten allen tijde verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste reis- en gezondheidsdocumenten.

Wat moet ik doen als ik niet meer op reis wil en dus annuleer?
In het geval de client annuleert gelden de annuleringsvoorwaarden. Indien de reisorganisatie de reis annuleert, ontvangt u de betaalde reissom retour. Voor de specifieke voorwaarden verwijzen wij u naar de desbetreffende reis op onze website.

Welke maatregelen kan ik verwachten tijdens mijn reis?
Sinds maart 2020 zijn we vertrouwd geraakt met nieuwe protocollen aan boord, in hotels, musea en touringcars . Daar is door onze reizigers positief op gereageerd. De leveranciers hanteren protocollen en regels die enerzijds uw reis nog veiliger maken en anderzijds zo soepel mogelijk worden gerealiseerd. De regels die tot nu toe gehanteerd worden zijn o.a.:

• Bij terugkomst aan boord handen desinfecteren.
• Meerdere keren per dag worden alle openbare ruimtes (incl. trap- en armleuningen, deurkrukken, liften etc.) gedesinfecteerd.
• Terwijl u aan boord gaat en welkom wordt geheten bij de receptie, wordt uw koffer gedesinfecteerd en naar uw kamer gebracht.
• De sleuteloverhandiging bij de receptie is coronaproof.
• De bestelde drankjes worden door de kelner persoonlijk bij u aan tafel geserveerd.
• Het gebruik van mondkapjes aan boord is aanbevolen (maar niet verplicht) wanneer u zich voortbeweegt over het schip. D.w.z. dat het dragen van mondkapjes aanbevolen is o.a. in de gangen en bij de receptie. Wanneer u plaats neemt in de salon of het restaurant mag het mondkapje worden afgedaan.

De bovenstaande richtlijnen, maatregelen en protocollen zijn een momentopname, die naar aanleiding van actuele ontwikkelingen in de desbetreffende stad of gemeente kunnen wijzigen. Friendship Riviercruises hanteert bovenstaande spelregels wanneer dat nodig is. In de reisbescheiden, die u uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvangt, zullen wij u nader informeren over de stand van zaken van dat moment. In de reisbescheiden ontvangt u de laatste stand van zaken welke op dat moment bekend is. Los daarvan blijft het de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.
Voor de meest actuele informatie ter plaatse verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Wat betekent het voor mij als Friendship Riviercruises mijn reis vanwege corona annuleert?
Wanneer Friendship Riviercruises de reis annuleert, bent u uw geld niet kwijt. Voor alle reizen die u in 2022 boekt geldt: u krijgt de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening (en géén voucher) in het geval dat uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt.

Is het wel verstandig om mijn aanbetaling of restantbetaling te doen zolang ik nog niet zeker weet of mijn reis doorgaat?
Er kan komend jaar weer volop gereisd worden. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig gepaste maatregelen treffen. We vragen u om de normale betalingsvoorwaarden te hanteren, en uw aanbetaling of restantbetaling gewoon te voldoen conform de spelregels. De betalingsvoorwaarden staan immers los van de annuleringsvoorwaarden.

Heeft u nog andere vragen of wenst u advies?
Friendship Riviercruises heeft inmiddels meer dan 50 jaar ervaring. We kunnen u dus deskundig adviseren. Echter deze corona situatie is ook voor ons nieuw. Er zijn gelukkig positieve perspectieven. Er is immers een vaccin! We zien er naar uit dat er weer veilig en vertrouwd gereisd kan worden. U mag van Friendship Riviercruises verwachten dat we u zo goed mogelijk informeren.

Heeft u liever persoonlijk contact? Schroom dan niet en bel dan met een van onze riviercruisespecialisten op 088 – 13 07 300. We wijzen u graag de weg.

Friendship Riviercruises
Henriëtte van Pelt | Teamleider Touroperating

Meer reisinformatie