Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
sts3069
Home
Alle reizen
Treinreizen
In de voetsporen van James Bond

In de voetsporen van James Bond

treinreizen

In de voetsporen van James Bond

Maak een iconische treinreis langs de Zwitserse filmlocaties van James Bond

Schilthorn excursie
Volgend vertrek
25-07-2024
+62 vertrekdata
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Locarno
Trein
Jungfrau Bahn
Destin
Vanaf 2.198,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Unieke treinreis door Zwitserland

Deze unieke 8-daagse reis door Zwitserland stelt u in staat om enkele van de iconische montages te ervaren voor verschillende scènes uit de James Bond films met als hoogtepunt Blofeld's Lair op Piz Gloria op de top van de 2970 meter hoge Schilthorn. Eerst reist u naar Locarno, prachtig gelegen aan het Lago Maggiore, met de huizen in kenmerkende gele en okerkleuren geschilderd. De voertaal is er zelfs Italiaans. Daarna reist u door naar Bern, de hoofdstad van Zwitserland. De stad heeft een prachitg oud centrum. U sluit de reis af met 3 nachten in Mürren, een knus bergdorp op 1.650 meter hoogte, waar voor het laatste stuk een kabelbaan nodig is. Piz Gloria op de top van de 2.970 meter hoge Schilthorn is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Daar geniet u van een glas Bollinger champagne en kunt u zeggen 'Mission Completed'.  

sts3069
Schilthorn
stsy9913-1
Cruise over het meer
stc6141
Locarno
Jungfrau Bahn (2)
Jungfrau Bahn
shutterstock_496618363
Bern
sts3109
Wijnkelder
sts7782
Op weg naar de top
sts7980
Traditionele hoornblazers
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje In de voetsporen van James Bond

Dag 1 - Nederland - Locarno

Treinreis van Basel (of Zwitserse luchthaven) naar Locarno voor uw eerste hotelovernachting.

shutterstock_645242494

Dag 2 - Verzasca Dam - 'Goldeneye'

Vandaag neemt u de postbus naar 'Diga Verzasca', een rit van 20 minuten vanaf het station in Locarno. Daar bevindt zich de Verzasca Dam, waar u van bovenop neerkijkt op de vallei beneden net zoals James Bond deed in de achttiende 007 film, 'Goldeneye'. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Locarno.

stc1163

Dag 3 - 'Goldfinger'

Vandaag staat de treinreis naar Bern op het programma. Via Bellinzona en Goschenen bereikt u Andermatt. De trein passeert daar dichtbij de Furka Pass, waar James Bond's fameuze rit zich afspeelde in de derde 007 film 'Goldfinger'. Via Brig bereikt u Bern. Totale reisduur 6 uur. Overnachting in Bern.

sts0408

Dag 4 - 'On her majesty's secret service'

Bern is de hoofdstad van Zwitserland. Het 5-sterren hotel Schweizerhof op de Bahnhofplatz figureerde in het begin van de zesde 007 film, 'On het majesty’s secret service'.
Bern heeft een prachtig oud centrum, wat opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van Unesco en een 2-uur durende wandeling met privé gids is dan ook opgenomen in het programma. Het centrum heeft 6 kilometer arcades, de zogenaamde gaanderijen, en daarmee één van de langste tegen het weer beschermde winkelpromenades van Europa. U kunt er dus heerlijk winkelen of lekker gaan eten in één van de talloze restaurantjes. Overnachting in Bern.

shutterstock_496618363

Dag 5 - Lake cruise naar het Berner Oberland

U neemt de trein van Bern naar Thun gelegen aan het gelijknamige meer. In Thun scheept u in voor een bootcruise over het meer naar Interlaken. Daar reist u verder per trein naar Lauterbrunnen en per kabelbaan via het dalstation Stechelberg door naar Mürren. Mürren is een knus bergdorp op een hoogte van 1.650 meter. Overnachting in Mürren. 

Thun shutterstock_1439270183

Dag 6 - Lauterbrunnen & Grindelwald - 'On her majesty's secret service'

Geniet van de prachtige vergezichten op de weg terug naar het station van Lauterbrunnen. Daar zijn veel scènes opgenomen voor de 007 film 'On het majesty’s secret service'. Vandaar neemt u de trein die u via Zweilutschinen naar Grindelwald brengt. In het centrum van Grindelwald zijn de schaats scènes van de film opgenomen. Grindelwald ligt in een lieflijke en groene dalkom en is omgeven door een imposant bergdecor met de Eiger Noorwand en de Wetterhorn. U kunt er heerlijk wandelen of uitgebreid lunchen voor u terugkeert naar Mürren. Overnachting in Mürren. 

RAI0024A

Dag 7 - Mürren & Schilthorn Piz Gloria - 'On her majesty's secret service'

Vroeg in de morgen neemt u de kabelbaan naar boven naar Piz Gloria. Nu een beroemd ronddraaiend restaurant, spectaculair gelegen op de Schilthorn. Maar echt beroemd geworden door de 007 film 'On her majesty’s secret service'. Dit was Blofeld’s Lair, het hoofdkwartier van Bonds aartsvijand Ernst Stavro Blofeld, in de film. U geniet hier van een James Bond ontbijt met natuurlijk een glas Bollinger champagne, Bond’s favoriet. In het Touristorama zijn door een druk op de '007-knop' scènes uit de film te zien op een groot scherm. Op de weg terug naar Mürren moet u bij Birg zeker de Thrill Walk bezoeken. Dit is een wandelpad van staal en glas wat aan de bergwand is vast gemaakt. Deze is niet geschiktvoor mensen die last van hoogtevrees hebben. Overnachting in Mürren. 

Schilthorn_Panorama_kleinK

Dag 8 - Mission Completed

Your mission is complete. Tijd om naar huis te gaan.
Treinreis naar Basel (of Zwitserse luchthaven) voor uw aansluiting naar Nederland.

Lees meer
Lees minder

 

Reisinformatie

Uw hotels 

Tijdens deze reis verblijft u op diverse locaties:

 • 2 overnachtingen in hotel in Locarno inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in hotel in Bern inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen in hotel in Mürren inclusief ontbijt 

Per ICE van Nederland naar Zwitserland

Vanuit Nederland kunt u per auto, vliegtuig of ICE ( Internationale trein ) naar Zwitserland reizen. Indien u kiest om per ICE te reizen, kunnen wij als extra service deze voor u reserveren. Wanneer u per ICE trein vanuit Nederland naar Basel reist, arriveert u dezelfde avond nog in uw eerste hotel. Op de laatste dag reist u per trein terug naar Basel en aansluitend per ICE International naar Nederland.

Vertrek- en aankomsttijden
Heenreis ICE 105

  Vertrek- en aankomsttijden
Terugreis ICE 104
 
Amsterdam CS v. 08.04 uur Basel v. 15.12 uur
Utrecht CS v. 08.32 uur Arnhem a. 20.52 uur
Arnhem v. 09.08 uur Utrecht CS a. 21.26 uur
Basel a. 14.47 uur Amsterdam CS a. 21.55 uur

 

ICE treintickets
NS Internationaal hanteert variabele tarieven voor de ICE treinreis vanaf Nederland naar Basel. Treintickets kunnen vanaf 3 tot 6 maanden voor vertrek geboekt worden. Indien gewenst reseveren wij deze tickets voor u. De treintickets worden los geboekt en maken derhalve geen deel uit van uw totale pakketreis waardoor de voorwaarden van het Garantiefonds en het Calamiteitenfonds Reizen op dit ticket niet van toepassing zijn. Neem voor verdere informatie contact op met ons.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse reis 'In de voetsporen van James Bond'
Vanaf 2.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze treinreis door Zwitserland vertrekt dagelijks tussen 25 mei en 24 september 2024 waarbij u de keuze heeft om te overnachten in 3- of 4-sterren hotels. Voor kinderen t/m 15 jaar gelden kortingen, wij geven u hier graag meer informatie over. 

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. 3* Hotels
Dagelijks tussen 25 mei en 24 september
v.a. 2.198,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
Dagelijkst tussen 25 mei en 24 september
v.a. 2.898,-

Toeslag 1-persoonskamer op basis van 3* hotels v.a. 1.000,-
Toeslag 1-persoonskamer op basis van 4* hotels v.a. 1.400,- 

Meerprijs eerste klas trein is v.a. 295,- per persoon.

 • Treinpas, voor alle treinreizen binnen Zwitserland in de tweede klas volgens programma. Voor de reguliere treinen kunt u iedere trein nemen op elk gewenst tijdstip.
 • 2 overnachtingen in hotel in Locarno inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in hotel in Bern inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen in hotel in Mürren inclusief ontbijt 
 • Cruise over het Meer van Thun naar Interlaken
 • 2-uur durende wandeling met privé gids in Bern
 • Schilthorn excursie met James Bond ontbijt met champagne
 • Retourreis Nederland - Zwitserland
 • Optionele excursies
 • Toeristenbelasting (City Taks) (deze kosten dienen ter plaatse betaald te worden)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (Desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Voor deze treinreis dient u goed ter been te zijn. Tijdens uw rondreis door Zwitserland dient u zelf uw bagage in en uit de trein mee te nemen.

Reissom
8-daagse reis 'In de voetsporen van James Bond'
Vanaf 2.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze treinreis door Zwitserland vertrekt dagelijks tussen 25 mei en 24 september 2024 waarbij u de keuze heeft om te overnachten in 3- of 4-sterren hotels. Voor kinderen t/m 15 jaar gelden kortingen, wij geven u hier graag meer informatie over. 

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. 3* Hotels
Dagelijks tussen 25 mei en 24 september
v.a. 2.198,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
Dagelijkst tussen 25 mei en 24 september
v.a. 2.898,-
Toeslagen

Toeslag 1-persoonskamer op basis van 3* hotels v.a. 1.000,-
Toeslag 1-persoonskamer op basis van 4* hotels v.a. 1.400,- 

Meerprijs eerste klas trein is v.a. 295,- per persoon.

Inbegrepen
 • Treinpas, voor alle treinreizen binnen Zwitserland in de tweede klas volgens programma. Voor de reguliere treinen kunt u iedere trein nemen op elk gewenst tijdstip.
 • 2 overnachtingen in hotel in Locarno inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in hotel in Bern inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen in hotel in Mürren inclusief ontbijt 
 • Cruise over het Meer van Thun naar Interlaken
 • 2-uur durende wandeling met privé gids in Bern
 • Schilthorn excursie met James Bond ontbijt met champagne
Niet inbegrepen
 • Retourreis Nederland - Zwitserland
 • Optionele excursies
 • Toeristenbelasting (City Taks) (deze kosten dienen ter plaatse betaald te worden)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (Desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Voor deze treinreis dient u goed ter been te zijn. Tijdens uw rondreis door Zwitserland dient u zelf uw bagage in en uit de trein mee te nemen.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie treinreizen door Zwitserland met beroemde treinen als de Glacier Express en de Bernina Express