Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Golden Pass Panorama Express (5)
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Rail & Sail: Glacier Express en Vierlandencruise

Unieke rail & sail cruise door Zwitserland

riviercruises

Rail & Sail: Golden Pass Panorama Express en Vierlandencruise

Welkom in Zwitserland, hét Europese land van de bergen, waardoorheen de Golden Pass Panorama Express zijn weg baant.

Panoramarijtuigen First Class
Unieke Railcruise
Treinreis met de Golden Pass Panorama Express
Volgend vertrek
29-07-2024
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Bazel
Schip
HS Amadeus Queen *****
Destin
Vanaf 3.296,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze treinreis dwars door Zwitserland is een uniek avontuur!

Dwars door een lieflijk Zwitsers landschap van groene weiden, karakteristieke chalets en pittoreske meren baant de Golden Pass Panorama Express zich een weg. In ruim 3 uur neemt deze onlangs vernieuwde panoramatrein u mee van Interlaken naar Montreux, prachtig gelegen langs de wijngaarden bij het Meer van Genève. In de uiterst comfortabele stoelen van de eerste klas rijtuigen kunt u onbeperkt genieten van dit onbekendere gedeelte van Zwitserland. Tussen Luzern en Interlaken reist u met de Luzern-Interlaken Express trein, welke onderdeel is van de Golden Pass. Deze treinreis door Zwitserland is een onvergetelijke reiservaring! 

Aansluitend aan uw treinreis door Zwitserland scheept u op dag drie in aan boord van de Amadeus Queen voor de 8-daagse Dalvaartcruise van Bazel naar Rotterdam. U vaart door maar liefst vier landen en maakt kennis met indrukwekkende steden zoals Straatsburg, Mainz en Keulen. Tussen Rüdesheim en Koblenz vaart u over het mooiste stukje van de Rijn: de burchten- en kastelenroute en de Loreley passage. Vanaf Koblenz vervolgen we onze cruise over de schilderachtige Moezel naar Cochem. Uw cruise eindigt in Rotterdam.

Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Riviercruise Rijn & Moezel - Basel
Bazel
Riviercruise Rijn & Moezel - Basel
Bazel
Riviercruise Rijn & Moezel - Straatsburg
Straatsburg
Riviercruise Rijn & Moezel - Elzas
Elzas wijnstreek
Riviercruise Rijn & Moezel - Keulen
Keulen
Riviercruise Rijn & Moezel - Keulen
Keulen
Riviercruise Rijn & Moezel - Koblenz
Koblenz
Riviercruise Rijn & Moezel - Koblenz
Koblenz
Riviercruise Rijn & Moezel - Königswinter
Königswinter
Riviercruise Rijn & Moezel - Loreley Passage
Loreley Passage
Riviercruise Rijn & Moezel - Loreley Passage
Loreley Passage
Riviercruise Rijn & Moezel - Mainz
Mainz
Riviercruise Rijn & Moezel - Speyer
Speyer
Riviercruise Rijn & Moezel - Cochem
Cochem
Veeg naar links

Deze treinreis dwars door Zwitserland is een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring! Wij hebben voor u de panoramarijtuigen First Class gereserveerd.

ATTENTIE:
Het Golden Pass Panorama Express arrangement is een individuele groepsreis, d.w.z. dat u de treinreizen door Zwitserland en de ICE trein van Nederland naar Bazel maakt op individuele basis. Vanaf 25 passagiers wordt u begeleid door een Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader. Voor deze reis geldt de spelregel 'Fit to Travel' (zie onze voorwaarden). U dient voor deze reis goed ter been te zijn en zelfstandig te kunnen reizen.  Tijdens de treinreis per ICE naar Bazel en aansluitend naar Luzern op dag 1 en op de laatste dag vanaf Montreux richting uw hotelschip in Bazel dient u zelf zorg te dragen voor uw bagage, ook bij alle overstappen. Op dag 2 is bagage-service inbegrepen; de transfer-service wordt deze dag verzorgd vanaf uw hotel in Luzern naar uw hotel in Montreux. Na een indrukwekkende treinreisdag door Zwitserland staat bij aankomst in het hotel in Montreux de koffer voor u klaar.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Dag 1 - Nederland – Bazel – Luzern

Uw prachtige Rail & Sail reis begint met uw treinreis per ICE 2e klasse vanuit Amsterdam CS (u kunt ook opstappen in Utrecht) naar Bazel. Per trein 1e klasse reist u vanaf Bazel naar Luzern. Aan het begin van de avond komt u aan in Luzern. Overnachting in Luzern in hotel Schweizerhof 5***** (of gelijkwaardig). U dineert vanavond op eigen gelegenheid. Hotel Schweizerhof beschikt over een goed restaurant, echter zijn er ook in de omgeving verschillende restaurants.

Vanuit Nederland naar Bazel gaan er diverse treinen op diverse tijdstippen. Wij hebben bewust gekozen voor een rechtstreekse trein zonder overstappen. Die ICE trein vertrekt om 08.08 uur vanuit Amsterdam CS, aankomst in Bazel SBB 14.47 uur. Echter door onvoorziene omstandigheden, zoals spoorwerkzaamheden kan het voorkomen dat u tóch dient over te stappen. Treinschema's zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U kunt er ook voor kiezen om in te stappen in Utrecht CS. 

Luzern

Dag 2 - Golden Pass Panorama Express arrangement

Na een voortreffelijk ontbijt in uw hotel geniet u van het treintraject van Luzern naar Interlaken met de Luzern-Interlaken Express. In Interlaken geniet u van vrije tijd en staat er een heerlijke lunch voor u klaar bij Harder Kulm in Interlaken (lunch inbegrepen). Na de lunch gaat u aan boord van de Golden Pass Panorama Express. Een traject van ruim 3 uur van Interlaken naar Montreux. U reist 1st Class door Zwitserland in een panorama rijtuig. Overnachting Montreux in Hotel Eden Palace 4**** (of gelijkwaardig).

Tijdens uw Golden Pass Panorama Express arrangement verblijft u in 4- en 5-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt (overige maaltijden voor eigen rekening). Gedurende alle treintrajecten in Zwitserland reist u 1st Class, tevens geniet u in Interlaken van een heerlijke 3-gangen lunch. Voor uw treinreis in de ICE van Nederland naar Bazel op de eerste dag is een treinticket inbegrepen.

ATTENTIE:
Het Golden Pass Panorama Express arrangement is een individuele groepsreis, d.w.z. dat u de treinreizen door Zwitserland en de ICE trein van Nederland naar Bazel maakt op individuele basis. Vanaf 25 passagiers wordt u begeleid door een Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader. Voor deze reis geldt de spelregel 'Fit to Travel' (zie onze voorwaarden). U dient voor deze reis goed ter been te zijn en zelfstandig te kunnen reizen. Wij attenderen u erop dat u tijdens de treinreis per ICE naar Bazel en aansluitend naar Luzern op dag 1 en op de laatste dag vanuit Montreux richting uw hotelschip in Bazel zelf zorg dient te dragen voor uw bagage, ook bij alle overstappen. Op dag 2 is bagage-service inbegrepen; de transfer-service wordt deze dag verzorgd vanaf uw hotel in Luzern naar uw hotel in Montreux. Na een indrukwekkende treinreisdag door Zwitserland staat bij aankomst in het hotel in Montreux de koffer voor u klaar. Op de dag van inscheping (31 juli) zal de bemanning zorgdragen dat uw bagage vanaf de kade op het schip wordt gebracht. Voorafgaand aan de inscheping is uw koffer uw eigen verantwoording. 

 

Golden Pass Panorama Express

Dag 3 - Monteux – Bazel – Straatsburg

U reist vandaag 1st class vanaf Montreux met een overstap in Lausanne en Bern terug naar station Basel SBB. Per transfer wordt u naar het schip gebracht voor de inscheping van de Dalvaartreis. Na de inscheping aan boord maakt u kennis met uw medepassagiers van de Dalvaartcruise tijdens het welkomstdiner. Varen Bazel – Straatsburg.

Rijn en Moezel

Dag 4 - Straatsburg – Mainz

’s Morgens heeft u de gelegenheid om per Comfort Class touringcar deel te nemen aan een stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de rivier de III dwars door Straatsburg. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan de tour door de Elzas wijnstreek. U maakt een schitterende rit per Comfort Class touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen met als afsluiting een wijnproeverij. U kunt ook aan boord genieten van alle faciliteiten of Straatsburg op eigen gelegenheid verder ontdekken. Wandel bijvoorbeeld door de pittoreske buurt La Petite France of bewonder de indrukwekkende kathedraal en het Rohan Paleis. Na terugkomst aan boord worden de trossen los gegooid voor de vaartocht naar Mainz.
Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg € 65,- p.p. of excursie Elzas wijnstreek € 60,- p.p.

Elzas

Dag 5 - Mainz – Lahnstein; Loreley Passage

Al vroeg in de morgen komt uw hotelschip aan in Mainz. U heeft de mogelijkheid om na het ontbijt mee te gaan met de stadswandeling door Mainz. De binnenstad van Mainz is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u nog een bezoek aan het Gutenberg Museum. Tijdens de reis naar Lahnstein passeert u de Loreley, een 132 meter hoge rots langs de oevers van de Rijn. De rivier de Rijn is hier op zijn smalst, slechts 113 meter en met 25 meter ook op zijn diepst. Op dit punt maakt de rivier een scherpe bocht. Tijdens het diner komt u aan in Lahnstein. 
Morgenexcursie stadswandeling Mainz met bezoek Gutenberg Museum € 25,- p.p. 

Rijn en Moezel

Dag 6 - Lahnstein – Cochem

Vandaag kunt u mee op ontdekkingstocht in het historische Lahnstein. Lahnstein is een prachtige stad aan de rivier de Rijn en de Lahn. Deze stad kan ontdekt worden door wandelingen te maken in de natuur langs het Rheinsteg wandelpad, waar prachtige kastelen en paleizen aanschouwd kunnen worden. U kunt ook genieten van een bustour vanaf Lahnstein naar de schilderachtige kleine stad Limburg am Lahn. Terug aan boord wordt de vaart richting Cochem ingezet, een mooi stukje van de Moezel! 
Morgenexcursie stadswandeling Lahnstein € 20,- p.p. of bustour Limburg am Lahn € 45,- p.p.

Rijn en Moezel

Dag 7 - Cochem – Koblenz

Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Cochem. De duizenden jaren oude wijnbouw en de rijke cultuur maken Cochem in het bijzonder populair. De stadswandeling wordt afgesloten met een proeverij van lokale Moezelwijnen. Cochem ontleent haar bekendheid aan de Rijksburcht, een hoog op de toppen van de heuvels gelegen kasteel gebouwd in de 11e eeuw. Terug aan boord vaart u terug over de Moezel naar de Rijn richting Koblenz en vervolgen wij onze reis over de Rijn.
Morgenexcursie stadswandeling Cochem met wijnproeverij € 45,- p.p. 

Rijn en Moezel

Dag 8 - Koblenz – Königswinter

Deze morgen heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de stadswandeling door Koblenz met een lokale gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid met bijv. een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan. Of breng individueel een bezoek aan het Ludwig Museum. U bevindt zich op een unieke locatie van deze reis, het Deutsches Eck, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Na terugkomst aan boord worden de trossen los gegooid en varen we verder richting Königswinter. In Königswinter kunt u van boord om Königswinter op eigen gelegenheid te ontdekken. U kunt gebruik maken van onze excursietip en maak een rit met de Drachenfelsbahn. Vannacht blijf uw hotelschip afgemeerd liggen in Königswinter.
Morgenexcursie stadswandeling Koblenz € 25,- p.p.
Individuele excursietip Koblenz:
bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan 
Individuele excursietip Königswinter: Drachenfelsbahn in Königswinter

Rijn en Moezel

Dag 9 - Königswinter – Keulen

Tijdens het ontbijt maakt u een korte vaart van Königswinter naar Keulen. Bij aankomst heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de themastadswandeling Romeinen in Keulen. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad. Of breng een bezoek aan Schloss Augustusburg. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. De liefhebber ontdekt deze indrukwekkende stad op eigen gelegenheid en bezoekt bijvoorbeeld het Wallraf-Richartz Museum. In het Wallraf-Richartz Museum vindt u een van ’s werelds meest indrukwekkende Europese kunstcollecties met Stefan Lochner’s ‘De Madonna in de rozenhaag’ als een van de meest beroemde. Terwijl u geniet van het afscheidsdiner worden de trossen los gegooid voor het laatste stuk van uw cruise richting Rotterdam, waar u de volgende morgen na het ontbijt afmeert.
Morgenexcursie themawandeling Romeinen door Keulen € 35,- p.p. of bezoek Schloss Augustusburg € 45,- p.p.
Individuele excursietip:
bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum of Wallraf-Richartz Museum

Rijn en Moezel

Dag 10 - Keulen – Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw cruise over de Rijn en Moezel. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van de Amadeus Queen en haar bemanning. 

Op het traject Straatsburg-Bazel en v.v. wordt het Zonnedek om veiligheidsredenen tijdelijk gesloten, vanwege de passage van lage bruggen. Daar u dit traject deels 's nachts vaart, heeft dit nauwelijks invloed op uw reis.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Rijn en Moezel
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. Op sommige dagen zijn er meerdere excursie mogelijkheden op hetzelfde moment, er is volop keuze!

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg
Ga op ontdekkingstocht in het prachtige Straatsburg. Na een korte stadstour per Comfort Class touringcar heeft u vrije tijd voor een wandeling door het beeldschone oude deel van Straatsburg. Tijdens een boottocht over de Ill ontdekt u de bekende historische wijk ‘Petite France’. De vroegere molen en de leerlooiersbuurt houden de middeleeuwse charme in ere. Sommige van de typische halfhouten huisjes langs de oevers zijn maar liefst vijfhonderd jaar oud. Daarnaast geniet u van een uniek zicht op de Ponts Couverts (overdekte bruggen), het Palais Rohan, het indrukwekkende Europees Parlement en nog veel meer wonderen waarmee Straatsburg u zal verrassen.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar, vrije tijd en boottocht, o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de Elzas wijnstreek.

Morgenexcursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij
U maakt een schitterende rit per touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen. Na deze mooie tour door de natuur komt u aan in Obernai. Na aankomst in Obernai wordt u rondgeleid door een deskundige gids en heeft u ook nog vrije tijd om dit historische stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Als afsluiting van de tour geniet u van een wijnproeverij. 
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Straatsburg.

Morgenexcursie stadswandeling Mainz met bezoek Gutenberg Museum
De geschiedenis van Mainz gaat terug tot in de prehistorie. Het werd gesticht door de Romeinen en zij noemden het Mogontiacum. Vanaf de 8e eeuw is deze Duitse stad een bisdom en de bisschop had wereldrijke macht. De Franse revolutionaire troepen namen in 1792 de stad in en riepen het vervolgens uit tot de Mainser Vrijstaat. In datzelfde jaar werd de stad heroverd. Jammer genoeg werd deze stad in augustus 1942 voor een groot deel verwoest door de Engelse bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opnieuw ingedeeld en raakte Mainz drie stadsdelen kwijt aan Wiesbaden. Aan de treinstations in die wijken is wel nog te zien dat het ooit toebehoorde aan de stad, door de namen die zij dragen. De binnenstad is na de oorlog opnieuw opgebouwd en daarbij is het middeleeuwse stratenpatroon behouden. De Dom van Mainz en de St. Stefanuskerk werden gebouwd in opdracht van één van de belangrijkste (aarts)bisschoppen, namelijk Willigis.  Na de stadswandeling bezoekt u het Gutenberg Museum. De geschiedenis van het drukken komt tot leven in de gereconstrueerde werkplaats van Gutenberg. Vier millennia geschiedenis van geschreven cultuur van over de hele wereld en belangrijke prenten uit de 15e eeuw tot vandaag. Het Gutenberg Museum is een wereldberoemd gerenommeerd museum van schrijven en drukken. Het museum is een eerbetoon aan de uitvinder van de prentkunst Johannes Gutenberg. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder meer een reconstructie van de oude werkplaats van de uitvinder met een bruikbare pers en exemplaren van de wereldberoemde Gutenbergbijbel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, entree en rondleiding Gutenberg museum.

Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Lahnstein
Ga op ontdekkingstocht in het historische Lahnstein. Lahnstein is een prachtige stad aan de rivier de Rijn en de Lahn. Deze stad kan ontdekt worden door wandelingen te maken in de natuur langs het Rheinsteig wandelpad, waar prachtige kastelen en paleizen aanschouwd kunnen worden. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot aan het einde van de kolonisatie van het Rijndal. Het kasteel Lahneck werd gebouwd rond 1240 en de stad werd omringd en versterkt door een dubbele muur met zestien torens. Door de ligging aan de rijn werd deze gemeente betrokken bij vele oorlogen en ook herhaaldelijk veroverd. De stad is meer dan tweeduizend jaar oud en door middel van stad tours worden historische bezienswaardigheden ontdekt. Bij vragen tijdens uw stadswandeling worden deze uiteraard altijd beantwoord. Niederlahnstein en Oberlahnstein zijn de twee delen van de stad, met talrijke verdedigingstorens en historische stadsmuren.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de bustour Limburg am Lahn

Morgenexcursie bustour Limburg am Lahn
Deze morgen stapt u in de Comfort Class touringcar voor een prachtige bustour van Lahnstein naar Limburg am Lahn, gelegen 30 km ten oosten van Koblenz, aan de rivier de Lahn. De schilderachtige kleine stad staat bekend om zijn vakwerkarchitectuur. Het oude stadscentrum wordt gekenmerkt door geplaveide straten en pittoreske gebouwen. Het meest opvallend is de Dom van Limburg, welke ver boven de stad uit steekt door de ligging op een heuvel. De dom werd in 1235 gebouwd en is een mooi voorbeeld van de laat-romaanse bouwstijl. 
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Zwaarte excursie: 2
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Lahnstein.

Morgenexcursie stadswandeling Cochem met wijnproeverij 
De harmonie van het unieke Moezellandschap, de duizenden jaren oude wijnbouw en de rijke cultuur maken Cochem in het bijzonder populair. Gedurende de wandeling verkent u deze stad met nauwe, kronkelende straten. De excursie wordt afgesloten met een proeverij van lokale Moezelwijnen.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: stadswandeling en wijnproeverij, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip Koblenz:
Bezoek Schloss Ehrenbreitstein per
kabelbaan 
Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: de Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12e eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs entree Schloss Ehrenbreitstein: ca. € 9,- p.p.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 10,- p.p.
Deze individuele excursie zal gelijktijdig worden uitgevoerd met de excursie stadswandeling Koblenz. U kunt niet deelnemen aan beide excursies, betaling is ter plaatse.

Individuele excursietip Königswinter: Drachenfelsbahn in Königswinter
De Drachenfelsbahn is de oudste tandradspoorlijn in Duitsland. De lijn wordt geëxploiteerd door Bergbahnen im Siebengebirge AG. Sinds 1883 verbindt de meterspoorlijn de oude stad Königswinter in het Rijndal met het Zevengebergte, en eindigt net onder de top van de Drachenfels. De 1520 meter lange route overwint een hoogteverschil van 220 meter; de maximale helling is 20 procent.
De Drachenfelsbahn is een van de meest gebruikte tandradspoorlijnen in Europa en vervoerde tot 2008 meer dan 35 miljoen passagiers. Naast de Bayerische Zugspitzbahn, de Wendelsteinbahn en de Zahnradbahn Stuttgart is de Drachenfelsbahn een van de slechts vier tandradspoorlijnen in Duitsland. De baan is volledig uitgerust met stalen dwarsliggers.
Indicatieprijs retourticket Drachenfelsbahn: ca. € 10,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie Romeinse themawandeling door Keulen
Ontdekt vandaag Keulen zoals de Romeinen dat vroeger deden onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze historische wandeling ontdekt u de Romeinse stadsmuren die dwars door het midden van de voormalige Romeinse stad lopen en die vandaag de dag nog steeds het centrum van Keulen is. Wandelden de Romeinen ook langs de "Hohe Straße"? Wat is er bijzonder aan de "Hafenstraße"? Vanaf de eens zo machtige noordelijke stadspoort loopt u zo naar de artistiek gereconstrueerde en bijna volledig onderhouden Romeinse toren. Zo krijgt u het gevoel mee van de voormalige Romeinse provinciehoofdstad en komt u bovendien veel te weten over het leven binnen deze muren.
Aangezien de meeste verborgen schatten van onze Romeinse voorouders te zien zijn in het Romeins-Germaans museum brengen we ook een bezoek aan dit unieke museum. Alleen al de tentoonstelling van Romeins glaswerk is wereldwijd uniek. Bovendien is de monumentale grafsteen van Poblicius en het uitstekend bewaard gebleven Dionysos-mozaïek niet alleen een spectaculair bewijs van een zeer geavanceerde cultuur in het verleden, maar ook voorbeelden van de meest recente archeologische geschiedenis.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Schloss Augustusburg.

Morgenexcursie bezoek Schloss Augustusburg
Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Beroemde kunstenaars uit Europa werkten mee aan de bouw, waaronder Balthasar Neumann die het schitterende trappenhuis ontwierp. Architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp maken dit kasteel tot een hoogtepunt in de Duitse barok en rococo. U vindt er vooral veel wit en goud, marmer, pilaren, fresco’s met Bijbelse taferelen en talloze prachtige schilderijen. Vanaf 1949 werd slot Augustusburg gedurende een lange periode gebruikt als receptieruimte door de Duitse president en de Duitse regering. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Augustusburg.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Keulen.

Individuele excursietip Keulen 
bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum  

Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens een bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocoladeindustrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Indicatieprijs entree museum: ca. € 14,50 p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse. 

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Queen

Hotelschip Amadeus Queen behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Queen staat bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen in de nog nooit vertoonde indoor pool op het Mozartdek, terwijl u prachtige panorama’s voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Amadeus Queen Donau
HS Amadeus Queen
fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
Receptie
fotos_15_amadeusqueen_treppenbereich-25241_lightbox
Royale Entree
fotos_16_amadeusqueen_flur-2192_lightbox
Royale entree
fotos_18_amadeusqueen_restaurant_lightbox
Luxe restaurant
1_AMADEUS Queen_Suite-3
A-suite (26m²) met horizontale panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
AB-cabine Amadeus Queen
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
C cabine met logo Amadeus Queen
C-cabine (16m²) met kleine vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_7_amadeusqueen_amadeus_club_lightbox
Amadeus Club
Amadeus Queen
Sfeervolle panorama salon
fotos_6_amadeus_queen_pool_lightbox
Indoor pool
fotos_20_amadeusqueen_fitness-5302_lightbox
Fitness
fotos_21_amadeusqueen_massage-2189_lightbox
Wellness
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass
Golden Pass Panorama Express
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse reis Rail & Sail en Vierlandencruise
Vanaf 3.296,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
29 juli 2024
v.a. 3.296,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,- 

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen tijdens uw Golden Pass Panorama Express arrangement:
• Treinticket Amsterdam CS - Basel SBB in de 2e klasse
• Treintrajecten in 1st Class :
    • Basel SBB - Luzern
    • Luzern - Interlaken in de Luzern-Interlaken Express
    • Interlaken - Montreux in de Golden Pass Panorama Express
    • Montreux - Basel SBB (via Lausanne en Bern)
• Gereserveerde zitplaats in de Golden Pass Panorama Express
• 3-gangen lunch in Interlaken
• 1 overnachting in hotel Schweizerhof (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Luzern
• 1 overnachting in hotel Eden Palace (of gelijkwaardig)  inclusief ontbijt in Montreux 
• Transfer treinstation Basel SBB - hotelschip Amadeus Queen
• Bagageservice op dag 2 op het traject Luzern – Montreux
• Dossierkosten Golden Pass Panorama Express en verzendkosten aangetekende treintickets
• Individuele groepsreis (deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers).

Inbegrepen tijdens uw cruise:

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Water tijdens elke maaltijd
        • Koffie of thee in de middag
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis WiFi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Lunch op dag 1 en dag 3
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Excursies tijdens uw cruise (optioneel bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip en in de trein te geraken. Het treinarrangement is niet geschikt voor reizigers die gebruik maken van een rolstoel of rollator i.v.m. het zorgdragen voor eigen bagage, trappenlopen en hoge opstappen etc. Daar de rolstoel of rollator tijdens het treinarrangement niet gebruikt mag worden, is het van belang dat de gebruiker selfsupporting is. Het is van belang dat u zelfstandig kunt reizen en zelfstandig kunt bewegen en trappen moet kunnen lopen.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen, voor het trein-arrangement bedraagt ca. 10 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
10-daagse reis Rail & Sail en Vierlandencruise
Vanaf 3.296,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
29 juli 2024
v.a. 3.296,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,- 

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

Inbegrepen tijdens uw Golden Pass Panorama Express arrangement:
• Treinticket Amsterdam CS - Basel SBB in de 2e klasse
• Treintrajecten in 1st Class :
    • Basel SBB - Luzern
    • Luzern - Interlaken in de Luzern-Interlaken Express
    • Interlaken - Montreux in de Golden Pass Panorama Express
    • Montreux - Basel SBB (via Lausanne en Bern)
• Gereserveerde zitplaats in de Golden Pass Panorama Express
• 3-gangen lunch in Interlaken
• 1 overnachting in hotel Schweizerhof (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Luzern
• 1 overnachting in hotel Eden Palace (of gelijkwaardig)  inclusief ontbijt in Montreux 
• Transfer treinstation Basel SBB - hotelschip Amadeus Queen
• Bagageservice op dag 2 op het traject Luzern – Montreux
• Dossierkosten Golden Pass Panorama Express en verzendkosten aangetekende treintickets
• Individuele groepsreis (deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers).

Inbegrepen tijdens uw cruise:

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Water tijdens elke maaltijd
        • Koffie of thee in de middag
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis WiFi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Lunch op dag 1 en dag 3
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Excursies tijdens uw cruise (optioneel bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip en in de trein te geraken. Het treinarrangement is niet geschikt voor reizigers die gebruik maken van een rolstoel of rollator i.v.m. het zorgdragen voor eigen bagage, trappenlopen en hoge opstappen etc. Daar de rolstoel of rollator tijdens het treinarrangement niet gebruikt mag worden, is het van belang dat de gebruiker selfsupporting is. Het is van belang dat u zelfstandig kunt reizen en zelfstandig kunt bewegen en trappen moet kunnen lopen.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen, voor het trein-arrangement bedraagt ca. 10 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises