Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
2022_GoldenPass Classic, Montreux Riviera_63339
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Rail & Sail: Vierlandencruise met Glacier Express

Unieke railcruise dwars door Zwitserland 

riviercruises

Rail & Sail: Vierlandencruise en Golden Pass Panorama Express

Welkom in Zwitserland, hét Europese land van de bergen, waardoorheen de Golden Pass Panorama Express zijn weg baant

Golden Pass Panorama Express arrangement
Excursie Vierwoudstedenmeer
Unieke Railcruise
Volgend vertrek
--
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Queen *****
Destin
Vanaf 3.496,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze treinreis dwars door Zwitserland is een uniek avontuur! 

Dwars door een lieflijk Zwitsers landschap van groene weiden, karakteristieke chalets en pittoreske meren baant de Golden Pass Panorama Express zich een weg. In ruim 3 uur neemt deze onlangs vernieuwde panoramatrein u mee van Interlaken naar Montreux, prachtig gelegen langs de wijngaarden bij het Meer van Genève. In de uiterst comfortabele stoelen van de eerste klas rijtuigen kunt u onbeperkt genieten van dit onbekendere gedeelte van Zwitserland. Tussen Luzern en Interlaken reist u met de Luzern-Interlaken Express trein, welke onderdeel is van de Golden Pass. Deze treinreis door Zwitserland is een onvergetelijke reiservaring! 

Uw reis begint in Rotterdam, waar u inscheept aan boord van hotelschip Amadeus Queen voor de 8-daagse Bergvaartcruise naar Bazel. Tijdens uw cruise maakt u kennis met indrukwekkende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Koblenz, Speyer en Straatsburg, waar het Europees parlement haar zitting heeft. Al varend geniet u vanaf het Zonnedek van het betoverende landschap, majestueuze burchten en imposante kastelen. Tussen Koblenz en Rüdesheim vaart u over het mooiste stukje van de Rijn: de burchten- en kastelenroute en de Loreley passage. U ontscheept in Bazel op dag 8 en geniet aansluitend van het treinarrangement door Zwitserland. 

Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express (2)
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express (1)
Golden Pass Panorama Express
Riviercruise Rijn & Moezel - Düsseldorf
Düsseldorf
Riviercruise Rijn & Moezel - Keulen
Keulen
Riviercruise Rijn & Moezel - Keulen
Keulen
Riviercruise Rijn & Moezel - Bonn
Bonn
Riviercruise Rijn & Moezel - Koblenz
Koblenz
Riviercruise Rijn & Moezel - Loreley Passage
Loreley Passage
2020 Rudesheim am Rhein
Rüdesheim
Riviercruise Rijn & Moezel - Mannheim
Mannheim
Kasteel Heidelberg
Heidelberg
Schiller platz, Mainz shutterstock_1914779764
Mainz
Riviercruise Rijn & Moezel - Speyer
Speyer
Riviercruise Rijn & Moezel - Straatsburg
Straatsburg
Elzas shutterstock_1538994278
Elzas wijnstreek
Basel,
Bazel
Veeg naar links

Deze treinreis dwars door Zwitserland is een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring! Wij hebben voor u de panoramarijtuigen First Class gereserveerd.

ATTENTIE:
Het Golden Pass Panorama Express arrangement is een individuele groepsreis, d.w.z. dat u de treinreizen door Zwitserland en de ICE trein van Bazel naar Nederland maakt op individuele basis. Vanaf 25 passagiers wordt u begeleid door een Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader. Voor deze reis geldt de spelregel 'Fit to Travel' (zie onze voorwaarden). U dient voor deze reis goed ter been te zijn en zelfstandig te kunnen reizen. Tijdens de treinreizen wordt waar mogelijk bagageservice georganiseerd om uw koffer van A naar B te brengen. Zodoende hoeft u niet met uw zware koffer te sjouwen op de stations. Op de laatste dag van uw treinreis vanaf Montreux naar Bazel (met overstappen) en van Bazel terug naar Nederland per ICE is geen bagage-service inbegrepen. 

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Dag 1 - Rotterdam – Düsseldorf

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 15.30 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Queen gooit haar trossen los en begint aan de Bergvaart naar Bazel. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Amadeus Queen

Dag 2 - Düsseldorf – Keulen

Deze ochtend kunt u heerlijk ontspannen en genieten van alle faciliteiten aan boord en de mooie panorama’s die aan u voorbij trekken. Tijdens de lunch meert uw hotelschip af in Düsseldorf. Na de lunch kunt u van boord voor een bezoek aan Villa Hügel in Essen. De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. Of u kunt deelnemen aan de bustour door het Ruhrgebied, beleef het industriële verleden van dichtbij. Of geniet van een fietstocht door Düsseldorf o.l.v. een deskundige gids. Na terugkomst aan boord wacht u een heerlijk diner en worden de trossen losgegooid en varen we verder naar Keulen.
Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen € 50,- p.p. of bustour door het Ruhrgebied € 45,- p.p. of fietstocht door Düsseldorf € 75,- p.p.

Rijn en Moezel

Dag 3 - Keulen – Bonn

Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de thema stadswandeling door Keulen. Samen met een lokale gids maakt u kennis met deze stad en haar historie over de Romeinen. Of ga mee op excursie naar Schloss Augustusburg. Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Ook een individueel bezoek aan het Imhoff-Schokoladenmuseum is aan te raden. Na terugkomst aan boord geniet u van de lunch en vaart u richting Bonn. Aan het einde van de middag meert u af in de Beethovenstad. In Bonn heeft u vrije tijd om de stad zelf verder te ontdekken. 
Morgenexcursie themawandeling Romeinen door Keulen € 35,- p.p. of bezoek Schloss Augustusburg € 45,- p.p.
Individuele excursietip in Keulen: bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum 

Individuele excursietip in Bonn: Museumsmeile in Bonn

Rijn en Moezel

Dag 4 - Bonn – Remagen – Andernach – Koblenz

We varen van Bonn naar Remagen. Hier gaan de passagiers van boord voor de prachtige excursie naar de Vulkaan-Eifel en abdij Benedictine in Maria Laach. Wanneer u geniet van uw excursie vaart uw hotelschip verder richting Andernach, waar de excursiepassagiers inschepen. Wanneer u niet voor de excursie heeft gekozen kunt u heerlijk genieten van de vaartocht richting Andernach. Na deze korte stop vaart u verder richting Koblenz, waar u later in de middag zult aankomen. ’s Middags heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de stadswandeling door Koblenz met een lokale gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid met bijv. een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan.
Morgenexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek klooster Benedictine in Maria Laach € 50,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Koblenz € 25,- p.p.
Individuele excursie tip Koblenz: Schloss Ehrenbreitstein

 

Rijn en Moezel

Dag 5 - Koblenz – Rüdesheim; Loreley Passage - Mannheim

Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de mooie Loreley rots. Wie kent niet de legende van de schone jonkvrouw? Zij lonkte op deze rots met haar gezang de schepen, die vervolgens stuk sloegen tegen de rotsen. Tijdens de lunch komt u aan in Rüdesheim. Mocht u meer willen ontdekken van Rüdesheim dan kunt u deelnemen aan de stadswandeling Rüdesheim en sluit u deze af met een typische Rüdesheimer Kaffee. Of ga mee op tour door de met wijngaarden begroeide hellingen naar Schloss Johannisberg waar u geniet van een heerlijke wijnproeverij. Vanaf de hoogverheven heuvels heeft u een prachtig panorama op het Rijndal. Een individueel bezoek per kabelbaan naar het Niederwald Monument of een bezoek aan het Siegfried’s Musikkabinett behoort ook tot de mogelijkheden. Uw hotelschip vaart tijdens het diner richting Mannheim.
Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee € 30,- p.p. of bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij € 70,- p.p.
Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett of per kabelbaan naar het Niederwald Monument

Rijn en Moezel

Dag 6 - Mannheim – Speyer – Straatsburg

Vandaag heeft u de gelegenheid om mee te gaan op excursie naar Heidelberg aan de Neckar. Deze wereldberoemde universiteitsstad is gelegen aan de Neckar en heeft nog een mooi centrum in barokstijl.  Onderwijl vaart uw hotelschip naar Speyer, waar we aan het begin van de middag arriveren. Na de lunch aan boord heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Speyer met de mogelijkheid om individueel een bezoek te brengen aan de Dom van Speyer. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner en wordt de vaart naar Straatsburg ingezet waar u de volgende morgen aankomt. 
Morgenexcursie Heidelberg aan de Neckar € 70,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Speyer € 20,- p.p.
Individuele excursietip: bezoek aan het Technik Museum in Speyer

Rijn en Moezel

Dag 7 - Straatsburg – Bazel

’s Morgens heeft u de gelegenheid om per Comfort Class touringcar deel te nemen aan een stadstour door Straatsburg met als afsluiting een boottocht over de river de III dwars door Straatsburg. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op een prachtige tour door de Elzas Wijnstreek. Per Comfort Class touringcar maakt u een rondrit door delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen met als afsluiting een wijnproeverij. Bij terugkomst aan boord in Straatsburg gooit de kapitein de trossen los om naar Bazel te varen. U geniet van een voortreffelijke lunch en een fantastische vaarmiddag. Neemt plaats op het comfortabele Zonnedek en geniet van uw een fijne middag aan boord. 
Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg € 65,- p.p. of excursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij € 60,- p.p.

Straatsburg boottocht

Dag 8 - Bazel (ontscheping) – Luzern

Alweer de laatste dag van uw Vierlandencruise over de Rijn en de eerste dag van uw Zwitserland reis. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 08.30 uur in Bazel. U neemt afscheid van de Amadeus Queen en haar bemanning. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise over de Rijn. Per touringcar maakt u een excursie (inbegrepen) naar het Vierwoudstedenmeer. In Luzern scheept u in voor een prachtige rondvaart over het Vierwoudstedenmeer naar Alpnachstad. Hier stapt u over op de steilste tandradbaan ter wereld, naar de top van de Pilatusberg. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Zwitserse Alpen en het Vierwoudstedenmeer. U daalt af naar Kriens per kabelbaan en gondel. Een onvergetelijke excursiedag! Na de excursie staat er een minibus voor u klaar voor de transfer naar hotel Schweizerhof in Luzern. Overnachting in Luzern in hotel Schweizerhof 5***** (of gelijkwaardig). U dineert vanavond op eigen gelegenheid. Hotel Schweizerhof beschikt over een goed restaurant, echter zijn er ook in de omgeving verschillende restaurants.

Rijn en Moezel

Dag 9 - Golden Pass Panorama Express arrangement

Na een voortreffelijk ontbijt in uw hotel geniet u van het treintraject van Luzern naar Interlaken met de Luzern-Interlaken Express. In Interlaken geniet u van vrije tijd en staat er een heerlijke 3-gangen lunch voor u klaar bij Harder Kulm in Interlaken (lunch inbegrepen). Na de lunch gaat u aan boord van de Golden Pass Panorama Express. Een traject van ruim 3 uur van Interlaken naar Montreux. U reist 1st Class door Zwitserland in een panorama rijtuig. Overnachting Montreux in Hotel Eden Palace 4**** (of gelijkwaardig).

Golden Pass Panorama Express (2)

Dag 10 - Montreux – Bazel – Nederland

U reist vandaag vanaf Montreux met een overstap in Lausanne en Bern terug naar station Basel SBB. Na aankomst op Basel SBB serveren we u de lunch op loopafstand van het station (inbegrepen). Aansluitend stapt u op de ICE-trein naar Nederland.  

Tijdens uw Golden Pass Panorama Express arrangement verblijft u in 4- en 5-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt (overige maaltijden voor eigen rekening). Gedurende alle treintrajecten in Zwitserland reist u 1st Class, tevens geniet u in Interlaken en Bazel van een heerlijke 3-gangen lunch. Voor uw treinreis in de ICE van Bazel naar Nederland op de laatste dag is een 2e klas treinticket inbegrepen.

ATTENTIE:
Het Golden Pass Panorama Express arrangement is een individuele groepsreis, d.w.z. dat u de treinreizen door Zwitserland en de ICE trein van Bazel naar Nederland maakt op individuele basis. Vanaf 25 passagiers wordt u begeleid door een Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader. Voor deze reis geldt de spelregel 'Fit to Travel' (zie onze voorwaarden). U dient voor deze reis goed ter been te zijn en zelfstandig te kunnen reizen. Tijdens de treinreizen wordt waar mogelijk bagageservice georganiseerd om uw koffer van A naar B te brengen. Zodoende hoeft u niet met uw zware koffer te sjouwen op de stations. Op de laatste dag van uw treinreis vanaf Montreux naar Bazel (met overstappen) en van Bazel terug naar Nederland per ICE is geen bagage-service inbegrepen. 

Vanuit Bazel naar Nederland gaan er diverse treinen op diverse tijdstippen. Wij hebben bewust gekozen voor een rechtstreekse trein zonder overstappen. Die ICE trein vertrekt om 15.13 vanuit Bazel SBB, aankomst in Amsterdam CS 21.58 uur. Echter door onvoorziene omstandigheden, zoals spoorwerkzaamheden kan het voorkomen dat u tóch dient over te stappen. Treinschema's zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U kunt er ook voor kiezen om uit te stappen in Utrecht CS. 

Basel (2)
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. Op sommige dagen zijn er meerdere excursie mogelijkheden op hetzelfde moment, er is volop keuze! 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen
De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. De gegoede familie Krupp bewoonde het pand tussen 1873 en 1945, dat een ruimte beslaat van maar liefst 8100 m²! De Villa is prominent gelegen in het Ruhrdal, aan de Baldeneysee, in een 28 hectare groot park. Alfred Krupp, die opdracht gaf tot het bouwen van de villa, ontving in de villa belangrijke politici, koningen en keizers. Krupp hield zich intensief bezig met de technische voorzieningen, wat resulteerde in een voor die tijd uiterst moderne woonvoorziening. Tegenwoordig is Villa Hügel een museum dat de firma- en familiegeschiedenis representeert, waarbij het symbool staat voor de Duitse industrialisatie. Tijdens een begeleide rondleiding krijgt u een goed beeld van het reilen en zeilen van de generaties die de villa bewoond hebben. Tevens herbergt het gebouw een internationaal befaamde kunsttentoonstelling. De tentoonstelling op de begane grond introduceert de familie Krupp en Villa Hügel met op de achtergrond het omliggende park. Twee andere kamers zijn gewijd aan de oprichting, geschiedenis en het werk van de Alfried Krupp von Bohlen und Halbach-Stiftung. De bovenste verdieping presenteert de geschiedenis van het bedrijf Krupp. Een uiterst leerzame tour die u niet wilt missen! 
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree Villa Hügel. 
Zwaarte: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de bustour door het Ruhrgebied en de fietstocht door Düsseldorf.

Middagexcursie bustour door het Ruhrgebied
U stapt vandaag in de Comfort Class touringcar voor een tour door het geïndustrialiseerde landschap van het Ruhrgebied en beleven het industriële verleden van dichtbij. Het Ruhrgebied stond bekend om de zware industrie. Door de jaren heen hebben steenkolenmijnen en staalfabrieken plaats gemaakt voor lichtere industrie en zijn de oude panden omgetoverd tot erfgoed. U ziet tijdens de tour o.a. het Landschafspark in Duisburg, gelegen op het terrein van de voormalige staalfabriek Thyssen-Eisenwerk, waar tot 1985 dagelijks vele tonnen ijzer verwerkt werden en hoogovens 24 uur per dag draaiden. Op dit moment staan er nog drie van de voormalige hoogovens overeind. De andere twee zijn al voor de sluiting van de fabriek door overcapaciteit op de Europese staalmarkt afgebroken. Toen de fabriek op 4 april 1985, na meer dan 80 jaar, haar deuren sloot wilde men de enorme gebouwen niet afbreken. In plaats daarvan hebben ze allerlei nieuwe functies gekregen, waarna er een park omheen is gecreëerd. Het groen van de natuur en het roestige staal van de langzaam in verval rakende gebouwen zijn een mooie combinatie. Naast industrieel erfgoed vindt u ook bijzondere kunstwerken in het Ruhrgebied. Als afsluiting rijden we naar een opvallend bouwwerk; Tiger & Turtle. Van verre oogt het als een achtbaan, maar zodra we dichterbij komen, ziet u dat het een enorme trap die als een soort slang boven op een berg ligt. Het kunstwerk is een reusachtige wenteltrap met 279 treden. 
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Villa Hügel en de fietstocht door Düsseldorf.

Middagexcursie fietstocht door Düsseldorf 
Ontdek Düsseldorf per E-bike tijdens een 2 uur durende fietstour van ca. 12 km. De route start bij het schip en onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de highlights van de stad. U fietst o.a. langs de Rijnpromenade, de Hofgarten, de bekende Königsallee met haar luxe winkels en Medienhafen. Natuurlijk mag ook de populairste wijk van Düsseldorf niet ontbreken: de Altstadt. Hier maken we ook een korte wandeling. Het wordt een heerlijke middag genieten van de veelzijdigheid van Düsseldorf! 
Excursieprijs: € 75,- p.p.
Inclusief: elektrische fiets, helm, deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Villa Hügel en de bustour door het Ruhrgebied.

Morgenexcursie Romeinse themawandeling door Keulen 
Ontdekt vandaag Keulen zoals de Romeinen dat vroeger deden onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze historische wandeling ontdekt u de Romeinse stadsmuren die dwars door het midden van de voormalige Romeinse stad lopen en die vandaag de dag nog steeds het centrum van Keulen is. Wandelden de Romeinen ook langs de "Hohe Straße"? Wat is er bijzonder aan de "Hafenstraße"? Vanaf de eens zo machtige noordelijke stadspoort loopt u zo naar de artistiek gereconstrueerde en bijna volledig onderhouden Romeinse toren. Zo krijgt u het gevoel mee van de voormalige Romeinse provinciehoofdstad en komt u bovendien veel te weten over het leven binnen deze muren.
Aangezien de meeste verborgen schatten van onze Romeinse voorouders te zien zijn in het Romeins-Germaans museum brengen we ook een bezoek aan dit unieke museum. Alleen al de tentoonstelling van Romeins glaswerk is wereldwijd uniek. Bovendien is de monumentale grafsteen van Poblicius en het uitstekend bewaard gebleven Dionysos-mozaïek niet alleen een spectaculair bewijs van een zeer geavanceerde cultuur in het verleden, maar ook voorbeelden van de meest recente archeologische geschiedenis.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Schloss Augustusburg.

Morgenexcursie bezoek Schloss Augustusburg
Het 18e-eeuwse slot Augustusburg is het voormalig buitenverblijf van de aartsbisschop van Keulen. Beroemde kunstenaars uit Europa werkten mee aan de bouw, waaronder Balthasar Neumann die het schitterende trappenhuis ontwierp. Architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst en parkontwerp maken dit kasteel tot een hoogtepunt in de Duitse barok en rococo. U vindt er vooral veel wit en goud, marmer, pilaren, fresco’s met Bijbelse taferelen en talloze prachtige schilderijen. Vanaf 1949 werd slot Augustusburg gedurende een lange periode gebruikt als receptieruimte door de Duitse president en de Duitse regering. De tuinen en gebouwen zijn opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Augustusburg.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Keulen.

Individuele excursietip Keulen 
bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum  

Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens een bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocoladeindustrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Indicatieprijs entree museum: ca. € 14,50 p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse. 

Individuele excursietip Bonn: Museumsmeile in Bonn
Maak kennis met de Museumsmeile in Bonn, zoals de naam al doet vermoeden liggen de musea in een straal van circa 1 km bij elkaar vandaan (m.u.v. het Deutsches Museum Bonn welke iets verder ligt). Het Deutsches Museum Bonn, wat onderdeel is van het Deutsches Museum München, staat bekend om de exposities en experimenten van beroemde wetenschappers, ingenieurs en uitvinders. De centrale thema's in dit museum zijn onderzoeken en de technologie in Duitsland na 1945. Het zoölogische museum Koenig is ook onderdeel van de Museumsmeile. Dit museum heeft een grote verzameling vlinders, kevers en skelletten van verschillende dieren waaronder een dwergvinvis. Wanneer u van hedendaagse geschiedenis houdt is een bezoek aan het Haus der Geschichte Museum zeker een aanrader. In dit museum maakt u kennis met de geschiedenis van Duitsland vanaf het jaar 1945 t/m het heden. Ook aan de kunstliefhebbers is er gedacht, de Bundeskunsthalle heeft wisseltentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstwerken. In het Kunstmuseum vindt u vooral werken uit het Rheinische Expressionisme en de kunst na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het accent ligt op Duitse kunstenaars zoals Georg Baselizt, Joseph Beuys, Hanne Darboven, Anselm Kiefer, Blinky Palermo en Wolf Vostell.
Indicatieprijs entree museum: dit is afhankelijk van welk museum u kiest.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek klooster Benedictine in Maria Laach
Uw excursie begint met een mooie busrit per Comfort Class touringcar vanaf Remagen door het Ahrdal naar Maria Laach, temidden van de wijngaarden. In Maria Laach brengt u een bezoek aan de Abdijkerk Benedictine. De abdijkerk is het belangrijkste bouwwerk in de Staufische stijl en één van de mooiste kloosters in Duitsland. De voltooiing van de abdijkerk heeft maar liefst meer dan 80 jaar geduurd. Direct achter de abdij is een militaire begraafplaats gelegen, hier liggen 36 militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Het kloosterhotel wordt nog steeds bewoond en gerund door monniken. Naast de gartnerei is een bezoek aan de schitterende 'boekwinkel' de moeite meer dan waard. Zelden zult u zo'n uitgebreide collectie aan boeken en cadeaus hebben gezien. Een leuk idee om hier een aardigheidje te kopen voor de thuisblijvers. Na de tour in Maria Laach rijdt u via het Ahrdal terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip Koblenz:
Bezoek Schloss Ehrenbreitstein per
kabelbaan
Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: de Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12e eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs entree Schloss Ehrenbreitstein: ca. € 9,- p.p.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 10,- p.p.
Deze individuele excursie zal gelijktijdig worden uitgevoerd met de excursie stadswandeling Koblenz. U kunt niet deelnemen aan beide excursies, betaling is ter plaatse.

Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee 
Het stadje Rüdesheim am Rhein ligt in een romantisch gebied langs de Rijn dat deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. Rüdesheim is een populaire stad aan de Rijn. Het heeft een lange traditie en verschijnt voor het eerst in de 15e eeuw. Door de ligging van deze stad, werd dit in de 19e eeuw een populaire bestemming voor gastronomie en vertier. Onder leiding van een deskundige lokale gids ontdekt u de historische oude stad met schilderachtige straatjes, geladen met overblijfselen van drie kastelen en oude vestingwerken. Deze historische stadswandeling sluiten we af met een echte Rüdesheimer Kaffee welke ter plaatse voor u geflambeerd wordt. Rüdesheimer Kaffee is een alcoholische koffiedrank uit Rüdesheim am Rhein, uitgevonden in 1957 door de Duitse televisiekok Hans Karl Adam. Het is een populair drankje in koffiehuizen.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en een kopje Rüdesheimer Kaffee.

Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek Schloss Johannisberg.

Middagexcursie bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij
In Schloss Johannisberg wordt al 1200 jaar wijn verbouwd en sinds 1720 uitsluitend Riesling. Hier is de bakermat van één van de oudste en edelste druivensoorten ter wereld. 
In het hart van de ondergrondse kasteelkelder bevindt zich de beroemde schatkamer van kasteel Johannisberg - de 'Bibliotheca Subterranea'. Meer dan 25.000 kostbare wijnen worden opgeslagen in de 900 jaar oude abdijkelder. Hier zijn optimale omstandigheden om de waardevolle wijnen door de eeuwen heen te laten rijpen. De oudste wijn dateert uit 1748. Laat u onder het genot van een glas mousserende Riesling-wijn rondleiden over het terrein en in de indrukwekkende wijnkelder. Tijdens de wijnproeverij proeft u drie geselecteerde wijnen en leert u waarom een Riesling van Schloss Johannisberg zo uniek is. 
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en een wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Rüdesheim.

Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
betaling is ter plaatse.
Deze individuele excursie zal gelijktijdig worden uitgevoerd met de excursies in Rüdesheim. U kunt niet deelnemen aan beide excursies, 

Individuele excursietip: per kabelbaan naar het Niederwald Monument
Op de met wijngaarden begroeide berg boven Rüdesheim domineert het Momument van Niederwald. Johannes Schilling uit Dresden ontwierp het vrouwenbeeld is 38 meter hoog en symboliseert de hernieuwde stichting van het Duitse Keizerrijk na de Duits-Franse Oorlog van 1870 tot 1871. Ze draagt de kroon van de keizer in haar opgeheven rechterhand en het Rijkszwaard in de linkerhand. Niet alleen het beeld is indrukwekkend om te zien, ook de omgeving en het uitzicht op de Rijn zijn onvoorstelbaar mooi. Het monument is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 9,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie Heidelberg aan de Neckar
De Comfort Class touringcar brengt u naar Heidelberg, de wereldberoemde universiteitsstad aan de rivier de Neckar. Heidelberg is één van de weinige Duitse steden met een uitstekend behouden gebleven centrum in barokstijl. Al vroeg werd de stad populair onder romantici om inspiratie op te doen voor hun boeken, liederen of schilderijen. Allereerst bezoekt u het kasteel van Heidelberg. Deze prachtige voormalige residentie, opgetrokken uit rood zandsteen, is nu de mooiste ruïne in heel Duitsland. U neemt ook een kijkje in de tuinen van het slot. Vanaf het grote terras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de Neckar. Na dit onvergetelijke bezoek maakt u een wandeling door de betoverende oude stad, waar u onder meer de Karl Theodor Brug of ‘Oude Brug’, de laatgotische Heilige Geestkerk en het stadhuis bewondert.
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Schloss Heidelberg en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Speyer
Vandaag ontdekt u onder leiding van een deskundige lokale gids Speyer. Speyer, de vooraanstaande keizersstad aan de Rijn, kent een rijk en turbulent verleden. Het karakter van de stad wordt gevormd door de religieuze architectuur boordevol geschiedenis, imposante gevels in verschillende stijlen, kronkelende steegjes en romantische pleinen. Andere hoogtepunten tijdens deze stadswandeling zijn de Heilige Geestkerk, de Oude Poort (Altpoertel) en de Joodse rituele baden. Aan het einde van uw stadswandeling brengt u indien gewenst individueel een bezoek aan de Dom van Speyer. De Dom van Speyer is de grootste kerk in Romaanse stijl ter wereld.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: bezoek aan het Technik Museum in Speyer
Een goede individuele excursietip is een bezoek aan het Technik Museum in Speyer, waar de ene sensatie op de ander volgt! Ontdek de techniek van onderwater tot in de ruimte: hoe ziet het er in de buik van een duikboot uit? Wat heeft een reddingsschip nodig aan boord? Hoe groot is een jumbojet? Hoe klinkt het grootste Welte-orgel ter wereld? Hoe belandde een Chinese stoomlocomotief in Speyer of kwam de spaceshuttle Buran in de ruimte? Ontdek naast de grootste ruimtevaarttentoonstelling van Europa en een belangrijke marinetentoonstelling, ook de meest verschillende vliegtuigen, klassieke oldtimers, racemotorfietsen, historische brandweerwagens, enorme stoomlocomotieven, mechanische instrumenten, curiosa en mode.
Indicatieprijs entree Technik Museum: ca. € 17,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie stadstour, wandeling en boottocht Straatsburg
Ga op ontdekkingstocht in het prachtige Straatsburg. Na een korte stadstour per Comfort Class touringcar heeft u vrije tijd voor een wandeling door het beeldschone oude deel van Straatsburg. Tijdens een boottocht over de Ill ontdekt u de bekende historische wijk ‘Petite France’. De vroegere molen en de leerlooiersbuurt houden de middeleeuwse charme in ere. Sommige van de typische halfhouten huisjes langs de oevers zijn maar liefst vijfhonderd jaar oud. Daarnaast geniet u van een uniek zicht op de Ponts Couverts (overdekte bruggen), het Palais Rohan, het indrukwekkende Europees Parlement en nog veel meer wonderen waarmee Straatsburg u zal verrassen.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: stadstour per touringcar, vrije tijd en boottocht, o.l.v. een deskundige lokale gids.

Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de Elzas wijnstreek.

Morgenexcursie Elzas wijnstreek met wijnproeverij
U maakt een schitterende rit per touringcar over delen van de beroemde wijnroute door pittoreske landschappen en romantische wijndorpen. Na deze mooie tour door de natuur komt u aan in Obernai. Na aankomst in Obernai wordt u rondgeleid door een deskundige gids en heeft u ook nog vrije tijd om dit historische stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Als afsluiting van de tour geniet u van een wijnproeverij. 
Excursieprijs: € 60,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour Straatsburg.

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Queen

Hotelschip Amadeus Queen behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Queen staat bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen in de nog nooit vertoonde indoor pool op het Mozartdek, terwijl u prachtige panorama’s voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Amadeus Queen-1
HS Amadeus Queen
fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
Receptie
fotos_15_amadeusqueen_treppenbereich-25241_lightbox
Royale Entree
fotos_16_amadeusqueen_flur-2192_lightbox
Royale entree
fotos_18_amadeusqueen_restaurant_lightbox
Luxe restaurant
1_AMADEUS Queen_Suite-3
A-suite (26m²) met horizontale panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
AB-cabine Amadeus Queen
A-/B-cabine (17m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
C cabine met logo
C-cabine (16m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_7_amadeusqueen_amadeus_club_lightbox
Amadeus Club
fotos_amadeusqueen_amadeusclub-6154__verkleind_lightbox
Amadeus Club
fotos_6_amadeus_queen_pool_lightbox
Indoor pool
fotos_20_amadeusqueen_fitness-5302_lightbox
Fitness
fotos_21_amadeusqueen_massage-2189_lightbox
Wellness
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express
Golden Pass Panorama Express (3)
Golden Pass Panorama Express
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse reis Vierlandencruise en Rail & Sail
Vanaf 3.496,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
24 juli 2024
v.a. 3.496,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,- 

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen tijdens uw cruise:
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Inbegrepen tijdens uw Golden Pass Panorama Express arrangement:
• Dagexcursie Vierwoudstedenmeer
• Treintrajecten in 1st Class: 
   • Luzern – Interlaken per Luzern-Interlaken Express
   • Interlaken - Montreux per Golden Pass Panorama Express
   • Traject Montreux – Bazel SBB per Zwitserse trein (via Lausanne en Bern)
• Gereserveerde zitplaats in de Golden Pass Panorama Express
• 3-gangen lunch in Interlaken op dag 2
• Bagageservice op dag 2 hotel Luzern – hotel Montreux
• 1 overnachting in hotel Schweizerhof (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Luzern
• 1 overnachting in hotel Eden Palace (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Montreaux
• Treinticket Bazel SBB – Amsterdam CS in de 2e klasse
• Dossierkosten Golden Pass Panorama Express en verzendkosten aangetekende treintickets
• Individuele groepsreis (deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers).

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Excursies tijdens uw cruise (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip en in de trein te geraken. Het treinarrangement is niet geschikt voor reizigers die gebruik maken van een rolstoel of rollator i.v.m. het zorgdragen voor eigen bagage, trappenlopen en hoge opstappen etc. Daar de rolstoel of rollator tijdens het treinarrangement niet gebruikt mag worden, is het van belang dat de gebruiker selfsupporting is. Het is van belang dat u zelfstandig kunt reizen en zelfstandig kunt bewegen en trappen moet kunnen lopen.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen, voor het trein-arrangement bedraagt ca. 10 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom  
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
10-daagse reis Vierlandencruise en Rail & Sail
Vanaf 3.496,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
24 juli 2024
v.a. 3.496,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,- 

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,- 

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

Inbegrepen tijdens uw cruise:
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis wifi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Inbegrepen tijdens uw Golden Pass Panorama Express arrangement:
• Dagexcursie Vierwoudstedenmeer
• Treintrajecten in 1st Class: 
   • Luzern – Interlaken per Luzern-Interlaken Express
   • Interlaken - Montreux per Golden Pass Panorama Express
   • Traject Montreux – Bazel SBB per Zwitserse trein (via Lausanne en Bern)
• Gereserveerde zitplaats in de Golden Pass Panorama Express
• 3-gangen lunch in Interlaken op dag 2
• Bagageservice op dag 2 hotel Luzern – hotel Montreux
• 1 overnachting in hotel Schweizerhof (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Luzern
• 1 overnachting in hotel Eden Palace (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Montreaux
• Treinticket Bazel SBB – Amsterdam CS in de 2e klasse
• Dossierkosten Golden Pass Panorama Express en verzendkosten aangetekende treintickets
• Individuele groepsreis (deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers).

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Excursies tijdens uw cruise (bij boeking te reserveren)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip en in de trein te geraken. Het treinarrangement is niet geschikt voor reizigers die gebruik maken van een rolstoel of rollator i.v.m. het zorgdragen voor eigen bagage, trappenlopen en hoge opstappen etc. Daar de rolstoel of rollator tijdens het treinarrangement niet gebruikt mag worden, is het van belang dat de gebruiker selfsupporting is. Het is van belang dat u zelfstandig kunt reizen en zelfstandig kunt bewegen en trappen moet kunnen lopen.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen, voor het trein-arrangement bedraagt ca. 10 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom  
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises