Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
IJzeren poort Passage Donaudelta
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Ontdekking van de Donaudelta

Cruise tot aan
de Zwarte Zee

riviercruises

Ontdekking van de Donaudelta

Unieke cruise door maar liefst 8 landen over de Donau

Internationaal gezelschap aan boord
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
--
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Veenendaal/Rotterdam
Schip
HS Amadeus Silver III *****
Destin
Vanaf 2.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Cruise door 8 landen

Welkom aan boord van het 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Silver III voor een unieke cruise door maar liefst 8 landen over de Donau tot aan de Zwarte Zee. U vaart vanaf Passau langs de indrukwekkende steden Wenen, Boedapest en Belgrado tot aan KM 0, waar de Donau uitmondt in de Zwarte Zee. Vervolgens geniet u van de schitterende panorama’s tijdens de doortocht door de IJzeren Poort, het gebied waar de Donau de Karpaten en de uitlopers van het Balkangebergte doorstroomt. Deze veelzijdige cruise is een mooie combinatie van indrukwekkende culturele steden, waaronder maar liefst 4 hoofdsteden, en een schitterende natuur. De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau.

Riviercruise Donaudelta - Passau
Passau
Riviercruise Donaudelta - Stift Melk
Stift Melk
Riviercruise Donaudelta - Wachau
Wachau
Riviercruise Donaudelta
Donaudelta
Riviercruise Donaudelta
Donaudelta
Riviercruise Donaudelta - Constanta
Constanta
Riviercruise Donaudelta - Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo
Riviercruise Donaudelta - IJzeren Poort
IJzeren Poort
Riviercruise Donaudelta - IJzeren Poort
IJzeren Poort
Riviercruise Donaudelta - Belgrado
Belgrado
Riviercruise Donaudelta - Belgrado
Belgrado
Riviercruise Donaudelta - Bratislava
Bratislava
Riviercruise Donaudelta - Wenen
Wenen
Riviercruise Donaudelta - Boedapest
Boedapest
Veeg naar links

Groepsreis o.l.v. uw Friendship Cruises cruiseleader
• Internationaal gezelschap aan boord
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise ontdekking van de Donaudelta

Dag 1 - Nederland - Zuid-Duitsland

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelseburg, vertrek ca. 07.15 uur of Veenendaal, verzamelen ca. 08.30 uur. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in de omgeving van Nürnberg.

*Indien gewenst kunt u voorafgaand aan de reis, al bij Van der Valk Veenendaal overnachten. Een comfortabel begin van uw reis. U vindt meer informatie onderaan de pagina.

Dag 2 - Zuid-Duitsland - Passau - Wenen

Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Silver III vindt plaats om ca. 16.00 uur. ’s Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner. Uw hotelschip zet koers naar Wenen waar u de volgende middag aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

Riviercruise Donaudelta - Passau

Dag 3 - Wenen - Esztergom

’s Morgens geniet u van de prachtige vaartocht door de Wachau. Vanuit de sfeervolle salon of op het Zonnedek is het uitzicht schitterend.
Vanmiddag maakt u een boeiende stadstour door Wenen, de stad van muziek en romantiek. Terug aan boord wordt u het diner geserveerd. Onderwijl gaan de trossen los en varen we naar Esztergom, waar we de volgende dag vroeg zullen afmeren.
Middagexcursie stadstour Wenen € 46,- p.p. 

Riviercruise Donaudelta - Wenen

Dag 4 - Esztergom - Boedapest - Belgrado

Vroeg in de ochtend meert de Amadeus Silver III kort af in Esztergom, waarna de excursiepassagiers van boord gaan. Bezoek de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en het kunstenaarsdorp Szentendre. Vanuit Szentendre rijdt u verder zuidwaarts langs de pittoreske westeroever van de Donau naar Boedapest, waar de inscheping plaatsvindt. Na een korte stop in Boedapest varen we richting Belgrado, waar we morgen aan het begin van de middag zullen afmeren.
Morgenexcursie Esztergom en Szentendre € 58,- p.p.

 

Riviercruise Donaudelta - Esztergom

Dag 5 - Belgrado - Vidin

Na aankomst in Belgrado kunnen de liefhebbers van boord voor een boeiende stadstour, maak kennis met de hoogtepunten van deze stad. U kunt ook mee op excursie naar kunstenaarsdorp Kovačica en ontdek het Servische platteland. Na het diner zal de Amadeus Silver III de trossen los gooien en koers zetten naar Vidin, waar we de volgende dag later in de middag zullen afmeren.
Middagexcursie stadstour Belgrado € 46,- p.p. of excursie kunstenaarsdorp Kovačica € 34,- p.p.

Riviercruises Donaudelta Belgrado

Dag 6 - Vidin - Oltenita

Vanmiddag na aankomst in Vidin kunnen de excursiepassagiers genieten van een interessante excursie naar Vidin of fort Belogradchik. Een fotogeniek fort met imposante rotsformaties waar u een prachtige indruk zult krijgen van de natuur en het gevogelte in deze omgeving. Rond het diner zullen we weer koers zetten naar Oltenita.
Middagexcursie stadswandeling Vidin € 23,- p.p. of excursie Belogradchik en concert in de Baba Vida Fortress € 54,- p.p.

Riviercruise Donaudelta - Belogradchik

Dag 7 - Oltenita - Fetesti - St. George

In de middag maken de excursiepassagiers een excursie naar Boekarest inclusief diner. U maakt een stadsrondrit langs verschillende bezienswaardigheden en een korte wandeling door het prachtige historische centrum. Het diner nuttigt u tijdens deze excursie niet aan boord, maar in een typisch Roemeens restaurant. Het schip vaart intussen verder naar Fetesti. Later in de avond zet uw hotelschip koers naar St. George, waar we morgenmiddag aan zullen komen.
Middagexcursie stadstour Boekarest incl. diner op locatie € 109,- p.p.

Riviercruise Donaudelta - Boekarest

Dag 8 - St. George - Hirsova

Vandaag genieten we van een heerlijke lange ochtend cruisen aan boord van de Amadeus Silver III. In de middag komen we aan in St. George waar u de gelegenheid heeft om deel te nemen aan de excursie Delta Safari, waar u in kleine bootjes het unieke Donaudelta bioreservaat ontdekt. Na het diner zet uw hotelschip koers naar Hirsova, waar we de volgende dag tijdens de lunch aan zullen komen.
Middagexcursie boottocht Delta Safari: € 64,- p.p.

Donaudelta safari

Dag 9 - Hirsova - Fetesti - Roussé

Na een heerlijke vaarochtend kunnen de excursiepassagiers vanuit Hirsova van boord voor de excursie naar Constanta en de Zwarte Zee kust. De overige passagiers blijven aan boord voor een ontspannen middag varen richting Roussé, waar we de volgende morgen zullen aankomen.
Middagexcursie Constanta en de Zwarte Zee € 67,- p.p.

Riviercruise Donaudelta - Constanta

Dag 10 - Roussé - Svishtov - Novi Sad

Vanmorgen meren we af in Roussé waar u al vroeg van boord gaat voor een excursie naar de middeleeuwse stad Veliko Tarnovo, prachtig gelegen op vier heuvels in een bergachtig landschap. Een bezoek meer dan waard! U kunt er ook voor kiezen om te voet Roussé te verkennen met een bezoek aan het Basarbovo klooster. Het schip zet ondertussen koers naar Svistov. Rond de lunch varen we verder naar Novi Sad, waar we overmorgen zullen aankomen.
Morgenexcursie Veliko Tarnovo € 68,- p.p. of excursie stadswandeling Roussé met bezoek aan het Basarbovo klooster € 66,- p.p.

Riviercruise Donaudelta - Veliko Tarnovo

Dag 11 - Cruisedag: Passage van de IJzeren Poort

Vandaag passeren we de mooie IJzeren Poort, de passage door de Karpaten en de uitlopers van het Balkan gebergte. U heeft al veel excursies kunnen maken en volop indrukken op kunnen doen. Tijdens het passeren van de IJzeren Poort heeft u tijd voor ontspanning. Vanuit de sfeervolle salon en vanaf het Zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. 

Riviercruise Donaudelta Ijzeren Poort

Dag 12 - Novi Sad - Vukovar - Mohacs

Vandaag arriveert u in Novi Sad waar u de gelegenheid heeft om van boord te gaan om zelf de stad te ontdekken of tijdens een georganiseerde excursie waarbij tevens een bezoek wordt gebracht aan het interessante Sremski Karlovci. In de middag zet de Amadeus Silver III koers richting Vukovar. In de avond kunt u deelnemen aan een avondwandeling door het pittoreske Vukovar. Later in de avond varen we naar Mohacs, waar we de volgende ochtend afmeren.
Morgenexcursie Novi Sad en Sremski Karlovci € 46,- p.p.
Avondexcursie Vukovar € 33,- p.p.

Riviercruise Donaudelta - Novi Sad

Dag 13 - Mohacs - Kalocsa - Boedapest

In de ochtend arriveert u in Mohacs, waar u de gelegenheid heeft deel te nemen aan de excursie Mohacs waarbij u een bezoek brengt aan een molen en geniet van een lokale proeverij. Vanuit Mohacs kunt u vanmiddag mee op excursie naar de indrukwekkende Hongaarse Puszta. Nadat de excursiepassagiers ingescheept zijn in Kalocsa wordt er doorgevaren naar het majestueuze Boedapest, waar u vroeg in de ochtend zult afmeren.
Morgenexcursie Mohacs  op bezoek bij een molen incl. lokale proeverij € 55,- p.p.
Middagexcursie Hongaarse Puszta € 81,- p.p.

Riviercruise Donaudelta - Hongaarse Puszta

Dag 14 - Boedapest - Bratislava

We liggen de gehele dag in Boedapest afgemeerd, de allergrootste stad aan de loop van de Donau. Vanmorgen staat de stadstour gepland door Boedapest. Vanmiddag maakt u kennis met het paleis van Gödöllö of ontdek Boedapest vanaf een andere levendige kant. In de avond wordt er een gezellige avond aan boord georganiseerd met een vaartocht langs de fonkelende lichtjes van de stad Boedapest en een folkloreshow. U zet koers richting de volgende hoofdstad, Bratislava, waar we morgenmiddag arriveren.
Morgenexcursie stadstour Boedapest € 45,- p.p.
Middagexcursie Paleis van Gödöllö € 59,- p.p. of excursie levendig Boedapest € 48,- p.p.
Avondexcursie Boedapest met folkloreshow (inbegrepen)

Donaudelta Gödöllö

Dag 15 - Bratislava - Dürnstein

Vanmorgen geniet u van een heerlijke vaartocht aan boord. Uw hotelschip zal in de loop van de middag afmeren in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. U kunt van boord voor een boeiende stadstour. ’s Avonds laten we Bratislava alweer achter ons en vervolgen we onze cruise naar Dürnstein, Vanavond geniet u van het afscheidsdiner aan boord.
Middagexcursie stadstour Bratislava € 45,- p.p.

Riviercruise Donaudelta Bratislava

Dag 16 - Dürnstein - Emmersdorf - Passau

Vanmorgen zetten we koers naar Stift Melk, waar u een van ’s werelds meest indrukwekkende kloosters kunt bezoeken. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Ontdek ook de wijngaarden van Winzer Krems. Terug aan boord gaan de trossen los voor het laatste vaartraject van uw cruise. We varen naar Passau, waar u de volgende morgen zult ontschepen. 
Morgenexcursie Wachau inclusief Stift Melk en wijnproeverij € 70,- p.p. of excursie wijngaarden van Winzer Krems € 53,- p.p.

Riviercruise Donaudelta Stift Melk

Dag 17 - Passau - Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Silver III en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. Afhankelijk van de verkeerssituaties onderweg, arriveren we om ca. 20.30 uur in Veenendaal. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. Hiervandaan vertrekt aansluitend de uitstapservice naar metrostation Rotterdam Capelseburg, verwachte aankomst ca. 22.15 uur. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen van het allernieuwste hotelschip van Europa over deze majestueuze rivier zal u niet snel vergeten.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Riviercruise Donaudelta_Passau

Overnachting voorafgaand aan uw reis bij Van der Valk

Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting bij hotel Van der Valk Veenendaal. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Passau. Friendship Cruises boekt graag voor u deze overnachting bij, u hoeft niet zelf contact op te nemen met Van der Valk.

- 2-persoonskamer Deluxe: € 87,50,- p.p.p.n.
- 2-persoonskamer Deluxe voor alleengebruik: € 157,50,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Indien u ook na afloop van de reis, van 8 op 9 mei wenst te verblijven bij Van der Valk zijn de mogelijkheden als volgt: 
- 2-persoonskamer Comfort: € 75,- p.p.p.n.
- 2-persoonskamer Comfort voor alleengebruik: € 132,50,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Hotel Van der Valk Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt 1 dag later als de groep, waar u per transfer naar Passau wordt gebracht. In Passau sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer naar München om vervolgens per vliegtuig naar Amsterdam terug te vliegen. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na.
Toeslag v.a. € 530,- p.p. incl. retour vliegticket en transfer, incl. ruimbagage.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 371,- p.p., het excursiepakket B voor € 598,- p.p of het excursiepakket C voor € 804,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Het voordeel van het boeken van een excursiepakket vooraf aan uw cruise is dat u zeker weet dat u mee kunt op de excursie en u geniet van een prijsvoordeel. Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Excursie stadstour Wenen
Wenen is een van de mooiste steden van centraal Europa. Niet alleen is het een stad die de moeite waard is voor zijn prachtige architectuur, het beschikt ook over een verzameling van bekende figuren in de geschiedenis, zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige kunst van Gustav Klimt. De stad is vol met geschiedenis, met name monumenten, musea, paleizen, mooie parken, gezellige cafés en aantrekkelijke banketbakkers! De excursie begint met de bus in de richting van de beroemde Weense Ring. Hier zult u genieten van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Staatsopera, het Parlement, het Stadhuis, het Burgtheater en de universiteit van Wenen. Vervolgens gaan we te voet de binnenstad verkennen, te beginnen bij het welbekende Hofburg Paleis. Vanaf hier maken we een ontspannen wandeling langs de oude stadsgracht genaamd de "Graben" en de Kohlmarkt. Daarna gaan we richting de Stephansdom waarbij u onderweg de geheimen achter de rijke cultuur en prachtige architectuur van Wenen zult ontdekken. Na de rondleiding heeft u nog wat vrije tijd om van deze prachtige stad te genieten.
Excursieprijs: € 46,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Esztergom en Szentendre
Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Dan rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgalerijen komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 5

Excursie stadstour Belgrado
De mooie stad Belgrado, één van de oudste steden van Europa en de hoofdstad van Servië, is gelegen op de samenvloeiing van de Donau en de Sava. In Belgrado vindt u een groot aantal monumenten afkomstig uit verschillende tijdperken en culturen. Eerst wordt u tijdens deze stadstour meegenomen naar het Kalemegdan Fort. Hier heeft u een schitterend panorama-uitzicht over de twee rivieren, de Donau en de Sava. Vervolgens ziet u het Nationaal Museum, het parlement, het Terazijeplein en het paleis van prinses Ljubica. Een ander hoogtepunt tijdens de stadstour is de kathedraal van de heilige Sava, de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Na een korte pauze in een lokaal restaurant beëindigen we de tour met een bezoek aan de voetgangerszone, waar u vele winkels en kunstgalerijen vindt.
Excursieprijs: € 46,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met kunstenaarsdorp Kovacica. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie kunstenaarsdorp Kovačica
Ontdek tijdens uw excursie het kleurrijke kunstenaarsdorp Kovačica, dat een unieke oase is van bewaarde tradities, originele kunst en ambachten. Kovačica heeft zijn identiteit levend gehouden en heeft wereldwijde bekendheid gekregen dankzij zijn traditionele naïeve schilderkunst. Dit is een stijl die de natuur, rust en levensstijl weerspiegelt met veel kleur en detail. Beroemde schilders van naïeve kunst zijn Zuzana Halupova en Martin Jonas. Hierna brengen we een bezoek aan de Slowaaks-Evangelische kerk, gebouwd in de late barokstijl. Het interieur is verrijkt met een monumentaal altaar met een schilderij van Constantine Danilo. De laatste stop van de tour is het atelier van de vioolbouwer Jan Nemček. Hij is een meestervakman die violen met de hand bouwt en niet machinaal. Met zijn bekwame handen maakt hij prachtige creaties, een lust voor het oog en de muzikale ziel.
Excursieprijs: € 34,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Belgrado. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Vidin
Vidin, gelegen in het noordwesten van Bulgarije, is één van de oudste steden in Bulgarije en was ooit een belangrijke Romeinse handelsstad. Verken het centrale plein, het Ploshtad Bdintsi (Bdintsi-plein) en de hoofdpoort, Stambol Kapia, die dateren uit de Ottomaanse tijd. Wandel door het Donaupark, dat zich uitstrekt langs de hele rivieroever tot aan het fort Baba Vida. Deze afgelegen laan is ontworpen door Oostenrijkse architecten en herbergt tal van restaurants, cafés en ijssalons, evenals het Nikola Petrovmuseum met Bulgaarse kunst en andere artefacten van Vidin.
Excursieprijs: € 23,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Fort Baba Vida. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie concert in het Fort Baba Vida
Uw vertrekt per bus naar het herkenningspunt van Vidin, fort Baba Vida, voor een klassiek concert. Baba Vida is het enige middeleeuwse fort in Bulgarije dat bewaard is gebleven. Het fort Baba Vida is gebouwd bovenop een Romeins fort en dateert uit de 10e eeuw. De torenhoge gebogen muren zijn gemakkelijk te zien vanaf de rivier de Donau en de belangrijkste bezienswaardigheid van Vidin. Het fort was het laatste Bulgaarse bolwerk dat in 1396 door de Ottomanen werd ingenomen en is tegenwoordig een van de best bewaarde vestingwerken in Bulgarije.
Excursieprijs: € 54,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids en concert in Fort Baba Vida.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Vidin. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadstour Boekarest incl. diner
Ontdek de hoofdstad van Roemenië, ook wel het ‘’Parijs van het Oosten’’ genoemd. Rijdend langs de prachtige boulevards van de stad, omgeven met indrukwekkende gebouwen, ontdekt u de aanwezige Gallische flair. Een korte wandeling door het nieuw ontworpen voetgangersgebied in het historische centrum neemt u 500 jaar mee terug in de tijd. Tussen de oude winkelstraten en gebouwen bezoekt u de Roemeens-orthodoxe kerk van Stravropoleos, die dateert uit 1724, waarmee het een van de oudste kerken van Boekarest is. De tour eindigt met een fotostop bij het indrukwekkende Parlementspaleis. Het paleis, voorheen bekend als het ‘’Volkshuis’’, is een van de grootste gebouwen van Europa en werd tussen 1983 en 1989 gebouwd. Voordat u de stad weer verlaat om terug naar het schip te gaan, geniet u van een diner in een typisch Roemeens restaurant.
Excursieprijs: € 109,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie boottocht Delta Safari
Uw Delta Safari avontuur begint aan het einde van de oudste en wildste arm van de Donau, in een klein, schilderachtig vissersdorpje genaamd Saint George. Het dorp kent vele huisjes die op traditionele wijze met riet zijn bedekt. Saint George is immers gelegen in het grootste rietlandengebied op aarde, het Donaudelta bioreservaat. Vanaf uw schip stapt u zo over op de Delta Safari bootjes. Elke boot biedt plaats aan acht tot negen passagiers en wordt bestuurd door een ervaren kapitein. Nadat u uw reddingsvest heeft aangetrokken bent u klaar voor deze onvergetelijke ontdekking van de Donaudelta. Deze grootste rivierdelta van Europa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en in de delta komen zo’n driehonderd vogelsoorten voor. De boten zijn niet overdekt, wat u de mogelijkheid biedt om de lucht en de natuur ten volle te bewonderen tijdens uw safaritour. U vaart van de rivierarm van Saint George door een zijarm naar de unieke Sahalin lagune. De rijkdom aan vissoorten die in de brakke wateren van de lagune te vinden is, heeft ervoor gezorgd dat de grootste kolonie pelikanen in de delta zich hier is gaan nestelen. Afhankelijk van het seizoen waarin u reist, kunt u aanschouwen hoe deze fascinerende vogels in hun eigen omgeving aan het voeden zijn, samen met aalscholvers en meeuwen. Na een observatietour door de lagune vaart u door de smalle kanalen. Gangen van riet en witte wilgen verhullen de nesten van reigers, glanzende ibissen, sternen en scharrelaars. Via het Ciotica kanaal, omgeven door witte en gele waterlelies, vaart de boot langs één van de oudste visproductiecentra in de Donaudelta om uiteindelijk de eindbestemming van de trip te bereiken. Het wordt een unieke dag met veel belevenissen. Maar het spreekt voor zich dat de Delta geen dierentuin is, met garantie op het zien van o.a. pelikanen. Ze zijn ook wel eens een dagje niet thuis.
Excursieprijs: € 64,- p.p. 
Inclusief: vervoer per Delta Safari boot.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Constanța en de Zwarte Zee kust
Wandel vanmiddag over de gouden zandstranden van de Zwarte Zeekust en maak een tour door Constanța onder leiding van een gids. Deze oude metropool aan zee, gesticht door Griekse kolonisten onder de naam Tomis in de 6e eeuw voor Christus, is de langst permanent bewoonde stad van Roemenië en tevens de belangrijkste haven van het land. Tijdens een wandeling door het historische gedeelte van de stad komt u langs de grote moskee, het casino en de vuurtoren. Het Museum of National History & Archeology toont 2.500 jaar aan stadsgeschiedenis. Tevens wordt er in dit museum dieper ingegaan op de verscheidenheid aan culturen die hier te vinden is.
Excursieprijs: € 67,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Excursie Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo is gelegen op een schilderachtige locatie aan de steile oevers van de rivier de Yantra aan de voet van het Balkangebergte. De huizen van de middeleeuwse stad zijn gebouwd op smalle terrassen langs de steile, rotsachtige hellingen. U rijdt langs het Zarewez fort, waar 22 tsaren geschiedenis schreven ten tijde van het tweede Bulgaarse rijk. Tijdens een fotostop krijgt u de gelegenheid om het bouwwerk op foto vast te leggen. U brengt tevens een bezoek aan de 13e-eeuwse kerk van de Heilige Apostelen Petrus en Paulus. Dit is één van de weinige middeleeuwse kerken die intact is gebleven en gebruikt werd voor de mis sinds het begin van de 13e eeuw tot aan de aardbeving in 1913. Aan het einde van de tour heeft u voldoende gelegenheid om de lokale ambachten te aanschouwen in een nabijgelegen winkelstraat.
Excursieprijs: € 68,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids. 
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Roussé. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Rousse met bezoek rotsklooster Basarbovo
U vertrekt vanuit de haven van Rousse richting het rotsklooster van Basarbovo. Een actief grotklooster dat in de 16e eeuw werd gebouwd, ongeveer 35 meter boven de rivier. Ontdek de kerk van St. Dimitar en zijn fascinerende geschiedenis, spectaculair panoramisch uitzicht en imposante fresco's. Na het bezoek keert u terug naar Rousse, een 2000 jaar oude stad aan de Donau, vol cultuur en tradities. De gebouwen in de binnenstad getuigen van de economische welvaart van de stad aan het begin van de 20e eeuw. Hele straten illustreren de invloed van de bouwstijl in Wenen, Boedapest en Boekarest, met karakteristieke elementen uit de barok, renaissance, Jugendstil en de empirestijl. Het hoogtepunt van dit architectonisch ensemble is de Staatsopera en het imposante Vrijheidsmonument in de Stadstuin. Verken het stadscentrum te voet en geniet van een verfrissing in een typisch restaurant, met een glas Bulgaarse wijn en "banitza" (kaasgebak), voordat u weer aan boord gaat van het schip in Svishtov.
Excursieprijs: € 66,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree klooster Basarbovo, glasje wijn en banitza.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Veliko Tarnovo. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Novi Sad en Sremski Karlovci
Novi Sad is de tweede stad van Servië. Tijdens een wandeling door Novi Sad ervaart u het verleden van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. U bezichtigt de katholieke Mariakerk, de orthodoxe kerk van St. George en het huis van Albert Einstein. Onderweg naar Sremski Karlovci komt u langs het Peterwardein fort, dat is gebouwd door de Franse architect Vauban en behoorde tot één van de grootste verdedigingswerken van Europa in de 18e eeuw. Sremski Karlovci zal u verrassen met een reeks culturele en historische monumenten. Bewonder ook zeker de kathedraal tijdens een tour door de oude barokstad, evenals het Patriarch’s Palace en de theologieschool. Na een korte pauze wordt u per touringcar teruggebracht naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 46,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Excursie avondwandeling Vukovar
Geniet van een ontdekkingswandeling door Vukovar, waar u het stadscentrum en de historische en belangrijke gebouwen ziet. U ziet o.a. de oude en nieuwe watertoren, de St. Philip en Jacobskerk, het witmarmeren stenen kruispunt, het historische Grand Hotel, het stadhuis en het geboortehuis van de eerste Kroatische Nobelprijswinnaar Leopold Ružicka. Aan het einde van de tour heeft u nog wat vrije tijd om de stad te verkennen of gezellig een drankje te nuttigen voordat u terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 5

Excursie Mohács bezoek aan molen met proeverij van oventaart
Gelegen in het zuiden van Hongarije, aan de Kroatische Grens, ontdekt u het prachtige stadje Mohács. Het monument van de watermolen in Mohács is een van de weinige in zijn soort waar nog met molenstenen wordt gemalen. Er kunnen verschillende gereedschappen worden uitgeprobeerd, die de ontwikkeling van de graanverwerking van de prehistorie tot de moderne tijd laten zien. Een bijzonder gezicht bij het molengebouw is de loopbandmachine aangedreven door menselijke kracht, uniek in de hele wereld. Aan het einde van de tour krijgt u de gelegenheid om een ​​van de typische taarten van het land te proeven voordat de bus u terugbrengt naar het schip.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Excursie Hongaarse Puszta
Wij nodigen u uit voor een historische reis waarin wij u laten zien hoe paprika het ‘rode goud’ van de regio werd. Tijdens een bezoek aan het ‘Paprikahuis’ heeft u de mogelijkheid om cakejes gevuld en gebakken met paprika te proeven, evenals enkele andere producten. Vervolgens loopt u door het 19e-eeuwse huis van een lokale boerenfamilie. U kunt genieten van een korte volksdansuitvoering en de lokale dames, gekleed in hun geborduurde kostuums, tonen oude ambachten zoals borduren en eieren schilderen. Aansluitend nemen wij u mee naar de Hongaarse Puszta om te genieten van de eindeloze vlakte, die aan de horizon de lucht lijkt te raken. Het geeft u het ultieme gevoel van vrijheid. Laat u in de watten leggen door de zeer vriendelijke gastheren, gastvrouwen en ruiters, die u heerlijke dranken als koele rode wijn, witte wijn of appelsap serveren met zoutige snacks. Bewonder de show van de prachtige Hongaarse halfbloedpaarden. Vergeet ook niet om een ritje in de wagen te maken, om de ervaring compleet te maken.
Excursieprijs: € 81,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, Pusztaprogramma.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadstour Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de stad haar charme behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Paleis Gödöllö
Het Koninklijk Paleis van Gödöllö, gelegen nabij Boedapest, is gebouwd in de 18e eeuw. Ooit was dit kasteel het favoriete zomerverblijf van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth van Oostenrijk. In 1867 kreeg het koninklijk paar bij de kroning dit landgoed cadeau van het volk. Gelegen in een enorm park is dit het grootste en mooiste complex van barokgebouwen in Hongarije. Recentelijk is het paleis bijzonder mooi opgeknapt. Breng een bezoek aan de schitterende balzaal met details van marmerstuc, evenals de appartementen van de keizer en keizerin.
Excursieprijs: € 59,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie levendig Boedapest. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie levendig Boedapest
Uw excursie begint met een bezoek aan de markthal, een overdekt gebouw uit 1896. Een wandeling door de kraampjes van de markthal onthult al snel enkele van de meest populaire Hongaarse specialiteiten, waaronder de beroemde Hongaarse paprika. Na uw bezoek aan de markthal gaat u verder met de touringcar naar het stadspark, waar u het Vajdahunyad-kasteel en de Széchenyi-baden kunt bewonderen. Dit is één van de grootste thermale baden van Europa. Neem daarna de op één na oudste metro van Europa naar het stadscentrum naar de patisserie "Gerbeaud", en geniet van een stuk taart en een kopje koffie en bekijk ten slotte de beroemde Sint-Stefanusbasiliek. (In het weekend is de Markthal gesloten. Als alternatief bezoekt u het beroemde operagebouw van Boedapest en gaat u naar de Gellert-heuvel voor het fantastische uitzicht op de Hongaarse hoofdstad in plaats van de basiliek en de markthal).
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en een kopje koffie met gebak.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Paleis Gödöllö. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Stift Melk
Deze morgenexcursie start bij het majestueuze Stift van Melk, een Oostenrijks benedictijnenklooster. Majestueus gelegen domineert het Stift het landschap. Het benedictijnenklooster is één van de belangrijkste culturele hoogtepunten van Oostenrijk en behoort tot één van de grootste abdijen in Europa. De indrukkwekkende abdij is tussen 1702 en 1736 gebouwd in barokke stijl. De abdijkerk en de imposante bibliotheek met ontelbare middeleeuwse manuscripten en fresco’s zijn vooral noemenswaardig. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. U loopt door de kamers van de abt naar de Marmeren Zaal. Deze prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. Ten slotte bewondert u de balkons en de bibliotheek. Aan het einde van deze excursie maakt u nog een wandeling door Melk en ontdekt u haar rijke geschiedenis.
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding deskundige gids
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Winzer Krems. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie wijngaarden van Winzer Krems
De Wachauvallei is het hart van het Oostenrijkse wijngebied. Bezoek tijdens deze excursie een wijndomein van Krems en leer meer over de oorsprong, de geschiedenis, de cultuur en de unieke wijn. De wijnmakerij Krems verenigt 980 wijngaarden uit Krems en de omliggende wijndorpen. Gaat u mee op excursie door de variaties van de nobele druif en neem een ​​kijkje achter de schermen van de wijnbouwindustrie. Proef verschillende wijnen uit de regio voordat u terugkeert naar het schip.
Excursieprijs: € 53,- p.p.
Inclusief: rondleiding deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Stift Melk. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursiepakket A | voor slechts € 371,- p.p.
Geniet van zeven voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Wenen - Keizerlijke ontdekkingstocht
• Belgrado - Mix van culturen
• Boekarest - “Parijs van het Oosten” met diner
• Natuurbelevenis in de Donaudelta
• Mohács - Excursie Hongaarse Puszta
• Boedapest - hoofdstad van Hongarije
• Bratislava - Schoonheid aan de Donau
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen de bovenstaande tarieven.

Excursiepakket B | voor slechts € 598,- p.p.
Geniet van dertien voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Wenen - Keizerlijke ontdekkingstocht
• Esztergom en Szentendre
• Kovačica - landelijk Servië
• Vidin - stadswandeling
• Boekarest - “Parijs van het Oosten” met diner
• Natuurbelevenis in de Donaudelta
• Constanta en de Zwarte Zee kust
• Rousse - stadswandeling met bezoek rotsklooster Basarbovo
• Novi Sad en Sremski Karlovci
• Boedapest - hoofdstad van Hongarije
• Levendig Boedapest met koffie en gebak
• Bratislava - Schoonheid aan de Donau
• Wachau vallei - wijngaarden van Winzer Krems
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen de bovenstaande tarieven.

Excursiepakket C | voor slechts € 804,- p.p.
Geniet van zestien voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Wenen - Keizerlijke ontdekkingstocht
• Esztergom en Szentendre
• Belgrado - stadstour Belgrado
• Vidin - concert in het Fort Baba Vida
• Boekarest - “Parijs van het Oosten” met diner
• Natuurbelevenis in de Donaudelta
• Constanta en de Zwarte Zee kust
• Veliko Tarnovo
• Novi Sad en Sremski Karlovci
• Vukovar - avondwandeling Vukovar
• Mohács - bezoek aan molen met proeverij van oventaart
• Hongaarze Puszta
• Boedapest - hoofdstad van Hongarije
• Boedapest - Paleis Gödöllö
• Bratislava - Schoonheid aan de Donau
• Excursie Stift Melk

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie. 

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden. 
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen. 
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u. 
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u. 
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u. 

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Silver III

De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver III zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en het Vienna Café is het vorstelijk genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Silver III worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Het riviercruiseschip Amadeus Silver III biedt plaats aan 168 personen.

Amadeus Silver III Breisach am Rhein
Amadeus Silver III
Amadeus Silver III Panoramabar
Panoramabar
AMADEUS Silver III Restaurant
Restaurant
Luxe restaurant Amadeus Silver III
Luxe restaurant
Amadeus Silver III A-Suite
A-suite (26m²) met horizontale panoramaschuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Silver III AB Cabine
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panoramaschuifpui en Frans balkon
15 AMADEUS Silver III Massage Room
Massage salon
14 AMADEUS Silver III Fitness Room
Fitness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse cruise Ontdekking van de Donaudelta
Vanaf 2.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 april 2024
v.a. 2.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 898,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.698,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 3.998,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek: op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Een hotelovernachting op de heenreis in Zuid-Duitsland o.b.v. halfpension, verblijf in een 4-sterrenhotel
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director aan boord
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Kookdemonstraties
• Lezingen
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Keuze uit drie verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
• Wi-Fi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week
• Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
17-daagse cruise Ontdekking van de Donaudelta
Vanaf 2.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 april 2024
v.a. 2.998,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 898,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 998,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 1.698,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 3.998,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek: op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Een hotelovernachting op de heenreis in Zuid-Duitsland o.b.v. halfpension, verblijf in een 4-sterrenhotel
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director aan boord
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Kookdemonstraties
• Lezingen
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Keuze uit drie verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
• Wi-Fi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week
• Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises