Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Keulen 2
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerstcruise Romantische Rijn: de Klassieker

11-daagse Kerst- en Oud & Nieuwcruise naar Straatsburg

riviercruises

11-daagse Kerst- en Oud & Nieuwcruise naar Straatsburg

Een splinternieuwe reis tijdens de feestdagen in het aanbod van Friendship Cruises.

Volpension verzorging
Nederlandse boordtaal
Eigen Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
23-12-2024
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam/Veenendaal
Schip
HS George Eliot *****
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kerst- en Oud & Nieuwcruise naar Straatsburg

Een splinternieuwe reis tijdens de feestdagen in het aanbod van Friendship Cruises. Nog niet eerder hebben wij tijdens Kerst en Oud & Nieuw gevaren over de Rijn vanuit Emmerich richting Straatsburg. U vaart door betoverende winterlandschappen. Geniet van mooi verlichte steden als Bonn, Mainz, Speyer en Straatsburg. Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een echt kerstconcert in Koblenz. U geniet van een feestelijke oudejaarsavond aan boord. In vestingstadje Willemstad vieren wij het nieuwe jaar tijdens een muzikale verrassing, waarna uw cruise eindigt in Rotterdam.

Keulen 1
Keulen
Bonn
Bonn
Koblenz+by+night!
Koblenz
Rijn in winter
Loreley Passage
Rudesheim shutterstock_1307007229
Rüdesheim
Mainz, Shutterstock
Mainz
speyer-1971170 (1)
Speyer
Hoofdfoto ALTERNATIEF Straatsburg
Straatsburg
Bacharach kerst
Bacharach
Willemstad Winter
Willemstad
Rotterdam winter
Rotterdam
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Inclusief kerstconcert op 1e Kerstdag in Koblenz en nieuwjaarsconcert in Willemstad - speciaal voor Friendship Cruises passagiers!
Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1Kerstdag. Samen vieren we kerst. Massaal zingen we met elkaar de bekende kerstliederen. Omlijst met een mooi muzikaal programma met medewerking van talentvolle musici. De majestueuze klanken van het orgel laten zich combineren met de gouden klanken van de trompet. Dit kerstconcert is speciaal georganiseerd voor u als passagier van Friendship Cruises.

In Willemstad wordt u op 2 januari verwelkomd voor een wel heel bijzondere start van het nieuwe jaar.
Laat u verrassen in Willemstad tijdens een schitterend concert.

Vaarschema

Uw route in beeld

Kerstcruise Romantische Rijn-1

Dag 1 - Emmerich - Keulen

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelsebrug of Veenendaal. U reist verder per Comfort Class touringcar naar Emmerich. De inscheping vindt plaats om ca. 19.00 uur in Emmerich. U wordt aan boord welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

BW KBistro-2125

Dag 2 - Keulen - Bonn

Na een ontspannen vaarochtend aan boord komt Keulen in zicht. Na de lunch heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de thema stadswandeling door Keulen. Samen met een lokale gids maakt u kennis met deze stad en haar historie over de Romeinen. Ook een individueel bezoek aan het Imhoff-Schokoladenmuseum is aan te raden. Tijdens het diner vaart u richting Bonn waar u de nacht verblijft.
Morgenexcursie themawandeling Romeinen door Keulen € 35,- p.p.
Individuele excursietip in Keulen: bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum.

Keulen 4

Dag 3 - Eerste Kerstdag - Bonn - Koblenz

Het is vandaag eerste Kerstdag. Vroeg in de ochtend gooit de kapitein de trossen los en vaart u naar Koblenz. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we kerst met een mooi muzikaal kerstprogramma met medewerking van talentvolle musici. Dit kerstconcert is speciaal georganiseerd voor Friendship Cruises passagiers!

St. Kastorbasilik Koblenz (1)

Dag 4 - Tweede Kerstdag - Koblenz - Loreley passage- Rüdesheim

Vanochtend vaart u over het mooiste stukje van de Rijn: de beroemde burchten- en kastelenroute. Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de mooie Loreley rots. Deze rots is bekend om de eeuwenoude legende ‘de Maagd van de Loreley’. Het verhaal gaat dat een mooie dame schippers verleidde en behekste met haar zoete gezang, waardoor hun schepen vergingen. Aan het begin van de middag komt u aan in Rüdesheim. Hier kunt u van boord om mee te gaan op excursie naar het Siegfried’s Musikkabinett. U zult hier versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd in Rüdesheim en geniet u van een heerlijk diner aan boord.
Middagexcursie bezoek Siegfried’s Musikkabinett € 20,- p.p.

Rudesheim shutterstock_1307007229

Dag 5 - Rüdesheim - Mainz - Mannheim

Na het ontbijt varen we richting Mainz, waar we tijdens de lunch zullen arriveren. De binnenstad van Mainz is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. Om Mainz goed te leren kennen kunt u mee met de stadswandeling. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u nog een bezoek aan het Gutenberg Museum. Het museum is een eerbetoon aan de uitvinder van de prentkunst Johannes Gutenberg. Vlak voor middernacht gooit de kapitein de trossen los voor de vaartocht naar Mannheim.
Middagexcursie stadswandeling Mainz incl. Gutenberg Museum € 25,- p.p.

Mainz goed

Dag 6 - Mannheim - Speyer - Straatsburg

Vanmorgen kunt u vanuit Mannheim mee op excursie naar Heidelberg aan de Neckar. Deze wereldberoemde universiteitsstad is gelegen aan de Neckar en heeft nog een mooi centrum in barokstijl. Onderwijl vaart uw hotelschip naar Speyer, waar we aan het begin van de middag arriveren. Na de lunch aan boord heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Speyer met de mogelijkheid om individueel een bezoek te brengen aan de Dom van Speyer. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner en wordt de vaart naar Straatsburg ingezet waar u de volgende morgen aankomt.
Morgenexcursie Heidelberg aan de Neckar € 70,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Speyer € 25,- p.p.
Individuele excursietip: bezoek aan het Technik Museum in Speyer.

Heidelberg winter 01

Dag 7 - Straatsburg - Mainz

Vandaag ligt uw hotelschip de gehele dag afgemeerd in Straatsburg. U kunt kiezen uit verschillende excursies. In de morgen kunt u deelnemen aan de stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de rivier de Ill dwars door Straatsburg. In de middag kunt u mee op excursie naar het pittoreske Riquewihr voor een korte wandeling met als afsluiting een wijnproeverij. Bij terugkomst aan boord geniet u van een heerlijk diner, onderwijl keert de George Eliot haar steven en vaart terug in de richting van Mainz, aankomst de volgende morgen.
Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg € 65,- p.p.
Middagexcursie Riquewihr met wijnproeverij € 60,- p.p.

Straatsburg winter 1

Dag 8 - Mainz - Oberwesel

Vanmorgen kunt u Mainz op eigen gelegenheid bezoeken. Bij terugkomst aan boord geniet u van de lunch en de vaartocht naar Oberwesel. Oberwesel ligt in het Midden-Rijndal. Met zijn kastelen, historische steden en wijngaarden is het Rijndal een mooi gebied om door heen te varen. Vanuit Oberwesel kunt u op excursie naar Bacharach daar bezoekt u een heuse Weinprobe voor een wijnproeverij.
Middagexcursie Bacharach met bezoek aan een weinprobe 45,- p.p.

Bacharach kerst

Dag 9 Oudejaarsdag - Oberwesel - Koblenz

Vandaag is het oudejaarsdag. Aan het einde van de ochtend komen we aan in Koblenz. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om een stadswandeling door Koblenz met een lokale gids te maken. Vanavond blijft u hotelschip afgemeerd liggen in Koblenz. Vanaf het schip bewondert u het vuurwerk met fort Ehrenbreitstein op de achtergrond.
Middagexcursie stadswandeling Koblenz € 25,- p.p.

Koblenz+by+night-shutterstock_640082881

Dag 10 Nieuwjaarsdag - Koblenz - Bonn - Willemstad

Nog voor het ontbijt zet uw hotelschip koers naar Bonn, waar we aan het begin van de ochtend aankomen. U kunt op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Of u kiest ervoor om deel te nemen aan de stadswandeling door Bonn in het teken van Ludwig van Beethoven. Tijdens de lunch zet uw hotelschip koers naar Willemstad. U geniet van een ontspannen middag en avond varen aan boord. Aankomst Willemstad de volgende morgen.
Middagexcursie stadswandeling Beethovenstad Bonn € 25,- p.p.

Bonn Beethoven by night-shutterstock_319487057

Dag 11 Willemstad - Rotterdam

Na aankomst in Willemstad lopen we gezamenlijk naar de Koepelkerk. In de Koepelkerk wordt speciaal voor Friendship Cruises passagiers het nieuwjaarsconcert georganiseerd. Na het concert lunchen we voor de laatste keer samen aan boord terwijl uw hotelschip vaart naar Rotterdam. De ontscheping is om 16.00 uur in Rotterdam. Indien gewenst kunt u per Comfort Class touringcar naar Rotterdam Capelsebrug, Veenendaal of Emmerich gebracht worden.

*Excursies genoemd in het programma zijn niet inbegrepen in de reissom.

Willemstad Winter
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema. Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Excursie Romeinse themawandeling door Keulen 
Ontdek vandaag Keulen zoals de Romeinen dat vroeger deden onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze historische wandeling ontdekt u de Romeinse stadsmuren die dwars door het midden van de voormalige Romeinse stad lopen. Wandelden de Romeinen ook langs de "Hohe Straße"? Wat is er bijzonder aan de "Hafenstraße"? Vanaf de eens zo machtige noordelijke stadspoort loopt u zo naar de artistiek gereconstrueerde en bijna volledig onderhouden Romeinse toren. Zo krijgt u het gevoel mee van de voormalige Romeinse provinciehoofdstad en komt u bovendien veel te weten over het leven binnen deze muren.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip Keulen
Bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum  

Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens een bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocoladeindustrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Indicatieprijs entree museum: ca. € 14,50 p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse. 

Middagexcursie Siegfried's Musikkabinett
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfried's Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: entree Musikkabinett (excursie te voet)
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadswandeling Mainz met bezoek Gutenberg Museum
De geschiedenis van Mainz gaat terug tot in de prehistorie. Het werd gesticht door de Romeinen en zij noemden het Mogontiacum. Vanaf de 8e eeuw is deze Duitse stad een bisdom en de bisschop had wereldrijke macht. De Franse revolutionaire troepen namen in 1792 de stad in en riepen het vervolgens uit tot de Mainser Vrijstaat. In datzelfde jaar werd de stad heroverd. Jammer genoeg werd deze stad in augustus 1942 voor een groot deel verwoest door de Engelse bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opnieuw ingedeeld en raakte Mainz drie stadsdelen kwijt aan Wiesbaden. Aan de treinstations in die wijken is wel nog te zien dat het ooit toebehoorde aan de stad, door de namen die zij dragen. De binnenstad is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. De Dom van Mainz en de St. Stefanuskerk werden gebouwd in opdracht van één van de belangrijkste (aarts)bisschoppen, namelijk Willigis.  Na de stadswandeling bezoekt u het Gutenberg Museum. Het museum is een eerbetoon aan de uitvinder van de prentkunst Johannes Gutenberg. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer een reconstructie van de oude werkplaats van de uitvinder met een bruikbare pers en exemplaren van de wereldberoemde Gutenbergbijbel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en rondleiding Gutenberg museum.

Zwaarte excursie: 4

Excursie Heidelberg aan de Neckar
De Comfort Class touringcar brengt u naar Heidelberg, de wereldberoemde universiteitsstad aan de rivier de Neckar. Heidelberg is één van de weinige Duitse steden met een uitstekend behouden gebleven centrum in barokstijl. Al vroeg werd de stad populair onder romantici om inspiratie op te doen voor hun boeken, liederen of schilderijen. Allereerst bezoekt u het kasteel van Heidelberg. Deze prachtige voormalige residentie, opgetrokken uit rood zandsteen, is nu de mooiste ruïne in heel Duitsland. U neemt ook een kijkje in de tuinen van het slot. Vanaf het grote terras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de Neckar. Na dit onvergetelijke bezoek maakt u een wandeling door de betoverende oude stad, waar u onder meer de Karl Theodor Brug of ‘Oude Brug’, de laatgotische Heilige Geestkerk en het stadhuis bewondert.
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Schloss Heidelberg en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3

Excursie stadswandeling Speyer
Vandaag ontdekt u onder leiding van een deskundige lokale gids Speyer. Speyer, de vooraanstaande keizersstad aan de Rijn, kent een rijk en turbulent verleden. Het karakter van de stad wordt gevormd door de religieuze architectuur boordevol geschiedenis, imposante gevels in verschillende stijlen, kronkelende steegjes en romantische pleinen. Andere hoogtepunten tijdens deze stadswandeling zijn de Oude Poort (Altpoertel) en de Joodse rituele baden. Aan het einde van uw stadswandeling brengt u indien gewenst individueel een bezoek aan de Dom van Speyer. De Dom van Speyer is de grootste kerk in Romaanse stijl ter wereld.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: bezoek aan het Technik Museum in Speyer
Een goede individuele excursietip is een bezoek aan het Technik Museum in Speyer, waar de ene sensatie op de ander volgt! Ontdek de techniek van onderwater tot in de ruimte: hoe ziet het er in de buik van een duikboot uit? Wat heeft een reddingsschip nodig aan boord? Hoe groot is een jumbojet? Hoe klinkt het grootste Welte-orgel ter wereld? Hoe belandde een Chinese stoomlocomotief in Speyer of kwam de spaceshuttle Buran in de ruimte? Ontdek naast de grootste ruimtevaarttentoonstelling van Europa en een belangrijke marinetentoonstelling, ook de meest verschillende vliegtuigen, klassieke oldtimers, racemotorfietsen, historische brandweerwagens, enorme stoomlocomotieven, mechanische instrumenten, curiosa en mode.
Indicatieprijs entree Technik Museum: ca. € 17,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Excursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg
Ga op ontdekkingstocht in het prachtige Straatsburg. Na een korte stadstour per Comfort Class touringcar heeft u vrije tijd voor een wandeling door het beeldschone oude deel van Straatsburg. Tijdens een boottocht over de Ill ontdekt u de bekende historische wijk ‘Petite France’. De vroegere molen en de leerlooiersbuurt houden de middeleeuwse charme in ere. Sommige van de typische halfhouten huisjes langs de oevers zijn maar liefst vijfhonderd jaar oud. Daarnaast geniet u van een uniek zicht op de Ponts Couverts (overdekte bruggen), het Palais Rohan, het indrukwekkende Europees Parlement en nog veel meer wonderen waarmee Straatsburg u zal verrassen.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar, vrije tijd en boottocht, o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met Riquewihr inclusief wijnproeverij.

Excursie Riquewihr inclusief wijnproeverij
Per Comfort Class touringcar reist u naar Riquewihr. Het is er alsof de tijd hier heeft stilgestaan en de middeleeuwen nog altijd levend zijn. Kleine kronkelige steegjes eindigen in de hoofdstraat vol met kleine oude vakwerkhuisjes. Wij eindigen de stadswandeling met een wijnproeverij.
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en wijnproeverij
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met stadstour Straatsburg

Middagexcursie stadswandeling Bacharach en Weinprobe
Bacharach in de Romantische Rijn is gelegen op minder dan 50 kilometer ten zuiden van Koblenz. Langs de Romantische Rijn tussen Düsseldorf en Rüdesheim is er weinig industrie, maar zijn er wel veel groene heuvels te zien, alsook wijngaarden en kastelen. In Bacharach zullen vooral de vestingmuur en de oude binnenstad de aandacht trekken. Vanaf de burcht Stahleck is er een prachtig uitzicht over de stad, de Romantische Rijn en de omgeving. Hoewel de eerste documenten over de stad Bacharach uit de 11e eeuw dateren, is er waarschijnlijk op die plaats in de 7e eeuw al een eigendom van de aartsbisschop van Keulen. Aartsbisschop Kunibert bouwde er een kapel die naar hem vernoemd werd, op de plaats waar nu de Wernerkapel is. Vanaf de 11e eeuw woonden de keurvorsten van de Palts, die de invloed van Keulen teruggedrongen, in de burcht Stahleck. Bacharach werd economisch belangrijker en was een belangrijk overslagpunt voor wijn. De vaten die op kleine schepen door het Binger Loch (een kwartsiet rif in de Rijn, in de buurt van Bingen) geloodst werden, werden hier op grotere schepen overgeladen en kregen de herkomstbenaming ‘Bacharacher’. Een wijnproeverij kan in deze stad dan ook niet ontbreken!
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, incl. lokale wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Bonn
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U wandelt langs plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip George Eliot

U wordt vorstelijk ontvangen in de royale entree op het Diamantdek. In de sfeervolle panoramasalon kunt u heerlijk ontspannen. Het restaurant bevindt zich op het Rubindek. Laat u in de watten leggen bij de kapper of geniet van een sauna. Geniet vanuit de salon of de bistro bar van alle uitzichten die aan u voorbij glijden.

George Eliot Exterieur
George Eliot
2. Royale Entree
Royale Entree
3. Royale Entree
Royale Entree
4. Sfeervolle Salon
Sfeervolle salon
Kerstcruise over de Rijn George Eliot
Luxe restaurant
BW KBistro-2125
Bistro bar
BW Kamer 303-2081
A-suite (23 m²) met panorama schuifpui en privé verandabalkon, Diamantdek
BW Kamer 205-
A-/B-cabine (16 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamant- en Rubindek
BW Kamer 205-2041
C-cabine (15 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse Kerst- en Oud & Nieuwcruise naar Straatsburg
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2024
v.a. 1.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (15 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Smaragddek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-minisuite (18 m²), Smaragddek € 498,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Rubindek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²), Rubindek € 798,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-minisuite (18 m²), Rubindek € 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²), Diamantdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-minisuite (18 m²), Diamantdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-suite (23 m²), Diamantdek € 1.998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Smaragddek € 798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Smaragddek € 998,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Rubindek € 1.198,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (16 m²), Rubindek € 1.398,-

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek € 3.598,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip George Eliot.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie met gebak bij inscheping
       • Welkomstcocktail met snacks
       • Koffie met gebak in de middag
       • Welkomstdiner
       • Afscheidscocktail met snacks
      • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
• Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad speciaal voor Friendship Cruises passagiers.


• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
11-daagse Kerst- en Oud & Nieuwcruise naar Straatsburg
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2024
v.a. 1.998,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (15 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Smaragddek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-minisuite (18 m²), Smaragddek € 498,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Rubindek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²), Rubindek € 798,- p.p.

Toeslag 2-pers. B-minisuite (18 m²), Rubindek € 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²), Diamantdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-minisuite (18 m²), Diamantdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-suite (23 m²), Diamantdek € 1.998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Smaragddek € 798,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Smaragddek € 998,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Rubindek € 1.198,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (16 m²), Rubindek € 1.398,-

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek € 3.598,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• 11-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip George Eliot.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie met gebak bij inscheping
       • Welkomstcocktail met snacks
       • Koffie met gebak in de middag
       • Welkomstdiner
       • Afscheidscocktail met snacks
      • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
• Hoogtepunt: Nieuwjaarsconcert Willemstad speciaal voor Friendship Cruises passagiers.


Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises