Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Amadeus Queen exterieur

Cruise over de koninklijke Donau

riviercruises

Donau Rhapsody

Vanuit Boedapest naar Passau door het hart van Europa

Internationaal gezelschap aan boord
Avondcruise Boedapest met folkloreshow
Volgend vertrek
08-08-2025
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Amadeus Cara*****
Destin
Vanaf 1.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Vanuit Boedapest naar Passau door het hart van Europa

De loopplank van de Amadeus Cara leggen wij graag voor u uit. Geniet van de uitzichten langs 'der schönen blauen Donau' vanuit de panoramasalon op het Mozartdek of vanuit uw comfortabele cabine. De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau. U start uw Donau cruise met een kennismaking met het prachtige Boedapest, waar de ‘koningin van de Donau’ wordt geflankeerd door het fenomenale parlementsgebouw aan de ene kant en  Castle Hill met de indrukwekkende burcht van Boeda en het Vissersbastion aan de andere kant. Verderop prijken aan de Donau de historische monumenten van Bratislava. De combinatie van de architectuur, de muziek en de romantische sfeer in het Oostenrijkse Wenen maken uw bezoek tot een waar sprookje. Tijdens de vaart vanuit Wenen dient zich een onvergetelijke excursie locatie aan in de vorm van de majestueuze abdij Stift van Melk. Vanaf hier ontvouwt zich de idyllische Wachau-vallei. Te midden van de met eeuwenoude, steile wijnterrassen bedekte heuvels, omgeven door grillige rotsformaties en mysterieuze loofbossen, proeft u in Salzburg de beste lokale producten van de regio. Gaat u mee met Friendship Cruises?

Boedapest (1)
Boedapest
Boedapest_donau
Boedapest
Boedapest_
Boedapest
Bratislava__
Bratislava
Bratislava
Bratislava
Wenen shutterstock_1504992104
Wenen
Wenen shutterstock_391591339
Wenen
Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn
Stift Melk
Stift Melk
Emmersdorf
Emmersdorf
Linz centrum
Linz
Passau hart van europa
Passau
Veeg naar links

Individuele groepsreis
• Internationaal gezelschap aan boord
• Vanaf 25 personen incl. Friendship Cruises cruiseleader
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! We houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Vaarschema

Uw route in beeld

Donau Rhapsody2025

Dag 1 - Nederland – Boedapest

Vandaag vliegt u per rechtstreekse lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Boedapest. Na een transfer scheept u in om ca. 16.00 uur.
Welkomstdiner aan boord. Avondcruise Boedapest inclusief folklore show aan boord.

Amadeus Star - Donau - Boedapest Parlement

Dag 2 - Boedapest – Esztergom – Bratislava

Na het ontbijt is het voor de excursiepassagiers tijd om Boedapest te gaan verkennen. Tijdens deze stadstour ontdekt u al het moois dat één van de mooiste steden ter wereld te bieden heeft. De stad wordt door de Donau verdeeld in twee delen, Boeda & Pest, tijdens de tour zult u allebei de delen bezoeken. Na de lunch zullen de excursiepassagiers per touringcar vanaf Boedapest naar Esztergom vertrekken voor de middagexcursie. Wanneer u niet aan deze excursie deelneemt, vaart u met uw hotelschip Amadeus Cara af naar Esztergom, waar de excursiepassagiers later weer aan boord zullen komen. Na de inscheping van de excursiepassagiers vaart uw hotelschip verder naar Bratislava.
Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest € 50,- p.p.
Middagexcursie Szentendre en Esztergom € 61,- p.p.

Esztergom

Dag 3 - Bratislava – Wenen

's Ochtends arriveert u in de betoverende Slowaakse hoofdstad Bratislava. Gelegen waar de Morava en de Donau samenkomen, zal deze stad u verrassen met haar prachtige gotische en barokke architectuur. Tijdens een begeleide tour brengen we u naar de iconische Burchtheuvel voor een adembenemend uitzicht over de stad. Daarna wandelt u door het historische centrum en ontdekt u de fascinerende geschiedenis van Bratislava.
Terug aan boord kunt u genieten van een ontspannen lunch. In de middag kunt u de wijnstreek rondom Bratislava ontdekken tijdens de middagexcursie. U maakt kennis met een familiebedrijf, bezoekt een wijngaard en lokale wijnkelder. Voordat de nacht valt, vaart uw hotelschip verder naar de volgende bestemming: het majestueuze Wenen.
Morgenexcursie stadstour Bratislava € 60,- p.p.
Middagexcursie Wijngaard Rača en kleine Karpaten € 73,- p.p. 

Bratislava

Dag 4 - Wenen

Terwijl u ontwaakt, meert u af in Wenen, de stad van Mozart, Sissi en Gustav Klimt. In de ochtend staat er een stadstour door Wenen op het programma. Tijdens de tour komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden die de stad rijk is. ’s Middags staat de excursie naar één van de bekendste kastelen van Oostenrijk, Schloss Schönbrunn, op het programma. Schloss Schönbrunn was het zomerpaleis van de keizerlijke familie. Tijdens de tour in het paleis gaat u terug in de tijd en maakt u een reis langs de historie die Schloss Schönbrunn rijk is. Kunt u na alle indrukken nog geen genoeg krijgen van de stad Wenen, dan raden wij u aan om mee te gaan naar het concert ‘Sound of Vienna’.
Morgenexcursie stadstour Wenen € 48,- p.p.
Middagexcursie Schloss Schönbrunn € 75,- p.p.
Avondconcert ‘Sound of Vienna’ € 77,- p.p. categorie B

 

Schloss Schönbrunn

Dag 5 - Wenen – Dürnstein – Emmersdorf/Melk – Linz

Vanmorgen arriveert de Amadeus Cara in Dürnstein. Na het ontbijt zullen de excursiepassagiers een stadswandeling maken door Dürnstein. Deze tour zal worden afgesloten met een bezoek aan Schloss Dürnstein. Wanneer u geniet van een heerlijke lunch aan boord van uw hotelschip, vaart u verder naar Emmersdorf. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan de excursie Stift Melk.
Morgenexcursie stadswandeling Dürnstein en bezoek aan Schloss Dürnstein € 50,- p.p. 
Middagexcursie Stift Melk € 64,- p.p.

Wachau_Stift Melk

Dag 6 - Linz – Passau

Terwijl u rustig ontwaakt meert uw hotelschip af in Linz. Vandaag kunt u kiezen uit meerdere excursies. In de ochtend kunt u van boord voor een stadstour door deze boeiende stad waarbij een proeverij van de Linzer Torte natuurlijk niet mag ontbreken. Bent u een natuurliefhebber? Ga dan mee met een actieve wandeltocht rondom de stad, waarbij u geniet van prachtige uitzichten op deze stad langs de Donau. U kunt ook kiezen voor de dagexcursie naar het betoverende Salzburg waarbij u kennis maakt met de geboortestad van Mozart en de sprankelende meren van het Salzkammergut. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant alvorens u terugkeert naar uw hotelschip in Linz. Wanneer alle passagiers weer aan boord zijn, is het tijd voor het afscheidsdiner.
Morgenexcursie stadswandeling Linz met proeverij € 30,- p.p.
Dagexcursie Salzburg Incl. Salzkammergut en lunch € 160,- p.p.
Morgenexcursie actieve wandeling Pöstlingberg Linz € 35,- p.p.

Salzburg shutterstock_1038459445

Dag 7 - Passau

Na een heerlijk ontbijtbuffet aan boord van hotelschip Amadeus Cara, kunnen de liefhebbers deze ochtend deelnemen aan een stadswandeling door Passau, waarbij u de unieke charme van de kronkelende steegjes en barokke meesterwerken ontdekt die de stad haar bijzondere karakter geven. In de middag staat het bezoek aan Veste Oberhaus op het programma. Dit is één van de grootst bewaard gebleven kasteelcomplexen in Europa, hoog gelegen boven Passau en biedt een schitterend uitzicht over de stad. Terug aan boord kunt u zich verheugen op een gezellige Beierse avond. Geniet van live muziek en regionale lekkernijen, terwijl het schip vanavond afgemeerd blijft liggen in Passau.
Morgenexcursie stadswandeling Passau € 25,- p.p.
Middagexcursie Veste Oberhaus met uitkijkpunt drie rivieren € 47,- p.p.

Passau avond

Dag 8 - Passau – Nederland

Dit is alweer de laatste dag van uw Donaucruise. Na een uitgebreid ontbijt aan boord neemt u afscheid van de Amadeus Cara en haar bemanning. Per touringcar vertrekt u vanuit Passau naar de luchthaven van München. Per lijndienstvlucht vliegt u vervolgens van München terug naar Nederland. Een prachtige reis is voorbij, maar de mooie herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

HERO Amadeus Brilliant in Passau (1)
Toon meer
Toon minder

 

Excursies

 

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 346,- p.p., het excursiepakket B voor € 465,- p.p of het excursiepakket C voor € 672,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Inhoud excursies onder voorbehoud.

Morgenexcursie stadstour Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de stad haar charme behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Szentendre en Esztergom
Vanmiddag kunt u het kunstenaarsdorp Szentendre bezoeken. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. Er zijn talrijke musea en moderne kunstgalerijen die de rijke tradities van de beeldende kunst vertegenwoordigen. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Wij vervolgen onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Het volgende bezoek is aan Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk.
Excursieprijs: € 61,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadstour Bratislava

Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie wijngaard Rača en wijnroute kleine Karpaten
Ontdek de betoverende wijn- en dorpscultuur van Slowakije tijdens deze bijzondere excursie. Vanuit het bruisende Bratislava reist u door de heuvels, bedekt met charmante boetiekwijngaarden en traditionele gebouwen. Beleef een unieke ervaring in het wijngebied Rača. Uw avontuur begint met een korte wandeling door een familiewijngaard, waar u kennismaakt met de beroemde Frankova-wijn. Praat met de lokale wijnmakers over wijn en het leven in Slowakije, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht over Bratislava en in de verte de Donau. Daarna begeleidt uw lokale gids u naar een zelden bezochte lokale wijnkelder. Hier nodigt een plaatselijke sommelier u uit om een glas wijn te proeven, vergezeld van heerlijke lokale lekkernijen. Rača, voor het eerst genoemd als wijnstreek in 1296, werd door Maria Theresia erkend voor de levering van de beroemde Frankova-wijn aan Wenen. Sinds 1767 genieten wijnliefhebbers van deze variëteit in deze serene omgeving. Vervolgens stapt u weer aan boord van uw comfortabele bus voor de terugreis naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 73,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en een wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadstour Wenen
Om Wenen volledig te ontdekken kunt u dagen of misschien zelfs weken uittrekken. Toch krijgt u tijdens deze stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen een goed beeld. De excursie start met een mooie rit langs de beroemde Ringstrasse, langs een aantal overweldigende gebouwen, zoals het operahuis, het parlement, het Burgtheater en het imposante stadhuis van Wenen. De excursie wordt te voet vervolgd. U maakt een mooie wandeling door het centrum. Hier zult u het echte Wenen ten volle ervaren. De wandeling start bij het bekende paleis Hofburg, dat vanaf de 13e eeuw tot 1918 de residentie was van de Habsburgse heersers van het Keizerrijk Oostenrijk. Hierna loopt u langs de Kohlmarkt. U eindigt de stadstour bij de iconische Stephansdom. Voordat u terugkeert naar het schip, heeft u nog vrije tijd om door de straten van de Oostenrijke hoofdstad te wandelen.
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Schloss Schönbrunn
Per touringcar vertrekt u naar een van de mooiste monumenten van Wenen, Schloss Schönbrunn. Het paleis staat bekend als het belangrijkste cultureel erfgoed van Oostenrijk en het kasteel en de tuinen zijn verklaard tot UNESCO cultureel werelderfgoed. Toen Maria Theresia regeerde, beleefde Schönbrunn haar hoogtijdagen. Het kasteel en het park vormden het centrum van het hofleven en het politieke leven. Onder de persoonlijke leiding van de keizerin werd Schloss Schönbrunn uitgebreid en heringericht tot koninklijke residentie. Het complex heeft in totaal 1.441 kamers. U bezoekt een groot gedeelte van de ceremoniële kamers tijdens deze excursie. De liefhebbers maken vervolgens een wandeling door de schitterend aangelegde tuinen naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie.
Excursieprijs: € 75,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Schloss Schönbrunn, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Avondconcert ‘Sound of Vienna’
Wij bieden u de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. U kunt tijdens deze avond genieten van de charme van Wenen met walsen, polka’s, aria’s en duetten, evenals operette en pianomelodieën. Kortom een zeer gevarieerd programma!
Excursieprijs: € 77,- p.p. 

Inclusief: vervoer per touringcar en B-klasse concertkaart.
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie stadswandeling Dürnstein met bezoek aan Schloss Dürnstein
Ontdek Dürnstein, een verborgen dorp in de Wachau-vallei, tijdens deze aangename excursie. Dit rustige dorpje biedt een combinatie van mooie landschappen, traditionele architectuur en een variëteit aan lokale culinaire specialiteiten. Tijdens uw wandeling langs het historische stadhuis en de kasteelruïnes zal uw lokale gids regelmatig stoppen, zodat u kunt genieten van lekkernijen gemaakt van de lokale specialiteit - abrikozen. Verwen uw smaakpapillen met een slokje abrikozensap, brandewijn of likeur voordat u verder wandelt naar het charmante 700 jaar oude Schloss Dürnstein. Net buiten de kasteelmuren kunt u prachtige foto's maken met uitzicht op de kliffen en de Donau. Neem de tijd om de beroemde abdij te verkennen voordat u afsluit met een glas lokale wijn om te proosten op uw ontdekkingstocht in Dürnstein.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en proeverij.
Zwaarte excursie: 5

Middagexcursie Stift Melk
In de middag bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 64,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Linz met proeverij
Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Tijdens de rondleiding ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt, die bekend staat om haar historie. U maakt een wandeling door de Hoofdstraat die leidt naar het centrale plein. Ook maakt u kennis met de Renaissance huizen, het Mozarthuis en de oude en nieuwe kathedraal. Als de tijd het toelaat kunt u nog een stukje van de de beroemde Linzert Torte proeven in één van de lokale bakkerijen. 
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en proeverij.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de dagexcursie Salzburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Dagexcursie Salzburg Incl. Salzkammergut en lunch
Vandaag vertrekt u per touringcar voor een twee uur durende rit naar Salzburg, de stad van de muziek! De oude stad met haar wereldbekende barokke architectuur staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Salzburg is tevens de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met het geboortehuis (alleen de buitenkant) van de muzikant en ook met andere welbekende bezienswaardigheden zoals de Getreidegasse, één van de belangrijkste straten van Salzburg. Deze straat is bekend door haar oude stijl van bordjes op het exterieur van elke winkel. Na een heerlijke lunch maakt u kennis met het pittoreske stadje Mondsee, dat dé filmlocatie was van de welbekende film “The Sound of Music”. Geniet na de rondleiding nog even van het prachtige uitzicht.
Excursieprijs: € 160,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, lunch, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursies Linz en actieve wandeling Pöstlingberg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie actieve wandeling Pöstlingberg
Verken de Pöstlingberg, één van de meest geliefde excursiebestemmingen in Linz, die bezoekers al sinds 1898 betovert met de Pöstlingbergbahn, een van de steilste adhesiespoorwegen in Europa. Het beklimmen van de top te voet kan een uitdaging zijn, aangezien deze op 539 meter hoogte ligt. Het pad begint langs de oever van de Donau door rustige woonwijken en voert langs moderne gebouwen zoals de Anton Bruckner Universiteit en de dierentuin van Linz. Eenmaal boven wacht een adembenemend uitzicht vanaf het panoramische plateau over de stad en de uitlopers van de Alpen op u. Mis niet de kans om de bedevaartbasiliek "Zeven Smarten van Maria" te bewonderen, die vanaf het hoogste punt van de berg zichtbaar is. Maak de afdaling via de steile Kruisweg (beginnend onder het uitkijkplatform) naar het Bisschoppelijk Gymnasium Collegium Petrinum. Van daaruit kunt u binnen korte tijd terugkeren naar het bruisende stadscentrum van Linz.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 5+. Actieve excursies omvatten uitdagende activiteiten zoals (stads)wandelingen en fietstochten die mogelijk oneffen ondergronden, talrijke trappen en steile hellingen bevatten. We raden aan om in goede fysieke conditie te zijn en geschikte kleding te dragen voor dergelijke activiteiten.
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Salzburg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadswandeling Passau
Geniet van een prachtige wandeling door de kronkelende straten in de Altstadt van Passau. De barokke stad gelegen aan drie rivieren heeft lange tijd de aandacht getrokken van handelaren en reizigers. Vanaf het eerste moment zal ‘klein Venetië’ u verwonderen. Midden in de Altstadt ligt de St. Stephansdom, die ook wel bekendstaat als een barokke kathedraal met een gotisch karakter. Het indrukwekkende pijporgel maakt de St. Stephansdom het ware hoogtepunt van de drierivierenstad (indien geopend voor publiek). Hoog boven de Altstadt vindt u een van de grootste fortcomplexen in heel Europa, Veste Oberhaus. Deze vesting kunt u op eigen gelegenheid ontdekken na afloop van de stadswandeling. Daar het nooit is veroverd of verwoest, is dit fort een perfect voorbeeld van goed en lang bewaard gebleven historische bouwwerken.
Let op: Het bezoek aan de kathedraal is afhankelijk van de openingstijden, beschikbaarheid en eventuele Heilige Missen.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 5

Middagexcursie Veste Oberhaus met uitkijkpunt drie rivieren
Op de linkerover van de rivier de Donau vindt u Veste Oberhaus, direct tegenovover de oude stad van Passau. Tijdens de rondleiding hoort u meer over de 800-jarige geschiedenis van een van de grootste bewaard gebleven kasteelcomplexen in Europa en de ontwikkeling ervan van middeleeuwse burcht tot renaissancepaleis tot een barokke vesting. Het hart van het kasteel wordt gevormd door de indrukwekkende Sint-Joriskapel met zijn kleurrijke fresco's, die tot de oudste in de regio behoren. Geniet ten slotte van het unieke uitzicht op de stad Passau en de samenvloeiing van de rivieren de Donau, Inn en Ilz vanaf de "Batterie Linde".
Excursieprijs: € 47,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 5

Excursiepakket A | voor slechts € 346,- p.p.
Geniet van zes voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Boedapest - stadstour Boedapest
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Wenen - stadstour Wenen
• Stift van Melk
• Dagexcursie Salzburg incl. lunch
• Passau - stadswandeling
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen bovenstaande losse tarieven.

Excursiepakket B | voor slechts € 465,- p.p.
Geniet van elf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Boedapest - stadstour Boedapest
• Esztergom - Esztergom en Szentendre
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Wenen - stadstour Wenen
• Wenen - concert 'Sound of Vienna'
• Dürnstein - stadswandeling Dürnstein en Schloss Dürnstein 
• Stift van Melk
• Linz - stadswandeling Linz
• Linz - actieve wandeling Pöstlingberg
• Passau - stadswandeling Passau
• Passau - Veste Oberhaus met uitkijkpunt drie rivieren
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen bovenstaande losse tarieven.

Excursiepakket C | voor slechts € 672,- p.p.
Geniet van twaalf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Boedapest - stadstour Boedapest
• Esztergom - Esztergom en Szentendre
• Bratislava - stadstour Bratislava
• Bratislava - wijngaard Rača en wijnroute kleine Karpaten
• Wenen - stadstour Wenen
• Excursie Schloss Schönbrunn
• Wenen - concert 'Sound of Vienna'
• Dürnstein - stadswandeling Dürnstein incl. Schloss Dürnstein
• Stift van Melk
• Dagexcursie Salzburg met lunch
• Passau - stadswandeling Passau
• Passau - Veste Oberhaus met uitkijkpunt drie rivieren
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen bovenstaande losse tarieven.

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Cara

Met trots presenteren wij u hotelschip: HS Amadeus Cara. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2022 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Cara!

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Cara, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Cara beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Cara biedt plaats aan maximaal 163 passagiers.

Amadeus Cara - Donau - Wachau (2)
HS Amadeus Cara
Amadeus Cara - Lobby (1)
Royale entree
Amadeus Cara Receptie - check in
Receptie
Amadeus Cara - bar_
Panorama lounge en bar
Amadeus Cara - Bar
Bar
Amadeus Cara - restaurant
Luxe restaurant
Amadeus Cara A-suite
A-suite (26 m²) met panorama schuifpui en privé veranda balkon, Mozartdek
Amadeus Cara_AB  cabine
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
NIEUW C-cabine. Lueftner Cruises_AMADEUS Cara_Stateroom_Haydn Deck
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Cara Club  (2)
Amadeus club
17_AMADEUS_Cara_Fitness Room
Fitness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise Donau Rhapsody
Vanaf 1.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
8 augustus 2025
v.a. 1.798,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.298,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 1.998,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek: op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Boedapest / München – Amsterdam op basis van ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag.*
• Ruimbagage (1 koffer max 23 kg. p.p.)
• Transfers luchthaven Boedapest – hotelschip – luchthaven München.
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Afscheidsdiner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag. 
• Keuze uit drie verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken.
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets. Na ontvangst van uw aanbetalingen reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetalingen worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
8-daagse cruise Donau Rhapsody
Vanaf 1.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
8 augustus 2025
v.a. 1.798,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.298,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 1.998,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek: op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Boedapest / München – Amsterdam op basis van ingekochte vluchtklasse, excl. eventuele vluchttoeslag.*
• Ruimbagage (1 koffer max 23 kg. p.p.)
• Transfers luchthaven Boedapest – hotelschip – luchthaven München.
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Afscheidsdiner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag. 
• Keuze uit drie verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken.
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets. Na ontvangst van uw aanbetalingen reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetalingen worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises